Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 230
  • Total: 230

Γήπεδο ποδοσφαίρου στον Βοτανικό

Ξεκίνησε από KostasD33, Δεκεμβρίου 15, 2008, 10:19:02 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Εδώ και ένα διάστημα έχει δρομολογηθεί να φτιαχτεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού
Μεγάλο το αίτημα μιας ιστορικής ομάδας της Ελλάδας, με αρκετούς φιλάθλους ενεργούς άρα και αρκετούς ψηφοφόρους για τα κόμματα
Για άλφα βήτα λόγους διαλέχτηκε ο συγκεκριμένος χώρος. Έγιναν κάποιες δωρεές μεγάλων εκτάσεων από την Εθνική Τράπεζα επί διοικήσεως Καρατζά, καμάρωναν για αυτό οι Δήμαρχοι και οι Υπουργοί της κυβέρνησης είδαν μπόλικο χρήμα στην υπόθεση πια και διάφοροι επενδυτές και ξεκίνησε.

Η περιοχή φυσικά ήταν επί χρόνια εκτός σχεδίου πόλης (παρότι στο κέντρο της Αθήνας) χωρίς κανέναν χωροταξικό σχεδιασμό παρ ότι ιστορικής αξίας αλλά και μεγάλο κομμάτι αδόμητης γης στο κέντρο της Αθήνας που πεθαίνει από την ανάγκη που έχει για πράσινο

Φυσικά μιλώντας καθαρά χωροταξικά και όχι οπαδικα ή με οποιοδήποτε άλλο κριτήριο η περιοχή θα έπρεπε να γίνει πάρκο πόλης και θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στο πάρκο πόλης και δράσεις που είναι συναφείς με το πράσινο. Από νοσοκομεία μέχρι αθλητισμό.
Επίσης είναι χωροταξικά παράλογο μια πόλη 4 εκατομμυρίων όπως η Αθήνα να έχει περισσότερα από δυο μεγάλα ποδοσφαιρικά στάδια. Είναι και αντιοικονομικό και τρελό.
Ενδεικτικά δίνω παράδειγμα την Ιταλία
Η Ρώμη ένα μεγάλο στάδιο (ακόμα πιο μεγάλη από την Αθήνα)
Φλωρεντία, Νάπολη κλπ όλες από ένα. Μόνο το Μιλάνο έχει 2 μεγάλα και είναι πόλη των 8 εκατομμυρίων κατοίκων πια
Εμείς όμως είμαστε πιο μάγκες
Η Αθήνα να έχει και το Ολυμπιακό στάδιο, και το Καραϊσκάκη και του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ κλπ. Έχουμε σε περίσσευμα πόρους και χώρους στην Αθήνα και μπορούμε να κάνουμε στάδια

Τεσπα έγινε κι ας έχει και ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο
Και άντε ένα γήπεδο έστω και λίγο ως αθλητική εγκατάσταση συμβάλει στο πράσινο και δεν είναι εκ διαμέτρου αντίθετο. Ειδικά αν φροντιστούν και οι περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις να συνεισφέρουν στην λογική του πρασίνου
Έλα μου όμως που τα γνωστά κοράκια που κάνουν εδω και χρόνια την Αθήνα τσιμέντο είδαν γη και έτρεξαν.
Οπότε στήθηκε διάμεσου του Βωβού να φτιαχτεί άλλο ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο.
Φυσικά το εμπορικό κέντρο έχει και άλλες απαιτήσεις τσιμεντοποίησης του περιβάλλοντος χώρου και άμεσα και έμμεσα λόγο των παρεμφερών δραστηριοτήτων που θα τραβήξει όπως το μέλι την μέλισσα. Επίσης ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο θα έλκει κάθε μέρα χιλιάδες κόσμου και όχι μόνο δυο φορές τον μήνα όπως ένα γήπεδο με επακόλουθες κι άλλες εμπορικές δράσεις και ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση από πλευράς πρασίνου

Ο συνασπισμός κάτι ψέλλισε σε αυτό το ζήτημα αλλά δεν έχει το πολιτικό τσαγανό να πει στα ΙΣΑ και σταράτα ότι είναι λάθος μη χάσει κι αυτός ψήφους από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που λογικά φωνάζουν για γήπεδο αφού και ο χρόνια αντίπαλος τους πήρε γήπεδο

Όποιος προλάβει πρόλαβε, τρέχτε σε καλή τιμή η Γη
Τι να το κάνουμε το πράσινο
Τι να το κάνουμε ένα πάρκο πόλης, κάνει πάνω από 20 χρόνια για να δείξει πόσο υπέροχο θα ήταν. Μέχρι τότε πολλές εκλογές θα έχουν γίνει και ποιος νοιάζεται

larus audouinii

Τεσπα έγινε κι ας έχει και ο Παναθηναϊκός το δικό του γήπεδο :evil:


Ναι βρε...να στε καλά, σας ευχαριστούμε για την ευσπλαχνία σας   :razz:   :grin:


 
όσο για δαύτους ένθεν και ένθεν τους διαβάζω ένα χρόνο τώρα και απο μειλ που παίρνω κατά καιρούς ~@
είπαμε η ηλιθιότητα είναι ανίκητη

Pappas10

Ας χαρίσει το Ελληνικό κράτος στον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ για ποδόσφαιρο και μπάσκετ (τα 2 γήπεδα δηλαδή), όπως χάρισε - επί της ουσίας - στην "Κοκκαλισκάκη (sic) Α.Ε" το Καραϊσκάκη και το ΣΕΦ και ας κάνουν τον Ελαιώνα πάρκο.

