Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 224
  • Total: 225
  • Leon

Ποιός απ' τους δυο πληρώνει???

Ξεκίνησε από pixie, Ιουνίου 30, 2009, 12:39:47 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Τελικά οι μάχες μεταξύ των δύο φύλων δεν κερδίζονται εύκολα...
'Εχουμε τον κώδικα επικοινωνίας, τα περί ισότητας των δύο ''σκύλων''... αλλά και το ποιός θα πληρώνει σε μια έξοδο, είναι ένα θέμα! :razz:

Λογικά, το τι είναι σωστό και τι όχι, αν πρόκειται για σχέση, αυτό θα το κρίνουν τα μέλη της, ουδείς τρίτος, δεν υπάρχουν προκαθορισμένα κλισεδάκια για το ποιός πληρώνει, είναι θέμα ενδοσυνεννόησης. Λέμε τώρα...  :mrgreen:

Πάντως, πολλές φορές, είναι κάπως διαστροφικός και συμπλεγματικός ο τρόπος ενός άντρα που επιδιώκει σχεδόν και προτείνει ή αποδέχεται μονίμως να πληρώνει - ενδεχόμενα για να έχει το πάνω χέρι και να τα έχει καλά με τη σκοτεινή δαντέλα του μυαλού του ''σε εξαγοράζω'' πχ. ή ''είμαι το δυνατό φύλο και λειτουργώ ιπποτικά'' στην καλύτερη - μόνο που στη συνέχεια είναι εντελώς γελοίο να διαμαρτύρεται!
Αφού και η γυναίκα - γλάστρα ή άβουλο ον - που θεωρεί δεδομένο ότι ο άντρας πληρώνει - ήταν επιλογή του, όπως και το να βάλει το χέρι στην τσέπη για πάρτη της!

Να, αυτά κάνετε κορίτσια και δίνετε δικαιώματα για το τίποτα...  
Η γυναίκα που έχει προσωπικότητα ούτε χαρίζεται, ούτε αγοράζεται με ένα καφεδάκι!
'Αλλο βέβαια άντρας για μια ισότιμη σχέση κι άλλο χορηγός ή ''προστάτης''!

'Ενα ευγενικό κέρασμα, μια ιπποτική κίνηση αβροφροσύνης... είναι ευπρόσδεκτα...
'Οταν όμως αποδέχεται συνεχώς ''δωράκια'' η γυναίκα, πολύ περισσότερο αν τα απαιτεί, παραπέμπει σε άλλους χαρακτηρισμούς που δεν θα ήθελα να κάνω!
Γενικά είμαι αντίθετη σε ότι υποβιβάζει τη θέση της γυναίκας.
Χαθηκε δλδ., άνετα και χαλαρά και ανθρώπινα, να αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι και τα έξοδά του ανάλογα?  
Γιατί θα πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά και να μετράμε τι πλήρωσε ο καθένας?
Και γιατί να θεωρείται κάτι σαν θεσμός ότι πρέπει να πληρώνει ο άντρας?

Δέχομαι κάθε αυθόρμητη κίνηση, κάνω κι εγώ εκπλήξεις! Ισορροπία και αμοιβαιότητα να υπάρχει...

pixie

Gerogriniarhs

Αν και καθήμενη,ορθώς επληκτρολόγησες.Για βγάλτε τα πορτοφόλια κα ξηλωθείτε γυναίκες,αρκετά σας "κερνάγαμε" τόσα χρόνια.Κάψατε τις μεμεθήκες σας,φτιάξατε οργανώσεις ισότητας,κατακτήσατε αντρικά κάστρα (μουχαχαχαχ...αυτό κι αν βγάζει γέλιο),λοιπόν...σειρά σας πια να πληρώνετε και τα δικά μας.Και μην 'θυμόσαστε' ότι πρέπει να φρεσκαριστείτε,λίγο πριν έρθει ο λογ/σμός.Έτσι;

katinaki

[quote user="Gerogriniarhs" post="319305"]....Για βγάλτε τα πορτοφόλια κα ξηλωθείτε γυναίκες,αρκετά σας "κερνάγαμε" τόσα χρόνια.....λοιπόν...σειρά σας πια να πληρώνετε και τα δικά μας......[/quote]

δεν κατάλαβες... ο καθένας θα πληρώνει τα δικά του  :mrgreen:

pixie

Kι εγώ της άποψης του fifty - fifty ήμουνα, του δικαίου, και της αγαστής ισορροπίας της τσέπης...  

Υπεραμυνόμενη, όμως, της συνολικής προσφοράς των γυναικών, ψηφίζω να τα πληρώνει όλα ο άντρας και εμείς οι γυναίκες ας είμαστε ''συναισθηματικές με τους νεροχύτες μας'' - αυτό άκουσα τελευταία!!! :evil:    

ΥΓ. [1] - Αφορά στις Γυναίκες... Επιτέλους είμεθα το ευαίσθητο φύλο και δικαιούμαστε κάποιας στοργής!

ΥΓ. [2] - Αφορά στους Άντρες... Κάποτε στην ταινία ''Ο Θίασος'', με είχε συγκλονίσει η σκηνή με την επί ώρα πολλή ακίνητη κότα πάνω στο κατάλευκο χιόνι!
Στη συνέχεια έμαθα ότι αν ρίξουμε μια κότα στο χιόνι, αυτή δεν κινείται, διότι στραβώνεται!

