Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 350
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 532
  • Total: 532

Η ΝΤΟΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

Ξεκίνησε από Gerogriniarhs, Δεκεμβρίου 02, 2009, 05:27:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

KostasD33

Λογικό να μπουρδουκλώνεσαι μετά από 2-0 στο ντερπη και 1-0 στη Πόλη, αλλά ας παραβλέψουμε αυτή την (μικρή) λεπτομέρεια η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και λογικά θα έπρεπε να το συνηθίσεις

Συνοπτικά λέω ότι έχει πλάκα να διαβάζεις δεξιά εξωτερική πολίτικη με αριστερή φρασεολογία και μάλιστα να έχει την εντύπωση ότι είναι και ανατρεπτική.
Αφού υπάρχουν τα Μητσοκακέϊκα που ήταν (και είναι) οι καλύτεροι εκφραστές στην υλοποίηση αυτών των λογικών δεν χρειάζονται κορώνες άσφαιρες και μάλιστα με τουπέ δέκα καρδιναλίων

Pappas10

Πέραν τούτου... είδες "Ζαχαριάδης" Κώστα D33 και ήρθες ε;;;;

Απορώ πως τη γλίτωσες και δεν σε έχουνε ακόμα σε κάνα ξερονήσι να τρως πεταλίδες....

Τέλος πάντων μη μου το πάτε στο ιδεολογικό. Για εξωτερική πολιτική μιλάμε...

Ή αντιλαμβάνεσαι την κατάσταση, κατανοείς το συμφέρον σου και το διεκδικείς με κυνισμό

Ή δεν παίρνεις χαμπάρι για το τι παίζεται, αδυνατείς να κατανοήσεις το συμφέρον σου και πνίγεσαι σε συναισθηματικούς, ιδεολογικούς, ιστορικούς και ό,τι άλλους  συμβιβασμούς.

Για όλα φταίει ο Βενιζέλος. Στον αποκλεισμό το 15 έπρεπε να πει στην Αντάντ να το βυθίσει το κιναιδολίμανο και θα είχαμε τελειώσει...

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="330908"]Λογικό να μπουρδουκλώνεσαι μετά από 2-0 στο ντερπη και 1-0 στη Πόλη, αλλά ας παραβλέψουμε αυτή την (μικρή) λεπτομέρεια η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και λογικά θα έπρεπε να το συνηθίσεις [/quote]

Μπορείς να πας να συνουσιαστείς πάραυτα;;;;; Δεν με μπουρδουκλώνουν τα δώρα για να μη καταρεύσει το σίχαμα του λιμανιού.

Απλά με αποσυντονίζουν λίγο που μπλέκω τις συνθήκες του Βενιζέλου...  :mryellow:  :mryellow:

[quote user="KostasD33" post="330908"]Συνοπτικά λέω ότι έχει πλάκα να διαβάζεις δεξιά εξωτερική πολίτικη με αριστερή φρασεολογία και μάλιστα να έχει την εντύπωση ότι είναι και ανατρεπτική.
Αφού υπάρχουν τα Μητσοκακέϊκα που ήταν (και είναι) οι καλύτεροι εκφραστές στην υλοποίηση αυτών των λογικών δεν χρειάζονται κορώνες άσφαιρες και μάλιστα με τουπέ δέκα καρδιναλίων [/quote]

Γιατί πρώτη φορά είναι που το βλέπεις; Πως νομιζεις φορτώθηκε η αριστερά όλες τις εθνικές μειοδοσίες;

Ο Γλιξμπούρδας έδωσε το Ρούπελ δώρο, τον Παππού κυνηγάγανε για "εαμοβούλγαρο"...

Κορώνες δεν χρειάζεται γενικώς... άσε τις Κορώνες, μας έφυγε ο τάκος, η μικρασία και η μισή Κύπρος μέχρι να απαλαγούμε από αυτές.

Το τουπέ - όπως και η πολιτική άποψη που στηρίζεται στην ιστορική άγνοια - είναι το εθνικό μας σπόρ...

