Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 283
  • Total: 283

''Το Μάτιασμα''... και το ''Ξεμάτιασμα''!

Ξεκίνησε από pixie, Δεκεμβρίου 25, 2009, 11:49:38 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

rain

pixie

Ξεματιαστήκαμε τώρα? Εντάξει??? ;-)  :mricy:

DennisVolgograd

Το ματι...δεν ξερω απο που να αρχισω και εγω,εχω ακουσει τοσα πολλα .Βασικα θα ηθελα να πω πως πιστευω στο ματι,μεχρι που 8α παω στην Κυπρο στην Εκκλησια του Αγιου Κυπριανου που ειδικευεται πανω σ'αυτο το θεμα...ειναι εδω και κατι μηνες που μου πανε ΟΛΑ χαλια.Το ξεματιασμα δεν με βοηθαει καθολου,μου εχουν κανει τοσα και τοσα,τι αλατια,τι προσευχες.τιποτα.

pixie

[quote user="katinaki" post="333442"]για τους πρασινομάτηδες τι ξέρουμε;[/quote]

Κόλαση! Ματιάζουν άσχημα οι μεγαλομάτηδες, οι γαλανομάτηδες, οι πρασινομάτηδες, οι σμιχτοφρύδικοι και όσοι έχουν κόκκινα γένια!

Και πάμε σε νέες πληροφορίες επί του θέματος! 'Ο,τι βρήκα στο διαδίκτυο δηλαδή, δεν την έχω αυτή τη γνώση... ;-)  :smile:

Ο λαός αναφέρει ότι αυτός που ξεματιάζει πρέπει να έχει σωματική αλληλεπίδραση με τον ματιασμένο για να υπάρχει επιτυχία.

Πέραν της σωματικής επαφής μέσω της αφής, που πρέπει να έχουν, υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για να γίνει το ξεμάτιασμα, όπως:

1. Να μετρήσει από το 1 ως το 40 και αντίστροφα πάνω στο ματιασμένο, χωρίς να μπερδευτεί.
Αν μπερδευτεί, και μάλιστα πολλές φορές, σημαίνει ότι το άτομο είναι πολύ ματιασμένο.

2. Σε ένα ποτήρι ή πιάτο με νερό στάζουν 6 σταγόνες λάδι από το καντήλι και λέγοντας μια ευχούλα, αν διαλυθεί το λάδι τότε το άτομο είναι ματιασμένο.

3. Μέσα σε νερό πετάμε 3 κάρβουνα και αν βουλιάξουν τότε υπάρχει μάτιασμα.

4. Μετρώντας ένα σπάγκο ή ένα μαντήλι, πετάμε αλάτι στη φωτιά και αν ακουστεί κρότος τότε το άτομο είναι ματιασμένο.

5. Μετράμε τις 12 ή 13 τρύπες του σώματός μας [ανάλογα με το φύλο- άνδρας, γυναίκα] τρεις φορές και λέμε ''φτου φτου φτου''.

Άλλα ξεματιάσματα...

1. Περνάμε όλο το πρόσωπο του ματιασμένου με ένα άβραστο αυγό και ύστερα το σπάμε.

2. Σπάμε ένα αυγό στο σκοτάδι ή σε σκιερό μέρος ή όχι σε εύκολα ορατό μέρος.

3. Σπάμε ένα αυγό και σχηματίζουμε ένα σταυρό στο προσκεφάλι του ματιασμένου.

4. Πετάμε ένα αυγό μέσα σε θάμνους ή πάνω σε ένα δέντρο [αν το δέντρο είναι το ''θύμα''].

5. Τοποθετούμε ένα σπασμένο αυγό σε πιάτο και το αφήνουμε δίπλα στο κρεβάτι του ματιασμένου.

6. Ο ματιασμένος να πιει τρεις γουλιές αγιασμού.

7. Ο ματιασμένος να κάνει μπάνιο με αγιασμό.

