Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 472
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 330
  • Total: 331
  • Leon

εύλογα άηχος

Ξεκίνησε από κώστας, Σεπτεμβρίου 24, 2008, 11:45:23 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="κώστας" post="339771"][size=13]Το πλεονέκτημα του γυναικείου μυαλού
-σε συνάρτηση με τη μαθηματική σκέψη-
είναι ότι εμπεριέχει το χάος.
[/size]
[/quote]
Γιαυτό λατρεύω τα fractals? Τυχαίο που έλκομαι από τη γεωμετρία του χάους?
'Η μήπως επειδή τα fractals υπόκεινται στο νόμο της αυτοομοιότητας? Ενδόμυχη επιθυμία να αναπαράγω κι εγώ τον εαυτό μου σε διαφορετικές κλίμακες?
Ή μήπως η μαθηματική σκέψη με βοηθά να χαράξω με την λογική τον δικό μου δρόμο?
Α, είναι επειδή αγαπώ την υπέρβαση και οι αριθμοί συνιστούν μια υπέρβαση!!
Μπερδεύτηκα τώρα... :roll:
Μάλλον νυστάζω και το΄ριξα στα ρηχά το καράβι...  :razz:  
Κατά τα άλλα, ακόμα πιστεύω πως τα μαθηματικά εξίσου με τη φιλοσοφία στηρίζουν ομού κι αντάμα την οργάνωση της ανθρώπινης σκέψης...

kapoia_za

[quote user="κώστας" post="339752"]
[size=13]Πάντως, η πρόβλεψη του KostasD33
"2-0 στο όποτε θέλετε"
έχει ποσοστό επιτυχίας  απόκλισης  γύρω στο 10/90
αν υποθέσουμε ότι το 2-0 έγινε γύρω στο 80' 89' (ένα λεπτό πριν το 90')
από τα 90' συνολικά του αγώνα.
Ενώ η πρόβλεψη "1-0 στο 80'"
έχει ποσοστό επιτυχίας 89/90  87/90
δεδομένου ότι το 1-0 έγινε στο 79' 77'
ένα λεπτό πριν το 80' δηλαδή. (τρία λεπτά πριν το 80')
[/size]
[/quote]


KostasD33  ( 89/90)
κώστας       (87/90)

larus audouinii

[quote user="pixie" post="339784"][quote user="κώστας" post="339771"]

(Ολοκληρωμένη η παράγραφος του κώστας ,ανάμεσα στη στοίβα 'εχει μια διαφορετική δυναμική νομίζω)
 :grin:
pixie, μαθηματική σκέψη, γεωμετρία, του χάους, φυσική..Σύμπαν  :roll:
άντε προσθέτω και την ψυχολογία, εύλογα εφόσων υπάρχει η σύνδεση , αρμονία, ή χάος( και μπορεί να αποτυπωνεται και σε τύπους, καμπυλότητες και σχεδιαγράμματα )
Τα fractals τα γνώρισα πολύ πρόσφατα !
Μπορεί να φαίνεται άσχημη η σύνδεση με όλα τα προηγόυμενα, αλλά θα πάρω ένα γνώριμο παλιό τύπο

Πομπός  :arrow: (κωδικοποίηση)  :arrow: Σήμα (αποδικωποίηση)  :arrow: Δέκτης
Έτσι, μια και πριν προσπαθούσα ακούγοντας ένα πολύ όμορφο (ποιητικό και πολύ γνωστό) τραγούδι να καταλάβω το νόημα από τους στίχους (και συνειδητοποιώ κάπου πως τα βιώματά μας είναι σημαντικά και εδω)
Αναρρωτιέμαι;, όμως πόσο καταλυτικό είναι το να ζεις,  να απολαμβάνεις κάποιες στιγμές φτιαγμένες από τα πολύ πολύ πιο απλά

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="339752"]
[size=13]
Δηλαδή, εγώ αντίθετα με σένα
larus καμάρι μου,
αντιδρώ σε οτιδήποτε
επιχειρεί να μου πάρει τον αέρα.
Χωρίς αυτό να σημαίνει
ότι προσάπτω τέτοια πρόθεση
σε κάποιον συγκεκριμένα
αυτή τη στιγμή.
Ας πούμε ότι του προσάπτω
...ασεβή πόθο.

