Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 337
  • Total: 338
  • Leon

Η ΝΤΟΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!

Ξεκίνησε από Gerogriniarhs, Δεκεμβρίου 02, 2009, 05:27:25 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

[quote user="pixie" post="331516"][quote user="black_velvet" post="331189"]

Πού να δεις πόσο γελοίοι είστε εσείς οι αντι-. Αντι- χωρίς ουσία. Απλά για να το παίζουμε κάπως. Διότι από επιχειρήματα; μηδέν εις το πηλίκο.[/quote]

Συνήθως όποιος λειτουργεί και κινείται με τη μηχανική λογική της αγέλης, κρυμμένος πίσω από ομαδικά συστήματα σκέψης, δεν είναι καν σε θέση να αντιληφθεί ή να αποδεχτεί την μυστική ουσία άλλων αρχών.

Εκτιμώ όποιον δεν μένει στα λόγια αλλά βρίσκει το θάρρος να στραφεί ενάντια στον ιστό της αστικής συνείδησης και να το εκφράσει όμως με μια ανάλογη ζωή, πληρώνοντας κάθε τίμημα!

Θαυμάζω όποιον αρπάζει την ουσία, το άμεσο ή το ενστικτώδες και, δίνοντας ένα δυνατό χαστούκι στο πρόσωπο του στείρου καθωσπρεπισμού, ορίζει ελεύθερα το δικό του επίπεδο ύπαρξης!
[/quote]

Μαζί σου... μόνο που ο "αντί" δεν ορίζει τίποτα μόνος του και δεν χαστουκίζει τίποτα εξ' ιδίων. Αντίθετα ορίζεται από τους άλλους στους οποίους στέκεται απέναντι.

Και χαστουκίζει για τον θόρυβο και όχι για τον πόνο.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

NoName

Κανένας συμψηφισμός, η ιστορία δεν συμψηφίζει παρά μόνο συνοψίζει
Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν.
Μπορεί το Βαρδάσκα όπως λες να έχει μεγαλύτερη ιστορία. Στο μούλικο όμως δεν αρέσει και επειδή δεν το βαφτίσαμε όσο ήταν μωρό να μη σπάει νευρά, τώρα είναι ενήλικο και έχει άποψη.
Σαν καλοί νονοί τι κάνουμε? Να το πνίξουμε στη κολυμπήθρα θα ήταν μια λύση αλλά δεν γίνεται πιά
Οπότε το τι δεν κάνουμε το ξέρω, το τι κάνουμε είναι το ερώτημα

Pappas10

[quote user="NoName" post="331523"]Κανένας συμψηφισμός, η ιστορία δεν συμψηφίζει παρά μόνο συνοψίζει
Ενδεικτικό παράδειγμα ήταν.
Μπορεί το Βαρδάσκα όπως λες να έχει μεγαλύτερη ιστορία. Στο μούλικο όμως δεν αρέσει και επειδή δεν το βαφτίσαμε όσο ήταν μωρό να μη σπάει νευρά, τώρα είναι ενήλικο και έχει άποψη.
Σαν καλοί νονοί τι κάνουμε? Να το πνίξουμε στη κολυμπήθρα θα ήταν μια λύση αλλά δεν γίνεται πιά
Οπότε το τι δεν κάνουμε το ξέρω, το τι κάνουμε είναι το ερώτημα[/quote]

Η ιστορία δεν συμψηφίζει... το παράδειγμα όμως ενδεικτικά το έκανε...  :mryellow:  :mryellow:  :mryellow:

Τέλος πάντων. Το τι κάνουμε το έχω ξαναπεί. Τραβάμε το Βέτο για ΝΑΤΟ - Ε.Ε. μέχρι εκεί που δεν φτάνει και γυρνάμε σε θέση που απορρίπτει τελείως τον όρο "Μακεδονία" όχι για ιστορικούς αλλά για πολιτικούς λόγους - όπως ανέφερα.

