Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 349
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 326
  • Total: 326

Tο ''Στίγμα''... Οι ''κακοί'' Εβραίοι...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 10, 2009, 02:03:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Με τη λέξη ή την έννοια Εβραίος δεν αναφερόμαστε σε θρησκευτική ομάδα!!!

Το θέμα έχει πρωτίστως έναν ευρύτατο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα κι αν γίνονται και κάποιες αναφορές θρησκευτικού περιεχομένου είναι μάλλον αναπόφευκτο.

'Εχει όμως κυρίως εθνικά χαρακτηριστικά, αφορά στην κοινωνία και την ιστορία των Εβραίων ως λαό, στον εθνικισμό τους ή τα πολιτικά τους δικαιώματα και όχι απαραίτητα στη θρησκεία τους... Αυτό είναι άλλο θέμα... ;-)

Το ''Στίγμα'' είναι κυρίως κοινωνικό και χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο έθνος που βάλλεται, εξοντώνεται και δεν γίνεται αποδεκτό!
Το παιχνίδι παίζεται με εθνικούς όρους... ;-)

KostasD33

Εδω που τα λέμε  το θέμα με τον "εβραϊσμό" είναι τόσο θρησκευτικό όσο θρησκευτική είναι η αντίθεση της Αμερικής με τους "Μουσουλμάνους" τρομοκράτες
Πολιτικότατο το θέμα και η θρησκεία όποτε την ανακατεύουν είναι προσχηματική

pixie

Γιατί θέλουμε από τους Εβραίους να είναι οι ηθικότεροι όλων? Είναι σαν όλους τους άλλους? Ε, τότε, επιτρέψτε τους να είναι και κακοί! Είναι κι αυτό μια ελευθερία. Είναι κακοί οι Εβραίοι, όπως είναι και οι χριστιανοί κακοί.

Οι Εβραίοι είναι σαν όλους τους ανθρώπους και ο εθνικισμός τους είναι ίδιος, δεν διαφέρει σε τίποτε από τον εθνικισμό των υπολοίπων. Γι' αυτό και χαίρομαι όταν αντιλαμβάνομαι ότι δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και κάνουν αυτό που κάνουν για τη δική τους επιβίωση.

Αρκετά πια με τους Εβραίους! Φτάνει! Ο Εβραίος, όπως έδειξε η Ιστορία, και τώρα με το Ισραήλ και πριν το Ισραήλ, ήταν ούτως ή άλλως καταδικασμένος από χέρι. Ας είναι. Τι να κάνουμε? ‘Οταν ενέδιδε στα πάντα, τον ονόμαζαν «hand kissing Pole», δηλαδή ότι έγλειφε τους πάντες.

Συνεπώς εγώ προτιμώ να είμαι ασφαλής. Δεν μπορώ να σκεφτώ λογικά όταν δεν είμαι ασφαλής, δεν μπορώ να είμαι θετικό άτομο στην κοινωνία. Και όλα τα άλλα είναι ψευτιές και υποκρισίες. ‘Ολοι μπορούν να είναι ασφαλείς και να διεκδικούν την ασφάλειά τους, εκτός από τους Εβραίους οι οποίοι πρέπει να είναι αγγελούδια! Γιατί? Ο ίδιος άνθρωπος γίνεται και άγγελος και διάβολος, ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένος να ζει.

Της Ρένας Μόλχο
Καθηγήτριας στο Πάντειο

KostasD33

Να με συγχωρεί η ζαχαρένια της μαντάμ Ρένας που είναι και καθηγήτρια στην Παντειο
Με τα ίδια δικά της επιχειρήματα ή παρεμφερή ο Χίτλερ έκανε τα Νταχάου

Το να μη περιμένω κάτι λιγότερο ή κάτι περισσότερο από ένα κράτος (το Ισραήλ) σε σύγκριση με τα άλλα κράτη δεν αναιρεί την  χασάπικη συμπεριφορά που έχει τα τελευταία 60 χρόνια στην περιοχή του.

Κατάπτυστη η άποψη της (περί αναγκαίου ζωτικού χώρου ασφάλειας) και η ίδια ειδικά αφού είναι και καθηγήτρια που υποθέτω ότι ξέρει τι λέει και δεν τις ξεφεύγουν στο ξεκούδουνο
Με απόψεις σαν αυτές έχουν γίνει τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην παγκόσμια ιστορία

ToniV

παντως, σε επιπεδο ηγεσιας (διοτι οι λαοι εχουν παντου παρεμφερη προβληματα),
οι εβραιοι ειναι για ψυχαναλυση:

πώς καταφεραν μετα το ολοκαυτωμα που ολος ο κοσμος καταδικασε, να γινουν πιο μισητοι απ τους γερμανους, ειναι αποριας αξιο..