Και μετά μου λέτε εμένα.

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

κώστας

<αλλά παραμένει εξαιρετικά δύσπεπτο>

[size=12]Το παρουσιάζεις ωσάν και η δική μου άποψη
υποχρεώνει ή καταπιέζει εσένα
να καταπιείς το οτιδήποτε.
Σου φαίνεται δύσπεπτο; Μην το τρως. Απλά.[/size]
eLe

κώστας

<Εγώ αναφέρομαι σε παραδείγματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας όπως κρίνονται από την Ιστορία.
Αν πηγαίνει σ' εμένα το άνωθεν σχόλιο.>

[size=12]Διευκρινιστικό ήταν το σχόλιο.
Μιας και είχα γράψει γενικά
για συλλαλητήριο και
μετά θυμήθηκα ότι
με τα συλλαλητήρια
έχουμε μία καλή σχέση.[/size]
eLe

κώστας

<εγω παντως προτιμω τη φιλία και την αλληλεγγυη μεταξυ των λαων.
και οι μακεδονες (ελληνες και μη) τα ιδια ζορια και τα ιδια αγχη με μας αντιμετωπιζουν.>

[size=12]Εσύ προτιμάς το αυτομαστίγωμα.
Η φιλία και η αλληλεγγύη απαιτεί
τουλάχιστον δύο να τις επιθυμούν.[/size]
eLe

Gerogriniarhs

Ντόρα: «η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν»

Απόρρητο έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι που δημοσιεύει σήμερα το ΕΘΝΟΣ αποκαλύπτει ότι στο τετ α τετ Μπακογιάννη – Μιλοσόσκι, τον Σεπτέμβριο του 2008 στο Παρίσι η πρώην υπουργός απεμπόλησε «erga omnes», ταυτότητα και γλώσσα. Σύμφωνα με την εφημερίδα κατά την διάρκεια των συζητήσεων:

Χρήση ονόματος. Η κυρία Μπακογιάννη διαβεβαιώνει τα Σκόπια ότι «η ελληνική πλευρά δεν ασχολείται με το Σκοπιανό Σύνταγμα» (σ.σ. ενώ αποτελεί απαράβατη εγγύηση για εφαρμογή της λύσης «erga omnes» η συνταγματική αναθεώρηση)

Ταυτότητα και γλώσσα. Η κυρία Μπακογιάννη, προτείνοντας η ίδια τον «όρο Μακεντόνσκι στην Κυριλλική, ως προσδιοριστικό στοιχείο της γλώσσας και της εθνότητας του λαού των Σκοπίων» ουσιαστικά όχι μόνο έχει αποδεχτεί την ύπαρξη «Μακεδονικής ταυτότητας, εθνότητας και γλώσσας», αλλά πρακτικά πρότεινε την αναγνώριση αυτής της «οντότητας» και από την ίδια την Ελλάδα.

Ιστορία. Προβληματική είναι και η αναφορά της κυρίας Μπακογιάννη, απαντώντας στον κύριο Μιλοσόσκι, ότι «η Ιστορία της Μακεδονίας είναι θέμα που ανήκει στο παρελθόν».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το περιβάλλον εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο Παρίσι και δόθηκαν τα συγκεκριμένα μηνύματα στη σκοπιανή πλευρά.

Τις επόμενες ακριβώς ημέρες η κ. Μπακογιάννη συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη με τον Μ. Νίμιτς (24/9) αλλά και την Αμερικανίδα υπουργό εξωτερικών Κ. Ράις (25/9) όπου ήταν δεδομένη η σφοδρή επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί λύση στο θέμα ώστε να υπάρξει ένα «θετικό» αποτέλεσμα στην πολιτική Μπους λίγο πριν παραδώσει την εξουσία.

Σε αυτό το κλίμα ήρθε στις 8 Οκτωβρίου η υποβολή της τελικής πρότασης Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας.

