Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 590
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 580
  • Total: 580

Αγόρια και κορίτσια. Μπορούμε να είμαστε φίλοι;

Ξεκίνησε από vasilis, Σεπτεμβρίου 29, 2004, 12:41:54 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

vasilis

Όχι. Παραδεχτείτε το. Δεν υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας. Θα πίστευε κανείς ότι δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ στο θέμα, γιατί εννοείται. Όμως λόγω του ολοένα αυξανόμενα αριθμού ανθρώπων που έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι είναι «απλά φίλοι» και να σε κοιτάνε σαν το πιο διεστραμμένο πλάσμα στον κόσμο επειδή τόλμησες να υποθέσεις ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους, νομίζω ότι επιβάλλεται να προβώ μία ανάλυση του ζητήματος. Όχι τίποτε άλλο, απλά και μόνο για να αποκατασταθεί η ισορροπία του σύμπαντος.

Τι εννοώ με την πρόταση δεν υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ άντρα και γυναίκας;

Καταρχήν τι εννοώ με το φιλία: Δεν εννοώ μια χαλαρή φιλική σχέση στα πλαίσια της δουλειάς, του σχολείου, της παρέας, της ωραίας, της ομάδας, της σερενάτας κλπ. Εννοώ φιλία σαν αυτή των Τριών Σωματοφυλάκων, «όλοι για έναν, ένας για όλους» και όλα τα σχετικά.

Πραγματική φιλία, σημαίνει διαρκής, αγνή και ειλικρινής φιλία, σαν αυτή που έχουν δυο άντρες ή δύο γυναίκες μεταξύ τους (περίπου). Όπως όλοι ξέρουμε, όταν στην φιλία εμπλέκεται και το ερωτικό στοιχείο, μόνο αγνή και ειλικρινής δεν είναι, αφού στο πίσω μέρος του μυαλού σας τρέχουν αμαρτωλές και βρώμικες σκέψεις.

Τώρα που εξηγήσαμε τι είναι η πραγματική φιλία, νομίζω ότι αβασάνιστα, και χωρίς περαιτέρω ανάλυση, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι: ΔΕΝ υπάρχει πραγματική φιλία μεταξύ ενός άντρα και μίας γυναίκας. Σταματήστε λοιπόν να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Και μην αρχίσετε να φωνάζετε και να τινάζετε τα χέρια σας δεξιά κι αριστερά με αγανάκτηση, κραυγάζοντας «Ο Γιαννάκης; Τον ήξερα από 5 χρονών, μαζί μεγαλώσαμε, είναι σαν αδελφός μου!!» ή «Η Μαιρούλα; Δεν είσαι με τα καλά σου, την βλέπω σαν άντρα». Προσέξτε τη χρήση του σαν και στις δύο προτάσεις.

Μια βασική σημείωση: Ακόμα και αν μόνο ο ένας από τους δύο βλέπει τον άλλον ερωτικά, η φιλία δεν θεωρείται πραγματική. Για την ακρίβεια, είναι το χειρότερο είδος ψευτό-φιλίας, το είδος στο οποίο εκδηλώνεται σε όλο της το μεγαλείο η υποκρισία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ντροπή σας ρε!

Αυτός που γουστάρει τον άλλον κάνει υπομονή, την καρδιά του πέτρα, το σκατό του παξιμάδι, και περιμένει από το «φίλο» του:

1. Πότε θα μεθύσει μήπως και του κάτσει

2. Πότε θα βαρεθεί να είναι μόνος του μήπως και του κάτσει.

3. Πότε θα χωρίσει από την 13χρονη σχέση του μήπως και του κάτσει.

4. Πότε επιτέλους θα πεθάνουν επιτέλους ο σύζυγος και τα παιδιά του μήπως και του κάτσει.

Σε μερικές προχωρημένες καταστάσεις, το θύμα έχει χάσει κάθε ελπίδα ότι ο άλλος θα του κάτσει, αλλά δεν έχει το θάρρος να ψάξει να βρει μια πραγματική σχέση. Άτιμο πράγμα η συνήθεια.

Αυτός που τον γουστάρει ο άλλος, φυσικά και το ξέρει πάντα, και το κέρδος του από την όλη υπόθεση είναι:

1. Έχει κάποιον στον οποίο μπορεί να κλαυτεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και της νύχτας.

2. Έχει κάποιον που συμφωνεί μαζί του και τον ενθαρρύνει συνέχεια.

3. Έχει κάποιον που του ανεβάζει το ηθικό του και τον κάνει να νιώθει ωραίος, έξυπνος και επιθυμητός.

4. Έχει πάντα μια καβάντζα.