(δυσκολεύτηκα λίγο αλλά, γράφω με τον ίδιο ύφος και χρώμα)

καλημέρα σας !

[/size]
[/quote]

κώστας


κώστας: 87/90 [λαθεύει στο διάστημα 77'-80']

διότι π.χ. στο 5' ή στο 85'
η πρόβλεψη "2-0 στο όποτε θέλετε" είναι λανθασμένη
ενώ η πρόβλεψη "1-0 στο 80'" είναι σωστή.

------------------------------------------------

Καλημέρα larus.[/color]

πόσο καταλυτικό είναι το να ζεις, να απολαμβάνεις κάποιες στιγμές φτιαγμένες από τα πολύ πολύ πιο απλά

[size=13]Σίγουρα είναι. Απλώς
αν θέλω να φάω μία απλή ομελέτα
θα προτιμήσω κάποιον
που κάνει καλό παστίτσιο.
[/size]
eLe

larus audouinii

Πριν τις 2, η σκέψη και μόνο μιας ομελέτας δεν είναι τόσο ελκυστική όμως   ;-)
Κώστας ...η γραμματοσειρά και χρώμα των δικών σου επιλογών,
μάλλον προέκυψε αυθόρμητα πειραματίζοντας περισσότερο (δημιουργώντας παράθεση και διαγράφοντας σειρές..."το αντίθετα με σένα", πάλι δε το κατάλαβα ...έτσι ε ; )
 :grin:  ;-)
Θέλω να πω και πως το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου άσχημο...αντίθετα πράγματι
Καταλαβαίνει κανείς το γιατί σε παίδευε
-----------
pixie θα ήθελα..... και τις δικές σου σκέψεις στο προηγούμενο....

kapoia_za

Δε συμφωνώ με τον τρόπο υπολογισμού , αλλά δε θα επιμείνω
(παρατηρώ πάντως , 2 διαφορετικές πορείες σκέψης σου)

[quote user="κώστας" post="339788"]...Απλώς
αν θέλω να φάω μία απλή ομελέτα
θα προτιμήσω κάποιον
που κάνει καλό παστίτσιο.[/color][/size][/font][/quote] ωραίο..

pixie

[quote user="larus audouinii" post="339791"]
pixie θα ήθελα..... και τις δικές σου σκέψεις στο προηγούμενο....[/quote]
Γλαράκι, κοίτα, δεν έχω καταλάβει ακριβώς πού θέλεις να τοποθετηθώ - να συνεχίσουμε την κουβέντα για τα fractals, να ασχοληθούμε με την απόκρυφη γνώση των μαθηματικών, με το παιχνίδι των αριθμών που παίζετε μεταξύ σας ή με την ομελέτα? :roll:  :mrblue:

Να σου αφήσω κάτι ενδιαφέρον καλύτερα?  ;-)  :grin:

Είναι από άρθρο του Γ. Πλάνα...

Υπάρχουν, λέει, αναλογίες και μαθηματικές αρμονίες που ρυθμίζουν το σύμπαν, από το απειροστό ως το άπειρο, από τα ατομικά υποσωματίδια ως τους γαλαξίες. Αυτές οι αναλογικές σχέσεις, φτιαγμένες με μαθηματική ομορφιά, δεν μπορεί να είναι καρπός της τύχης αλλά, αντίθετα, μιας παγκόσμιας υπέρ-διάνοιας που λειτουργεί μέσα από τους αριθμούς.

Το σύμπαν δεν παίζει ζάρια, δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει Κάτι σαν διάνοια που το έχει φτιάξει, που το έχει σκεφτεί με βάση μαθηματικές ιδέες, που ακόμα κι ο πιο ευφυής μαθηματικός δεν θα μπορούσε να συλλάβει. Αυτόν τον συμπαντικό αρχιτέκτονα τον έλεγαν στα παλιά χρόνια θεό, πρώτη αιτία, πνεύμα του κόσμου κ.α. Αλλά, πέρα από τα διάφορα ονόματα, το βέβαιο είναι πως κάτι υπάρχει, που οργανώνει φοβερά έξυπνα και όμορφα την ύλη και δεν είναι ούτε η τύχη, ούτε η ίδια η ύλη, αλλά μια αόρατη διάνοια που βρίσκεται πέρα από την επιφάνεια των πραγμάτων. Είναι αόρατη, άυλη, δηλαδή πνευματική, αλλά τα ίχνη της φαίνονται, όταν έχει κανείς τα μάτια του ανοιχτά και ψάχνει με πραγματική εσωτερική ελευθερία. Ποια είναι αυτά τα ίχνη; Ας δούμε μερικά παραδείγματα.