Από εκεί και πέρα βλέπουμε τι θα  μας ζητήσουν... άμα λάχει στέλνουμε λίγο περισσότερους στο Αφγανιστάν... αν δεν τους αρκεί η επαναδιαπραγμάτευση των αγωγών αερίου.

Εμένα με φοβίζει η "αλλαγή" της στάσης της Ε.Ε. σε σχέση με την Ελληνική Οικονομία. Σαν πολύ απότομα άλλαξε η στάση τους και δεν ξέρω γιατί.

ΕΛΠΙΖΩ πως δεν ήταν κάποια παραχώρηση στα "Εθνικά" θέματα. Από την άλλη οι αγωγοί και η επαναδιαπραγμάτευση τους ήταν ήδη "στο τραπέζι" από τις προγραμματικές δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Το ότι ο "πόλεμος" εξακολουθεί από πλευράς Αγγλίας με προβληματίζει επίσης.

Τέλος πάντων... θεωρίες πολιτικής συνομοσίας... :) :) :)
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Gerogriniarhs

Εάν είχαμε σωστή εξωτερική πολιτική,θα ανταποδίδαμε στα ίσα ότι ακριβώς κάνουν κι αυτοί που 'βάζουν φυτιλιές'.

(Αλλά,ΔΥΣΤΥΧΩΣ΄...)

Pappas10

[quote user="Gerogriniarhs" post="331525"]Εάν είχαμε σωστή εξωτερική πολιτική,θα ανταποδίδαμε στα ίσα ότι ακριβώς κάνουν κι αυτοί που 'βάζουν φυτιλιές'.

(Αλλά,ΔΥΣΤΥΧΩΣ΄...)[/quote]

Πλάκα θα είχε.... Και θα μπορούσε να λειτουργήσει και πολιτικά σαν παράδειγμα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

NoName

Δηλαδή να διεκδικήσουμε την Ελληνικότητα των ΗΠΑ?
Αν είναι έτσι ας ξεκινήσουμε με τα πιο εύκολα
Ιράν, Αίγυπτο Ιράκ Αφγανιστάν Πακιστάν και μερικά κομμάτια της Ινδίας που είχε κάνει τις κατακτήσεις τους ο Μέγας Αλέξανδρος
Τουρκιά ας την παρακάμψουμε έχει πιο πολλά F16 από εμάς

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="331519"]...

Μαζί σου... μόνο που ο "αντί" δεν ορίζει τίποτα μόνος του και δεν χαστουκίζει τίποτα εξ' ιδίων. Αντίθετα ορίζεται από τους άλλους στους οποίους στέκεται απέναντι.

Και χαστουκίζει για τον θόρυβο και όχι για τον πόνο.[/quote]

Επειδή κάποιοι τελικά δεν το καταλάβανε, να το γράψω κιόλας πως αυτή ακριβώς είναι η γελοιότητα που βρίσκω εγώ στους απανταχού αντί-: η παντελής έλλειψη ιδεολογικού υπόβαθρου και η ύπαρξή τους μόνο και μόνο για την αντίρρηση. Δεν έχουνε κάτι δικό τους να εκφράσουν. Δεν έχουνε απολύτως κανέναν άλλο λόγο να υφίστανται. Υπάρχουν μόνο επειδή υπάρχουν οι άλλοι, οι "απέναντι"...

(Το 'χω ξαναγράψει, ο παππάς πολλάκις εκφράζει αυτό που εννοώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι' αυτό και, συνήθως, βρίσκω περιττό να το αναφέρω ξανά και ξανά και ξανά....  ;-) ).
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

[quote user="NoName" post="331616"]Δηλαδή να διεκδικήσουμε την Ελληνικότητα των ΗΠΑ?
Ιράν, Αίγυπτο Ιράκ Αφγανιστάν Πακιστάν και μερικά κομμάτια της Ινδίας που είχε κάνει τις κατακτήσεις τους ο Μέγας Αλέξανδρος
Τουρκιά ας την παρακάμψουμε έχει πιο πολλά F16 από εμάς[/quote]

Μπα... η Ελληνικότητα των ΗΠΑ είναι καλύτερο παράδειγμα. Όσο ακριβώς "μακεδονικό έθνος" συνιστούν οι βόρειοι γείτονες μας τόσο "Ελληνοαμερικάνικο έθνος" είναι και οι κάτοικοι της Αστόρια.

