Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 511
  • Total: 511

ΥΔΡΟΧΟΪΣΜΟΣ

Ξεκίνησε από Michael_Design, Απριλίου 11, 2009, 01:22:44 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

Αυτό που με εκφράζει λοιπόν και αυτό που επιδιώκω είναι η ισορροπία και ο σεβασμός στην διαφορετικότητα

Συμφωνώ.
Επίσης με εκφράζει
και ελπίζω να με διέπει
η εξέλιξη.
eLe

black_velvet

[quote user="κώστας" post="315670"]Αγενής;
η black_velvet...
εμένα με απασχολεί ότι
κατά βάθος συμφωνείτε.
[/quote]
Πρέπει να βλέπεις σε βάθη απύθμενα εσύ!
Και δεν ξέρω καν ποιες οδούς ακολουθείς και φτάνεις ως εκεί.

[quote user="κώστας" post="315670"]
Το να μην είμαι φαν σε κάτι
δεν με κάνει φαν του αντιθέτου του.
Αυτή είναι δυαδική σκέψη.

[/quote]
Εδώ πάντως, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

κώστας

Και δεν ξέρω καν ποιες οδούς ακολουθείς και φτάνεις ως εκεί

Έδωσα μία εξήγηση
-αυτονόητη, για μένα-
τηλεγραφική.
Αλλά, το αυτονόητο
χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση;
eLe

κώστας

(Σημειώνω δε ότι
δεν διέλαθε της προσοχής μου
το "απύθμενο βάθος".
Άλλωστε δεν απορρίπτω πουθενά
τα κοινά αυτονόητα.)
eLe

black_velvet

Διέλαθε δεν διέλαθε
(αντ)απόκριση
δεν βλέπω.

κώστας

Ίσως διότι,
η όρασή σου αδυνατίζει
σε μεγάλα βάθη.
eLe

black_velvet

Γκίλτυ εζ τζάρτζντ!

Γεγονός είναι πως ο οφθαλμίατρος μου με κυνηγά μήνες τώρα.  ]

Michael_Design

[quote user="black_velvet" post="315716"]
Πρέπει να βλέπεις σε βάθη απύθμενα εσύ!
Και δεν ξέρω καν ποιες οδούς ακολουθείς και φτάνεις ως εκεί.
[/quote]

Μάλλον ομιλείς για αβυσσαλέα βάθη, γιατί στο τέλος ακόμη και μετά από αρκετά χιλιόμετρα πάντοτε συναντάς τον πυθμένα στην άβυσσο.  ;-)
Επίσης όπως λέει και το λαϊκόν άσμα... "της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος, της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος..." οπότε μάλλον ομιλείς για τα δικά σου αβυσσαλέα βάθη... ;-)
Εξάλλου εγώ είμαι άνθρωπος ρηχός και διαυγής. ]

κώστας

Σε ό,τι με αφορά πάντως
το "βάθος" που δεν διέλαθε
της προσοχής μου, ήταν
και παραμένει
το "απύθμενο".
eLe

NoName

[quote user="Michael_Design" post="315685"]Το νόημα νομίζω είναι ότι αφού ζούμε σε έναν πλούσιο πλανήτη με την ικανότητα να καλύψει τις ανάγκες όλων των ζωντανών πλασμάτων του, άρα μπορούν να ζήσουν όλοι πλούσια. [/quote]
1-   Ο πλανήτης είναι πλούσιος για να καλύψει τις ανάγκες μας και όχι την απληστία μας
2-   Άλλο να καλύψει 3 δις πληθυσμού πριν 30 χρόνια άλλο να καλύψει 5 με 6 που είναι τώρα και άλλο να περιμένουμε να μπορεί να καλύψει τα 20 δισεκατομμύρια που θα είναι τα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξει ο ρυθμός αύξησης

Michael_Design

[quote user="NoName" post="315985"]
1-   Ο πλανήτης είναι πλούσιος για να καλύψει τις ανάγκες μας και όχι την απληστία μας
2-   Άλλο να καλύψει 3 δις πληθυσμού πριν 30 χρόνια άλλο να καλύψει 5 με 6 που είναι τώρα και άλλο να περιμένουμε να μπορεί να καλύψει τα 20 δισεκατομμύρια που θα είναι τα επόμενα χρόνια αν δεν αλλάξει ο ρυθμός αύξησης[/quote]