Τώρα πως διάολο όλα τα πάρκα "σχεδιάζονται" στις περιοχές που ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ζήτησε να φτιάξει γήπεδο (Γουδί, Ελληνικό, Ελαιώνα) δεν το γνωρίζω. Όπως δεν γνωρίζω σε ποιό ακριβώς σημείο δεντροφύτευσης και δημιουργίας πρασίνου είναι το πάρκο στο Γουδί και το Ελληνικό.

Πέρα πάντως από το οπαδικό του θέματος, συμφωνώ ότι η Αθήνα χρειάζεται χώρους πρασίνου και όχι τσιμέντου. Βέβαια, καλό θα ήταν να προστατεύαμε αυτούς που έχουμε (Πεντέλη, Πάρνηθα, Υμμητό, Άλσος Συγγρου, Δάσος Καισαριανής, Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω αλλά και το Πεδίο του Άρεως) οι οποίοι έχουν γίνει είτε βορά των οικοπεδοφάγων είτε στέκια εγκληματικών στοιχείων τη νύχτα, πρωτού αρχίσουμε να αναζητούμε χώρους μέσα στην υπερδομημένη πόλη. Όπως επίσης καλό θα ήταν να γίνει το πάρκο στο Γουδί και στις άλλες εκτάσεις που προσφέρονται για τέτοιου είδους εκμετάλευση.

Τέλος, θεωρώ ότι οι 3.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει το Mall του Βωβού και το Γήπεδο στον Ελαιώνα είναι πολύ πιο σημαντικές από ένα "πάρκο" που θα μείνει στα χαρτιά.

Αυτή είναι η άποψη μου. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

cna

Εγώ λέω να αρχίσετε να μετατρέπετε τις ταράτσες σε κήπους γιατί αλλιώς δεν σας σώζει τίποτα!

andreasec13

Κι εγώ λέω "κάτω τα χέρια από το νέο γήπεδο".ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ.Βαρέθηκαν πια τα χουλιγκανάκια να σπάνε όλο τα ίδια και τα ίδια.Δώστε τους καινούριους τόπους και μη τα καταπιέζετε.

KostasD33

Μιχάλη όπως πρόσεξες το θέμα αυτό δεν το έβαλα στα ποδοσφαιρικά και για αυτό το αποσυνδέω από κάθε άποψη οπαδού μιας ή άλλης ομάδας.
Οπότε αν θες την γνώμη μου για αυτό που θέτεις σου λέω ότι δεν έχω καμιά αντίρρηση και δεν κάνει κανένα χωροταξικό κακό να χαρίσουν στην Α.Ε. Παναθηναϊκός (δηλαδή Βαρδινογγιανη, Βγενοπουλος, Γιαννακοπουλο, Πατέρα κ.λ.π) και το ΟΑΚΑ και το Μπασκετ. Πιο καλή χρήση θα κάνουν από το να τα χαρίσουν σε ηγουμένους μοναστηριών και μέσω αυτών σε κρυφές εταιρίες με Κυπρίους επιχειρηματίες κλπ.
Αν φυτέψουν δε και τα υπόλοιπα 100,000 δενδριλια που προέβλεπε η αρχική αρχιτεκτονική μελέτη για τις εγκαταστάσεις αυτές και δεν πρόλαβαν λόγω Ολυμπιακών αγώνων τότε ακόμα καλύτερα.
(απροπό σε ότι αφορά τα δενδριλια αυτά, όχι μόνο δεν πρόλαβαν να τα φυτέψουν, αλλά όταν τελείωσαν οι ολυμπιακοί αγώνες κανένας δεν φρόντισε να τα φυτέψει μετά. Όχι μόνο αυτό αλλά και τα λίγα που είχαν φυτευτεί από έλλειψη καλής φροντίδας περισσότερα από το 1/3 έχουν μαραθεί και τα υπόλοιπα έχουν ένα υπερβολικά αργό ρυθμό ανάπτυξης.