 Ο δρ. Ιρβιν Γκουντ του πανεπιστημίου του Princeton των Η.Π.Α. έχει ανακαλύψει ότι οι αριθμοί, οι χαρακτηριστικοί των μαζών των υποσωματιδίων του ατόμου, ρυθμίζονται από μια απλή μαθηματική αναλογία. Οι αριθμοί δεν σχετίζονται στα τυφλά, η δομή της ύλης δεν είναι τυχαία… φαίνεται πως υπάρχει κάτι σαν αόρατο δάκτυλο που οργανώνει τα πάντα σύμφωνα με μαθηματικούς νόμους… μια διάνοια που εκφράζεται μέσα από ωραίες εξισώσεις, μια διάνοια που δεν είναι ανθρώπινη…

Άλλη μια τρομερή αναλογία που ίσως μεταδίδει την ουσία του μυστηρίου της φύσης και που αποκαλύπτει το μυστικό του παγκόσμιου Μαθηματικού, που είναι αυτό που λέμε "Θεό". Η σχέση ανάμεσα στην ηλεκτροστατική δύναμη που υπάρχει μεταξύ δύο ηλεκτρονίων και στην ελκτική δύναμη της βαρύτητας είναι ένα φυσικό μέτρο εξαιρετικής σημασίας. Είναι η μοναδική γνωστή σταθερά που ενώνει τον μακρόκοσμο με τον μικρόκοσμο. Η ηλεκτροστατική δύναμη είναι απωστική και είναι υπεύθυνη για τα φαινόμενα της χημείας και της βιολογίας, η δύναμη της βαρύτητας, της έλξης, λειτουργεί στον σχηματισμό των πλανητών, των άστρων και των γαλαξιών. Η σχέση μεταξύ τους είναι θεμελιώδης κι εκφράζεται σαν 4,14χ1042.

Αλλά, οι βασικότεροι αριθμοί που ρυθμίζουν τη φύση στη θεμελιώδη λειτουργία της, που είναι ο αριθμός "π" (εκφράζει τη σχέση ανάμεσα στη διάμετρο και την περιφέρεια του κύκλου), ο αριθμός e (βάση των νεπέριων λογάριθμων που ρυθμίζουν την εκθετική αύξηση των ζωντανών όντων) και ο αριθμός 137 (που χαρακτηρίζει τη σταθερά της λεπτότερης δομής της ύλης στη θεωρία των φωτεινών φασμάτων και είναι κλειδί αυτής της θεωρίας), σ' έναν ορισμένο συνδυασμό εκφράζουν την ίδια εκείνη αναλογία μεταξύ των δύο βασικών δυνάμεων της έλξης και του ηλεκτροστατισμού, δηλαδή 2137χπχe. Η πιθανότητα να οφείλεται στην τύχη αυτή η θαυμάσια μαθηματική αναλογία κοσμικής αρμονίας είναι μία στις 1042, δηλαδή σχεδόν μηδενική.

Ακόμα έχουμε τον νόμο του Μπόντε, ενός σοφού που, το 1747, "ανακάλυψε" μια απλή γεωμετρική πρόοδο που ρυθμίζει τις αποστάσεις των πλανητών από τον ήλιο. Έτσι εμφανίστηκε μια διανοητική σκοπιμότητα στην θέση των πλανητών, που δεν οφείλεται στην τύχη, αλλά σε μια μαθηματική αρμονία, προϊόν μιας κοσμικής διάνοιας. Αυτός ο νόμος του ηλιακού συστήματος, που δίνει τις αποστάσεις των πλανητών, σχηματίζεται με το να προσθέσει κανείς 4 σε κάθε όρο της σειράς 0, 3, 6, 12, 24, 48, 96, 192 … Εκείνη την εποχή δεν ήταν γνωστό ότι μεταξύ Άρη και Δία υπάρχει μια ζώνη αστεροειδών, σαν απομεινάρια έκρηξης κάποιου πρώην πλανήτη. Όμως στον τύπο του Μπόντε υπάρχει μια κενή θέση ακριβώς σ' αυτή την απόσταση, δηλαδή στον αριθμό της απόστασης όπου δεν αντιστοιχεί κανένας ορατός πλανήτης. Ας δούμε την πρόοδο:

· Ερμής ………………….. 4 + 0 = 4
· Αφροδίτη ……………… 4 + 3 = 7
· Γη ……………………... 4 + 6 = 10
· Άρης …………………...4 + 12= 16
· ; (ζώνη αστεροειδών) 4 + 24= 28
· Δίας ……………………4 + 48= 52
· Κρόνος ………………..4 + 96=100
· Ουρανός ………………4+192=196

Παίρνοντας την απόσταση Γης - Ήλιου σαν μονάδα (διαιρώντας τα ποσά δια δέκα η Γη γίνεται μονάδα, 10:10=1), δηλαδή μία μονάδα = 149χ106 km, βγαίνουν εύκολα οι άλλες αποστάσεις, πολλαπλασιάζοντας αυτήν σε χιλιόμετρα, επί την αναλογική στη σειρά της προόδου.

Για τους πλανήτες που βρίσκονται πέρα από τον Ουρανό δεν ισχύει ο νόμος, κάτι που δείχνει ότι από λειτουργικής άποψης δεν είναι όπως οι άλλοι πλανήτες, όπως έλεγαν οι αρχαίοι εσωτεριστές και αστρολόγοι-αλχημιστές που δεν έβαζαν τέτοιους πλανήτες στους υπολογισμούς τους, παρ' όλο που είχαν γνώριζαν την ύπαρξή τους, όπως φαίνεται σε αρχαίες αιγυπτιακές, σουμεριακές, αμερικάνικες κ.α. γραφές.

Πιο θαυμαστό ακόμα είναι ότι, αν συνεχίσουμε την πρόοδο με αρνητικούς αριθμούς, δηλαδή κάνουμε τον υπολογισμό 4+(-3), τότε βγαίνει η απόσταση που υπάρχει από τον ήλιο ως τον πρόσφατα ανακαλυμμένο μαθηματικά πλανήτη, που βρίσκεται πριν από τον Ερμή.

Μέσα απ' όλα αυτά φαίνεται καθαρά ότι, υπάρχει πράγματι κάτι σαν κοσμική διάνοια που ρυθμίζει και οργανώνει τα πάντα. Και πραγματικά μπορούμε να πούμε, μαζί με τους αρχαίους εσωτεριστές φιλοσόφους, ότι το σύμπαν είναι η σκέψη μιας υπέρ-διάνοιας που λέγεται "Θεός".

Κάποτε ρώτησαν την Ε. Π. Μπλαβάτσκυ γιατί δεν πίστευε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία και όχι από μια θεία διάνοια. Κι εκείνη απάντησε ότι θα το πίστευε αν της έδειχναν ότι, πετώντας στον αέρα διάφορα κομμάτια από μέταλλο, ξύλο κλπ. θα πέσουν σχηματίζοντας ένα μουσικό όργανο που θα παίζει μουσική του Μπαχ, χωρίς κανείς και τίποτα να έχει επέμβει κατά την πτώση τους.

Και πράγματι, βλέποντας το σύμπαν, όπου όλα τα πράγματα βρίσκονται σε τόσο θαυμαστή αρμονία και όπου υπάρχουν τόσο θαυμάσιες και υπέρ-έξυπνες μαθηματικές σχέσεις και αναλογίες, δεν είναι δυνατόν να σκεφτεί κανείς πως δεν υπάρχει Κάτι ή Κάποιος που τα έχει φτιάξει, μια Ενέργεια, ένας Λόγος που λειτουργεί μέσα από Ιδέες, Αρχέτυπα και Σκέψεις ακόμα πιο υψηλές από αυτές που ο άνθρωπος έχει αναπτύξει. Και οι ιδέες, μαθηματικές και αρμονικές Ιδέες που εκφράζουν μια παγκόσμια Ομορφιά, εκδηλώνονται στη Δημιουργία και στον τρόπο κατασκευής του δικού μας σύμπαντος. Κι αν δεν υπήρχε ο κόσμος, αυτές οι ιδέες θα υπήρχαν, οι μαθηματικοί λόγοι της ομορφιάς, αφού υπήρχαν πριν από αυτόν. Όπως υπήρχε ο νόμος της βαρύτητας πριν τον συλλάβει μαθηματικά ο άνθρωπος, όπως υπάρχει η ιδέα του αγγείου πριν φτιαχτεί από τον αγγειοπλάστη, έτσι υπήρξε και η Ιδέα, η Σκέψη του σύμπαντος, πριν φτιαχτεί υλικά. Στην ύλη έχουμε τα ίχνη, τα αποτελέσματα της δράσης της Παγκόσμιας Διάνοιας.