Αναφέρομαι στη θύελα αποριών μερικών αντρών, συμπληρώνοντας ότι τελικά η ''κότα' είναι μεγάλη ηθοποιός, τόσο που μερικοί άντρες την περνούν για εκ γενετής τυφλή! Οπότε την υπερασπίζονται και αγογγύστως της προσφέρουν τα πάντα!  :razz:  :mrgreen:

Ελπίζω να έγινα αντιληπτή... :idea:

Michael_Design

Εγώ πάλι είμαι της άποψης να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες, ανεξαρτήτως φύλου...

pixie

[quote user="Michael_Design" post="319314"]Εγώ πάλι είμαι της άποψης να πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες, ανεξαρτήτως φύλου... [/quote]

Εσύ και πάλι τάσσεσαι υπέρ του δικαίου!  ;-)

Κι εγώ σιχαίνομαι να βλέπω τις σχέσεις των ανθρώπων να στηρίζονται σε μικροοικονομικά πλαίσια...

Και ας μου πει κάποιος αν κάνω λάθος, αλλά εδώ στην Ελλάδα μεταφέρεται ως κληρονομικό χάρισμα, από γενιά σε γενιά, η βαθιά ριζωμένη νοοτροπία ότι ο άντρας ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνει! Λες και υπάρχει ένας κοινωνικός άγραφος νόμος που υπαγορεύει αυτή τη συμπεριφορά, που πάνω απο το 70% την τηρεί.

Κάποιες γυναίκες, λοιπόν, το θεωρούν δεδομένο και αναμενόμενο αυτό...

Gerogriniarhs

To'φερες από'δω -με την στοργή (και το προδέρμ)- το πήγες από 'κει -με το δεδομένο- ...πάλι εμείς θα πλερώσουμε την έξοδο;

aiollus

Δυστηχως ολες οι γυναικες το εκμεταλευοντε αυτο και οχι μονο περημενουν αλλα με τον τροπο τους απετουν μαληστα παντα να πληρωνει ο αντρας.
Και το σλογκαν τους???
  Θελεις γυναικα???
Ε τοτε πληρωνε!!!!

Και φυσικα υποχωριση καμια .Και αν τυχων δεν εχεις και καποια φορα να δωσεις το αντιτημο μεχρι και πιατα θα σου πουν να πληνεις παρα να βαλουν το χερι στην τσαντα.
  Και ασε το μετα!!!!!
Μεσα απο ολα αυτα βγαινουν και συνημιρκα παραπολλες σκεψεις που θα κανει μια γυναικα.
Ειναι τσιγκουνης.ειναι απενταρος, ειναι κακομοιρης,τι να τον κανω αμα δεν εχει να πληρωσει μια εξοδο μας και αλλα πολλα τετοια που στο τελος στα κοπανανε κιολας .
   Δεν διανωειτε αντρας να βγει ραντεβου και να πληρωσει η κοπελα του.

katinaki

Δεν βάζουμε ποτέ όλους τους ανθρώπους (

aiollus

Εισαι απο τις πολυ σπανιες θα ελεγα γυναικες η εμενα μου ετυχαν τετοιου ειδους γυναικες.
  Δεν ηθελα ποτε να πληρωσουν εκεινες βεβαια αλλα ρε γμτ ας εκανε καποια την κηνηση και μονο !!
Και ειμαι τις αποψης οτι οντος το ευγενικο και το πρεπον ειναι να πληρωνει ο αντρας αλλα απο εκει και περα δεν νομιζω οτι πρεπει και να απαιτει η γυναικα να το κανει ο αλλος αυτο.
Και αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι ποτε δεν ειναι και ευχαρηστημενες εκει που θα διαλεξεις να πατε αν το μαγαζι η η τοποθεσια ειναι κατωτερου επιπεδου και δεν ειναι high class .

KostasD33

Καλή η δημοκρατία καλή η χειραφέτηση καλή και η ισότητα αλλά σε ορισμένα θέματα μ αρέσει που είμαι ανατολίτης
Τελος....

Crazy

στην αρχή μιας σχέσης (και ειδικότερα στα πρώτε 2-3 ραντεβού) νομίζω ότι είναι πιο όμορφο να είναι το κέρασμα του άνδρα ...
από εκεί και μετά όμως ... το βρίσκω άδικο από τη στιγμή που και οι δύο εργάζονται να πληρώνει μόνο ένας ...
και το μισά μισά με χαλάει κάπως ... προτιμώ να κεράσω!
και δε νομίζω ότι αυτό μειώνει τον άντρα.
φυσικά υπάρχουν κι άλλα -πάρα πολλά- που μπορεί να κάνει κάποιος αντί για να κεράσει έναν καφέ ή ένα δείπνο ...  ;-)

το ρεφενέ είναι όμορφο στις παρέες φίλων ...

katinaki

pixie

[quote user="KostasD33" post="319328"]Καλή η δημοκρατία καλή η χειραφέτηση καλή και η ισότητα αλλά σε ορισμένα θέματα μ αρέσει που είμαι ανατολίτης
Τελος....[/quote]

Στο δια ταύτα... αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις ΠΑΝΤΑ εσύ?

Σοβαρότατη και εξαιρετική προοπτική!  ;-)  :grin:

pikermiwn

Οταν υπαρχει επικοινωνια-χημεια μεταξυ δυο ανθρωπων (η οποια θα φανει απο την πρωτη στιγμη)  θα βρεθει η λυση απο μονη της και σε αυτο το τοσο λεπτο θεμα! Παρολα αυτα ομως, ο αντρας που σεβεται τον εαυτο του και την συνοδο του,ανεξαρτητου σχεσης και προθεσεων, οφειλει τις πρωτες τουλαχιστον φορες, να πληρωσει τον λογαριασμο!

224 Επισκέπτες, 1 Χρήστης