Pappas10

[quote user="ToniV" post="330093"]παντως, σε επιπεδο ηγεσιας (διοτι οι λαοι εχουν παντου παρεμφερη προβληματα),
οι εβραιοι ειναι για ψυχαναλυση:

πώς καταφεραν μετα το ολοκαυτωμα που ολος ο κοσμος καταδικασε, να γινουν πιο μισητοι απ τους γερμανους, ειναι αποριας αξιο..[/quote]

Υπήρχε αρκετή σπορά αντισημιτισμού συσσωρευμένη για χρόνια και ήταν εύκολο. Και η απόδοση του ολοκαυτόματος στους Γερμανούς μόνο το έκανε ακόμα ευκολότερο.

Θα μοιραστώ έναν διάλογο που είχα κάποτε με έναν Ισραηλινό αξιωματούχο, μιας και το θέμα, νομίζω, τον σηκώνει.

- Εσείς οι Χριστιανοί ("People of Christendom" είπε επί λέξη που σημαίνει "Κάτοικοι των Χριστιανικών Χωρών" ή "του Χριστιανικού Κόσμου" έχει δηλαδή περισσότερο πολιτικοκρατική παρά θρησκευτική έννοια) δεν αντιλαμβάνεστε την σπουδαιότητα του Ισραήλ στην ύπαρξη σας.
- Δηλαδή τι εννοείτε;
- Δε μου λες; Πιστεύεις ότι αν πέσει το Ισραήλ στους Μουσουλμάνους ("Muslidom" είπε κατά παράφραση) η Ευρώπη δεν θα είναι ο Επόμενος στόχος; Οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν έβαλαν όρια στον κόσμο τους ("to their dom" είπε ακριβώς) Αντίθετα εσείς έχετε. Το μόνο σας ανάχωμα είναι το Ισραήλ.... ίσως και τα Βαλκάνια λόγο ιστορίας.

Για να είμαι ειλικρινής... με ψιλοπροβλημάτισε.

Σαν άποψη το καταθέτω. Ομολογώ ότι δεν είμαι σε θέση να διαφωνίσω ή να συμφωνήσω ως προς την γεωπολιτική σκέψη αυτής της θέσης.

Ιστορικά πάντως, η πτώση της Ιερουσαλήμ στον Σαλαντίν τον 10 αιώνα και η αποτυχία σταθερής ανακατάληψης της από τις επόμενες 6 σταυροφορίες, σηματοδοτούν την αρχή της Μουσουλμανικής εξάπλωσης στην Ευρώπη που κορυφώνεται με τη (δεύτερη μετά το 1529) μάχη της Βιέννης το 1683. Και ναι μεν εκεί ο Γιάννης Σομπιέσκι έκανε τον Καρά Μουσταφά αλλοιφή αλλά οι Βαλκάνιοι κουρούμπελοι χρειάστηκαν καμία 200αριά χρόνια επιπλέον για να κάνουν την εθνοαπελευθερωτική τους αντεπίθεση.

Είναι λίγο αβαβά η Κατάσταση αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης ένα Σταθερό και ισχυρό Ισραήλ στην μέση ανατολή. Σε τελική ανάλυση, οι Ισραηλινοί, παρά τα τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας τους ποτέ δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης.

Μπορεί να κάνω και λάθος...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

ToniV

τι να σου πω ρε φιλε..
προσωπικα, ουτε το συμφερον της ευρωπης με απασχολει, ουτε της ελλαδας.
το μονο που ξερω ειναι οτι οι θρησκειες βλαπτουν σοβαρα τη νοημοσυνη.

Pappas10

[quote user="ToniV" post="330108"]τι να σου πω ρε φιλε..
προσωπικα, ουτε το συμφερον της ευρωπης με απασχολει, ουτε της ελλαδας.
το μονο που ξερω ειναι οτι οι θρησκειες βλαπτουν σοβαρα τη νοημοσυνη.[/quote]

Ο Εβραϊσμός είναι κάτι παραπάνω από θρησκεία πιστεύω. Πέραν τούτου, ούτως ή άλλως, δεν πιστεύω ότι η νοημοσύνη μας είναι αβλαβής ούτε για τον εαυτό μας ούτε για τους άλλους.

Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

pixie

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ρένας Μόλχο [γνωστής στην κοινωνία της πόλης της Θεσσαλονίκης] στην Ελευθεροτυπία στις 29/10/2009!
Αναφορά κυρίως γίνεται στους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

ΕΡΩΤ.Ο Μαζάουερ γράφει στο βιβλίο του για τη Θεσσαλονίκη ότι κατά τη διάρκεια της κατοχής δεν υπήρξε καμία αντίδραση στον διωγμό των Εβραίων της πόλης από επαγγελματικούς φορείς, οργανώσεις, καθηγητές, φοιτητές ή εκκλησιαστικούς φορείς.