Παρεπιμπτοτος δε για το Καραϊσκάκη θα σου πω ότι αν πριν γίνει η εκ νέου ανακατασκευή του από την επιχειρηματική ομάδα του ομίλου Κοκκαλη ήταν ήδη γήπεδο περισσότερο από 50 χρόνια οπότε από μια άποψη δεν αναίρεσε χώρο ακάλυπτο κατάλληλο για δενδροφυτευση ή άλλη χρήση στην περιοχή, οπότε έκανε μικρότερο κακό. Αλλά και αυτό να μη υπήρχε πάλι δεν θα είχε η Αθήνα καμία έλλειψη του ως γήπεδο. Φυσικά και αυτό αν θες να το χαρίσουν στην άλλη επιχειρηματική ομάδα της Α.Ε. Παναθηναϊκού πάλι εγώ δεν θα είχα καμία αντίρρηση.


CNA
Καμία αντίρρηση για την αξιοποίηση των ταρατσών σε κήπους. Θα συμπλήρωνα και για τμήμα των ακάλυπτων και των πεζοδρομιών αλλά αυτό δεν είναι σε αντιπαράθεση με την ανάγκη για μητροπολιτικά πάρκα πόλης που είναι κεντρικοί πνεύμονες σε μια πόλη.
Ας το δούμε σε ειδικό θέμα και αναλυτικά


ΠαράθεσηΤέλος, θεωρώ ότι οι 3.000 νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει το Mall του Βωβού και το Γήπεδο στον Ελαιώνα είναι πολύ πιο σημαντικές από ένα "πάρκο" που θα μείνει στα χαρτιά.

Όχι φίλε διαφωνώ
Από στανταρ που έχουμε η απαιτούμενη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο πόλης είναι 30τ.μ. ανά κάτοικο.
Εδώ και χρόνια δεν έχει ούτε 7τ.μ. ανά κάτοικο
Είναι λοιπόν θέμα ζωής και όχι μια πολυτέλεια. Βερολίνο, Παρίσι Ρώμη κ.λ.π. ξεπερνούν το όριο των 30τ.μ. ανά κάτοικο κι εμείς είμαστε μακράν
Πράσινο δεν είναι μόνο τα μητροπολιτικά πάρκα φυσικά
Είναι και τα πάρκα περιοχών, πάρκα γειτονιάς, παιδικές χαρές αθλητισμός κ.λ.π.
Οπότε κάποια από αυτά μπορούν να έχουν μια γενική τοποθέτηση όπου έχεις μεγάλους χώρους κι ας μη είναι ισομερώς κατανεμημένα στον χώρο αλλά να μπορεί να υπάρχει μια χρονική απόσταση πρόσβασης max 30 λεπτών (και με αυτοκινηση), ενώ οι μορφές πρασίνου γειτονιάς κ.λ.π. μαχ απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια

Οπότε το κεφάλαιο μητροπολιτικά πάρκα είναι συγκεκριμένο και μη το συγχέουμε με τις άλλες μορφές πρασίνου. Όλες μαζί κάνουν ένα σύνολο που είναι απαιτητό για την στοιχείο σωστή διαβίωση αλλά δεν καλύπτει το ένα τις ανάγκες του άλλου.

Οι χώροι λοιπόν που έχει η Αθήνα για μητροπολιτικά πάρκα είναι ελάχιστοι.
Ένας από αυτούς είναι όλη η περιοχή (μα όλη) του Βοτανικού, όπως και το Γουδί όπως και το ΚΕΒΟΠ στο Δάσος Χαϊδαρίου το Βεικου και το Γαλάτσι και μερικά κομμάτια περιοχής Αγ. Αναργύρων Μεταμόρφωση, Κηφισός ποταμός μετά το υψος της Ρενο περίπου το Ελληνικό (ότι έμεινε) κ.λ.π.
Δεν πρέπει να χαθεί κανένας. Αν είναι ανίκανοι από την δεκαετία του 50΄και όλα αυτά τα κρατάνε στα χαρτιά ας μη αποχτήσουν το δικαίωμα να τα τσιμετοποιησουν κι αυτά. Κάποια μέρα που ξέρεις μπορεί να τα φυτέψουμε και μόνοι μας (όσοι είναι δημόσιοι χώροι μπορεί ο οποιασδήποτε πολίτης η ομάδα πολιτών να πάει να φυτέψει δέντρα).

Οπότε φίλε Μιχάλη πολλές παραπάνω θέσεις εργασίας από τις 3000 θα υπήρχαν αν φροντίσουν να φτιαχτούν αυτά τα πάρκα σαν ξεκίνημα και για την δημιουργία τους και για την συντήρηση τους και νομίζω πιο χρήσιμο για την πόλη που ζεί η μισή Ελλάδα από άλλο ένα Μέγα Κατάστημα που αρχίζω και αμφιβάλω πόσο αντέχει κι άλλο ένα η Αθηναϊκή αγορά πια

Pappas10

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω ιδιαίτερες χωροταξικές γνώσεις και σίγουρα η οικολογική μου συνείδηση έχει εκδηλωθεί πολύ λιγότερες φορές από την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ μου συνείδηση.