Είναι και οι δύο άξιοι της μοίρας τους. Ελπίζω κάποιο τέτοιο κακόμοιρο πλάσμα να διαβάσει αυτό το κείμενο και να ξυπνήσει.

Επειδή όμως είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, και ένας δίκαιος κριτής των στραβών της κοινωνίας, θα παραδεχτώ ότι υπάρχουν εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δηλαδή, μπορεί να υπάρξει μια πραγματική φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, αν και μόνο αν:

1. Είναι και οι δύο δεσμευμένοι και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ερωτευμένοι με το έτερόν τους ήμισυ. Και πάλι παίζεται, αλλά τέλος πάντων.

2. Είναι και οι δύο κακάσχημοι. Θα μου πείτε: αν είναι και οι δυο κακάσχημοι, τότε μπορεί να γουστάρουν ο ένας τον άλλον. Όχι, είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι άσχημοι πάντα γουστάρουν τους ωραίους. Και όσο πιο άσχημοι είναι, τόσο πιο ωραίοι είναι αυτοί που γουστάρουν.

3. Υπήρξαν στο παρελθόν ζευγάρι. Ναι, δεν υπάρχει τίποτα που να εξαφανίζει κάθε ίχνος ερωτισμού καλύτερα από μια αποτυχημένη σχέση, ή έναν διαλυμένο γάμο.

tristana

[size=18][/size]

Διαφωνώ με το 3!!! Εάν χωρίσεις με κάποιον ποιος ο λόγος να μείνεις φίλη μαζί του; Δεν υπάρχει τέτοιου είδους φιλία αζ φαρ αζ άι εμ κονσέρν.

Φιλία άντρα-γυναίκας υπάρχει. Εάν ο άντρας είναι γκέι.

Anonymous

συμφωνώ, μετά από το τέλος μιας σχέσης φιλία δεν μπορεί να υπάρξει,

άλλο φιλία και άλλο σχέση...

γενικά τώρα όλα είναι πιθανά, να υπάρχει φιλία που καλύπτει ερωτικό

ενδιαφέρον ή και να είναι πραγματική.

όσο για τους γκέι μια χαρά φίλοι είναι.

spellbound

gohssa

Δεν νομιζω οτι υπαρχει αληθινη φιλια μεταξυ αντιθετων φυλλων!! Παντα κατα βαθος θα αιωρειται η ερωτικη ελξη. Εξαλλου γιατι να αμφισβητησουμε την φυση μας.......ο ανδρας ειναι ο κυνηγος και η γυναικα το θηραμα!! Μοιραια λοιπον δεν μπορει να γινει κατι τετοιο. Δεν λεω μπορει να υπηρξαν φιλιες μεταξυ 2 ανθρωπων αντιθετου φυλλου αλλα δεν νομιζω να εχουν κρατησει αιωνια.   :D  :smurfin:

plus

σαφεστατα μπορει να υπαρξει φιλια αναμεσα στα δυο φυλα,

μετα το sex,
 :arrow: αν κατσουν και το συζητησουν no way
 :arrow: αν δεν το συζητησουν μια χαρα φιλια ειναι!

_MAIRA_

den yparxei den eixa pote ma pote  antres filoys ..an kai tha to hthela

Rakendytos

Παράθεση από: "plus"σαφεστατα μπορει να υπαρξει φιλια αναμεσα στα δυο φυλα,

μετα το sex,
 :arrow: αν κατσουν και το συζητησουν no way
 :arrow: αν δεν το συζητησουν μια χαρα φιλια ειναι!

..εδω συνυπογραφω!!!
Ειμαστε σοβαροι? Σιγα μη παιξουμε τις κουμπαρες.. :D

freak

δεν υπαρχει;;

λιλουκα τοσα χρονια με δουλευεις;;;;;; και εσυ και ο μαρκ; εκτος και αν ειμαι gay και δεν το ξερω... ειμαι;

διαφωνω με τον θεματοθετη. εχω 2 παρα πολυ καλες φιλες και πολλες ακομα απλες φιλες.

δεν αντιλεγω οτι σε μια φιλικη σχεση ανδρα-γυναικας μπορει να υπαρχει και ο ερωτισμος. σε ποια φιλικη σχεση δεν υπαρχει ομως;

xhmeia

θεμα ξανα μανα το ιδιο
(οι συντονιστες που ειναι ? :P )

οτι δεν εχουμε ζησει, δεν σημαινει πως δεν υπαρχει
πιστευα κι εγω πως ειναι αδυνατον
μεχρι που μου ετυχε
συμβαινει σπανιως  αλλα ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ  
ΦΙΛΙΑ ΑΓΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΦΥΛΩΝ
με μεγαλο ψυχικο δεσιμο, σα να ξερε μια ζωη ο ενας τον αλλον
και νοιωθω τυχερη που εχω εναν τετοιο φιλο στη ζωη μου
και ειναι ισως καλυτερη φιλια, απ οτι μεταξυ ιδιου φυλου

xhmeia

Παράθεση από: "tristana"[size=18][/size]
Φιλία άντρα-γυναίκας υπάρχει. Εάν ο άντρας είναι γκέι.