Όμως ο άνθρωπος δεν ικανοποιείται μόνο με ίχνη, θέλει τις ίδιες τις Ιδέες απελευθερωμένες από ύλη, θέλει την Αλήθεια γυμνή, θέλει το κλειδί του μυστηρίου της ύπαρξης… θέλει να πιει το Νερό της αιωνιότητας. Και η πηγή του βρίσκεται στον Αριθμό, που είναι τα ενδύματα που καλύπτουν τον Θεό.

larus audouinii

Σε ευχαριστώ...
Σκέφτομαι πως καλύτερα να μιλάμε για φαγητό όταν πεινάμε,  ώστε να ανοίγει και η όρεξη...

larus audouinii

Το "καλό" βιβλίο, το "καλό" κείμενο,  με την προσωπικότητα του συγγραφέα είναι αξεπέρσατο  
Όμως προτείνω για όσους δεν τους πολυαρέσει να βρουν μέσα από το ιντερνετ αξιόπιστο υλικό σε μορφή ταινιών
Αυτά σε άλλη ή σε άλλες ενότητες

Ο σκέψη του ίδιου του Greene που ανέφερα, έχει ως εξής:
Ορισμένα γνωρίσματα του σύμπαντος είναι έτσι όπως είναι εξαιτίας κάποιας τυχαίας συγκυρίας, ενός ατυχήματος ή μιας θείας επιλογής (Τα πάντα εν Σοφία, σημειώνω)
....Φυσικά, ειναι εξίσου πιθανό να οδηγηθούμε, αντιθέτως, σε μια νεα εποχή-μια εποχή όπου θα μπορέσουμε να διακηρύξουμε ότι βρέθηκε επιτέλους μια θεμελιώδης εξήγηση του σύμπαντος
Ποιος θα το πίστευε ότι η συνένωση της βαρύτητας με την κβαντομηχανή σε μια ενοποιημένη θεωρία της ύλης και των δυνάμεων θα κατέληγε σε μια τέτοια επανάσταση ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία του σύμπαντος ;
Ο καθένας από μας αναζητά με τον τρόπο του την αλήθεια και ποθεί μια απάντηση στο ερώτημα γιατί είμαστε εδώ
Καθώς συλλογικά αναρριχόμαστε στο όρος των εξηγήσεων, η κάθε γενια στηρίζεται στέρεα στους νόμους της προηγούμενης, τείνοντας θαρραλέα προς την κορυφή
Εάν κάποιος από τους απογόνους μας θα κατορθώσει κάποτε να ατενίζει από την κορυφή και να απλώσει το βλέμα του στο απέραντο και κομψό σύμπαν, δεν μπορούμε να το προβέψουμε
Αλλά καθώς η κάθε γενιά σκαρφαλώνει λιγάκι ψηλότερα, συνειδητοποιούμε το νόημα της ρήσης του Jacob Bronowski ότι
"σε κάθε εποχή υπάρχει ένα σημείο καμπής, ένας νέος τρόπος θέασης και εκτίμησης της συνοχής του κόσμου"
---------
Τα πάντα εξαρτώνται ίσως από αριθμούς, οι επιστήμες βαδίζουν μαζί, φυσική και φιλοσοφία
Το μυστήριο της ζωής βρίσκεται σε κάθεν κορυφή που ανεβαίνουμε, σε κάθε δευτερόλεπτο που περνάει όμως  ;-)

