Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 214
  • Total: 214

Κατ΄επιλογή... Singles...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 09, 2009, 11:37:17 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="κώστας" post="318446"]Δεν θα το περιόριζα.
Σε γυναίκα, άντρα ή σε μεταξύ τους σχέση.
Είναι θέμα αυτοσεβασμού. Συμφωνώ.
Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου τόσο πολύ πχ
που μου μιλάω στον πληθυντικό. Εσύ;
[/quote]

Εγώ?  :smile: 'Eρχονται στιγμές που λέω πως απ΄αυτό θα πεθάνω! Από την υπερβολική μου προσπάθεια να αναλώνομαι σε θέματα αυτοσεβασμού και αυτάρκειας και τις άμεσα σημασιακές τους ιδιότητες...  ;-)

Και σοβαρά τώρα, σε θέματα αυτοσεβασμού εκπτώσεις δεν κάνουμε... :cool:

pixie

Οφείλω να ομολογήσω - κρίση ειλικρίνειας - πως εγώ έτσι ζω τα τελευταία χρόνια, κι αναφέρω δύο βασικούς πραγματικούς λόγους: Ο πρώτος ήταν το πένθος μου, πολύ ουσιαστική περίοδος στη ζωή μου...
Κι ο άλλος λόγος είναι ότι μάλλον δεν υπήρξα η καλύτερη συναναστροφή - είμαι ο επικίνδυνος παράγοντας σε μια σχέση - κι είναι ήδη πολύ ακριβά τα προικιά μου αφού κουβαλάω στο ενεργητικό μου μια παρακαταθήκη ψυχοφθόρων δακρύων και 3 διαλυμένους γάμους των οποίων η ατυχής κατάληξη χρεώθηκε σε μένα [ενώ ήμουν αθώα  :oops:  :razz:  :mryellow: ]... Για να μη σχολιάσω ότι κάποια στιγμή ενώθηκε το ''υλικό'' και με βρίζανε όλοι μαζί σαν τη χορωδία του Φώτη Αλέπωρου!
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν μια εκ των πενθερών - με ν και θ, όπως ακανθόχοιρος - η οποία ήρθε στο Φροντιστήριό μου εν ώρα μαθήματος και με κυνηγούσε με μία ομπρέλα!!!

Παραδέχομαι ότι είμαι λίγο σκληροπυρηνική με τις απόψεις μου, γίνομαι ακραία, λυσσάω όταν νιώσω ότι διακυβεύεται η ελευθερία μου και γενικά οριοθετώ τον προσωπικό μου χώρο έτσι που δύσκολα πλέον χωράει κάποιος με συντηρητικές απόψεις ή κάποιος που θα έχει την πρόθεση να μπει πάλι ως τροχοπέδη στο δρόμο μου και την προσωπική μου ανάπτυξη διεκδικώντας νοσηρά την ''πίστη'' μου και αποκλειστικότητα στα συναισθήματά μου...

Συμπέρασμα? ''Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα'' λέει γλαφυρά ο λαός... Εγώ λέω: κατ' επιλογή single!!!  :grin:

tziger

Τώρα ή κατ'επιλογή ή γιατί έτσι ήρθαν τα πράγματα,το θέμα είναι: "μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα"!!! :mrgreen:

Έχεις απόλυτο δίκιο pixie ,για ακόμη μια φορά! ;-)

pixie

Υπάρχουν φορές που κάποιο άτομο βρίσκεται σε μια σχέση χωρίς να ξέρει ακριβώς ούτε τι αισθάνεται για το σύντροφο του, ούτε το λόγο διατήρησης της σχέσης.
Συμβαίνει κι αυτό... να συγχέονται έννοιες όπως αγάπη, έρωτας, ανάγκες υλικές ή συναισθηματικές οπότε να μπερδεύεται και το ίδιο το άτομο και να παραμένει μετέωρο μέσα στη σχέση.
'Οταν μάλιστα υπάρχει συναισθηματική εξάρτηση είναι δυνατόν μια σχέση να διαιωνίζεται επί χρόνια και να βασίζεται σε λανθασμένους λόγους με σοβαρές συνέπειες για το ζευγάρι και για την ατομική ανάπτυξη του καθενός.

