Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 417
  • Total: 417

Φοβίες...

Ξεκίνησε από pixie, Νοεμβρίου 14, 2009, 03:04:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

larus audouinii

:lol:
-----------
Όταν έβαζα το βιντεάκι με τον Μουρούτη πιο πάνω,
γελούσα
Βλέποντας την αρχή της σειράς, εξακρίβωσα πως είχα δίκιο....όντως είναι πόντιος..
Και πόντιος και Βεροιώτης! και εθελοντής γιατρός!
Είναι χαρακτηριστικά απίθανη η πάστα κάποιων ανθρώπων  Να ναι καλά

Την πάστα Αγρινίου την μαθαίνω χεχε  Ελπίζω να περάσει στα εντελώς απαρατήρητα αυτό (κώστας)
 :lol:
Έχω μια μικρή, αλλά φοβία

Και μια που πήρα ένα βιντεάκι πριν λίγο από φίλους εκπαιδευτές σκύλων στην Ισπανία
να και ένας ατρόμητος  ;-)

katinaki

:roll:  12:43 after midnight :shock:

kapoia_za

pixie

Ε, δεν μένει τώρα παρά να πάρουμε και τον δρόμο με τις λεύκες με τον γνωστό εφιάλτη μήπως συναντήσουμε και τον Φρέντι Κρούγκερ...  :shock:   :mryellow:

Και να φανταστούμε κι άλλους 4-5 αιμοδιψείς δολοφόνους να μας κυνηγάνε ανελέητα...  :razz:

kapoia_za

βάζω κι άλλο ένα :oops:

black_velvet

ΟΚ, για να μιλήσω κι εγώ σοβαρά, ένα πράγμα φοβάμαι: τις αρρώστειες, την έλλειψη υγείας.
Ναι, υπάρχουνε περιπτώσεις απ' τις οποίες μπορεί να βγει κανείς ακόμη πιο δυνατός.
Δυστυχώς όμως δεν είναι όλες έτσι...

[align=center]
[/align]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="black_velvet" post="342132"]Ναι, υπάρχουνε περιπτώσεις απ' τις οποίες μπορεί να βγει κανείς ακόμη πιο δυνατός.[/quote]
Πολύ σωστό αυτό που λες. Κουράγιο και υπομονή σε όσους περνούν προβλήματα υγείας! :sad:
Το έζησα κι εγώ πρόσφατα... ούτε κι εγώ ξέρω από πού βρήκα τη δύναμη...

black_velvet

[quote user="pixie" post="342134"][quote user="black_velvet" post="342132"]Ναι, υπάρχουνε περιπτώσεις απ' τις οποίες μπορεί να βγει κανείς ακόμη πιο δυνατός.[/quote]
Πολύ σωστό αυτό που λες. Κουράγιο και υπομονή σε όσους περνούν προβλήματα υγείας! :sad:
Το έζησα κι εγώ πρόσφατα... ούτε κι εγώ ξέρω από πού βρήκα τη δύναμη...[/quote]

Είναι θεριό ο άνθρωπος. Έχει δυνάμεις κι αντοχές που ούτε τις βάζει ο νους μας.

Περαστικά να είναι και να μην ξανάρθουν.

pixie

;-)  :grin:

Αλλά... κι επειδή αυτό το θέμα είναι ανεξάντλητο...

Ποιός φοβάται τη θάλασσα και το τσουνάμι?  :o  :shock:  

Από τα χειρότερά μου!!! Ένα τεράστιο κύμα να σηκώνεται απειλητικά...

katinaki

το μόνο που δε φοβάμαι. Δεν πρόκειται να σηκωθει κανένα τεράστιο κύμα εδώ που ζουμε..
Οι ανεμοστρόβιλοι με φοβίζουν τελευταία...

titica

Πού ζεις κι έχει ανεμοστρόβιλους? Στην Ελλάδα δεν έχει νομίζω!
Μήπως εννοείς αυτόν τον ανεμοστρόβιλο MALAKA που ανέφερε το Sky κι ο Λαζόπουλος χθες?
Γιατί αυτό είναι σοβαρό........................................... :oops:  :roll:  :smile:

pixie

[quote user="katinaki" post="344346"]
Οι ανεμοστρόβιλοι με φοβίζουν τελευταία...[/quote]

katinaki, μην φοβάσαι, θαλάσσιοι είναι οι σίφωνες στην περιοχή σου, δες τον χάρτη...