Το αρχικό μου σχόλιο σαφέστατα και ήταν οπαδικό. Πέρα όμως από τον οπαδισμό μου προσπαθώ να αντιμετωπίσω αντικειμενικά το θέμα και πιστεύω ότι οι οικολογικές εστιάσεις έχουν κάποια κενά. Όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη.

Το μεγαλύτερο κενό - προσωπικά - το εντοπίζω στην αδυναμία του κράτους αλλά ΚΑΙ των πολιτών να συντηρήσουν τους χώρους πρασίνου που έχουμε - η αναφορά σου στα δενδρίλια του ΟΑΚΑ είναι καθόλα σωστή - αλλά και να δημιουργήσουν καινούργιους, είτε αναδασόνοντας είτε δενδροφυτεύοντας. Τα παραδείγματα του Γουδιού και του Ελληνικού είναι δύο χαρακτηριστικότατα παραδείγματα, αλλά εγώ θα το επέκτεινα και σε άλλες περιπτώσεις όπως αυτή της Πάρνηθας, της Πεντέλης, του Ημμητού και τόσων άλλων.

Επιπροσθέτως, η έκταση του Ελαιώνα όχι μόνο δεν είναι ή ήταν ακάλυπτος χώρος, αλλά αντίθετα ήταν μία περιοχή γεμάτη μπάζα, λαμαρίνες και ριπογόνες βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Σε αντίθεση λοιπόν με την περίπτωση του Γουδιού (που για εμένα θα ήταν καλύτερη για την κατασκευή του γηπέδου του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ) η κατασκευή του γηπέδου εκεί σίγουρα βελτιώνει την κατάσταση. Καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι αυτή η κατασκευή επίσης δημιουργεί πάρκο στην περιοχή του σημερινού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το οποίο στο μέλλον θα ενωθεί με το πάρκο που ΘΑ γίνει στο χώρο των προσφυγικών πολυκατοικιών.  

Τα στατιστικά που παραθέτεις για τα τ.μ. πρασίνου ανά κάτοικο, ειλικρινά δεν τα γνωρίζω. Αυτό που ξέρω όμως είναι πως η Αθήνα θα μπορούσε να έχει μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη αν τα βουνά του Λεκανοπαιδίου ήταν δενδροφυτεμένα κι όχι βιλοφυτεμένα.

Σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι το γήπεδο του ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ θα πρέπει να γίνει εις βάρος της ζωής μας αλλά και των παιδιών μας. Θεωρώ όμως ότι και το Γήπεδο αλλά και το Κτίριο του Βωβού δημιουργούν πράσινο σε μία περιοχή όπου δεν υπήρχε πριν τίποτα πράσινο.  Για εμένα,  είναι τουλάχιστον υποκριτικό να διεκδικούμε πάρκα εκεί που δεν υπήρξαν ποτέ - αλλά θα δημιουργηθούν έστω και σε μικρότερη έκταση από την απόλυτη - και να μην κάνουμε τίποτα είτε για την δενδροφύτευση των υπάρχοντων ακάλυπτων χώρων είτε για την επαναδάσωση και επαναχαρακτηρισμό των δασικών εκτάσεων που έχουν γίνει κεφάλαιο των οικοπεδοφάγων.

Όσο για το θέμα των θέσεων εργασίας, είναι δύσκολο για εμένα να αποφασίσω τι είναι πιο σημαντικό ειλικρινά. Η λογική μου απλα μου λέει ότι στην Πάρνηθα, την Πεντέλη και τον Υμμητό, αλλά και στο Γουδί και το Ελληνικό  μπορεί να γίνει δενδροφύτευση αλλά όχι να δημιουργηθουν θέσεις εργασίας.  Οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί που δεν υπάρχει σύγκρουση οικολογικών και κοινωνικών θεμάτων και ας αφήσουμε τα εκ των ουκ άνευ διλήματα.

Αυτή είναι η γνώμη μου, μπορεί να λέω και αρλούμπες.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="andreasec13" post="308683"]Κι εγώ λέω "κάτω τα χέρια από το νέο γήπεδο".ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ.Βαρέθηκαν πια τα χουλιγκανάκια να σπάνε όλο τα ίδια και τα ίδια.Δώστε τους καινούριους τόπους και μη τα καταπιέζετε.[/quote]

Από τότε πάντως που το εμετικό σωματείο του Πειραιά με σήμα το κεφάλι πήρε δώρο ένα καινούργιο γήπεδο από το κράτος, τα φαινόμενα χουλιγκανισμού που το χαρακτηρίζουν ως ήθος, ύφος και αισθητική μειώθηκαν αρκετά. Ιδιαίτερα μέσα στο χαρισμένο από το κράτος γήπεδο τους.