Πολλές φορές μια σχέση δημιουργείται και κρατιέται με τα δόντια γιατί απλά προσφέρει συναισθηματική ισορροπία σε άτομα που δεν μπορούν να πορευτούν από μόνα τους! Δηλ. λειτουργεί ως ζωντανή σχεδία, ως ναυαγοσωστικό, προκειμένου να καλύψει την ανθρώπινη αδυναμία να στηριχθεί κάποιος στον εαυτό του και να αναθεωρήσει το σχέδιο της ζωής του.
Και φυσικά, αφού είναι λύση ανάγκης, πολύ αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποια συνειδητή επιλογή συντρόφου, αν πραγματικά ο ένας εκτιμά την προσωπικότητα του άλλου, αν δένει ψυχοχημικά ένας με τον άλλον ή είναι δυο άτομα που έχουν συνδέσει την ανημποριά και την αδυναμία τους κι αυτό είναι το βασικό κίνητρο!

Συνδέουν λοιπόν την ανάγκη τους για συναισθηματική ισορροπία χωρίς να ψάχνουν το πού είναι βασισμένη η σχέση τους, αν όντως γεύονται την αγάπη, αρκεί να νιώθουν την παρουσία κάποιου να γεμίζει το εσωτερικό τους κενό και να καθησυχάζει τους φόβους και την ανασφάλειά τους, ζώντας με το διαρκές άγχος μήπως ο άλλος φύγει και η πολύτιμη ισορροπία χαθεί!

pixie

κώστας

Προβοκάτορας είναι αυτός
ο οποίος, ενώ επιλέγει
για τον εαυτό του, το άλφα
βρίσκει λόγους και αιτίες
να κριτικάρει αρνητικά
το βήτα.
eLe

tziger

..και προβοκάτσια τι ακριβώς σημαίνει?

pixie

[quote user="κώστας" post="324429"]Προβοκάτορας είναι αυτός
ο οποίος, ενώ επιλέγει
να κριτικάρει αρνητικά
το βήτα.
[/quote]

Κι αυτό τι σχέση έχει με το θέμα?
Πολύ θα 'θελα να μάθω...  ;-)

tziger

[quote user="pixie" post="324431"][quote user="κώστας" post="324429"]Προβοκάτορας είναι αυτός
ο οποίος, ενώ επιλέγει
να κριτικάρει αρνητικά
το βήτα.
[/quote]

Κι αυτό τι σχέση έχει με το θέμα?
Πολύ θα 'θελα να μάθω...  ;-)[/quote]

..αυτός είναι ο ορισμός της προβοκάτσιας pixie!

pixie

[quote user="tziger" post="324433"]

..αυτός είναι ο ορισμός της προβοκάτσιας pixie![/quote]

Προφανώς ο κώστας διατηρεί σχέση εξάρτησης κι επειδή είμαι λίγο πιο τολμηρή και κάνω σαφές ότι είναι φανερά αρνητική η θέση μου απέναντι στις συμβάσεις τέτοιου είδους, αναφέρεται σε μένα...   ;-)   :mrgreen:

Είναι λίγο ατυχές βέβαια, διότι δεν κατηγορώ κανέναν, ας περιμένουμε να μας εξηγήσει ο ίδιος τι εννοεί...

κώστας

tziger
δεν δύναμαι να υποτάξω
τη σκέψη μου, υπό κάποιον
-οποιονδήποτε- τίτλο ή επικεφαλίδα.
Και αυτό, ναι, είναι κάτι προφανές.

pixie, πίστευα ότι θα προχωρήσει
αυτό που έγραψα, ως έναυσμα.
Την πάτησα.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="324448"]
pixie, πίστευα ότι θα προχωρήσει
αυτό που έγραψα, ως έναυσμα.
[/quote]

Σοβαρά τώρα...
Eίσαι σίγουρος ότι θεωρήθηκε ''έναυσμα''?
Για να πυροδοτηθεί τι? Το αυτονόητο? ;-)

Ααχ... κώστα, κώστα... Κρατάω την έμμεση δήλωσή σου ότι δεν κρύβεσαι πίσω από μηχανισμούς σκέψης [κι αυτό, αν ισχύει, είναι πολύ θετικό!]