ΑΠΑΝΤ.«'Οχι μόνο δεν υπήρξε καμία αντίδραση αλλά πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού συνεργάστηκε με τον κατακτητή. 'Εχουμε περιπτώσεις όπως στη Ζάκυνθο που δεν χάθηκε ούτε ένας Εβραίος επειδή και ο μητροπολίτης Ζακύνθου και ο πρόεδρος αρνήθηκαν να δώσουν τις καταστάσεις και να καταδώσουν Εβραίους. Το ίδιο και στην Χαλκίδα. Και έχουμε περιπτώσεις σαν τα Γιάννινα και τη Θεσσαλονίκη με ποσοστό απώλειας, 98% και 96% αντίστοιχα.
Ολα αυτά με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Χριστιανοί κάτοικοι εκεί που ήθελαν διέσωσαν τους Εβραίους κι εκεί που δεν ήθελαν τους κατέδωσαν, ασχέτως αν δεν γνώριζαν ακριβώς τι τους περίμενε. Στη Θεσσαλονίκη οι Χριστιανοί περίμεναν από πριν, από τον μεσοπόλεμο, από τη μεγάλη πυρκαγιά του '17, πώς και πώς να φύγουν οι Εβραίοι. Μετά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε πρωτεύουσα προσφύγων. Αυτοί μεταξύ άλλων ζούσαν σε συναγωγές, πήγαιναν και σε εβραϊκά σχολεία που επιτάχθηκαν γι' αυτόν τον σκοπό. Ξέρετε ότι η Θεσσαλονίκη είχε περίπου 100 συναγωγές. Τώρα έχει 2,5... Το '12, εάν η Θεσσαλονίκη είχε πάνω, κάτω 157.000 κατοίκους, οι 75.000 ήταν Εβραίοι, οι 40.000 μουσουλμάνοι, οι 30.000 χριστιανοί ορθόδοξοι και οι 5.000 λεβαντίνοι, οι διαφόρων εθνοτήτων. Δηλαδή, το 1912, το 50% -τουλάχιστον- του πληθυσμού της πόλης ήταν Εβραίοι».

ΕΡΩΤ.Η διάθεση για απαλλαγή από τους Εβραίους αποτελούσε πόθο πολλών εκ των κατοίκων της πόλης ή επρόκειτο για πολιτική του επίσημου ελληνικού κράτους?

ΑΠΑΝΤ.«Από τότε που άλλαξε η δομή της πόλης δημογραφικά και έγινε η ανταλλαγή των πληθυσμών, ενισχυόταν και νομιμοποιούνταν η σχετική προσφυγική άποψη και ελπίδα από τους ίδιους τους πολιτικούς. Ο Βενιζέλος έδωσε στους Εβραίους όλα τα προνόμια που ζήτησαν μέχρι να ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα, δηλαδή για τρία χρόνια να χρησιμοποιούν τη γλώσσα τους κ.λπ., αλλά ο ίδιος μετά το '20, όταν έχασε τις εκλογές, ξεκινά να μιλά για τον "αλλογενή" (δηλ. τον Εβραίο, ο οποίος ξαφνικά έγινε "αλλογενής" που βέβαια ήταν πάντα αφού η πόλη ήταν πολυεθνική), ως ρυθμιστή. Και θεσπίζει το εκλογικό κολέγιο το '24, το οποίο ήταν ένας εκλογικός διαχωρισμός -"γκέτο" με θρησκευτικά κριτήρια, όπου εκεί έπρεπε να ψηφίζουν οι Εβραίοι, ασχέτως της περιοχής όπου κατοικούσαν. Ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε γκέτο και οι Εβραίοι ζούσαν παντού στην πόλη, ωστόσο ο Βενιζέλος υιοθέτησε και εισήγαγε για πρώτη φορά το γκέτο το εκλογικό. Φυσικά δεν πήγε κανείς να ψηφίσει, γιατί οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ήταν πολιτικοποιημένοι πάντα, γι' αυτό και ίδρυσαν και τη σοσιαλιστική Federation, ωστόσο αυτό (το γκέτο) έγινε. Από κει και πέρα αρχίζει ο διαχωρισμός».

ΕΡΩΤ.Οπότε οι Γερμανοί έδωσαν τη λύση...