Σε διαβεβαιώνω επίσης ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που παρακολουθούν ποδόσαιρο δεν είναι "χουλιγκανάκια που σπάνε". Αλλά αυτή η πλειοψηφία έχει και κάποιες απαιτήσεις για να πάει στο γήπεδο, απαιτήσεις που τα παλιά γήπεδα δεν πληρούν και έτσι μένουν μόνο τα χουλιγκάνια να τα επισκέπτονται.  

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

andreasec13

Φίλε Μιχάλη,δεν ξέρω την ηλικία σου κι αν θυμάσαι κάτι από τα παλιά γήπεδα.

Βαδίζω εν τάχει προς τα 50 και ακόμη θυμάμαι κάτι ηλιόλουστες Κυριακές στις κερκίδες,με τους οπαδούς και των δύο ομάδων καθισμένους ανάκατα,με γέλια,πειράγματα και να φεύγουν μαζί από το γήπεδο,χαρούμενοι οι μεν,λυπημενοι οι δε,αλλά χωρίς κακίες,καταστροφές,κλωτσοπατινάδες,ΜΑΤ και τα λοιπά συναφή.

Από τότε που ο γονιός δε μπορεί να πάρει το παιδί του από το χέρι και να το πάει στο γήπεδο,φοβούμενος πολλά (θυμάσαι τη φωτοβολίδα που σκότωσε τον Μπλιόνα),έπαψαν και οι καλές ημέρες.

Όχι γιατί η πλειοψηφία αυτών που πάνε στο γήπεδο είναι χουλιγκανάκια,αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν μετά τον αγώνα,θα "σκάσουν μύτη" από το πουθενά μερικές διμοιρίες 'αγανακτισμένων' οπαδών και θα πλακωθούν με τις διμοιρίες των νόμιμων ενστόλων,οπότε...γαία πυρί μιχθήτω!

Τόσα χρόνια και δεν κατάφεραν να βάλουν στο χέρι αυτά τα "ταραχοποιά" στοιχεία,λες να μην τους ξαμολήσουν και στο καινούριο γήπεδο και τις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις γύρω από αυτό;

Και ποιός θα τους εμποδίσει;Η ασφάλεια του γηπέδου ή του Βωβού;

andreasec13

Φιλικά Ανδρέας (ου γαρ...το φελέκι μου μέσα) :lol:

Pappas10

[quote user="andreasec13" post="308703"]Φίλε Μιχάλη,δεν ξέρω την ηλικία σου κι αν θυμάσαι κάτι από τα παλιά γήπεδα.

Βαδίζω εν τάχει προς τα 50 και ακόμη θυμάμαι κάτι ηλιόλουστες Κυριακές στις κερκίδες,με τους οπαδούς και των δύο ομάδων καθισμένους ανάκατα,με γέλια,πειράγματα και να φεύγουν μαζί από το γήπεδο,χαρούμενοι οι μεν,λυπημενοι οι δε,αλλά χωρίς κακίες,καταστροφές,κλωτσοπατινάδες,ΜΑΤ και τα λοιπά συναφή.

Από τότε που ο γονιός δε μπορεί να πάρει το παιδί του από το χέρι και να το πάει στο γήπεδο,φοβούμενος πολλά (θυμάσαι τη φωτοβολίδα που σκότωσε τον Μπλιόνα),έπαψαν και οι καλές ημέρες.

Όχι γιατί η πλειοψηφία αυτών που πάνε στο γήπεδο είναι χουλιγκανάκια,αλλά ποτέ δεν ξέρεις αν μετά τον αγώνα,θα "σκάσουν μύτη" από το πουθενά μερικές διμοιρίες 'αγανακτισμένων' οπαδών και θα πλακωθούν με τις διμοιρίες των νόμιμων ενστόλων,οπότε...γαία πυρί μιχθήτω!

Τόσα χρόνια και δεν κατάφεραν να βάλουν στο χέρι αυτά τα "ταραχοποιά" στοιχεία,λες να μην τους ξαμολήσουν και στο καινούριο γήπεδο και τις ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις γύρω από αυτό;

Και ποιός θα τους εμποδίσει;Η ασφάλεια του γηπέδου ή του Βωβού;
[/quote]

Ανδρέα,

Είμαι 35άρης και ίσα που πρόλαβα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με "ανάμικτες" θύρες ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΩΝ και οπαδών του πειραιώτικου αθλητικού μιάσματος. 1-1 το σκορ, πανηγυρίσαμε εμείς, πανηγυρίσανε αυτοί και τέλος. Από τότε δεν το ξανάδα και - για να είμαι ειλικρινής - δεν νομίζω να το ξαναδώ.

Δεν είμαι αντίθετος με τον ρομαντισμό εκείνων των ημερών αλλά - τι να κάνουμε; - τελείωσε. Το θέμα είναι να μην πάμε στο άλλο άκρο, της βίας και των συγκρούσεων. Όπως σου ανέφερα, στην ομάδα - όνειδος του πειραιά με σήμα τον δαφνοστεφανωμένο κύναιδο, η παρουσία γονέων με τα παιδιά τους αυξήθηκε στο καινούργιο γήπεδο, ενώ αντίθετα μειώθηκαν τα κρούσματα βίας των χουλιγκάνων της.

