Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 314
  • Total: 314

Κατ΄επιλογή... Singles...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 09, 2009, 11:37:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Αυτά βέβαια, tziger μου, μπορεί να είναι δυο διαφορετικές έννοιες.

Η μοναχικότητα μάλιστα μπορεί να θεωρηθεί πολύ δημιουργική.

Μεγάλη απόφαση, αλλά καλύτερα να μένει κανείς μόνος, για ένα χρονικό διάστημα - μέσα στο οποίο θα σκεφτεί, θα ταλαντευθεί, θα ωριμάσει, και ενδεχόμενα θα δικαιωθεί κάποτε -  παρά με κάποιον που δεν πληροί τις προσδοκίες του για κάτι ουσιαστικό.

pixie

[quote user="κώστας" post="318168"]
Στείλτε και καμμιά φωτογραφία.
Δεν πρόκειται να σας πούμε 'εύκολες'.
Εμάς θα χαρακτηρίσουμε ως 'ακαταμάχητους'.
[/quote]

Tώρα το είδα...

:mrblue:  :mricy:  :lol:

pixie

'Αραγε πόσοι από εμάς βρίσκουν τη δύναμη να έχουν συναισθηματική ισορροπία από μόνοι τους?

Γιατί οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν δίπλα τους οποιονδήποτε - κι όχι από συνειδητή επιλογή λόγω της προσωπικότητας ή των συναισθημάτων τους απέναντι στον άλλο - κι εδώ βέβαια, λειτουργεί θαυμάσια το κίνητρο - παγίδα της εξάρτησης από αδυναμία. ;-)

Ανασφάλεια? Χαμηλή αυτοεκτίμηση? Συναισθηματική έλλειψη που κραυγάζει?

Σημασία έχει πως πολλοί αναλώνονται σε πλάνα εξαρτημένης συνύπαρξης ξεχνώντας πως χωρίς πραγματική επαφή η συνύπαρξη αυτή μοιάζει με κρυολόγημα της ψυχής! :smile:

Nikos Apomakros

[quote user="pixie" post="350704"]'Αραγε πόσοι από εμάς βρίσκουν τη δύναμη να έχουν συναισθηματική ισορροπία από μόνοι τους?

Γιατί οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν δίπλα τους οποιονδήποτε - κι όχι από συνειδητή επιλογή λόγω της προσωπικότητας ή των συναισθημάτων τους απέναντι στον άλλο - κι εδώ βέβαια, λειτουργεί θαυμάσια το κίνητρο - παγίδα της εξάρτησης από αδυναμία. ;-)

Ανασφάλεια? Χαμηλή αυτοεκτίμηση? Συναισθηματική έλλειψη που κραυγάζει?

Σημασία έχει πως πολλοί αναλώνονται σε πλάνα εξαρτημένης συνύπαρξης ξεχνώντας πως χωρίς πραγματική επαφή η συνύπαρξη αυτή μοιάζει με κρυολόγημα της ψυχής! :smile:[/quote]

Στην είχα έτοιμη την απάντησή μου από το 1995-1996... κάπου κει.
Σ' ένα από τα πρώτα μου ανύποπτα κι άπειρα χαζογραφήματα...

"Φοβάμαι τη νύχτα, όταν η μοναξιά τριγυρνάει ελεύθερη μαζί μου
στα σοκάκια της πόλης…
Φοβάμαι τη νύχτα, αν και ζευγαράκια την κοιτάζουν ατρόμητα,
διαλύοντας τη μοναξιά σε χιλιάδες κομμάτια,
που πάνω μου πέφτουν και μου χαράζουν το πρόσωπο… "

pixie

Στην ''κορυφή'' όλες οι θέσεις καλύπτονται από μοναχικά όντα που εκπέμπουν τη ζεστή πληρότητα της μαγνητικής δύναμης και της σιγουριάς. 'Οχι δεν αναφέρομαι στην κοινωνική κορυφή.

Είναι, λοιπόν, οι άνθρωποι που έχουν το θάρρος να ανατρέψουν, να υπερβούν, να υπερνικήσουν χιλιάδες εμπόδια προκειμένου να φτάσουν στο μεσουράνημά τους...
Και φυσικά οι άνθρωποι που δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους γυμνό - ενώπιος ενωπίω... και που αντιδρούν στις βολές και στα σίγουρα, συνεπώς δεν βιώνουν τους κλασικούς συμβιβασμούς.

Κάποιος που τα θέλει όλα στρωμένα στη ζωή του και είναι γεμάτος επιφανειακή δράση, επειδή αποφεύγει κάθε αλήθεια με τον εαυτό του, δεν είναι σε θέση για μεγάλες ανατροπές, όπως συνήθως δεν είναι σε θέση να γράψει ποίηση πχ. [γιατί δεν έχει την εμπειρία της εσωτερικής γνώσης].
'Ενας ιδεαλιστής όμως δεν φοβάται, γιατί απλούστατα σκάβοντας στα μεταλλεία μέσα του, είναι σε θέση να ανακαλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ουσίας και έχει τη δύναμη όχι μόνο να γράψει μια σελίδα ποίησης, αλλά να τη ζήσει αυτή τη σελίδα πληρώνοντας το τίμημα!

rain

[quote user="Pappas10" post="324503"]Θα επιμείνω στην αρχική και αέναη τοποθέτηση μου....