Και όσο "Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι" ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, τόσο "Γουασινγκτόπουλος" και "Λινκολνινάκης" είναι οι Washington και Linkoln. Αν παρουσιάσουμε και τον Ληνάκη ως τον Κρητικό που ξεκίνησε την Επανάσταση με απότερο σκοπό την αυτονόμηση της Αστόρια και την αναγνώριση της Εθνικής της ταυτότητας τότε άνετα έχουμε και παράδειγμα για τον Ιλίν Ντεν.

Πραγματικά είναι εκπληκτικό παράδειγμα. Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης, ίσως και να βοηθήσει τους αμερικανούς να καταλάβουν το πρόβλημα έξω από το πλαίσιο που - ατυχώς - συζητιέται εδώ και καιρό.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="Pappas10" post="331645"][quote user="NoName" post="331616"]Δηλαδή να διεκδικήσουμε την Ελληνικότητα των ΗΠΑ?
Τουρκιά ας την παρακάμψουμε έχει πιο πολλά F16 από εμάς[/quote]

Μπα... η Ελληνικότητα των ΗΠΑ είναι καλύτερο παράδειγμα. Όσο ακριβώς "μακεδονικό έθνος" συνιστούν οι βόρειοι γείτονες μας τόσο "Ελληνοαμερικάνικο έθνος" είναι και οι κάτοικοι της Αστόρια.

Και όσο "Αλεκσαντάρ Μακεντόνσκι" ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, τόσο "Γουασινγκτόπουλος" και "Λινκολνινάκης" είναι οι Washington και Linkoln. Αν παρουσιάσουμε και τον Ληνάκη ως τον Κρητικό που ξεκίνησε την Επανάσταση με απότερο σκοπό την αυτονόμηση της Αστόρια και την αναγνώριση της Εθνικής της ταυτότητας τότε άνετα έχουμε και παράδειγμα για τον Ιλίν Ντεν.

Πραγματικά είναι εκπληκτικό παράδειγμα. Πέρα από το χιουμοριστικό της υπόθεσης, ίσως και να βοηθήσει τους αμερικανούς να καταλάβουν το πρόβλημα έξω από το πλαίσιο που - ατυχώς - συζητιέται εδώ και καιρό.[/quote]

Οχί για "τον" Ιλιν Ντεν αλλά για ΤΟ Ιλιν Ντεν. Εξέγερση ήταν, όχι πρόσωπο.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="ToniV" post="331649"]εσυ εισαι ο παππας της ΑΕΚ ρε??[/quote]

Όχι βέβαια. Εμένα μου λείπουν 999.999 ευρώ για να κάνω ένα εκατομμύριο πλάκα μου κάνεις.

Πάντως ήξερα ότι ο Κοζώνης δεν υπάρχει... έχω πληροφορίες από φόλα ΑΕΚτζή συνάδελφο που ασχολείται και με διοικητικά.

Απ' ό,τι λένε Παππάς - Κανελόπουλος παίζουν για το νέο σχήμα... ο Μελισανίδης δεν μπαίνει ακόμα αν δεν καθαρίσει το θέμα Χατζηχρήστου και τις μετοχές που του πέρασαν.

Τελικά ο Χατζηχρήστος έχει αποδειχτεί πολύ έξυπνος. Η άρνηση του να αναλάβει την ΠΑΕ το αποδεικνύει...

Θα μου πεις... εδώ κράτησε το "δωματιάκι" στη Λεωφόρο....
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

ToniV

κι εγω την ειχα ψιλιαστει για τον κοζωνη φιλε..

