Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 184
  • Total: 184

Τι γνωρίζουμε για τα 'Ονειρα ?

Ξεκίνησε από pixie, Ιουλίου 12, 2009, 01:37:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

Κι επειδή βέβαια δεν θα μπορούσα να γνωρίζω τις παρακάτω πληροφορίες, δανείζομαι γνώσεις από το βιβλίο του Ahmet Tafala ''Τα μηνύματα των Ονείρων'' και τις μεταφέρω.

Σύμφωνα με τις εσωτερικές θεωρίες της Καμπάλα, ο φυσικός μας κόσμος είναι μια παραίσθηση, μια προσωρινή κατοικία, μη αληθινή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια του πραγματικού ύπνου, εξηγεί η θεωρία, οι αισθήσεις που στηρίζουν τη ζωή στο σώμα μας είναι μόνο το 1 /6.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ψυχή είναι ελεύθερη να ανέλθει σε μια υψηλή θέση στην πνευματική ατμόσφαιρα όπου λαμβάνει τροφοδότηση, δύναμη και επαναφορτίζεται. Κατά τη διάρκεια της πιεστικής και γεμάτης άγχος ημέρας, δεχόμαστε την πίεση του περιορισμού του χρόνου, του διαστήματος και της κίνησης πάνω στο σώμα και την ψυχή μας. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, η ψυχή είναι σε μια σφαίρα πέρα από το χρόνο και το διάστημα. Μετά από κει, το παρόν και το μέλλον είναι ενώνονται σε ένα. Το πανόραμα μιας ανθρώπινης διάρκειας ζωής επιδεικνύεται πλήρως από τη γέννηση στο θάνατο. Κατά συνέπεια, εκτός από την τροφοδότηση, δύναμη και επαναφόρτιση, η ψυχή συλλαμβάνει τη θέαση των γεγονότων που έρχονται σε πράξη, θετικά και αρνητικά.
Αυτές οι θεάσεις φιλτράρονται έπειτα στο σώμα, όπου λαμβάνουν τη μορφή ονείρων. Μια πτυχή ονείρου αποτελείται από τα γεγονότα, την εμπειρία και τις σκέψεις που καταλαμβάνουν αυτήν την περίοδο τα συνειδητά μυαλά μας. Διανθίζονται σε αυτό το μίγμα τα οράματα της ψυχής που κατοικούν στον υποσυνείδητο. Έτσι, σήμερα, γνωρίζομε ότι τα όνειρα είναι εικόνες του υποσυνειδήτου. Τουλάχιστον, μέχρι το σημείο που αρχίζουν να ''βγαίνουν'', κατά τη λαϊκή έκφραση.

Τα όνειρα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη έχει αυτά του υποσυνειδήτου και είναι τέτοιας φύσης παρόμοιας με τις εμπειρίες της ημέρας ή του τρέχοντος διαστήματος με σκοπό την εκτόνωσή του, η δεύτερη έχει τα ''ταξίδια της ψυχής'' και η τρίτη έχει αυτά που περιέχουν μια προειδοποίηση ενός γεγονότος.
Η δεύτερη κατηγορία των ονείρων έχει κατά κάποιο τρόπο πνευματική υπόσταση. Τα όνειρα αυτά συμβαίνουν περίπου την 3η πρωινή ώρα και στην διάρκεια των οποίων η ψυχή τελεί διάφορα έργα ή επισκέπτεται διάφορα μέρη.
Η τρίτη κατηγορία των ονείρων προσελκύει την προσοχή των ανθρώπων και συνήθως έχουν συγκεκριμένο διάστημα εμφάνισης. Αυτό χρονικά, είναι περίπου μία ώρα πριν την ανατολή του Ήλιου και μετά. Τα όνειρα σε αυτό το χρονικό διάστημα αποτυπώνονται στη μνήμη και μερικές φορές μπορεί να περιγράψουν σημαντικά κοσμικά γεγονότα με καταπληκτική ακρίβεια.