Αφού το κατάφερε αυτό μία ομάδα που έχει κάνει την καφρίλα ιδεολογία, είναι σχεδόν σίγουρο ότι όπου φυτρώνει ένα καινούργιο γήπεδο, γκρεμίζεται μία "στρατιά" οπαδών-χουλιγκάνων (κατά παράφραση της γνωστής ρήσης για τη σχέση σχολείου και φυλακής... συγνώμη για την Ιεροσυλία). Ακόμα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη που έχουν εξ-ίσου σχεδόν παράδοση στη βία και στον Χουλιγκανισμό. Στην Τούμπα γίνεται το έλα να δεις, ενώ στην Πυλαία (το σχετικά καινούργιο γήπεδο μπάσκετ τους) τα κρούσματα είναι σαφώς λιγότερα. Και δεν είναι θέμα αθλήματος γιατί όταν ο ΠΑΟΚ είχε έδρα το Αλεξάνδρειο, πάλι το έλα να δεις γινότανε.

Όσο για το ποιος θα τους εμποδίσει, τουλάχιστον στην περίπτωση του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, σου θυμίζω τα 2 πρόσφατα παιχνίδια με Ανόρθωση και Πανσεραϊκό, όπου δεν υπήρχε μπάτσος ούτε για δείγμα, αλλά και δεν άνοιξε ρουθούνι υπό την διακριτική επιτήρρηση της ιδιωτικής αστυνομίας που εδώ και χρόνια έχει η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το θέμα της βίας και του χουλιγκανισμού δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό πρόβλημα. Ποδοσφαιρικά,  υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταπολεμήσεις και τα καινούργια γήπεδα είναι ένας από αυτούς. Οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε να δούνε έναν αγώνα χωρίς να υπάρχει "πόλεμος" στις εξέδρες είναι πολλαπλάσιοι των χουλιγκάνων που - σε γενικές γραμμές  - δεν είναι πάνω από 500 - 1000 άτομα. Όπως σου έγραψα όμως και παραπάνω, αν οι εγκαταστάσεις δεν βοηθούν, τότε - μοιραία- τα γήπεδα θα είναι ικανά να φιλοξενήσους μόνο χουλιγκάνους ή "άρρωστους" σαν κι εμένα.

Τα καινούργια γήπεδα είναι ένα εφαλτήριο για την απελευθέρωση των αθλημάτων από την λαβή των χουλιγκάνων. Έως τώρα, τα παραδείγματα αυτό δείχνουν.

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="andreasec13" post="308704"]Φιλικά Ανδρέας (ου γαρ...) :lol:[/quote]

...Οίδασι τι ποιούσι;;; Αυτό είναι για το πάσχα μωρέ...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="308693"]Από στανταρ που έχουμε η απαιτούμενη αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο πόλης είναι 30τ.μ. ανά κάτοικο.
Εδώ και χρόνια δεν έχει ούτε 7τ.μ. ανά κάτοικο[/quote]

Copy / Paste από την ανακοίνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α το έκανες αυτό;;;;

Γιατί έκατσα και το έψαξα... μαζί με το του Λένιν... :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

andreasec13

[quote user="Pappas10" post="308737"]Τα καινούργια γήπεδα είναι ένα εφαλτήριο για την απελευθέρωση των αθλημάτων από την λαβή των χουλιγκάνων. Έως τώρα, τα παραδείγματα αυτό δείχνουν. [/quote]

Μακάρι να βγούν αληθινά τα λόγια σου,μπας και ξαναπάω γήπεδο.Εχω να πατήσω κάτι δεκαετίες τώρα.(Όσο για το "ου γαρ" εννοούσα το γήρας).  :mryellow:

Φιλικά

Ανδρέας

KostasD33

Μιχάλη όταν κάνω copy /paste το διευκρινίζω πάντα, οπότε αν ήταν ειρωνική η παρατήρηση σου ήταν λίγο άκομψη σε ότι με αφορά μα μεν
Το 30τμ πράσινο ανά κάτοικο σε πολεοδομικά αστικά συγκροτήματα δεν είναι στατιστικό όπως λανθασμένα το εξέλαβες αλλά αρχιτεκτονικό στάνταρ που και ένας δευτεροετής φοιτητής της αρχιτεκτονικής οφείλει να το γνωρίζει.
Αρχική πηγή αυτού από την δεκαετία του 30, από τους Λε Κορμπουζιέ, Μιες Βαν Ντε Ροε, Γκρόπιους κ.λ.π. σχολή Μπαχάους και σε ότι αφορά το 7 τ.μ. περίπου ανα κατοικο που έχει η Αθήνα και το ανεπαρκές αυτών, πηγή είναι δεκάδες μελέτες των Πολυτεχνικών σχολών, του Τ.Ε.Ε. και εκατοντάδες ερευνητικές πτυχιακές εργασίες φοιτητών, μεταξύ των οποίων και η δικιά μου πριν μια 20ετία περίπου.
Οπότε με προσβάλει όταν με συγκρίνεις με τις όποιες ψηφοθηρικές κινήσεις του κάθε κόμματος.
Αυτοί αντιγράφουν τις αγωνίες χρόνων μας φίλε, όχι εμείς αυτούς

