Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 229
  • Total: 229

Το πορτρέτο της Αχαριστίας...

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 02, 2009, 12:02:33 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

'Οχι μην φανταστείτε πως θα την υμνήσουμε εδώ, είναι πραγματικά άσχημη η εικόνα της...

Τελευταία έχω καταλήξει πως η αχαριστία αγγίζει τα όρια της ανθρώπινης διαστροφής, άρα είναι ένα θέμα που ανήκει στη σφαίρα του ψυχρού παραλογισμού που δεν αναγνωρίζει αισθήματα ευγνωμοσύνης ή ανταπόδοσης.

'Ενα είδος έπαρσης που σε κάνει να πιστεύεις πως δεν χρωστάς σε κανέναν!
'Ισως και να έχουν εξελιχθεί τόσο τα άκαμπτα στοιχεία μέσα στην ψυχρή δομή των αχάριστων, που και η ελάχιστη επιείκεια να θεωρείται σημείο χλευασμού.

'Οταν προσφέρεις απλόχερα και γίνεσαι καθημερινό στήριγμα σε κάποιον για να δεις στη συνέχεια μια αδιάφορη ανατροπή στη συμπεριφορά του - μόλις σταθεί ξανά στα πόδια του - εδώ υπάρχει το σημάδι της αχαριστίας.

Δυστυχώς ο άνθρωπος πολύ εύκολα αλλοτριώνεται σε επίπεδο συνείδησης [αν γνωρίζει κιόλας τι είναι] κι άλλο τόσο εύκολα υποτροπιάζει ως προς τις αξίες του, ξεχνάει ακόμα και την έννοια του ''ευχαριστώ'' έστω στον λόγο, κάτι που δεν κοστίζει τίποτα! 'Ωστε να γίνει η αχαριστία λιγάκι πιο ανθρώπινη και κάπως δικαιολογημένη!

Και δυστυχώς η αχαριστία είναι που καταστρέφει την ισορροπία στις σχέσεις των ανθρώπων.
Είναι εκείνη η αίσθηση του ''χρησιμοποιημένου'' που σε πνίγει όταν υπάρχει ευαισθησία.
'Ελα όμως που η καλοσύνη ακόμα υπάρχει κι η ανιδιοτέλεια ευτυχώς το ίδιο. Και υπάρχουν και άνθρωποι εκτός από φτηνά μυαλά σε μικρά ανθρωπάκια!
'Ανθρωποι, που ζουν κάπου πιο ψηλά κι επειδή δεν μπορούν να ανταποδώσουν αλλιώς στα προβλέψιμα μικρά ανθρωπάκια, τα τοποθετούν πάλι μέσα στην καρδιά τους!  :grin:

pixie

KostasD33

Αντί για πορτρέτο στους αχάριστους δεν τους περνάμε την κορνίζα στο λαιμό
Πάντως πολλά μπορώ να συγχωρέσω το δούλεμα και την αχαριστία σχεδόν ποτέ, ειδικά όταν είναι υποτροπιάζουσα και στάση ζωής ....

pixie

Η αχαριστία είναι ένα σκληρό σημείο για κάποιους που έχουν ακόμα ανθρωπιστικά οράματα.
Ακυρώνει κάθε χαρισματική επικοινωνία.
Ακυρώνει την ίδια την ανθρώπινη επαφή και τους άγραφους νόμους της.

Δεν ακυρώνει ωστόσο ποτέ τον ''άνθρωπο'', που πάλι θα βρίσκει και θα δίνει με ανιδιοτέλεια, πάλι θα εξακολουθεί να νοιάζεται, να μοιράζεται και να προσφέρει ερείσματα.
Το χειρότερο όλων, πάντως, είναι να έχεις τη διάθεση να προσφέρεις, να δίνεις, και ο άλλος να αμφισβητεί την εικόνα σου και να ψάχνει τα κίνητρά σου, επειδή ο ίδιος είναι αχάριστος και λειτουργεί ανάλογα...