μα ειναι δυναμον δυο μηνες με την ιδια φωτογραφια?

Pappas10

[quote user="ToniV" post="331673"]κι εγω την ειχα ψιλιαστει για τον κοζωνη φιλε..

μα ειναι δυναμον δυο μηνες με την ιδια φωτογραφια?[/quote]

Πάντως ο Τελευταίος που φταίει είναι ο Ντέμης... τον βρήκανε χαζό και του φορτώσανε, όλοι, όλη την λέζα.

Ο Κοζώνης υπάρχει ως πρόσωπο και είναι λεφτάς αλλά όχι τόσο λεφτάς.

Για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας, το γραμματόσημο της Γιουγκοσλαβίας του 1939 βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Να θυμόμαστε ότι τα γραμματόσημα αποτελούν επίσημα κρατικά έγγραφα. Καμία Μακεδονία λοιπόν... μία ΒΑΡΔΑΣΚΑ υπήρχε...

Αλλά ο νυν αρχηγός της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης δεν είχε διαβάσει ιστορία...

[align=center] [/align]
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

ToniV

για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι ο ντεμης ειχε αγνες προθεσεις
τωρα, τι εγινε στην πορεια δεν μπορω να ξερω..

οσο για το αλλο θεμα (για να μην ασχολουμαστε μονο με τα σημαντικα),
απ τη στιγμη που καποιες γενιες ανθρωπων εχουν μεγαλωσει
με εθνικη ταυτοτητα μακεδονικη, μιλωντας μακεδονικη γλωσσα, κατοικωντας στη μακεδονια κλπ κλπ,
δεν μπορεις να τους αρνηθεις το δικαιωμα να λεγονται μακεδονες.
ολα τα άλλα ειναι λεπτομερειες, αλλωστε το θεμα θεωρειται ληξαν παγκοσμια.

Pappas10

[quote user="ToniV" post="331676"]για το μονο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι ο ντεμης ειχε αγνες προθεσεις
τωρα, τι εγινε στην πορεια δεν μπορω να ξερω..

οσο για το αλλο θεμα (για να μην ασχολουμαστε μονο με τα σημαντικα),
απ τη στιγμη που καποιες γενιες ανθρωπων εχουν μεγαλωσει
με εθνικη ταυτοτητα μακεδονικη, μιλωντας μακεδονικη γλωσσα, κατοικωντας στη μακεδονια κλπ κλπ,
δεν μπορεις να τους αρνηθεις το δικαιωμα να λεγονται μακεδονες.
ολα τα άλλα ειναι λεπτομερειες, αλλωστε το θεμα θεωρειται ληξαν παγκοσμια.[/quote]

Ο Κοντός σίγουρα είχε αγνές προθέσεις. Αλλά έμπλεξε με τρελά λαμόγια - κάποια τα εξέθρεψε κι αυτός... π.χ. Κιντής - και ήταν επόμενο να γίνει ό,τι έγινε.

80 χρόνια συνιστούν 3 γενιές μετα βίας.  Άλλωστε η "Μακεδονοποίηση" της εν λόγω περιοχής - μέχρι και σήμερα - δεν είναι απόλυτη.

Είπαμε ότι το δικαίωμα καθενός σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα του άλλου.  Αν θυμάσαι, ο "Μακεδονικός Χαλβάς" για 3 περίπου χρόνια είχε παύσει να εξάγεται στην Βουλγαρία γιατί οι βούλγαροι ισχυρίζονταν πως η ονομασία του συνιστά παραπλάνηση ως προς τη χώρα προέλευσης.

Γιατί λοιπόν ο Βόρειος Σλάβος να μου αρνείται το δικαίωμα να ονομάζω τον Χαλβά μου "Μακεδονικό"; Σε τελική ανάλυση εγώ ως τέτοιον τον παράγω από το 38. Αυτός έγινε "Μακεδόνας" το 92.