Αλλά, πέρυσι αυτή την εποχή δεν ήτανε που πέρασε από τη Ρόδο ανεμοστρόβιλος?

katinaki

[quote user="titica" post="344349"]Πού ζεις κι έχει ανεμοστρόβιλους? Στην Ελλάδα δεν έχει νομίζω!
[/quote]

Νομίζεις..!  :mrgreen:

katinaki

[quote user="pixie" post="344374"][quote user="katinaki" post="344346"]
Οι ανεμοστρόβιλοι με φοβίζουν τελευταία...[/quote]

katinaki, μην φοβάσαι, θαλάσσιοι είναι οι σίφωνες στην περιοχή σου, δες τον χάρτη...

Αλλά, πέρυσι αυτή την εποχή δεν ήτανε που πέρασε από τη Ρόδο ανεμοστρόβιλος?[/quote]

Πάντα ενημερωμένη η Pixie. Πέρσι πέρασε, παραλιακά, δίπλα από τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου αναποδογύρισε και αυτοκίνητο, ξήλωσε στέγες κ.λπ....

black_velvet

Οι αλλαγές τόσο στο περιβάλλον όπου ζούμε όσο και στο κλίμα (που προκαλούνται από τις πρώτες) κάνει τέτοιου είδους φαινόμενα πιο συχνά και στη χώρα μας, χωρίς να είναι πρωτόγνωρα όμως.

Αυτό σίγουρα έγινε πασιφανές στην Ηλεία όταν 2 χρόνια μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τον οικονογικό της πλούτο, είδε τον άνεμο να στροβιλίζεται θανατηφόρα το 2009. Εικόνες πρωτοφανείς για την Ελλάδα.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο Μιχ. Σιούτα: «στο άμεσο μέλλον οι ανεμοστρόβιλοι θα δημιουργούνται συχνότερα στην Ελλάδα και θα έχουν μεγαλύτερη δύναμη, προκαλώντας ταυτόχρονα και περισσότερες ζημιές».

"
Μέχρι πρόσφατα ο περισσότερος κόσμος πίστευε ότι τα φαινόμενα αυτά, που αποτυπώνονται με εντυπωσιακό τρόπο στις ταινίες, αφορούν ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν εκτεταμένες καταστροφές στα πέρατα της Γης. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική, καθώς- όπως έχει δείξει η πολύχρονη έρευνα του κ. Μ. Σιούτα και των συνεργατών του- ακόμα και στη χώρα μας έχουν σκοτωθεί άνθρωποι όταν βρέθηκαν στον δρόμο ισχυρών αναμοστροβίλων.

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο του 1934, όταν μεγάλος ανεμοστρόβιλος που δημιουργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ιθάκης, εισχώρησε στην Αιτωλοακαρνανία, στην περιοχή του Αστακού, και προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 40. Πιο πρόσφατα, στις 27 Ιουλίου 2002, ένα αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο είχε εκδηλωθεί μέσα σε λίγα λεπτά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μετακίνησε το μπροστινό τμήμα ενός αεροσκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας επιβάτης. Την ίδια χρονιά, στις 5 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή του Κρητικού Πελάγους, βόρεια του Ηρακλείου, εκτυλίχθηκε ξαφνικά ένα πρωτόγνωρο θέαμα όταν μέσα σε διάστημα μιάμισης ώρας εμφανίστηκε μια «οικογένεια» που αποτελούνταν από 14 σίφωνες!

Οι ανεμοστρόβιλοι αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι- όταν δηλαδή σχηματίζονται στη θάλασσα και στη συνέχεια κινούνται προς την ξηρά. Τα φαινόμενα αυτά προκαλούνται όταν στην ατμόσφαιρα υπάρχει έντονη αστάθεια, δηλαδή όταν πάνω από κάποια περιοχή παρατηρηθεί μεταβολή στις αέριες μάζες, όταν περάσει κάποιο βαρομετρικό χαμηλό σύστημα ή όταν σημειωθεί πτώση της θερμοκρασιακής πίεσης.
"

417 Επισκέπτες, 0 Χρήστες