pixie

Στα όνειρα δοκιμάζουμε εμπειρίες που ίσως ποτέ δεν θα βιώσουμε στην καθημερινότητα, γιατί τις περισσότερες φορές δεν είναι ευκολο να αντικρύσουμε τον εαυτό μας κατάματα.
Κατά τον Φρόιντ, γιαυτόν ακριβως το λόγο, τα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου, λειτουργούν με μία συμβολική γλώσσα και μας δείχνουν μεταμφιεσμένο αυτό που έχουμε εξορίσει από τη συνείδησή μας γιατί δεν θα μπορούσαμε να το δεχτούμε διαφορετικά!
Υπάρχουν όνειρα που ποτέ δεν θα ακουστούν στο φως της μέρας.
'Ονειρα που αφήνουν ένα κρυφό χαμόγελο ικανοποίησης. 'Η όνειρα που μας γεμίζουν κάποια ντροπή και ενοχές.
Καταπιεσμένες επιθυμίες, πόθοι, προσδοκίες και φόβοι, μαγεύουν γοητευτικά ή στοιχειώνουν ανάλογα τις νύχτες μας.
Κι αν ισχύει ότι, αυτό που βιώνουμε ως ονειρική εμπειρία, δεν είναι τίποτα άλλο από την επαφή μας με αυτό που υπάρχει στο υποσυνείδητό μας, τότε, πόσο σεξ μπορεί να χωρέσει εκεί μέσα?
Πολύ... Πάρα πολύ...
Τόσο, όσο δεν θα υπάρξει ποτέ στην καθημερινότητά μας!

Το κάθε όνειρο εχει να μας αποκαλύψει πολλά για τον εαυτό μας, ιδιαίτερα αυτά πού αρνούμαστε να δεχτούμε ως μέρη του εαυτού μας και τα έχουμε καταχωνιάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές του ψυχισμού μας.

Πολλές φορές, το υποσυνείδητο χρησιμοποιεί το σεξ για να μας δείξει τι περιμένουμε από τον αλλο, τι μας λείπει, αλλά και το τι συμβαίνει μέσα μας, ποιά είναι η κατάσταση μεταξύ της αρσενικής και της θηλυκής πλευράς μας και τι πραγματικά αναζητούμε σε μια σχέση.
Η πράξη της ερωτικής επαφής είναι η απόλυτη ολοκλήρωση την οποία μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος με έναν άλλο άνθρωπο.

'Οταν, για μας, κάτι είναι ιδανικό και άπιαστο, λέμε πως μόνο στα όνειρά μας μπορούμε να το ζήσουμε και να το απολαύσουμε!
Στα όνειρά μας θα ζήσουμε την τέλεια ερωτική επαφή, θα βρούμε τον τέλειο σύντροφο και εραστή.
Τα σεξουαλικά όνειρα είναι όχι μόνο απολύτως φυσιολογικά, αλλά και απαραίτητα για την ψυχολογική μας ισορροπία...

Είναι, λέτε, ο απαγορευμένος καρπός ?

katinaki

σχεδόν ποτέ δεν θυμάμαι τα όνειρα. Σήμερα όμως είδα τον Μάικλ Τζάκσον  ]

kataigida

[quote user="katinaki" post="323101"]σχεδόν ποτέ δεν θυμάμαι τα όνειρα. Σήμερα όμως είδα τον Μάικλ Τζάκσον  ][/quote]

Aν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό :oops:  :lol:
Ξέρω τα όνειρα είναι όντως το υποσυνείδητό μας.Όποια επιθυμία έχουμε την βλέπουμε σαν όνειρο :oops:
Βλέπω πολλά όνειρα και τα περισσότερα τα θυμάμαι.Να μην αναφερθώ στο χθεσινοβραδυνό που είδα :oops:  :mrorange: Πολλές φορές όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα μπορεί να δούμε την λύση του σε όνειρο.Εγώ προσωπικά δίνω μεγάλη σημασία σ'αυτά...