(και είναι απίστευτο Μήπως είμαστε λίγοι οι χρήστες στο ιντερνετ..;; Ψάχνοντας για να βοηθήσω στο φορουμ ένα βιντεάκι από ένα  βιβλίο του Greene με το πρώτο γκουγκλάρισμα άνοιξε η σελίδα του γιου μιας αγαπημένης φίλης, έχω ανέβασει και φωτογραφίες της εδω, που σπουδάζει αστροφυσική...Τι να πω.... Να δούμε τον Τηλέμαχο και πάλι στην μεγάλη οθόνη(τον έχω δει και κει lol) μια μέρα και πιο μεγάλο επιστήμονα!)

katinaki

μη φας ομελέτα. Θα φτιάξω γλαρόσουπα  :lol:  :P

κώστας

Αυτά τα έντοκα γραμμάτια
των οποίων η προσφορά υπερκαλύπτεται
λόγω αυξημένης ζήτησης
(είναι δηλαδή κελεπούρι ως επένδυση)
μας επιβαρύνουν με ένα επιτόκιο 4,82%.
Είναι δε, εξάμηνης διάρκειας.
Τα δεκαετή μας επιβαρύνουν με επιτόκιο 10% και βάλε/βγάλε
ανάλογα την όρεξη των αρπακτικών.

Άρα δανειζόμαστε φθηνά στα εξάμηνα.
Αυτό προπαγανδίζεται. Το "φθηνά".

Εκείνο που δεν διαφημίζεται όμως είναι ότι
δεν φοβούνται οι αγοραστές των ομολόγων
χρεωκοπία στο εξάμηνο [σου λέει κουτσά στραβά θα πορευτούν μισό χρόνο]
αλλά για τη δεκαετία δεν το έχουν και πολύ σίγουρο.

Που σημαίνει ότι
από τη στιγμή που οι υπόλοιποι ευρωπαίοι
πήραν απόφαση στήριξης της ελλάδας
θα τους τρώμε στη μάπα, [ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ]
για μία δεκαετία τουλάχιστον
σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον
να διαθέσει η κυβέρνηση έντοκα γραμμάτια
διετή/τριετή/πενταετή
να δούμε τι επιτόκιο θα τρώγαμε στο κεφάλι.
eLe

cna

Τα πράγματα είναι αρκετά χειρότερα κώστας. Αν τα εξαμηνιαίας διάρκειας έχουν επιτόκιο 4,86% τότε στατιστικά τα ετήσια θα είχαν λίγο πάνω από 10%. Σε κανονικές συνθήκες το επιτόκιο θα είχε διαμορφωθεί περίπου στο 1-1,5%. Αυτό σημαίνει ότι οι ξένοι θεωρούν εξαιρετικά επισφαλής την επένδυση στα γραμμάτια γι' αυτό και ζητούν τόσο μεγάλη ανταμοιβή. Δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι πού θα έφτανε το επιτόκιο αν εξεδίδαμε ομόλογα δεκαετούς διάρκειας.

Teo

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.... 100 ΚΙΛΑ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΚΑΙ 90 ΚΙΛΑ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗ ΣΗΚΩΣΩ.......
ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΕΟΣ........
ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ...!

κώστας

[size=13]Το "ναι" των τούρκων
στο πρόσφατο δημοψήφισμα
για την αναθεώρηση
του τουρκικού συντάγματος
σηματοδοτεί την περίλαμπρη νίκη του ερντογάν
κόντρα στο στρατιωτικό, δικαστικό και επιχειρηματικό κατεστημένο.

Μήπως λοιπόν, αντί να φιλάμε κατουρημένες ποδιές
εκλιπαρώντας για στήριξη -με το αζημίωτο- από τους δυτικούς
είναι προτιμότερο να ρίχνουμε
καμμιά κλεφτή -έστω- ματιά, ανατολικά
ώστε να δούμε τι σημαίνει "επανάσταση του αυτονόητου"
για να μην καταλήξει κι αυτή
μία φράση-μαλακία σαν όλες τις προηγούμενες; [με τα λεφτά που υπάρχουν και με τα πιστόλια στο τραπέζι...]

Αλλά ποιος να το κάνει αυτό;
Η άννα, η μιλένα και ο τηλέμαχος;
Ή το δυσλεκτικό με τη μαριλίζα;
[/size]
eLe

330 Επισκέπτες, 1 Χρήστης