ΑΠΑΝΤ.«Ακριβώς! Ο Λευτέρης Σταυριανός, που ήταν καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Κολούμπια, έγραψε ένα άρθρο για τους Εβραίους το '48, όπου υποστηρίζει ότι 12.000 χριστιανοί στη Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύθηκαν τις περιουσίες των Εβραίων, αμειβόμενοι για τη συνεργασία τους με τους Γερμανούς. Οταν υπάρχει ένα νούμερο 12.000 άνδρες, πολλαπλασιάζεται δημογραφικά επί 5, για να δείτε πόσα άτομα στην πόλη επωφελήθηκαν. Αρα, 60.000 χριστιανοί. Οι Εβραίοι ήταν 50.000, άρα μας μένουν και 100.000 χριστιανοί αθώοι... Τόσους κατοίκους είχε η Θεσσαλονίκη τότε. Το 1/3 των χριστιανών συνεργάστηκε. Και χώρια από αυτό, εν γένει ο πόλεμος της Γερμανίας κατά κύριο λόγο είχε στόχο τη λεηλασία. Μετά την απελευθέρωση, το '45, υπήρξαν 600 υποθέσεις για διεκδίκηση κτηματικής περιουσίας. Εκδικάστηκαν οι 300 και αποδόθηκαν μόνο 30 κτήματα. Ομως, επειδή η αλήθεια έχει πάντα αποχρώσεις, να πω ότι υπήρχαν και περιπτώσεις σαν τον πατέρα μου, ο οποίος είχε έναν αριστερό Χριστιανό δικηγόρο που πήγε και τους τσάκισε αυτούς που είχαν πάρει το μαγαζί του. Και δεν χρειάστηκε καν να πάει στο δικαστήριο. Οι Εβραίοι, αυτοί που επέζησαν, γνωρίζουν ποιοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, ξέρουν πώς έγιναν οι περιουσίες εν μια νυκτί μέσα στην κατοχή».

ΕΡΩΤ. Οι οποίοι συνεργάτες των Γερμανών είναι σήμερα «τζάκια»?

ΑΠΑΝΤ. «Βεβαίως! Είναι στο ελληνικό τζετ σετ!».

ΕΡΩΤ. Απ' ό,τι φαίνεται, πάντως, ο καθένας μάλλον λειτουργούσε βάσει της συνείδησής του, ανεξαρτήτως θρησκεύματος ή εθνότητας.
Στην Αθήνα τι ποσοστό εκτοπισμού υπήρξε?

ΑΠΑΝΤ. «Πολύ μικρό. Γι' αυτό και όσοι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης είχαν τη δυνατότητα, αρκετά λεφτά για να φτάσουν εκεί και όχι μικρά παιδιά, πήγαν στην Αθήνα. Δέκα χιλιάδες Εβραίοι μαζεύτηκαν στην ΑΘήνα, σε μια κοινότητα που είχε μόνο 1.000 Εβραίους. Εκτός του ότι εκεί η Εκκλησία βοηθούσε κάνοντας ψεύτικες βαφτίσεις και η αντίσταση συνέδραμε τους Εβραίους».

ΕΡΩΤ. Τι δείχνει η περίπτωση των Εβραίων για την ελληνική κοινωνία?

«Το ποσοστό της απώλειας των Εβραίων αλλά και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι, κατά την άποψή μου, ο καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας. Υπό την έννοια ότι αν σώθηκε μόνο το 13% των Εβραίων, δηλαδή αν έχουμε ποσοστό απώλειας 87% στην Ελλάδα, αυτό είναι αρνητικό ως προς τη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, αυτών που μπορούσαν να βοηθήσουν και δεν το έκαναν. Στη Θεσσαλονίκη το νούμερο απώλειας των Εβραίων είναι 96%, που είναι 4 μονάδες υψηλότερο και από το Βερολίνο! Δηλαδή μέσα στη "φωλιά του λύκου" ήταν μικρότερο το ποσοστό απώλειας απ' ό,τι εδώ... Πώς μεταφράζεται αυτό το πράγμα; Οι Γερμανοί όταν πήγαιναν κάπου προσπαθούσαν να προσεταιριστούν τη φιλία και την εμπιστοσύνη του τοπικού πληθυσμού για να μπορούν να λεηλατήσουν τους διωκόμενους με την άνεσή τους. Γιατί ήξεραν ότι αν ο τοπικός πληθυσμός αντιδρούσε δεν θα μπορούσαν να διεκπεραιώσουν το έργο τους. Οπως δεν μπόρεσαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας».

ΕΡΩΤ. Προφανώς θεωρείτε ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα πρέπει να είναι υπερήφανη γι' αυτό το κομμάτι της Ιστορίας της.

ΑΠΑΝΤ.«Αυτό είναι βέβαιο. Γι' αυτό και δεν διδάσκεται τίποτε στη Θεσσαλονίκη περί Εβραίων. Ενώ πριν από τον πόλεμο υπήρχε μάθημα Εβραιολογίας. Τώρα γιατί δεν υπάρχει?