pixie

Διάβασα κάπου [στο βιβλίο του Al Berat ] ότι τα όνειρα είναι χάρτες... Χάρτες της Ψυχής! Που περιγράφουν όλες τις πιθανές διαδρομές της ζωής και με πολλά αξιοθέατα και λεπτομέρειες της κάθε διαδρομής και με πολλές πληροφορίες για την εσωτερική αίσθηση της κάθε εμπειρίας.
Και σαν πολυδιάστατοι χάρτες, τα όνειρα είναι αξιόπιστα, όσο αξιόπιστα είναι τα μέλη του σώματός μας. Γιατί, σαν κι αυτά, τα όνειρα είναι κομμάτι του εαυτού μας, σε διαρκή μάλιστα επικοινωνία με την πνευματική μας υπόσταση..

Δεν μπορώ βέβαια να σκεφτώ τα όνειρα σαν υπόμνημα δρομολογίου! Θεωρώ ότι οι δυνατότητες επιλογής ανήκουν στον άνθρωπο και φυσικά υπάρχει η υποκειμενική ικανότητα για το ποιόν δρόμο ακολουθεί ο καθένας μας.
'Αρα τα όνειρα δεν μπορούν να κάνουν επιλογές!
Οι επιλογές, όπως και να'χει, ανήκουν πάλι στη σφαίρα της συνειδητότητάς μας.

'Ισως, λέω, ίσως τα όνειρα να επηρεάζουν τις επιλογές εκείνων που τα εμπιστεύονται! Εκείνων που τα θεωρούν αναπότρεπτο κομμάτι του διαισθητικού τους κόσμου...

pixie

kataigida

pixie

[quote user="pixie" post="323299"]

:mryellow:[/quote]

Και για να μην έχουμε απορίες...

Κάτι τέτοιο είδα...  :mrorange:  :mrorange:  :mrorange:  ;-)

tziger

[quote user="pixie" post="323320"][quote user="pixie" post="323299"]

:mryellow:[/quote]

Και για να μην έχουμε απορίες...

Κάτι τέτοιο είδα...  :mrorange:  :mrorange:  :mrorange:  ;-)

[/quote]

Αχ pixie, γιατί είχες εφιάλτες γλυκειά μου? ;-)

pixie

Χμμμ... Εφιάλτες... Είναι κομμάτι των ονείρων κι αυτό!

Και νομίζω πως, όποιος έχει εφιάλτες, χάνει τον ύπνο του και νιώθει παγιδευμένος σε δυνατούς φόβους και άγχη...:evil:

Αλλά όποιος ονειρεύεται... ζει κάποιες εικόνες από τον κόσμο των φαντασιώσεών του και το πρωί μπορεί να νιώθει ακόμα κι ευτυχισμένος! :grin:

ΥΓ. Τώρα να πάω για ύπνο ή να βάλω οδοντογλυφίδες στα τσίνορα... :roll:  ;-)

KostasD33

[quote user="pixie" post="326490"]....
ΥΓ. Τώρα να πάω για ύπνο ή να βάλω οδοντογλυφίδες στα τσίνορα... :roll:  ;-)[/quote]

να δεις την παρατήρηση για τις πηγες (των ουρί)

pixie

:mryellow:

Και πριν πάω για ύπνο, προβληματίζομαι γιατί δεν βλέπουμε πάντοτε όνειρα ή αν μπορούμε να αναπτύξουμε τη δύναμη να ονειρευόμαστε...

Νομίζω πως για να φτάσουμε στο σημείο να βιώσουμε τις εικόνες ενός ονείρου σαν πραγματικότητα ή να έχουμε κάποιες προειδοποιήσεις για μελλοντικά γεγονότα, θα πρέπει να χαλαρώσουμε ψυχή τε και σώματι, να ξεχάσουμε τα υλικά μικροπράγματα και τις αρνητικές σκέψεις και να την πέσουμε σε έναν βαθύ, γλυκό ύπνο μακράς διαρκείας...