Δεν είναι θέμα "Δικαιώματος" ρε μαν. Ένα κράτος δεν λειτουργεί σε συνάρτηση με τις δικαιωματικές έννοιες των ανθρώπων. Το κράτος είναι θεσμός... όχι άνθρωπος.

Αλλά και Ανθρώπινα να το δεις, αν εγώ δηλαδή θελήσω να μετονομαστώ σε "Αριστοτέλης  Ωνάσης" έχω το δικαίωμα; Ναι θα μου πεις. Όχι θα σου απαντήσω εγώ. Έχεις νομικά δικαίωμα αλλαγής Ή ονόματος Ή επωνύμου.

Έστω όμως, ότι μου επιτρέπεται να μετονομαστώ σε "Αριτοτέλης Ωνάσης", έχω το δικαίωμα να ζητήσω από το "Ωνασειο" να αλλάξει όνομα γιατί δεν γουστάρω να με συγχέουν με τον μακαρίτη μεγιστάνα-Επιχειρηματία;

Το τι έχει "λήξει" για τον κόσμο είναι επίσης σχετικό. Και το στάτους των Ευρωπαϊκών Χωρών ήταν λήξαν πριν από 20 χρόνια και μετά ήρθαν τα πάνω κάτω... και όχι μόνο. Χώρια το ότι πριν από μερικά χρόνια το θέμα "Η γη είναι επίπεδη" ήταν επίσης λήξαν.

Λήξαν το θέμα θα είναι αν δεχτούμε την λήξη. Προσωπικά θεωρώ πολύ επικίνδυνη μακροπρόθεσμα την δημιουργία μίας "Μακεδονίας" στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Το παράδειγμα του Κοσυφοπεδίου δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η παρουσία κρατιδίων με "περίεργες βλέψεις" έναντι των γειτόνων τους. Γίνονται εύκολα "πιόνια" των ισχυρών και των γεωπολιτικών τους παιχνιδιών.

Στην τελική, για εμένα, ισχύει αυτό που έχω ξαναγράψει. Θεωρώ δείγμα ανείπωτης βλακείας από την μεριά μας, το να γίνεται ο δικός μου σεβασμός στο δικαίωμα αυτοδιάθεσης και αυτοπροσδιορισμού των βορείων γειτόνων τροφή για τον εθνικισμό και τον ιμπεριαλισμό τους.

Κι αν χρειάζεσαι ένα δείγμα αυτού του εθνικισμού και ιμπεριαλισμού, κοίταξε το παρακάτω χαρτονόμισμα. Μετά από τις αντιδράσεις το αποσύρανε... δεν γνωρίζω όμως κατά πόσο είναι δυνατόν σαν "Μακεδονία" να αποσύρουν αυτήν την νοοτροπία.

[align=center] [/align]

Γι' αυτό είμαι τόσο κατά της ύπαρξης μίας "Μακεδονίας" στα βόρεια Σϋνορα. Χωρίς να εστιάζομαι στην ιστορικο-εθνική διαμάχη, απλά δεν γουστάρω να έχω κάποιους κερατάδες στα βόρεια που θα γίνουν εφαλτήριο μπάχαλου της οποιασδήποτε μεγάλης δύναμης αποφασίσει να του χρησιμοποιήσει. Και να τους έχω δώσει κι εγώ το δικαίωμα να γίνουν.

Αυτά από εμένα και πάλι. Βγάλε, αν μπορείς, την έννοια του "δικαιώματος" από το μυαλό σου. Η πολιτική πραγματικότητα και δη η διεθνής πολιτική πραγματικότητα και οι ισσοροπίες δεν στηρίζονται σε και δεν εξαρτόνται από "δικαιώματα" και λοιπές άλλες ανθρωποκεντρικές έννοιες.

Ειλικρινά με κουράζει αυτή η κουβέντα γιατί επαναλαμβάνομαι. Αν κάνεις μία γύρα εδώ μέσα θα δεις τις απαντήσεις.  

Αυτά...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

337 Επισκέπτες, 1 Χρήστης