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μεγάλη δυνατότητα να είναι ανοιχτή. Αλλά αν δεν ξέρεις την ιστορική σου κληρονομιά και την απορρίπτεις και την καθηλώνεις μέσα στη σιωπή, από πού θα τροφοδοτηθείς να έχεις σημεία αναφοράς και πρότυπα; Και πώς θα αναπτυχθεί η ανεκτικότητα και το ένστικτο της ανοχής στην ετερότητα, όταν δεν είναι γνωστά αυτά από το παρελθόν της Θεσσαλονίκης; Ποιος είναι ο λόγος που αποκρύπτονται; Ποιος είναι εν γένει ο λόγος που αντί να γιορτάζουμε την απελευθέρωση τον Οκτώβριο του '45 που, όπως μού έχει πει ο πατέρας μου ήταν η σπουδαιότερη μέρα της ζωής του, γιορτάζουμε το ΟΧΙ του Μεταξά στους Ιταλούς; Είναι μόνο αυτή η ηρωική στιγμή των Ελλήνων; Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει σιωπή. Μια ένοχη σιωπή που διαιωνίζεται».

ΕΡΩΤ. Θεωρείτε ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα του 21ου αιώνα?

ΑΠΑΝΤ.«Βεβαίως και υπάρχει. Εντονότατος!».

ΕΡΩΤ. Και πού οφείλεται?

«Κατ' αρχήν στο ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη κοσμικό κράτος. Κανείς δεν τολμά ν' αγγίξει τον θεσμό της Εκκλησίας, ο οποίος είναι αναμεμιγμένος στην κρατική πολιτική. Ομως ο βασικός λόγος είναι η παντελής άγνοια, αφού πουθενά στην Ελλάδα δεν διδάσκεται κάτι σχετικά με την εβραϊκή Ιστορία ή τον πολιτισμό των Εβραίων. Και αυτό φάνηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης Πλεύρη».

ΕΡΩΤ. Πολλοί που βάλλουν σήμερα κατά των Εβραίων υποστηρίζουν ότι το επίσημο κράτος του Ισραήλ χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα σαν άλλοθι για την πολιτική του στην Παλαιστίνη.

ΑΠΑΝΤ. «Κοιτάξτε, εγώ ξέρω ένα πράγμα: Οτι δεν θα είχα καμία αξιοπρέπεια εάν δεν υπήρχε το κράτος του Ισραήλ. :shock:
Η γενοκτονία Εβραίων πολιτών διαφόρων χωρών έδειξε στους Εβραίους ακριβώς αυτό: Οτι όλα παίζονται με εθνικούς όρους. Και ουαί και αλίμονο σε αυτόν που δεν έχει από πίσω του ένα εθνικό κράτος να τον προστατέψει. Το 50% των Εβραίων εξοντώθηκαν! Σε συνθήκες αφόρητες. Σε συνθήκες που με έκαναν να κοιμάμαι μέχρι 12 χρονών με το φως αναμμένο από τον τρόμο... Ελεος!»

rain

[quote user="Pappas10" post="330112"]

Τι είχαμε τι χάσαμε δηλαδή.[/quote]

Την περασμένη νύχτα είδα έναν εφιάλτη. Ένα τρομακτικό εφιάλτη.
Κοιτάχτηκα, λέει, στον καθρέφτη κι αντελήφθην ότι είχα γίνει μαύρος.
Για να είμαι πιο ακριβής, όχι μαύρος, αράπης, που είναι πολύ χειρότερο.
Έβαλα το χέρι στην τσέπη αναζητώντας την ταυτότητά μου για να διαπιστώσω αν και η φωτογραφία με δείχνει μαύρο και ανακαλύπτω ότι εκτός από αράπης είμαι και Εβραίος.
''Δεν είναι δυνατόν!'', σκέφτηκα, και πήγα να σηκωθώ.
Αδύνατον. Ήμουν κολλημένος σε μια καρέκλα.
Θεέ μου, είναι μια καρέκλα με ρόδες, μια καρέκλα αναπηρική, που σημαίνει ότι εκτός από μαύρος και Εβραίος, είμαι και ανάπηρος.
Τουλάχιστον φοράω βέρα, άρα είμαι παντρεμένος. Κάποια καλή γυναίκα θα με περιποιείται και θα μ' αγαπά.
''Καλημέρα χρυσό μου!'', ακούω να φωνάζει κάποιος πίσω μου με μια θηλυπρεπή ανδρική φωνή.
Είναι, λέει, το .... αγόρι μου.
"Χριστέ μου, είμαι κι ομοφυλόφιλος!".
Τέλος πάντων, μικρό το κακό εφόσον είμαι παντρεμένος μαύρος Εβραίος ανάπηρος ομοφυλόφιλος, άρα κάνουμε σίγουρο σεξ, ξέρετε τα περί AIDS κι έτσι.
''Αγάάάάπη, πήρες τα φάρμακά σου σήήήήμερα? '', τον ακούω να λέει.
Κοιτάζω δέκα μπουκαλάκια μπροστά μου. Αλίμονο, είμαι και οροθετικός...
Περνάει βιαστικά δίπλα μου αγχωμένος ανακατεύοντας τα πάντα:
''Αμάν πια! Εσύ χρυσό μου έχεις τη σύριγγα;''.