Είναι ένα στάνταρ που θα έπρεπε ο εκαστοτε Υπουργός χωροταξίας και περιβάλλοντος να το θυμάται απ έξω και ανακατωτά για να μη καταλήγουμε κατάντια Δικαστικοί σε συμβούλια επικρατείας να προσβάλουν ρυμοτομικά σχεδία (όπως και το συγκεκριμένο) για ατέλειες τέτοιου είδους.
Είναι κατάντια οι Δικαστές (που κατά κανόνα είναι μπουμπούνες σε ζητήματα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού) να βγάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία από τους αρμόδιους για τα αυτονόητα.



[quote user="Pappas10"]Αυτό που ξέρω όμως είναι πως η Αθήνα θα μπορούσε να έχει μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη αν τα βουνά του Λεκανοπαιδίου ήταν δενδροφυτεμένα κι όχι βιλοφυτεμένα.
 [/quote]

Δεν είναι απόλυτα σωστό αυτό.
Ναι η γεωγραφική θέση της Αθήνας είναι ιδανική από πολλές απόψεις κλιματικές και (προσωπικά) πιθανολογώ ότι ήταν και η πρωταρχική αιτία που μπόρεσε ειδικά σε αυτό τον χώρο να αναπτυχθεί στην αρχαιότητα ένας τόσο μεγάλος πολιτισμός.
Η ιδανικότητα της συνίσταται στα παρακάτω
Από βορά, ανατολή και δύση είναι προστατευμένη από τους κρύους χειμωνιάτικους αέρηδες από τους ορεινούς όγκους που έχει
Από Νότο έχει Θάλασσα οπότε ο Νοτιάς έρχεται απρόσκοπτα και η θάλασσα επιβοηθεί κλιματολογικά
Και αντί να έχει ένα μόνο μεγάλο ποτάμι να την διασχίζει (όπως ήταν επιλογή των περισσότερων Πόλεων από εποχής Μεσαίωνα) είχε δεκάδες μικρά ποταμάκια που την τροφοδοτούσαν και με νερό αλλά και με αέρινα ρεύματα

Αυτό ήταν το συγκριτικό της πλεονέκτημα να μη έχει σχεδόν ποτέ υπερβολικό κρύο τον χειμώνα ούτε υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι.
Αυτό έδινε εύκολο τρόπο ζωής και επιβίωσης από τους προϊστορικούς χρόνους οπότε όποιος εγκαθίσταται σε αυτή την περιοχή (νομοτελειακά) θα είχε το συγκριτικό πλεονέκτημα να χρειάζεται λιγότερο χρόνο για την επιβίωση του από άλλες περιοχές όλου του κόσμου. Δηλαδή λιγότερο χρόνο για συλλογή και παραγωγή τροφής, λιγότερο χρόνο για κατασκευή της φωλιάς ζωής του ανθρώπου, δηλαδή τα σπίτια
Λιγότερο χρόνο για τα βασικά της επιβίωσης είχε περισσότερο ελεύθερο χρόνο
Οπότε το γύρισε στην αρχή (πιθανολογώντας τώρα) στο τραγούδι, στον χαβαλέ, στον έρωτα και στο τέλος άρχισε να το φιλοσοφεί κιόλας το ζήτημα όποτε άρχισε η όλη ανάπτυξη
Συνοπτικά είχαν συνθήκες διαβίωσης εύκολες (εκ του κλίματος) άρα δημιουργήθηκε αρκετός ελεύθερος χρόνος και αναπτύχτηκε η τέχνη και η επιστήμη.
Χωρίς ελεύθερο χρόνο δεν θα μπορούσαν ποτέ να αναπτυχτούν τόσο σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο. (σε αντίθεση με τώρα που έχει αντιστραφεί αυτό)