Μια πρόταση, η οποία προέβλεπε το «Βόρεια Μακεδονία» για ορισμένες διεθνείς χρήσεις και στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα, ενώ παρέπεμπε στη γραφειοκρατία του ΟΗΕ την αναγνώριση της γλώσσας και της εθνότητας ως «μακεδονικής» με τρόπο που να παρακάμπτεται η οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης της Ελλάδας.

(Κλικ ΕΔΩ για το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ)

Για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής» από το Πολιτικό Γραφείο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ώρα που διολισθαίνει σε παράλληλη μυστική διπλωματία με τα Σκόπια, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη μέσα από διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις που αναλαμβάνουν να κάνουν μέσα ενημέρωσης τα οποία, όλο αυτό τον καιρό, εργολαβικά επιτίθενται εναντίον της κ. Μπακογιάννη. Η αλήθεια, την οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει και να υποτιμήσει, είναι ότι σήμερα η ελληνική εξωτερική πολιτική μπορεί να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα απέναντι στα Σκόπια με αποτελεσματικό τρόπο, γιατί από το 2007 χαράχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία μια καθαρή πολιτική για το θέμα της ονομασίας που στηρίζεται σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων. Αυτή είναι η εθνική κόκκινη γραμμή και αυτή έφερε το μόνο θετικό αποτέλεσμα που υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια για το θέμα των Σκοπίων, στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Αυτή η πολιτική τηρήθηκε απαρέγκλιτα σε όλες τις φάσεις της διαπραγμάτευσης και σε όλα τα επίπεδα.»

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ

Σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτημάτων, που αναφέρονται στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Για λόγους αρχής δεν σχολιάζουμε το περιεχόμενο διαβαθμισμένης υπηρεσιακής αλληλογραφίας του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές ότι καμία Ελληνική Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε –και δεν μπορεί- να αποδεχθεί την ύπαρξη δήθεν «Μακεδονικού» έθνους, γλώσσας ή ταυτότητας. Όπως είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι επιμένουμε σε μία ονομασία, για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το πνεύμα του veto της Κυβέρνησης Καραμανλή στο Βουκουρέστι.

Κυρ. 06 Δεκ 2009 (13:15)
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Pappas10

Απλά για να ξεκαθαρίζουμε μερικά πράγματα γιατί ο κάθε δημοσιογράφος γράφει την βλακεία του και μετά την καλύπτει με λατινικά.

"Erga Omnes" νομικά είναι μία απόφαση / απόδοση ή ό,τι άλλο η οποία ισχύει έναντι όλων των άλλων εμπλεκόμενων. Δηλαδή η κυριότητα ενός οικοπέδου είναι "erga omnes" μιας και κανένας άλλος δεν μπορεί να την αποκτήσει από τη στιγμή που έχει αποδοθεί σε κάποιον.

Ως Υπουργός Εξωτερικών για να απεμπολήσει "erga omnes" τα θέματα που γράφει θα έπρεπε να υπογράψει κάποιο κείμενο που να αναγνωρίζει "Μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα.

Εν' ολίγοις, ο δημοσιογράφος γράφει απίστευτες ανακρίβειες και επιδεικνύει άγνοια περί πολιτικών όρων... ίσως και λατινικών.

Τέλος πάντων, δεν τρέφω καμία εκτίμηση στην Εξωτερική Πολιτική της Ντόρας αλλά να μην λέμε κι ότι θέλουμε.

Αυτά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="ToniV" post="330850"]πωπω οιστρος..

ουτε η αλβανιδα η μπουμπουλινα τετοιο πραγμα..

ελληνες ειστε και φαινεστε

παντως, πλακα δεν ειχε στο μπασκετ στο παιχνιδι ελλαδα-μακεδονια που οι γελοιοι της ερτ εκρυβαν με ενα μαυρο σημαδι το μακεδονια??

τι πλακα που εχετε ρε γμτ εσεις οι πατριωται..[/quote]

Πού να δεις πόσο γελοίοι είστε εσείς οι αντι-. Αντι- χωρίς ουσία. Απλά για να το παίζουμε κάπως. Διότι από επιχειρήματα; μηδέν εις το πηλίκο! Οπότε καταφεύγουμε στην ειρωνεία, ε; μιας και δεν έχουμε τίποτε άλλο πρόχειρο.

