Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 382
  • Total: 382

Φοβίες...

Ξεκίνησε από pixie, Νοεμβρίου 14, 2009, 03:04:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

kapoia_za

πού να τολμήσει
αλί...και τρισ..αλί του!

larus audouinii

Κατάθλιψη
Σχετικό όντως με την ενότητα
Το δεύτερο μέρος, και το δέκατο από την παρουσίαση με ομιλητή τον κ Κων/νο Μουρούση

Διαταχαρές άγχους, κρίση πανικού
Σκεφτείτε αν ένα δικό σας πρόσωπο αντιμετωπίσει μια παρόμια κατάσταση πως θα μπορούσατε να τον βοηθήσετε

Lilianna

φοβάμαι τους καρχαρίες.....

pixie

Καλησπέρα, Lilianna!

Συμφωνώ, κι εγώ τους φοβάμαι!! Και γενικά όλα τα πλάσματα που ζουν στα βάθη των ωκεανών μου προκαλούν δέος.

Ο φόβος αυτός βέβαια μου δημιουργήθηκε μετά την ταινία του Σπίλμπεργκ "Τα σαγόνια του καρχαρία" - ήταν και υποψήφια για 'Οσκαρ, αν θυμάμαι καλά. Εκείνος ο τεράστιος λευκός καρχαρίας ακόμα με τρομάζει ως εικόνα. Πανικός!!!

cna

Πάντως γενικά αυτό με τους καρχαρίες δεν παίζει. Δεν είναι ανθρωποφάγοι από συνήθειο. Έχοντας παρακολουθήσει αρκετά ντοκυμανταίρ για την θαλάσσια ζωή το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο καρχαρίας κατά 99,9% σε άνθρωπο λόγω 2 απλών λόγων: 1) από περιέργεια μιας και ένας από τους τρόπους να καταλάβει τί είναι αυτό που βρίσκεται μπροστά του είναι να το δαγκώσει, μιας και στερείται χεριών, και 2) επειδή μας συγχέει με ένα από τα συνήθη θηράματά του, την φώκια. Ο καρχαρίας λοιπόν κατά κανόνα ακολουθεί τον απλό νόμο που λέει: "αν δεν με ενοχλήσεις δεν θα σε ενοχλήσω".

Προσωπικά 2 πράγματα φοβάμαι:
α) ενίοτε τον θάνατο γιατί θα με αναγκάσει να αποχωριστώ τους αγαπημένους μου
β) τον πόνο που ενδεχομένως ακούσια να προκαλέσω σε αγαπημένους μου

kapoia_za

[quote user="cna" post="341921"]..επειδή μας συγχέει με ένα από τα συνήθη θηράματά του, την φώκια[/quote]
ας μπερδευτεί ο καρχαρίας..
o φώκος να μη μπερδευτεί
:razz:

katinaki

ο.κ. τώρα ησύχασα.  :P
εγώ κάθομαι φρόνιμα μπροστά στα καρχαριάκια  8)

black_velvet

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένας καρχαρίας για να "αισθανθεί" αυτό που έχει μπροστά του, είναι να το αγγίξει με το ρύγχος του. Αν πρόκειται για κάτι σκληρό και δεν τον ενοχλήσει σε κάτι, είναι πολύ πιθανό να φύγει. Υπάρχει μάλιστα πιθανότητα να υποχωρήσει αν αισθανθεί επίθεση στο ρύγχος του, μιας και πρόκειται για το πιο ευαίσθητο σημείο του. Γι' αυτό και είχα δει κάποτε σε ντοκυμαντέρ να λένε πως ένας καλός τρόπος να αποφύγεις έναν καρχαρία είναι να προσπαθήσεις να κουλουριαστείς (όσο αυτό είναι εφικτό ενώ κολυμπάς). Και αν πλησιάσει, να προσπαθήσεις να ακουμπήσει το γόνατό σου με το ρύγχος. Ειναι το πιο σκληρό σημείο μας, ιδίως όταν είναι λυγισμένο.
Αν όμως μυρίσει κάτι τριγύρω (αίμα κλπ) ή δεχθεί επίθεση σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του δικού του σώματος, τότε επιτίθεται. Τότε είναι που χρησιμοποιεί τα δοντάκια του.  :mryellow:

Όλα αυτά στη θεωρία πάντα. Στην πράξη; δεν θα 'θελα να μάθω!  :razz:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

kapoia_za

[quote user="black_velvet" post="342015"]Όλα αυτά στη θεωρία πάντα. Στην πράξη; δεν θα 'θελα να μάθω!  :razz:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:[/quote]
αν δε πάθεις πώς θα μάθεις..εμμ..

katinaki

[quote user="kapoia_za" post="342019"][quote user="black_velvet" post="342015"]Όλα αυτά στη θεωρία πάντα. Στην πράξη; δεν θα 'θελα να μάθω!  :razz:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:[/quote]
αν δε πάθεις πώς θα μάθεις..εμμ..[/quote]
 :shock:  είπαμε... να πάθει... όχι να πάει στον άλλο κόσμο  :lol:

larus audouinii

Αυτός έχει τερηδόνα;  :razz:  :lol:
Λογικά είναι σπάνιος στις δικές μας θάλασσες Στη ξηρά να φυλαγόμαστε  ;-)

black_velvet

[quote user="katinaki" post="342021"][quote user="kapoia_za" post="342019"][quote user="black_velvet" post="342015"]Όλα αυτά στη θεωρία πάντα. Στην πράξη; δεν θα 'θελα να μάθω!  :razz:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:[/quote]
αν δε πάθεις πώς θα μάθεις..εμμ..[/quote]
 :shock:  είπαμε... να πάθει... όχι να πάει στον άλλο κόσμο  :lol:[/quote]

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Πες τα βρε katinaki!   :razz:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Παιδιά, ξεχάσαμε να αναφέρουμε και μια άλλη δυνατή φοβία...

Τις σκιές της νύχτας και τα φαντάσματα! :roll:
Στρατιές φαντασμάτων που γεννιούνται από το πουθενά μέσα στο σκοτάδι...

katinaki

ωχ μη μου τα θυμιζεις τώρα κι αυτά :twisted:

pixie

Γιατί, katinaki μου? Φοβάσαι?  :roll:

Μόλις άνοιξα τον υπολογιστή μου... Είναι φοβερός, ξέρεις...

Μπουουου!!!  Σε τρόμαξα? :mricy: :mrblue:

382 Επισκέπτες, 0 Χρήστες