Εγώ πάντως μάλλον έχω μάθει να συνυπάρχω πλέον με την αχαριστία. Οριοθετούμαι βέβαια όταν την αντιλαμβάνομαι και κρατάω αποστάσεις. Στην τελική, ήταν επιλογή μου: είχα και έδωσα, δεν ζητάω να μου αναγνωρίσει κάποιος κάτι, μπορεί άλλωστε να μην είναι σε θέση τη δεδομένη χρονική στιγμή και να το κάνει αργότερα.  Ακόμα πιστεύω πως κατά κάποιο τρόπο υπάρχει δικαιοσύνη στο σύμπαν!

'Οταν βέβαια πάει να με θίξει, εκεί απλά αλλάζω πορεία...

kataigida

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΕΛΛΑΤΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΤΟ ΑΚΤΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΑΠΛΟΧΕΡΑ,ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΑΧΑΡΙΣΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΝΑ ΔΙΝΩ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΩ ΓΙ ΑΥΤΟΝ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΝΟΙΩΘΩ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ.ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ...

tziger

Δυστυχώς όλοι μας έχουμε συναντήσει μπροστά μας αχάριστους.
Είναι άνθρωποι που φοβούνται να δώσουν μήπως χάσουν κάτι απο τον εαυτό τους.Δεν γελάνε παρόλο που τους βλέπουμε να γελούν.Είναι ανασφαλείς και μίζεροι και πάντα σε πλησιάζουν για να κερδίσουν ή για να σου κλέψουν κάτι! Και εμείς τι κάνουμε? Προχωρούμε ,και τους αφήνουμε στον θλιβερό μικρόκοσμό τους..

pixie

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι που, όντας ατομικιστές, πάνω απ' όλα βάζουν τον εαυτό τους, το συμφέρον τους, το άκαμπτο εγώ τους, τις προσωπικές τους ανάγκες και αποφεύγουν να δώσουν το παραμικρό, από φόβο μην χάσουν κάτι από την αυτοκυριαρχία τους κι ότι τέλος πάντων τους αφορά.

Είναι τόσο μικροί, τόσο ανασφαλείς, τόσο λίγοι, αλλά και τόσο απρόσιτοι. Δεν χαίρονται με την χαρά σου, δεν επιδοκιμάζουν την προσπάθειά σου, δεν σε εκτιμούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό, αν τους προσφέρεις εσύ, μάλλον θλίβονται περισσότερο διότι πολύ απλά δεν επιθυμούν τo αντίδωρο!

Είναι μια διαδικασία κι αυτό... ;-)

Αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι όταν κάποιος διαστρέφει την αλήθεια το κάνει επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε τη δική του! Ούτε τον εαυτό του τον ίδιο κατανοεί, πώς θα μπορούσε να προσφέρει στον άλλον!
Θεωρώ ότι απαιτείται ορθολογική ωριμότητα και συνέπεια στις ανθρώπινες συναναστροφές. Αν η απάντηση είναι κάτι ασαφή συναισθηματικά παραληρήματα, καλύτερα να μην αποδοθεί ποτέ! Ζήτω η αχαριστία!

Gerogriniarhs

Ιδού ένα παράδειγμα πορτραίτου αχαριστίας

Παρατάω για χάρη τους,ολόκληρη μοσχαρίσια (Νο 43 περικαλώ),για να φορουμοπαιχνιδιαστούμε κι αυτές εξαφανίζονται  :mad:

kuria

[quote user="Gerogriniarhs" post="320108"]Ιδού ένα παράδειγμα πορτραίτου αχαριστίας

Παρατάω για χάρη τους,ολόκληρη μοσχαρίσια (Νο 43 περικαλώ),για να φορουμοπαιχνιδιαστούμε κι αυτές εξαφανίζονται  :mad:[/quote]

τι χρωσταω κι εγω η σχεδον γυναικα...

κανε μου το λογαριασμο παλιογκρινιαρη να στα δωσω να ξεχρεωσουμε...  ]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

tziger

[quote user="pixie" post="320065"]
Και δεν είναι μόνο αυτό, αν τους προσφέρεις εσύ, μάλλον θλίβονται περισσότερο διότι πολύ απλά δεν επιθυμούν τo αντίδωρο!