Ω Θεέ μου! Εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος και οροθετικός, είμαι και ναρκομανής!

Απελπισμένος αρχίζω να ουρλιάζω να κλαίω, πάω να τραβήξω τα μαλλιά μου.
Όχι!!! Είμαι φαλακρός! Δεν έχω τρίχα στο κεφάλι μου!
Χτυπάει το τηλέφωνο. Πάω να το σηκώσω.
Μα πού πήγε το δεξί μου χέρι;
Τρισαλίμονο... Είμαι και κουλός!

Πιάνω όπως-όπως το τηλέφωνο με τ' αριστερό.
Είναι ο αδελφός μου. Αχ, τουλάχιστον έχω ένα αδερφάκι πάνω στη γη.
Ουρλιάζει: 'Βρε αρχιρεμάλι, από τότε που τα τίναξαν ο μπαμπάς κι η μαμά στην εθνική, δεν κάνεις τίποτα άλλο απ' το να παίρνεις ναρκωτικά και κάθεσαι και βαράς μύγες απ' το πρωί ως το βράδυ. άντε βρες καμιά δουλειά γιατί από μένα δεν έχει φράγκο! Γκέγκε;'.
Ω Θεέ μου! Εκτός από μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός, κουλός και ορφανός, είμαι και απελπιστικά άνεργος!

Πάω να του εξηγήσω πως είναι δύσκολο να βρει δουλειά ένας μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος,
ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός, ορφανός, κουλός και άνεργος ... αλλά δεν βγαίνει λέξη!
Εκτός απ' όλα αυτά είμαι λοιπόν και μουγκός.
Απελπισμένος και κλαίγοντας με λυγμούς κλείνω το τηλέφωνο με το ένα και μοναδικό χέρι που διαθέτω.

Νοιώθω μια γροθιά στο βηματοδότη μου: μαύρος, Εβραίος, ανάπηρος, ομοφυλόφιλος, ναρκομανής, οροθετικός, φαλακρός, ορφανός, άνεργος, κουλός και καρδιοπαθής.
Πνίγομαι! Τραβάω το κουρτινάκι απ' το παράθυρο να πάρω ανάσα.
Βλέπω τριγύρω παράγκες και τσαντίρια. Ζω σ' ένα τρισάθλιο εγκαταλειμμένο τροχόσπιτο μέσα σε μια κατασκήνωση γύφτων.

Είμαι λοιπόν και γύφτος.
Εκείνη τη στιγμή μπαίνει στο τροχόσπιτο το αγόρι μου καταχαρούμενο:

''Αγάπη μου, σου έχω μια ευχάριστη είδηση''.
Ώστε δεν τέλειωσαν όλα; Τι καλό μπορεί να περιμένει ένα μαύρο, Εβραίο, ανάπηρο, ομοφυλόφιλο, οροθετικό, ναρκομανή, φαλακρό, ορφανό, κουλό, άνεργο, μουγκό, καρδιοπαθή και γύφτο;

Κερδίσατε το πρωτάθλημα!».

εεεε οχι ρεεεε κινεδεεεεεέ μου !!
εεεεεεε ΟΧΙ και ΓΑΥΡΟΣ !!!  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

ToniV

πιξι,
πολυ ενδιαφερον το αποσπασμα που παρεθεσες (δεν το διαβασα βεβαια..),
παντως οι ηγεσιες του ισραηλ θα επρεπε ολες χωρις εξαιρεση να σταλουν στο εκτελεστικο αποσπασμα.
αυτα που εχουν τραβηξει οι παλαιστινιοι ξεπερνουν κατα πολυ το ολοκαυτωμα στα φουρνακια της γερμανιας..