Ε λοιπόν, είστε τόσο γελοίοι εσείς οι αντι- που βαριέμαι. Σας βαριέμαι αφόρητα όμως. [albumimg]10162[/albumimg]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

skou70

vasika den exw kai kammia oreksh na grapsw kati gia to sygekrimeno zhthma alla i alithia einai oti me tin parapanw parathesh ftiaxtike ligo kai to kefi mou ... kai tha thela na sumplirwsw oti arketa re seis me to ...

etsi-gia-na-xoume-na-leme-panta-kati-anapodo-sta-koinws-legomena-kai-mono

... exete pragmatika mia apopsh (kai exete skopo na ti moirasteite kai me emas tous koinous?) i apla trefeste apo to na antidrate sta legomena twn allwn?kai poso anwteroi apo emas tous geloious  aisthaneste?

Anti- touristikoi

Anti- koukou

Anti- kai - stou - dialou sti teliki

mas ta xete kanei tsourekia

( a kai na apantisw kai se mia proigoumenh erwtisi sou sto thema : mi pisteueis o,ti sou lene , de mporeis na gamiseis sto forum ;))

Pappas10

Χαλαρώστε ρε παιδιά... αφήστε το παληκάρι να εκφράσει τις μύχιες σκέψεις του ακόμα κι αν αυτές είναι "αντί-".

Απροπώ... ήταν φοβερό περιοδικό το "Αντί".  Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί ακόμα;

Το πρόβλημα με το Μακεδονικό είναι ότι το έχουμε βάλει - και εξακολουθούμε να το βάζουμε - σε λάθος βάση.

Όπως πολύ σωστά είχε επισημάνει ο Γιώργος-Επταθαλάσσιος, το πρόβλημα είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι Ιστορικό, Εθνικό ή ό,τι άλλο. Το εθνικοϊστορικό πλαίσιο έπεται.

Αντί όμως να εστιαστούμε στην πολιτική (δηλαδή ασφάλεια συνόρων, γεωγραφική αναγνώριση προϊόντων παραγωγής, γεωγραφικός προσδιορισμός και προορισμός κονδυλίων κλπ) το ρίξαμε στο Εθνικοπατριωτικό. Μέγα σφάλμα επίσης ήταν η αδυναμία μας να επικεντρωθούμε στη διαφορά αυτοπροσδιορισμού και αυτοδιάθεσης... το έχω αναφέρει και σε άλλο μήνυμα.

Κι εδώ έχουν δίκιο ο ToniV και ο Κώστας. Ήταν τεράστιο σφάλμα το ότι οι παπάδες κι οι "υπερπατριώτες" ανέλαβαν την αντίδραση... καθορίζοντας - μέσω της κοινής γνώμης - το πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε η Ελληνική πολιτική στο θέμα αυτό. Αλλά κι αυτό, απόρρεια της έλλειψης πολιτικής από μέρους μας ήταν διότι όταν υπάρχει κενό... κάποιος θα το καλύψει... ενίοτε και πασαλείψει.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο χρειάστηκε ιστορική αναφορά και γνώση, όταν δώθηκε η ευκαιρία να την επιδείξουμε, φανήκαμε ανεπαρκείς. Στην ερώτηση "και πως να τους ονομάσουμε" τις πρώτες εβδομάδες του σκηνικού, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μίλησε για "Βαρδάσκα".

Αυτό ήρθε αργότερα...

Ίσως τελικά αυτή να είναι η τραγωδία... ποτέ δεν ήμασταν έτοιμοι πραγματικά να το αντιμετωπίσουμε, μολονότι υπήρχε από το 1945 (ή πότε τέλος πάντων τους έκανε "Δημοκρατία" ο Τίτο στα πλαίσια της Ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας).

Γι' αυτό λέω....

