Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 180
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 229
  • Total: 229

Αυτοεκτίμηση και Αυτοϋποτίμηση...

Ξεκίνησε από pixie, Νοεμβρίου 12, 2009, 05:25:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

[quote user="black_velvet" post="336848"]

... πάψε επιτέλους να κάνεις σχόλια και δηλώσεις για την αντίληψη των άλλων...[/quote]

Εννοείται πως αυτό ούτε έγινε, ούτε θα γίνει ποτέ από εμένα... :razz:  :mrblue:

Και μια γενική τοποθέτηση επί του θέματος...

Κάποιοι νομίζουν πως οι άλλοι είναι σκυλάκια που μπορούν να εκπαιδεύουν κατά βούληση!

Κάποιοι νομίζουν πως είναι το κέντρο του κόσμου και το δικαίωμα της άποψης ή της κρίσης μονομερώς τους ανήκει...

Κάποιοι το παίζουν κοινωνικοί παιδαγωγοί πασχίζοντας να μας συμμορφώσουν... κι ενώ μας υποτιμούν, μας χαρίζουν διαρκώς υποδείξεις... υποδείξεις... υποδείξεις... έπεα αέρια επί του ορθού... δηλητήρια που δεν μπορούν να χωνέψουν...

Ξεχνούν μάλλον πως, οι έχοντες αυτοεκτίμηση, δεν μασάνε...
Απλά σέβονται... τον εαυτό τους και κατ' επέκταση τους άλλους...
;-)

rain

Γιατί δεν ρίχνετε μια φωνή ότι ξεκίνησε το μαλλιοτράβηγμα πάλι  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

:mrblue:

Μην ανησυχείς rain! Αν γίνει κάτι σοβαρό, είσαι στη λίστα, θα λάβεις έγκαιρα ειδοποίηση... ;-) :lol:  :lol:

Μέσα στον όρο ''Αυτοεκτίμηση'' υπάρχει και η προϋπόθεση για αντικειμενική αξιολόγηση του εαυτού μας. Η δυνατότητα να αναγνωρίζουμε τα στοιχεία στη συμπεριφορά μας, να επανεξετάζουμε, να αναθεωρούμε.

Δεν θα πρέπει μια αποτυχία ή μια αδυναμία αντιμετώπισης των δυσκολιών να μας οδηγεί σε βιαστικά συμπεράσματα για τον εαυτό μας, σε απογοητεύσεις ή συναισθήματα κατωτερότητας.

Crazy

αυτοεκτίμηση : μα .. Είμαι Θ Ε Α !!!

αυτοϋποτίμηση : μα .. είσαι ο καλύτερος !!!

pixie

[quote user="black_velvet" post="336848"]Μην με αναγκάζεις να επαναλαμβάνομαι, σε παρακαλώ. Θα με υποχρεώσεις.[/quote]

:shock:
Άρες - μάρες - κουκουνάρες...   :cool:  Τυχαία βρέθηκα στο συγκεκριμένο θέμα, και ενώ συνήθως αποφεύγω τα σχόλια χωρίς ουσία και νόημα, αυτό το ''μη με αναγκάζεις'' με κάνει τελικά να απαντήσω και να πω ότι δεν με αφορούν καν τοποθετήσεις που είναι ανεδαφικές, αβάσιμες, και καθόλου ορθολογικές... ;-)
Δεν συμμετέχω στο forum σκεπτόμενη τι σκηνικό παίζει στο μυαλό κάποιου και τι ερμηνείες δίνει! Εκφράζομαι πάντα με ειλικρίνεια και θέλω να πιστεύω πως οι προθέσεις όλων μας είναι το ίδιο θετικές. Μιλάμε ελεύθερα, αναπτύσσουμε άμεσα τις απόψεις μας, προσπαθούμε να μοιραστούμε και να είναι γόνιμο κάθε σποράκι επικοινωνίας, να ανταλλάξουμε ιδέες, γνώση, συναισθήματα.

Θεωρώ ότι ο καθένας είναι σε θέση να εκπροσωπεί θαυμάσια τον εαυτό του και να έχει την ευθύνη του λόγου του! Αυτό φτάνει! Δεν χρειάζονται ούτε δικηγόροι, ούτε μεταφραστές! Αυτό θάτανε το φοβερά υποτιμητικό: να ερμηνεύει κάποιος υποκειμενικά το μυαλό των άλλων, χρεώνοντας και επικρίνοντας ό,τι δεν του αρέσει ή δεν ταιριάζει στη λογική του! :cool:

Τέλος πάντων, ας πάμε και στο θέμα. Από αυτοεκτίμηση τι γίνεται? :mryellow:
Διάβασα τελευταία πως η έλλειψη αυτοεκτίμησης και η κατάθλιψη πάνε δυστυχώς πακέτο!

Υπάρχουν άτομα που σκέφτονται και δρουν αυτοκαταστροφικά, που σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό, ακυρώνουν την εξέλιξη και τις πιθανές επιλογές τους, λόγω αυτοϋποτίμησης.

Αποτέλεσμα? Καταλήγουν μόνα κρυμμένα πίσω από μια διαρκή αίσθηση ανεπάρκειας....

rain

Τελευταία έχω την αίσθηση της υπερεπάρκειας γιατρέ μου.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  Είναι σοβαρό :?:

katinaki

[quote user="Crazy" post="337511"]αυτοεκτίμηση : μα .. Είμαι Θ Ε Α !!!

αυτοϋποτίμηση : μα .. είσαι ο καλύτερος !!!
[/quote]

θεϊκό :!:   :lol:  :lol:  :lol:

pixie

[quote user="rain" post="338965"]Τελευταία έχω την αίσθηση της υπερεπάρκειας γιατρέ μου.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  Είναι σοβαρό :?:[/quote]

Είσαι ευτυχής, απλά!  :grin:
Και είναι εξαιρετικά παρήγορο το να στηρίζεται κάποιος στον εαυτό του και να αισθάνεται πληθωρικά.

Και η επάρκεια είναι μεταδόσιμη, ξέρεις... Είναι και λεκτικά εκφράσιμη! Δώσε και σε μας, βρε φίλε... να την μοιραστείς μαζί μας, εννοώ...  ;-)  :grin:

pixie

Διάβασα επίσης πως η υπερβολή στο θέμα της προσωπικής εκτίμησης - κι αναφέρομαι στις περιπτώσεις ανθρώπων που φανερά αυτοθαυμάζονται ή ισχυρίζονται προς τρίτους ότι είναι σπουδαίοι ή ακόμα δείχνουν τάσεις ναρκισσισμού - στην πραγματικότητα μέσα τους πιθανόν να κρύβουν δυσάρεστα συναισθήματα. Να μην πρόκειται δλδ. απαραίτητα για ανθρώπινη υπεροψία.

Θα μπορούσε να είναι άτομα ανασφαλή με συμπλέγματα μειονεξίας, άτομα που δεν εκτιμούν καθόλου τον εαυτό τους, αλλά δείχνουν το αντίθετο γιατί επιδιώκουν την επιφάνεια: δόξα, φήμη, λάμψη γενικά... ή απλά έχουν ανάγκη να τραβούν την προσοχή των άλλων, να έχουν μια επιδοκιμαστική ''αυλή'' ανθρώπων γύρω τους.

229 Επισκέπτες, 0 Χρήστες