Είναι μια διαδικασία κι αυτό... ;-)

![/quote]

Είναι ανεξάντλητα τα όρια της υπομονής όμως,για να αντέξεις αυτήν την διαδικασία? Προσωπικά λέω πως όχι! Υπάρχει και ο αυτοσεβασμός.. ;-)

kataigida

[quote user="kuria" post="320129"][quote user="Gerogriniarhs" post="320108"]Ιδού ένα παράδειγμα πορτραίτου αχαριστίας

Παρατάω για χάρη τους,ολόκληρη μοσχαρίσια (Νο 43 περικαλώ),για να φορουμοπαιχνιδιαστούμε κι αυτές εξαφανίζονται  :mad:[/quote]

τι χρωσταω κι εγω η σχεδον γυναικα...

κανε μου το λογαριασμο παλιογκρινιαρη να στα δωσω να ξεχρεωσουμε...  ]
[/quote]

Eγώ φταίω φίλε μου που αργήσατε να παίξετε κι εγώ είχα νυστάξει? :roll:  :???: Επιφυλάσσομαι όμως... ;-)  :mryellow:

kuria

λεγε τον παλιοπαιδο λεγε τον ξενυχτη μεχρι και ληστη
μα μη τον λες αχαριστο και παλιοεγωιστη...  ]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

larus audouinii

αχααααάριστη καρδιά δε μ' αγαπάς, κι ας ήμουν αγκαλιά να καταλήξεις ('ασχετο αλλά το παλιόπαιδο σιγοτραγουδάω και γω κάπου κάπου)  :smile:

kataigida που εισαι ντε ;

kataigida

Εδώ είμαι αλλά μήπως μπερδέψαμε τα θέματα?Νομίζω δεν είμαστε στα παιχνίδια,
μήπως να πάμε εκεί? :mrorange:

pixie

Λέγεται ότι:

Κάποτε επισκέφθηκε την φυλακή ο Χριστός.
Απευθύνεται σε κάποιο φυλακισμένο και τον ρωτάει:
-Εσύ τι έκανες?
-Εγώ έκλεψα, απάντησε εκείνος.
-Συγχωρεμένος να είσαι, μπορεί να πεινούσες, του είπε ο Χριστός και ρωτάει κάποιον άλλον:
-Εσύ τι έκανες?
-Εγώ σκότωσα, του απαντάει εκείνος.
-Συγχωρεμένος να είσαι, μπορεί να σκότωσες ''εν βρασμώ ψυχής'', του λέει ο Χριστός και προχωρώντας πιο κάτω ρωτάει έναν άλλον.
-Εσύ τι έκανες? τον ρωτάει ο Χριστός
-Εγώ ήμουν αχάριστος, απαντάει ο άλλος...

...κι ο Χριστός τον προσπέρασε!!!

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="319480"]Αντί για πορτρέτο στους αχάριστους δεν τους περνάμε την κορνίζα στο λαιμό
Πάντως πολλά μπορώ να συγχωρέσω το δούλεμα και την αχαριστία σχεδόν ποτέ, ειδικά όταν είναι υποτροπιάζουσα και στάση ζωής ....[/quote]

Συμφωνώ και επαυξάνω!
Για να μην πω ότι το "σχεδόν" είναι περιττό.  ]

[quote user="pixie" post="323098"]Λέγεται ότι:

Κάποτε επισκέφθηκε την φυλακή ο Χριστός.
Απευθύνεται σε κάποιο φυλακισμένο και τον ρωτάει:
-Εσύ τι έκανες?
-Εγώ έκλεψα, απάντησε εκείνος.
-Συγχωρεμένος να είσαι, μπορεί να πεινούσες, του είπε ο Χριστός και ρωτάει κάποιον άλλον:
-Εσύ τι έκανες?
-Εγώ σκότωσα, του απαντάει εκείνος.
-Συγχωρεμένος να είσαι, μπορεί να σκότωσες ''εν βρασμώ ψυχής'', του λέει ο Χριστός και προχωρώντας πιο κάτω ρωτάει έναν άλλον.
-Εσύ τι έκανες? τον ρωτάει ο Χριστός
-Εγώ ήμουν αχάριστος, απαντάει ο άλλος...

...κι ο Χριστός τον προσπέρασε!!![/quote]

Και ναι, αυτό τα λέει όλα.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

229 Επισκέπτες, 0 Χρήστες