ΡΕ ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="330877"][size=12]

 ακόμη κι εγώ που υποστηρίζω ότι εμείς πρώτοι θα πρέπει να δεχτούμε να λέγεται Μακεδονία

Θα πρέπει να αντιληφθούμε κάποτε ότι
οι σκοπιανοί, θέλουν να μας ακολουθήσουν!

Όσο δεν συμβαίνει αυτό, εμείς οφείλουμε
να αναρωτηθούμε το γιατί
οι δυνατότητές μας δεν μετατρέπονται σε ικανότητες.[/size]
[/quote]

(επιτρέψτε μου την υπογράμμιση με το bold)

Περίπου δεν το κατάλαβα κώστας Αν και σε διάβασα προσεκτικά
Είμαι βέβαιη πως αποδεχόμαστε  από κοινού την ειρηνική συμβίωση των λαών, την καλλιέργεια του πολιτισμού και των κοινών εκφράσεων της νηφάλια Έχω πειστεί πως είσαι και εσύ αυτής της άποψης Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε με βάσεις πολιτισμικού χαρακτήρα με εκφράσεις φανατισμού Δεν έχω αντίθετη άποψη με αυτό
Ο πολιτισμός όμως δεν εκφράζεται , δεν συνάδει με τις πεπειθήσεις του η πλαστογραφία της ιστορίας και της κουλτούρας της  Εδώ αντιμάχομαι
Με κουράζουν οι παρόμοιες ειδήσεις ή γεγονότα...αν επι παραδείγματι ή νετ απέκρυψε το όνομα από την εικόνα
Επί της ουσίας η ενεργός Ελληνική πολιτική μακροπρόθεσμα δεν είμαι πεισμένη πως είναι και η καλύτερη (και ας μη παραγράφουμε το βέτο που ασκήθηκε σχετικά πρόσφατα)
Με αρέσει η ιστορία του λαού μου, η κουλτούρα της, η περηφάνεια του να είναι κάποιος "Έλληνας" Δεν με αρέσουν οι διάφορες πλαστογραφημένες απόψεις ένθεν και ένθεν, όπως το ίδιο και για όλους τους λαούς
Και δεν έχω πειστεί πως η πολιτική όντως μπορεί να στηριχθεί σε δεκανίκια υποχωρήσεων ή σε υπόβαθρο με ανάλογες απόψεις
Αν όντως θέλουν λοιπόν να μας ακολουθήσουν οι Σκοπιανοί, και φυσικά γιατί όχι στην τελική, και αμοιβαία,ας αλλάξουν την πολιτική και τους πολιτικούς τους, ας καλλιεργήσουν νηφάλεια την ιστορία τους, ας βγουν λίγο πιο έξω από την εσωστρέφεια
Γιατί λοιπόν λογικά είναι καλό, τι είναι αυτό που θα με έπειθε πως αποδεχόμενη τον όρο και την ονομασία Μακεδονία θα αλλαξει κάτι προς τα συμφέροντα της χώρας μου, στο παρόν, και χτίζοντας θεμέλια για το μέλλον

;

NoName

Αν όντως θέλουν λοιπόν να μας ακολουθήσουν οι Σκοπιανοί



γιατί να θέλουν να ακολουθήσουν? Όλη η ύπαρξη του κράτους τους στηρίζεται στο ιδεολόγημα του ονόματος.
Δεν έχουν που αλλού να κρατηθούν
Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι οι λαοί αρέσκονται στο να έχουν ευγενική καταγωγή και με ιστορία. Σαν να λες αυτή είναι η μητέρα μου και ο πατέρας μου και έχω καλά γονίδια. Είμαι κι εγώ από σόι

Αν δεν έχεις σημεία αναφοράς είσαι σαν έκθετο σαν το μούλικο της Ιστορίας το μπάσταρδο
Κανένας που έτυχε αναγνώριση γονέων δεν γυρνά μόνος του να πει είμαι μούλικο και μπάσταρδο.
Αυτό είναι ένα τελικό δεδομένο μας αρέσει δεν μας αρέσει και πρέπει να βρούμε τρόπο να αποκαταστήσουμε το μπάσταρδο όπως αποκατάστησαν και εμάς το 21

pixie

[quote user="black_velvet" post="331189"]