Σχετικά με την πρώτη σου παρατήρηση, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Σχετικά με την δεύτερη δεν μπορώ να εκφέρω άποψη ακόμη για το θέμα αφού δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το θέμα. Πάντως απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο πλανήτης έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και 60 δις ανθρώπων. Αλλά αλλά όπως είπα δεν το ερεύνησα το θέμα προς το παρών οπότε δεν θα επεκταθώ.

sevenseas

θελεις  !!!!!!!!!!!!!!!
τα καταφερνεις ομως ?

NoName

[quote user="Michael_Design" post="315986"]Πάντως απ' ότι γνωρίζω υπάρχουν κάποιοι επιστήμονες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι ο πλανήτης έχει την δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες ακόμη και 60 δις ανθρώπων. Αλλά αλλά όπως είπα δεν το ερεύνησα το θέμα προς το παρών οπότε δεν θα επεκταθώ. [/color][/quote]

Κι εγώ γνωρίζω κάποιους «επιστήμονες» οι οποίοι ανάλογα τον χρηματοδότη βγάζουν και το ανάλογο «επιστημονικό» συμπέρασμα

Δοκίμασε να πολλαπλασιάσεις το 60 δισεκατομμύρια με τα 70 κιλά ανά άνθρωπο, βγάλε την μάζα και συνέκρινε το με την συνολική μάζα της γης

Επίσης δοκίμασε να φανταστείς όλες τις μεγαλουπόλεις (και όλες τις πόλεις) της γης επί 10
Δηλαδή
Αθήνα 5 Χ 10=50 εκατομμύρια
Λονδίνο 10 Χ100= 100
Νέα Υόρκη 14 Χ10=140
κλπ και αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι επιστημονική ανάλυση για να δεις αν χωράμε τότε εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω για την ευπιστία σου

Επί του ΥΔΡΟΧΟΪΣΜΟΣ σου όμως μια ερώτηση
Ο συγγραφέας ενδιαφέρεται να πουλήσει τα βιβλία του? ή ενδιαφέρεται να ηγηθεί πολιτικής κίνησης?
Διότι άλλο η κριτική σε έναν συγγραφέα και άλλο η κριτική σε μια πολιτική άποψη που ευαγγελίζεται κάτι για την κοινωνία
Αν και το μόνο που είδα στο κείμενο σου ήταν ένα γενικό ευχολόγιο που αρκετά απ όσα αναφέρει αναφέρονται σε πολλά συντάγματα εδώ και δεκαετίες (πχ όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, φυλής ή έθνους, είναι απόλυτα ίσοι μεταξύ τους και συγκληρονόμοι της ίδιας πανανθρώπινης κληρονομιάς).
Φυσικά άλλο τι αναφέρουν και άλλο τι εφαρμόζουν

Michael_Design

[quote user="NoName" post="316058"]
Κι εγώ γνωρίζω κάποιους «επιστήμονες» οι οποίοι ανάλογα τον χρηματοδότη βγάζουν και το ανάλογο «επιστημονικό» συμπέρασμα

Δοκίμασε να πολλαπλασιάσεις το 60 δισεκατομμύρια με τα 70 κιλά ανά άνθρωπο, βγάλε την μάζα και συνέκρινε το με την συνολική μάζα της γης

Επίσης δοκίμασε να φανταστείς όλες τις μεγαλουπόλεις (και όλες τις πόλεις) της γης επί 10
Δηλαδή
Αθήνα 5 Χ 10=50 εκατομμύρια
Λονδίνο 10 Χ100= 100
Νέα Υόρκη 14 Χ10=140
κλπ και αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι επιστημονική ανάλυση για να δεις αν χωράμε τότε εγώ δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω για την ευπιστία σου[/quote]