Γιατί... τι είναι στην ουσία τα όνειρα?

Όνειρο είναι ένα γεγονός που συμβαίνει στον χώρο της διάνοιας όταν οι αισθήσεις του ανθρώπου βρίσκονται σε ανάπαυση ή σε κατάσταση λήθης.

Δλδ. είναι κάτι που ξεφεύγει από την αντικειμενική ζωή και ο άνθρωπος μεταφέρεται στο προσωπικό του βασίλειο...

Δεν μένει παρά να πω...

Καληνύχτα και όνειρα γλυκά! :grin:

tziger

Από την ώρα που ξύπνησα αυτή η εικόνα και μερικοί στίχοι των Pink Floyd παίζουν συνέχεια στο  μυαλό μου... "How I wish, how I wish you were here... We're just two lost souls swimming in a fish bowl... year after year, running over the same old ground... What have you found? The same old fears. Wish you were here....". Δεν έχω ιδέα  πως μετά από τόσο καιρό θυμήθηκα πάλι αυτό το τραγούδι, κι όλα αυτά μέσα στον ύπνο μου. Τι να σημαίνει άραγε αυτό που βλέπω 2-3 μέρες τώρα? Και όλα αυτά να συμβαίνουν στην Νέα Υόρκη! :shock:

pixie

Πολλές φορές αναρωτιέμαι... Τι με εξιτάρει περισσότερο, ο πρωταγωνιστής ενός ονείρου ή το μυστήριο που μου δημιουργεί? 'Εχω καταλήξει στην εξής απάντηση:

- Ας πεθάνει ο πρωταγωνιστής, αρκεί να μείνει ζωντανή η αίσθηση όταν ανοίξω τα μάτια μου!!! :razz:

Σημείο - κλειδί πολλές φορές στα όνειρά μου, είναι η παρουσία ενός άντρα σχεδόν απενσαρκωμένου, με οστεώδη χέρια και πρόσωπο, ένα πρότυπο ιδεαλιστικό, μια μορφή που περιφέρεται σαν αινιγματική σκιά στη σκοτεινή δαντέλλα του μυαλού μου!

'Εχω ζωγραφίσει τον άντρα των ονείρων μου... 'Εχω επίσης νιώσει τον άντρα των ονείρων μου... 'Εχω βυθιστεί στην αίσθησή του... Αναγνωρίζω το αποτύπωμά του.. Αυτή την ανέπαφη ζεστή πληρότητα, την αίσθηση της μυστικής επαφής σε έναν άγνωστο χώρο που καμία υλική πραγματικότητα δεν είναι δυνατόν να καταγράψει...  :oops:  ;-)

falcon

-Όνειρο που φεύγει είνʼ η ζωή μέσα στʼ όνειρό μου είσαι κι εσύ
----Όνειρα τρελά, θα δω ξανά θα σου μιλώ ψυχή και σώμα εγώ για δυο
-------Όνειρα τρελά, κάθε βραδιά εμείς μαζί, δε θέλω να 'ρθει το πρωί
----------Όνειρο μαγικό ήρθες κοντά μου εχθές πέρασμα μυστικό με δάκρυα και ευχές........

Ονειρα..... φασεις της ζωης μας ισως εντονες,ζωντανες που μας συντροφευουν στον υπνο αλλα και στο ξυπνιο μας.Προεορτια μιας αλλης μερας??Ποιος ξερει..ειναι μια συντροφια ομως.Λενε οτι βλεπουμε πολλα ονειρα καθε βραδυ αλλα λιγα θυμομαστε απ'αυτα την αλλη μερα.Σημασια νομιζω ειναι να ζουμε το ονειρο.Μερα η" νυχτα οποτε αυτο μας ερθει.......

184 Επισκέπτες, 0 Χρήστες