Πού να δεις πόσο γελοίοι είστε εσείς οι αντι-. Αντι- χωρίς ουσία. Απλά για να το παίζουμε κάπως. Διότι από επιχειρήματα; μηδέν εις το πηλίκο.[/quote]

Συνήθως όποιος λειτουργεί και κινείται με τη μηχανική λογική της αγέλης, κρυμμένος πίσω από ομαδικά συστήματα σκέψης, δεν είναι καν σε θέση να αντιληφθεί ή να αποδεχτεί την μυστική ουσία άλλων αρχών.

Εκτιμώ όποιον δεν μένει στα λόγια αλλά βρίσκει το θάρρος να στραφεί ενάντια στον ιστό της αστικής συνείδησης και να το εκφράσει όμως με μια ανάλογη ζωή, πληρώνοντας κάθε τίμημα!

Θαυμάζω όποιον αρπάζει την ουσία, το άμεσο ή το ενστικτώδες και, δίνοντας ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο του στείρου καθωσπρεπισμού, ορίζει ελεύθερα το δικό του επίπεδο ύπαρξης!

Pappas10

[quote user="NoName" post="331512"]Αν όντως θέλουν λοιπόν να μας ακολουθήσουν οι Σκοπιανοί



γιατί να θέλουν να ακολουθήσουν? Όλη η ύπαρξη του κράτους τους στηρίζεται στο ιδεολόγημα του ονόματος.
Δεν έχουν που αλλού να κρατηθούν
Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι οι λαοί αρέσκονται στο να έχουν ευγενική καταγωγή και με ιστορία. Σαν να λες αυτή είναι η μητέρα μου και ο πατέρας μου και έχω καλά γονίδια. Είμαι κι εγώ από σόι

Αν δεν έχεις σημεία αναφοράς είσαι σαν έκθετο σαν το μούλικο της Ιστορίας το μπάσταρδο
Κανένας που έτυχε αναγνώριση γονέων δεν γυρνά μόνος του να πει είμαι μούλικο και μπάσταρδο.
Αυτό είναι ένα τελικό δεδομένο μας αρέσει δεν μας αρέσει και πρέπει να βρούμε τρόπο να αποκαταστήσουμε το μπάσταρδο όπως αποκατάστησαν και εμάς το 21[/quote]

Σωστή η προσέγγιση αλλά ο συμψηφισμός είναι τουλάχιστον ανεδαφικός. Η "αποκατάσταση" μας το 1821 δεν ήταν απόρροια απόφασης ενός ηγέτη αλά Τίτο αλλά μία μακροχρόνια διαδικασία η οποία - σε τελική ανάλυση - οδήγησε και σε μία επανάσταση (χωρίς να παραβλέπω τα κοινωνικά αίτια, υπήρξαν και σαφέστατα εθνοαπελευθερωτικά αίτια). Και "γραικοί", "γιουνάν", ή έστω "γκιαούρ" (αν και το τελευταίο αναφέρεται σε όλους τους ορθόδοξους χριστιανούς της οθωμανικής αυτοκρατορίας) υπήρξαν καθ' όλη την διάρκεια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Προφανώς και δεν ισχύουν κανόνες "ηθικού δικαίου" αλλά οι ΝεοΈλληνες πολέμησαν σκληρά για να αναγνωριστούν με το όνομα τους. Χώρια το ότι δεν διεκδίκησαν το όνομα τους και την ιστορία τους από κανέναν άλλον λαό.

Δύσκολα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί το ίδιο για τους βόρειους γείτονες.

Οπότε καλό θα ήταν να μην συμψηφίζουμε.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ... αν και η Βαρδάσκα έχει μεγαλύτερη ιστορία απ' ό,τι η Σλοβενία για παράδειγμα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

532 Επισκέπτες, 0 Χρήστες