[align=justify]Δοκίμασα τον πολλαπλασιασμό που μου πρότεινες. Χοντρικά βγαίνει ότι η μάζα της ανθρωπότητας θα είναι το 0,7 τρισεκατομμυριοστό της μάζας του πλανήτη. Επίσης στην ακραία αυτή περίπτωση αν υπολογίσουμε ότι το 1/3 της επιφάνειας της Γης χρησιμοποιηθεί για την στέγαση των ανθρώπων τότε αντιστοιχεί περίπου 1 στρέμμα ανά κάτοικο. Αν θέλεις τώρα σύγκρινε το  εσύ με τα σύγχρονα σπίτια των 100 τ.μ. κατά μέσο όρο στα οποία διαμένουν οι σύγχρονες οικογένειες.

Όμως όλα αυτά τα συμπεράσματα δεν μπορώ να καταλάβω που μπορούν να μας βοηθήσουν. Εγώ δεν υποστήριξα ότι πρέπει να φτάσουμε τα 60δις. Έκανα αυτές τις αναφορές για να δείξω απλώς τις τεράστιες δυνατότητες του πλανήτη μας και να τονίσω το γεγονός ότι σήμερα που είμαστε 6,5 δις οι μισοί άνθρωποι του πλανήτη πεινάνε. Αν συγκρίνεις τώρα αυτά τα στοιχεία και δεν καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι κάτι στην ανθρωπότητα πάει πολύ στραβά, τότε και εγώ δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.[/align]

[quote user="NoName" post="316058"]Επί του ΥΔΡΟΧΟΪΣΜΟΣ σου όμως μια ερώτηση
Ο συγγραφέας ενδιαφέρεται να πουλήσει τα βιβλία του? ή ενδιαφέρεται να ηγηθεί πολιτικής κίνησης?
Διότι άλλο η κριτική σε έναν συγγραφέα και άλλο η κριτική σε μια πολιτική άποψη που ευαγγελίζεται κάτι για την κοινωνία
Αν και το μόνο που είδα στο κείμενο σου ήταν ένα γενικό ευχολόγιο που αρκετά απ όσα αναφέρει αναφέρονται σε πολλά συντάγματα εδώ και δεκαετίες (πχ όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας, φυλής ή έθνους, είναι απόλυτα ίσοι μεταξύ τους και συγκληρονόμοι της ίδιας πανανθρώπινης κληρονομιάς).
Φυσικά άλλο τι αναφέρουν και άλλο τι εφαρμόζουν[/quote]

[align=justify]Τώρα όσον αφορά τον συγγραφέα του Υδροχοϊσμού ακόμα δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του και δεν ξέρω τις βλέψεις του. Αλλά ούτε και με απασχολούν ιδιαίτερα. Δεν ψάχνω για νέους μεσσίες. Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος, μπορεί και πρέπει να γίνει ο ίδιος κίνημα για τον εαυτό του και να μην ψάχνει για κινήματα και μεσσίες που θα τον σώσουν. Επίσης το θέμα κατά την γνώμη μου δεν είναι η κριτική σε έναν άνθρωπο, αλλά στις ιδέες που εκφράζει. Ξέχωρα από το ποιος λέει κάτι, προσωπικά με ενδιαφέρει αυτό που λέει. Από εκεί και πέρα όποιος ενδιαφέρεται και για την πολιτική με την σημερινή της μορφή, ασφαλώς θα τον κρίνει και ως πολίτικό αφού αποφάσισε μόνος του να εμπλακεί και στον πολιτικό στίβο. Και η κριτική θα πρέπει να είναι αυστηρότατη στην περίπτωση που ο πολιτικός του λόγος δεν συμβαδίζει με τον ιδεολογικό του λόγο. Για να κρίνεις όμως οτιδήποτε πρώτα πρέπει να το εξετάσεις.[/align]

κώστας

...Πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος, μπορεί και πρέπει να γίνει ο ίδιος κίνημα για τον εαυτό του και να μην ψάχνει για κινήματα και μεσσίες που θα τον σώσουν...

Προς τι τότε
η διασπορά
άλλων ιδεών;
eLe

511 Επισκέπτες, 0 Χρήστες