υπαρχει ναι, αλλα δεν νομιζω πως ειναι τοσο αγνη
ο γκεϋ σε βλεπει μονιμως ανταγωνιστικα

Argiro

Προσωπικά έχω φιλία με κάποιον εδώ και τριάντα χρόνια και δεν συνέβη ποτέ τίποτε μεταξύ μας, γιατί πολύ απλά δεν ήμουν ο τύπος του ούτε κι αυτός δεν ήταν ο δικός μου τύπος. Και όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στο χαρακτήρα είμαστε η μέρα με τη νύχτα. Επίσης έχω και μια πιο πρόσφατη φιλία με κάποιον ο οποίος είναι επίσης φίλος και από την πλευρά του και από τη δική μου. Δεν βλέπω για ποιο λόγο θα πρέπει ένας άντρας και μια γυναίκα  να βλέπουν απαραιτήτως ερωτικά ο ένας τον άλλον, όπως δεν βλέπω επίσης το λόγο που απαγορεύεται να είναι φίλοι αν δεν υπάρχει έλξη μεταξύ τους.

Αναφορικά με τους πρώην και τις πρώην, συμφωνώ πως δεν γίνεται να μείνουν φίλοι και είναι καλύτερα να τραβήξει ο καθένας το δρόμο του. Το ίδιο ισχύει στην περίπτωση που ο ένας βλέπει ερωτικά τον άλλον χωρίς ανταπόκριση.

Όσο για τους γκέι, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθεί τέτοιου είδους φιλία, γιατί οι γκέι αποφεύγουν να κάνουν στενές φιλίες με γυναίκες -τουλάχιστον όσοι γνώρισα δεν χάρηκαν με την ιδέα να γίνουμε φίλοι, παρά τις καλές προθέσεις μου.

tristana

Χημεία, ουδέποτε με είδε κάποιος γκέι ανταγωνιστικά. Δεν παίζουμε στο ίδιο τεραίν, οπότε..

Αργυρώ, οι περισσότεροι γκέι έχουν στενές φιλίες με γυναίκες.
Αν και δεν είναι θέμα σεξουαλικής προτίμησης, αλλά ταύτισης απόψεων, ενδιαφερόντων και ψυχών η φιλία.
Εμένα μου στάθηκαν σαν αδέλφια σε πολύ δύσκολες στιγμές και χαίρονται πάντα όταν είμαι καλά. Εκεί που κολλάμε απόλυτα είναι στο χιούμορ και σε μια διαφορετική θεώρηση της ζωής εκτός συμβάσεων.
Για να μιλήσω για τον κολλητό μου που είναι στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα
αρκεί να πω ότι πρόκειται για ένα πλάσμα από άλλον κόσμο. Καλός καλύτερος και του καλού. Αγγελική μορφή. 'Ομορφος μέσα-έξω.
Δεν υπάρχουν κλισέ και στερεότυπα, πάντως.
Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι... Είτε άντρες, είτε γυναίκες οι φίλοι
"οι φιλένιοι" είναι τα πλούτη μας. Δεν χωρά συζήτηση.

Argiro

Σίγουρα, έτσι είναι. Άλλωστε και πολλές γυναίκες δεν χάρηκαν με την ιδέα να γίνουμε φίλες, γι αυτό δεν θέλω να γενικεύω. Απλώς έπεσα στις περίπτωσεις φαντάζομαι, αλλά δεν μου έχει τύχει να δω φιλία μεταξύ γυναίκας και γκέι, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει. Απλώς πιστεύω πως θα είναι λίγο δύσκολο.

xhmeia

τριστανακι μου συμφωνω, ταυτιση ψυχων, ενδιαφεροντων και παρομοιας οπτικης της ζωης, ειναι  η φιλια και οχι σεξουαλικων προτιμησεων η φυλου

και απο ( μικρη) εμπειρια, μιλησα για ανταγωνιστικοτητα

εμενα με βλεπουν ανταγωνιστικα
λες να παιζω στο τεραιν τους ?η αυτοι στο δικο μου ?
μαλλον ναι  :wink:

580 Επισκέπτες, 0 Χρήστες