KostasD33

Να λέμε και του στραβού το δίκιο, απο το να σε κάνουν σαπούνι δεν υπάρχει χειρότερο
Το να σφάζεις φυσικά και άμαχο πληθυσμό και παιδάκια παλαιστινίων δεν υπάρχει  καμία δικαιολογία με βάση ότι είναι εκκολαπτόμενοι τρομοκράτες καμικάζι
Μη τους σφάζεις, μη τους κλέβεις την Γη που γεννηθήκαν, να μη δίνεις έρεισμα να γίνουν καμικάζι

[quote user="Pappas10"]
....
Είναι λίγο αβαβά η Κατάσταση αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, θεωρώ ότι είναι προς το συμφέρον της Ευρώπης ένα Σταθερό και ισχυρό Ισραήλ στην μέση ανατολή. Σε τελική ανάλυση, οι Ισραηλινοί, παρά τα τόσες χιλιάδες χρόνια ιστορίας τους ποτέ δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης.
….. [/quote]

Προς συμφέρον όλων κι όχι μόνο της Ευρώπης είναι να είναι παντού σταθερές καταστάσεις και σύνορα. Οι όποιες ανακατατάξεις σήμερα καταλήγουν αβαβά για τα καλά

Το ότι οι Ισραηλινοί δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης είναι μπούρδες και άσχετο
Για 2000 χρόνια περίπου δεν υπήρχαν καν σαν κράτος...

Πριν 2000 χρόνια έφαγαν τα μουστάκια τους με τους Αιγύπτιους και μετά πήγαν ποδαρόδρομο στη Γη της επαγγελίας και τους επάγγελαν το ποίημα θα σε σφάξω μάναμ να δεις την υγεία σου.....
αυτή την Γη μου την είχε τάξει ο Δικός μου Θεός που είναι πιο μάγκας από το δικό σου μοσχάρι...

Στην Ευρώπη δεν χρειάστηκε να βιαιοπραγήσουν διότι έχουν έναν σημαντικό έλεγχο θέσεων και απόψεων αφού ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του Τραπεζικού συστήματος

Gerogriniarhs

[quote user="KostasD33" post="330234"]Το ότι οι Ισραηλινοί δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης είναι μπούρδες και άσχετο
Για 2000 χρόνια περίπου δεν υπήρχαν καν σαν κράτος... [/quote]
Bάλε κι άλλα 490 χρόνια,για να πάμε σε μια ιστορικά καταγραμμένη βιαιοπραγία τους κατά της Ευρώπης (όχι σαν κράτος βέβαια).Τότε που η Εσθήρ "έψησε" τον αντρούλη της τον Ξέρξη και μας τον έστειλε πακέττο,μαζί με τον θειούλη της τον Μαρδόνιο (480παχχ)

[quote user="KostasD33" post="330234"]Πριν 2000 χρόνια έφαγαν τα μουστάκια τους με τους Αιγύπτιους...[/quote]
Βάλε κι άλλα 1250 χρόνια,προς αποκατάστασιν της χρονολογικής εξιστορήσεως (1250παχχ).

(Όσον αφορά τα περί μυστακοβρώσεως,σε άλλη ανάρτησι,εν καιρώ)
 ;-)

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="330234"]
Προς συμφέρον όλων κι όχι μόνο της Ευρώπης είναι να είναι παντού σταθερές καταστάσεις και σύνορα. Οι όποιες ανακατατάξεις σήμερα καταλήγουν αβαβά για τα καλά

Το ότι οι Ισραηλινοί δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης είναι μπούρδες και άσχετο
Για 2000 χρόνια περίπου δεν υπήρχαν καν σαν κράτος...

Πριν 2000 χρόνια έφαγαν τα μουστάκια τους με τους Αιγύπτιους και μετά πήγαν ποδαρόδρομο στη Γη της επαγγελίας και τους επάγγελαν το ποίημα θα σε σφάξω μάναμ να δεις την υγεία σου.....
αυτή την Γη μου την είχε τάξει ο Δικός μου Θεός που είναι πιο μάγκας από το δικό σου μοσχάρι...

Στην Ευρώπη δεν χρειάστηκε να βιαιοπραγήσουν διότι έχουν έναν σημαντικό έλεγχο θέσεων και απόψεων αφού ελέγχουν ένα σημαντικό κομμάτι του Τραπεζικού συστήματος [/quote]

Δεν είμαι φιλοσημίτης (υπήρξα φιλοσημιτικός αλλά αυτό ήταν μέχρι το Χρηματιστήριο) αλλά δεν είμαι και αντισημίτης.

Η λογική του ότι "δεν χρειάστηκε" και "δεν μπορούσαν" είναι σωστή αλλά δεν παύει να είναι μία ιστορική πραγματικότητα ότι η Ιουδαία ουδέποτε έκανε επεκτατικούς πολέμους. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή, η κατάληψη της Γάζας ακολούθησε τον πόλεμο των 7 ημερών και την επίθεση του Γιομ-Κιπούρ... αν τα θυμάμαι καλά.  

