Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 231
  • Total: 232
  • Leon

Εμείς... και η φωνή του άλλου...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 25, 2009, 06:24:29 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Στην πραγματικότητα μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα και στον εαυτό μας, αν μάθουμε να ακούμε τον άλλον!
Αν μάθουμε να συνεκτιμούμε, παράλληλα με τη δική μας εσωτερική φωνή, αυτά που έχει να μας πει ο άλλος.
Και να τα σεβόμαστε ως εξίσου σημαντικά, χωρίς να τα σνομπάρουμε ή να τα κρίνουμε με υποκειμενισμό, ακόμα κι αν φαντάζουν εντελώς ξένα με τις απόψεις μας.

Αυτός ο εαυτουλικός μονόλογος, αυτή η υστερική αυταπάτη ότι μόνο η δική μας φωνή έχει αξία, άρα είναι λογικό να ακούγεται, η επιτακτική ανάγκη να γίνεται αποδεκτή η δική μας άποψη, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει και τη θέση της να παίρνει μία ευρύτερη πιο υγιής μορφή επικοινωνίας χωρίς κομπλεξισμούς.

Ένα πρόσωπο χωρίς τη σκληρότητα και τα άκαμπτα χαρακτηριστικά του εγωισμού, ένα πρόσωπο που φωτίζεται από μια θερμή καρδιά και διάθεση να ακούσει και να ανταλλάξει ανθρώπινη ουσία, είναι αυθεντικά ελκυστικό για πάντα... ;-)  :grin:

pixie

κώστας

Κάτσε τώρα
μιας και με βρήκες
ορεξάτο
...να κερδίσεις
συνεκτιμώντας αυτά που θα γράψω]

Στην πραγματικότητα μπορούμε να προσφέρουμε πολύ περισσότερα και στον εαυτό μας, αν μάθουμε να ακούμε τον άλλον!
Μετάφραση]

Αν μάθουμε να συνεκτιμούμε, παράλληλα με τη δική μας εσωτερική φωνή, αυτά που έχει να μας πει ο άλλος.
Και να τα σεβόμαστε ως εξίσου σημαντικά, χωρίς να τα σνομπάρουμε ή να τα κρίνουμε με υποκειμενισμό, ακόμα κι αν φαντάζουν εντελώς ξένα με τις απόψεις μας.
Μετάφραση]

Αυτός ο εαυτουλικός μονόλογος, αυτή η υστερική αυταπάτη ότι μόνο η δική μας φωνή έχει αξία, άρα είναι λογικό να ακούγεται, η επιτακτική ανάγκη να γίνεται αποδεκτή η δική μας άποψη, πρέπει κάποια στιγμή να τελειώνει και τη θέση της να παίρνει μία ευρύτερη πιο υγιής μορφή επικοινωνίας χωρίς κομπλεξισμούς.
Μετάφραση]

Ένα πρόσωπο χωρίς τη σκληρότητα και τα άκαμπτα χαρακτηριστικά του εγωισμού, ένα πρόσωπο που φωτίζεται από μια θερμή καρδιά και διάθεση να ακούσει και να ανταλλάξει ανθρώπινη ουσία, είναι αυθεντικά ελκυστικό για πάντα...
Μετάφραση]
eLe

pixie

Παραδίνομαι!!!  :mrgreen:

ΟΚ, με νίκησες...  Ανάβω τσιγάρο...

κώστας

Ωραίο καπέλλο.
Από Τζαμάικα είναι;
eLe

pixie

pixie

[quote user="κώστας" post="319046"]
Ένα πρόσωπο χωρίς τη σκληρότητα και τα άκαμπτα χαρακτηριστικά του εγωισμού, ένα πρόσωπο που φωτίζεται από μια θερμή καρδιά και διάθεση να ακούσει και να ανταλλάξει ανθρώπινη ουσία, είναι αυθεντικά ελκυστικό για πάντα...

Μετάφραση][/quote]

Καλό!  :mricy:

Πάντως θάθελα πολύ να υπήρχε τρόπος για μια αληθινή επικοινωνία...
Κοιτάζοντας μια ανθρώπινη εικόνα, βλέπει κανείς μια πραγματικότητα γεμάτη πράξεις ουσίας και δυνατά εγχειρήματα...

Με την ανθρώπινη μορφή μας πλησιάζουμε πράγματα πολυτιμότερα...

Delmar

Οταν μπορεις και ''παρατηρεις'' το εγω σου τοτε μπορεις και να παρατηρησεις και το ''εγω'' των αλλων.