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααααααααα....[/quote]

ρε συ ακόμα πανάθας είσαι? Single χωρίς τίτλους και χωρίς Σισέ.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Μεγάλη πικρα αδερφέ η μοναξιά, μεγάλη και αβάσταχτη.

Belladona

ναι στην επιλεκτική μοναξιά και όχι στην μοναχικότητα
πέρασα από αυτό το στάδιο και βγήκα αλώβητη γιατί έκανα την μοναξιά μου φίλη.
είναι πραγματική πολυτέλεια να έχεις το δικαίωμα της επιλογής της παρέας ή της μοναχικότητα. προσωπικά πέρασα από πολλές άσχημες φάσεις ζωής όμως αυτή η επιλεκτική μοναξιά με βοήθησε εξ ίσου με την επιλογή των λίγων καλών φίλων.
και κάποτε ήρθε η στιγμή της απόφασης να βάλω στην ζωή μου τον άνθρωπό μου , διαφυλάττοντας όμως και κάποια πράγματα για τον εαυτό μου .

fortune

Ο ανθρωπος ετσι και αλλιως ειναι ον κοινωνικο.
Πολλες φορες ,χρειαζεται μετα απο καποιες σχεσεις να επιδιωκει την μοναχικοτητα.Αυτο θαρρω ,θα τον βοηθησει,να γεμισει τις μπαταριες του και να αποβαλλει τις σκεπτομορφες του προθυστερου συντροφου,ωστε να ανανεωθει, και στην επομενη σχεση του ,να ειναι ετοιμος για να προσφερει αυτο ,που μπορει ,ψυχη τε και σωματι.

Ειναι πολλοι ανθρωποι ,που δεν αντεχουν την μοναξια.Ετσι αμεσως μετα το τελειωμα μιας σχεσης,ξεκινανε αλλη ,χωρις να παρελθει το διαστημα ,που προσωπικα αποκαλω αυτοκαθαρση.
Οι εικονες ,ομως του προηγουμενου συντροφου ειναι εκει....Αυτο πιθανα οδηγει σε ρηξη και με τον νεο συντροφο.Ειναι πολυ σημαντικο να αντιληφθουμε ,οτι για να ξεκινησει καποιος μια καινουργια σχεση θα πρεπει να εχει απεμπλακει ολοκληρωτικα απο την παλαιοτερη.

Αυτα ισχυουν ,οπωσδηποτε για ανθρωπους ,που δεν τους ικανοποιει η μονιμοτητα.Ευχης εργο θα ηταν για ολους μας πιστευω ,ο συντροφος μας να πληρουσε τις προυποθεσεις μιας σχεσης μονιμης και της εξευρεσης της  αδελφης ψυχης.

Κατι τετοιο θα οδηγουσε σε πανδαισια γευσεων για τις ψυχες των ερωτευμενων.

fortune.

pixie

[quote user="fortune" post="350970"]Κατι τετοιο θα οδηγουσε σε πανδαισια γευσεων για τις ψυχες των ερωτευμενων.[/quote]

Μα στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι χωρίζουν δεν είναι ερωτευμένοι!

Είναι άτομα που ο ερωτικός τους κύκλος έχει κλείσει...

fortune

fortune wrote,

Ευχης εργο θα ηταν για ολους μας πιστευω ,ο συντροφος μας να πληρουσε τις προυποθεσεις μιας σχεσης μονιμης και της εξευρεσης της αδελφης ψυχης.

Κατι τετοιο θα οδηγουσε σε πανδαισια γευσεων για τις ψυχες των ερωτευμενων.

pixie wrote,
Μα στις περισσότερες περιπτώσεις, όσοι χωρίζουν δεν είναι ερωτευμένοι!

Είναι άτομα που ο ερωτικός τους κύκλος έχει κλείσει

:roll:  :roll:

Bρε Πιξυ,

Φαινεται φανερα απο το παραπανω οτι ,

H αποψη μου ειναι οτι η  πανδαισια  ερχεται ,οταν καποιος ειναι τυχερος και βρει την αδελφη του ψυχη.

f.

pixie

[quote user="fortune" post="350977"]H αποψη μου ειναι οτι η  πανδαισια  ερχεται ,οταν καποιος ειναι τυχερος και βρει την αδελφη του ψυχη.[/quote]

Δεν διαφωνώ όμως κάπου... Λέγοντας ''ερωτευμένοι'' ασφαλώς βάζω μέσα και την ψυχή και την ευδαιμονία που προκύπτει από μια τέτοια ένωση. Με την έννοια ότι ο έρωτας είναι η πλήρης ζωή...

Κι αυτή η σχέση δεν τελειώνει...

fortune

:roll:  :roll:

....Της ιδιας αποψης ειμαι και εγω.Δεν τελειωνει ποτε...Δεν ειναι τυχαιο ,που σε μυστικιστικες βιβλιογραφιες βλεπουμε οτι συναντιουνται : παλι και παλι ,ξανα και ξανα...

314 Επισκέπτες, 0 Χρήστες