Το ότι ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του τραπεζικού συστήματος επίσης μπορεί να είναι σωστό (δεν γνωρίζω τα βιογραφικά και την καταγωγή του εκάστοτε μεγαλοτραπεζίτη αλλά το δέχομαι). Με την ανάποδη όμως ανάγνωση του ιδίου επιχειρήματος, ένα μεγάλο μέρος ελέγχεται και από τους μη Εβραίους. Έτερον εκάτερον λοιπόν.  

Όσο για την γη τους... ιστορικά αυτή είναι τι να κάνουμε τώρα; Και δεν "έφυγαν" ποτέ έτσι όπως το εννούμε. Κατακτήθηκαν, επαναστάτησαν, ξαναεπαναστάτησαν, ξαναματαεπαναστάτησαν και στο τέλος κατάφεραν να αποκτήσουν κράτος με την επέμβαση των μεγάλων δυνάμεων. Μαγκιά τους. Αν διαγράψεις το Βυζάντιο από την Ελληνική ιστορία (ανιστόρητο μεν αλλά ως υπόθεση έχει εμφανιστή πολλές φορές) το ίδιο ακριβώς πράγμα κάναμε ως λαός με λίγα χρόνια διαφορά. Και δεν πολέμησε κανένας Έλληνας στο Ναβαρίνο.

Το ότι έχουν και οι παλαιστίνιοι δικαιόματα στην ίδια γη είναι επίσης μία πραγματικότητα. Πολύ λογικά όμως, αναζητείται διπλωματικός συμβιβασμός.

Ε... ο πόλεμος είναι η συνέχιση της διπλωματίας με άλλα μέσα που έλεγε και ο (Πρώσος και ουχί Εβραίος ) Κλαούσεβιτς.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω ότι οι Ισραηλινοί έχουν δίκιο μ' αυτά που κάνουν στους παλαιστίνιους. Το αντίθετο. Απλά δεν θεωρώ ότι η πλήρης επικράτηση των παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ θα είναι θετική.

Αυτά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="Gerogriniarhs" post="330246"][quote user="KostasD33" post="330234"]Το ότι οι Ισραηλινοί δεν βιαιοπράγησαν κατά της Ευρώπης είναι μπούρδες και άσχετο
Για 2000 χρόνια περίπου δεν υπήρχαν καν σαν κράτος... [/quote]
Bάλε κι άλλα 490 χρόνια,για να πάμε σε μια ιστορικά καταγραμμένη βιαιοπραγία τους κατά της Ευρώπης (όχι σαν κράτος βέβαια).Τότε που η Εσθήρ "έψησε" τον αντρούλη της τον Ξέρξη και μας τον έστειλε πακέττο,μαζί με τον θειούλη της τον Μαρδόνιο (480παχχ)

[quote user="KostasD33" post="330234"]Πριν 2000 χρόνια έφαγαν τα μουστάκια τους με τους Αιγύπτιους...[/quote]
Βάλε κι άλλα 1250 χρόνια,προς αποκατάστασιν της χρονολογικής εξιστορήσεως (1250παχχ).

(Όσον αφορά τα περί μυστακοβρώσεως,σε άλλη ανάρτησι,εν καιρώ)
 ;-)[/quote]

"Εσθήρ ποια βιβλική σκορπάς περνώντας μέθη... " που λέει και ο Καβαδίας στο "Οι 7 Νάνοι στο SS Kyrenia..."

Με αυτή τη λογική γκρινιάρη φίλε μου, η Χριστιανή Μαμά του Μωάμεθ Β του Πορθητή τον έψησε να την πέσει στο Βυζάντιο.

Η Πολωνέζα γυναίκα του Γεωργίου Παπανδρέου τον έπεισε να την πέσει στους Κουκουέδες.

Για να μη σου πω ότι η Ιλύρια μάνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου τον έπεισε να την πέσουμε στους Ινδούς... κι απλά η Περσική Αυτοκρατορία ήταν ανάμεσα.

Απροπώ... ο Ξέρξης είχε καμία 40αριά γυναίκες... πιθανότατα κάποια από αυτές να ήταν από τις Ελληνικές πόλεις της Μ. Ασίας.

Μη συγχέουμε την μυθολογία ή τους Λαϊκούς μύθους με την ιστορική πραγματικότητα ρε Γερογκρινιάρη. Ποιά πηγή αναφέρει την "επιρροή" αυτής της Εσθήρ στον Ξέρξη;

Αν οι Εβραίοι κατάφεραν - χωρίς κράτος και με διάφορα "πόγκρομ" εναντίων τους, πολύ πριν το Ολοκαύτωμα - να ελέγχουν όλο τον κόσμο΄... ε τότε είναι μεγάλοι μάγκες ρε φίλε. Εμείς οι  ούτε τη χώρα μας δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ελέγξουμε.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

326 Επισκέπτες, 0 Χρήστες