Παντως συμφωνω οτι καλο ειναι να υπαρχει κατανοηση γενικοτερα....για να μπορεσεις τουλαχιστον να ακουσεις τον αλλον.

pixie

Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω, με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει και η σχετική αμοιβαιότητα στο θέμα της κατανόησης.  ;-)

pixie

Δεν θα αναφερθώ στον βαθμό αντίληψης, αλλά είναι σπατάλη χρόνου στην περίπτωση που ο άλλος είναι απαίδευτος ή σκέφτεται επιδερμικά ή λειτουργεί ανώριμα ή συνειδησιακά βρίσκεται σε χειμερία νάρκη ή θέλει συνεχώς να γίνονται όλα σύμφωνα με τον δικό του τρόπο - να μιλάμε για μια τόσο ευρεία έννοια όπως η αμοιβαιότητα!

Για μένα στόχος είναι η δική μου εμβάθυνση, το πώς θα διορθώσω εγώ τον εαυτό μου ώστε να συνυπάρχω όμορφα και δίκαια με τους άλλους και όχι να αλλάξουν οι άλλοι, στο σημείο βέβαια που κάποιος δεν πατά τις οριοθετήσεις μου.

Αν ο άλλος δεν νιώθει, είναι άσκοπη και ανώφελη κάθε έννοια κατανόησης! Κακό του κάνεις παρά καλό... θα το πάρει για υποχώρηση ή ανεπάρκεια δική σου κι όχι ανωριμότητα ή ανοησία δική του!

katinaki

[quote user="κώστας" post="319050"]Ωραίο καπέλλο.
Από Τζαμάικα είναι;
[/quote]

τι απέγινες εσύ;  :shock:
χρόνια και ζαμάνια να σε δούμε :sad:

pixie

[quote user="katinaki" post="345573"]τι απέγινες εσύ;  :shock: [/quote]

Σωστά, katinaki! Kι όχι τίποτα άλλο... χάσαμε και τη φωνή του άλλου και κρεμαστήκαμε στα σαγόνια του μονόλογου... ή αναλωνόμαστε στους παιδοτόπους... :razz:

Έναν υγιή διάλογο - αντίλογο... κάτι αυθεντικό, κι ας είναι μια τεράστια διαφωνία... λίγη περισσότερη σκέψη...

black_velvet

Θέλει περισσή τέχνη, αμέτρητη ταπεινοφροσύνη και εξαιρετική αυτογνωσία για να διαχειριστεί κανείς έναν (υγιή ή μη; δεν είμαι σίγουρη πως αντιλαμβάνομαι γιατί και πώς υπάρχει ένας τέτοιος διαχωρισμός) διάλογο.

Όταν η αντίθετη άποψη εκλαμβάνεται ως επίθεση, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα συμμετοχής σε αυτόν.

Ας παίξουμε!
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="348376"]Όταν η αντίθετη άποψη εκλαμβάνεται ως επίθεση, δεν υπάρχουν τα εχέγγυα συμμετοχής σε αυτόν.[/quote]

Συμφωνώ απολύτως! Η διαφορετικότητα, στη θέση και τον τρόπο σκέψης και έκφρασης, οφείλει να γίνεται σεβαστή και να μην επιδέχεται ευκολοπρόχειρες κρίσεις περί του ύφους βασισμένες σε υποκειμενικές καταβολές...

KostasD33

[quote user="pixie"]
....
... λίγη περισσότερη σκέψη...[/quote]

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα....
Όταν τον είχες έβγαζες καντήλια ...
Τώρα που λουφάρει καντιλιαζεις τους παιδότοπους ....

τς τς γυναίκες

[align=center]Υπογραφή
Ο με λιγότερη σκέψη[/align]

katinaki

[quote user="KostasD33" post="348383"][quote user="pixie"]
....
... λίγη περισσότερη σκέψη...[/quote]

Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα....
Όταν τον είχες έβγαζες καντήλια ...
Τώρα που λουφάρει καντιλιαζεις τους παιδότοπους ....

τς τς γυναίκες

[align=center]Υπογραφή
Ο με λιγότερη σκέψη[/align][/quote]

βρε πότε έγραψα εγώ, "λίγη περισσότερη σκέψη;"
εντάξει έβγαζα καντήλες  :mrgreen:  αλλά τώρα αναρωτιέμαι: ζει ο άνθρωπος, είναι καλά;

231 Επισκέπτες, 1 Χρήστης