Και με πολύ απλά λόγια... Το να επιλέξεις να είσαι μόνος για ένα χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο στη ζωή σου, με το οποίο θα υπάρχει και ουσιαστική αμοιβαιότητα, δεν είναι απαραίτητα κακό...

Οπότε δεν αναλώνεσαι ατυχώς - είτε σε μια σχέση της οποίας ο κύκλος μοιραία έχει κλείσει αλλά παραμένεις για λόγους εξάρτησης, είτε τριγυρίζοντας και μεταφέροντας τα συναισθήματά σου από το ένα πρόσωπο στο άλλο...

Αντίθετα, μένοντας για λίγο με τον εαυτό σου, κερδίζεις την αυτάρκειά σου και το διάστημα της συνειδητής μόνωσης γίνεται ένα πολύ καλό σκαλοπάτι για να ευτυχήσεις ουσιαστικά στη συνέχεια...

κώστας

Είναι σαφές pixie
ότι οι σκέψεις και επιδιώξεις μας
απέχουν έτη φωτός.
Ως εκ τούτου, στη θέση σου
θα ήμουν περισσότερο προσεκτικός
γράφοντας για "αυτονόητα".

Επί της ουσίας.
Φυσικά και είμαι σίγουρος ότι
υπήρξε το έναυσμα:
ο tziger -και σωστά-
εντόπισε την προβοκάτσια.
Αντιλαμβάνεσαι τι γράφεις;
Εγώ, γράφω ότι έγραψα κάτι
το οποίο μπορεί να χρησιμεύσει ως έναυσμα.
Και εσύ, αναρωτιέσαι -ρητορικώς-
αν είμαι σίγουρος ότι αυτό που έγραψα
θεωρήθηκε ως έναυσμα!

Δηλαδή, για να το κάνω λιανά
(διότι και η "κακία" εκδηλώνεται
όταν δεν κρυβόμαστε πίσω
από μηχανισμούς σκέψης)
εσύ, απασχολείσαι με το
"τι θεωρήθηκε" και όχι
με το τι είναι.
Επιπλέον, αναρωτώμενη
αν θεωρήθηκε έναυσμα
δηλώνεις, εμμέσως πλην σαφώς ότι
δεν θεωρήθηκε.
Πού το ξέρεις; Εσύ είσαι οι άλλοι;
Εσύ είσαι όλοι όσοι τυχόν διαβάζουν;

Όσο για τα "πολύ απλά λόγια"
...δύσκολο εγχείρημα...
Δεν αρκεί να γράφουμε απλά.
Στόχος είναι να σκεφτόμαστε απλά.
Πρώτα να σκεφτόμαστε απλά.
Η γραφή θα ακολουθήσει.

Όταν συμβεί αυτό τότε
αρκετά θέματα που καταλαμβάνουν
όγκο ανεπίτρεπτα τεράστιο
θα εκλείψουν.
Προς ανακούφιση της φαιάς μας ουσίας
που αναλώνεται σε αρτηριοσκληρωτικές
θεωρήσεις και κείμενα-σεντόνια
για πράγματα αυτονόητα.
Δικά μου αυτονόητα.

Επειδή λοιπόν δεν βλέπω
να συμβαίνει, ακόμη, αυτό
έγραψα ότι "την πάτησα".

Αλλά, ενδέχεται να μη βλέπω καλά.
Έτσι, ρωτώ:
ποιο είναι το αυτονόητο
στο οποίο αναφέρεσαι;
eLe

KostasD33

Έγινε δύσκολο το θέμα....
Αυτό που εγώ έχω να πω είναι ότι η καλύτερη μοναξιά είναι όταν έχεις καλή παρέα.... ;-)

katinaki

μόνο μη μας γίνει συνήθεια η "κατ' επιλογή singles..."

τελικά ο κώστας για το "φονικό" δεν έβγαλε κουβέντα
 :shock:

Pappas10

Φταίω εγώ μετά;

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααααααα....

Η καλύτερη συντροφιά είναι να είσαι μόνος... και η καλύτερη μοναξιά είναι η καλή παρέα.

Πάλι χωρίς γήπεδο θα μείνουμε... κρίμα τους τσαμπουκάδες με τους ΣΥ.ΡΙΖ.Αίους.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

214 Επισκέπτες, 0 Χρήστες