Κατά έναν δικό μου υπολογισμό νομίζω και μερικών ακόμα, αν η Αθήνα μπορούσε να παραμείνει μια Πόλη max έως 1.500.000 κατοίκους τότε πράγματι θα μπορούσε να έχει το καλύτερο σχεδόν κλίμα και επίπεδο ζωής για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες. Πάνω από αυτό το νούμερο αρχίζουν προβλήματα που τεχνικά δεν επιλύονται παρά μόνο αμβλύνονται
Οπότε ερχόμενοι στην σημερινή πραγματικότητα  και έχοντας ως δεδομένο πληθυσμό περισσότερο από 3.6 εκατομμύρια κατοίκους οι γύρω ορεινές περιοχές που κόβουν τους Βοριάδες συμβάλουν αρνητικά για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας και η ποσότητα δόμησης του χώρου που έχει επιφέρει αυτός ο πληθυσμός με την θερμοχωρητικότητα του τσιμέντου και της ασφάλτου δημιουργεί συχνά τους καύσωνες και όσο θα πένρανε τα χρόνια πιθανά θα χειροτερέψει από την αλλαγή του μικροκλίματος που έχουμε επιφέρει οι άνθρωποι. Οπότε τα 30τ.μ /κάτοικο που είναι απαιτητά για όλες τις μεγάλες πόλεις για την Αθήνα (στο πληθυσμιακό σημερινό της μέγεθος) είναι ένα συγκρατημένο μέγεθος

Για το σκέλος που αναφέρεις της Δενδροφυτευσης των γύρω ορεινών όγκων από την Αθήνα σαν αντίβαρο για τα μητροπολιτικά πάρκα πόλης θα θελα να επιστήσω την προσοχή ότι τα υπολογισμένα απαιτούμενα και εφικτά 30.τ.μ. ανά κάτοικο αφορούν πράσινο πόλης, το πράσινο των γύρω ορεινών περιοχών είναι περιαστικο πράσινο.
Είναι πέραν του απαιτούμενου 30τ.μ./ανα κάτοικο. Φυσικά και κάνει καλό, φυσικά και όσο περισσότερο έχουμε τόσο καλύτερο δεν αντικαθιστά όμως το αστικό πράσινο.
Το συμπληρώνει όταν υπάρχει και σίγουρα συνεισφέρει θετικά στο μικροκλίμα της περιοχής του λεκανοπέδιου αττικής


[quote user="Pappas10"] Επιπροσθέτως, η έκταση του Ελαιώνα όχι μόνο δεν είναι ή ήταν ακάλυπτος χώρος, αλλά αντίθετα ήταν μία περιοχή γεμάτη μπάζα, λαμαρίνες και ριπογόνες βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Σε αντίθεση λοιπόν με την περίπτωση του Γουδιού (που για εμένα θα ήταν καλύτερη για την κατασκευή του γηπέδου του ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ) η κατασκευή του γηπέδου εκεί σίγουρα βελτιώνει την κατάσταση. Καλό θα ήταν να θυμόμαστε ότι αυτή η κατασκευή επίσης δημιουργεί πάρκο στην περιοχή του σημερινού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας το οποίο στο μέλλον θα ενωθεί με το πάρκο που ΘΑ γίνει στο χώρο των προσφυγικών πολυκατοικιών.  
 [/quote]
Κακώς κάκιστα που εδώ και μισό αιώνα περίπου (ίσως και παραπάνω) ήταν μπάζα η περιοχή και υποβαθμισμένη.
Ένας λόγος παραπάνω και μια συμβολή στο πράσινο ακόμα περισσότερο όταν κι αν θα αρχίσουν να την αξιοποιήσουν σαν Μητροπολιτικό πάρκο πόλης. Ας μπουν και μικρές λιμνούλες, και μονοπάτια και παιδικές χαρές και για τα ποδήλατα και οτιδήποτε προσθέτει πράσινο σε όλες του τις μορφές και όχι μόνο δένδρα.
Το αυτό και για το Γουδί που έχει το κατάλληλο μέγεθος για Μητροπολιτικό Πάρκο.

Το πάρκο που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχής της Λεωφόρου Αλεξάνδρας (μακάρι κι αυτό να γίνει όσο το δυνατό πιο γρήγορα) δεν έχει το μέγεθος για μητροπολιτικό πάρκο αλλά θα είναι πάρκο περιοχής.
Κι αυτό χρησιμότατο αλλά όπως είχα εξηγήσει και στην αρχή μια πόλη χρειάζεται
 :arrow: Μητροπολιτικά πάρκα
 :arrow: Πάρκα περιοχής (ή ζώνης ή Δήμων για να γίνει κατανοητό σε μέγεθος και σε χρόνο πρόσβαση)
 :arrow: Πάρκα Γειτονιάς


Για την κάθε μια από τις κατηγορίες κατανέμονται διαφορετικά τ.μ. ανά κάτοικο τμήμα των εξ αρχής 30τ.μ. που προείπα
Και οι τρεις κατηγορίες δεν είναι το 30 υπάρχουν και άλλες κατανομές που δεν είναι του παρόντος θέματος νομίζω



Υ.Γ.
Sorry για τα σαρδάμ (Αιολική διάλεκτος) που θα μου έχουν ξεφύγει αλλά ήμουν ιδιαίτερα βιαστικός σήμερα

230 Επισκέπτες, 0 Χρήστες