8. Ονοματίζουμε πρώτα το ύποπτο πρόσωπο [άτομο] που ''μάτιασε'' και μετά παίρνουμε ένα σπυρί αλάτι με τα τρία δάχτυλα και το σταυρώνουμε στο πρόσωπο τρεις φορές, λέγοντας λόγια μυστικά. Το πρώτο αλάτι το ρίχνουμε στη φωτιά. Αν σκάσει και κάνει κρότο λέμε:''Έτσι να σκάσει το μάτι του ύποπτου [τάδε]...'' 'Αλλοι κάνουν το ίδιο και με γαρύφαλλα!

Πάντως, η αποκάλυψη του τρόπου που ξεματιάζουμε, σύμφωνα πάντα με τη λαϊκή σοφία, πρέπει να γίνεται την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ επίσης λέγεται ότι ο τρόπος του ξεματιάσματος πρέπει να μεταφέρεται από άνδρα σε γυναίκα και από γυναίκα σε άνδρα και ποτέ μέσω του ίδιου φύλου.

Άλλοι λένε ότι το ξεμάτιασμα διδάσκεται τη Μεγάλη Παρασκευή και μόνο από άνδρα.
Διαφορετικά το ξεμάτιασμα δεν πετυχαίνει!

pixie

Το σοβαρό του θέματος εδώ είναι το εξής:  

Σας πιάνει το μάτι?''

Αν η απάντηση είναι ''Ναι'', τότε δεν έχετε παρά να εφαρμόσετε τα κόλπα ψυχικής και νοητικής αυτοάμυνας! Η αγάπη και η συνειδητότητα πχ. βοηθούν από τις αρνητικές επιρροές.

Κατά τον Μάνουελ Σοχ - Ελβετό ψυχολόγο, θεραπευτή και μυστικιστή - όλοι οι άνθρωποι είμαστε ενεργειακά δεμένοι μεταξύ μας σαν να αποτελούμε κομματάκια από ένα απέραντο αόρατο δίχτυ.
Έτσι αλληλοεπηρεαζόμαστε και επικοινωνούμε σε ενεργεακό επίπεδο.

''Μπορούμε να φανταστούμε τη σύνδεση αυτή σαν ένα βαθύ ωκεανό και τα κύματά του.
Τα κύματα είναι στην επιφάνεια και επηρεάζουν το ένα το άλλο, αλλά στο βάθος ο ωκεανός είναι ακίνητος.Όσο περισσότερο είσαι σαν κύμα [δλδ. προσκολλημένος στο Εγώ ή την σωματική υπόσταση], τόσο περισσότερο επηρεάζεσαι, γιατί κάποιο άλλο κύμα έρχεται, παρεμβάλλεται, αλληλεπιδρά μαζί σου.''

Υποθέτω ότι ο ωκεανός δείχνει τη συνειδητότητα...

KostasD33

Μάγια χωρίς προσβολή αλλά εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ σε ψυχολόγο που δηλώνει και μυστικιστής είναι και Ελβετός και φέρνει παραβολές με ωκεανούς

Το πολύ πολύ να πήγαινα σε μια ξεματιάστρα και θα ήταν πιο σοβαρό απ όλα

Έχω όμως ένα καλό. Δεν πιστεύω στο μάτι οπότε δεν με πιάνει … αντιλαβού? Τόσο απλό είναι …
Κάποτε δούλευε σε εμένα μια κοπελιά η οποία είχε έντονα το θέμα του ματιού
Κάθε λίγο και λιγάκι έπαιρνε την μάνα της να την ξεματιάσει
Την ξεμάτιαζε φυσικά… και μετά πάντα μα πάντα ένοιωθε καλύτερα
Μια μέρα που πάλι την είχαν ματιάσει
Ποιος διάολε την είχε ματιάσει ποτέ μου δεν το κατάλαβα αφού ήμασταν σε όροφο και δεν είχε μπει ούτε γάτος στο γραφείο ποτέ μου δεν το καταλάβαινα
Αλλά μου έδινε την εξήγηση ότι το μάτι πιάνει κι από μακριά.
Λογικό σκέφτηκα κι εγώ αφού από μακριά την ξεματιάζει γιατί να μη την ματιάζουν από μακριά
Τύφλα να έχει η τηλεπάθεια δηλαδή και όλα τα κύματα του κόσμου
Είχε ανακαλύψει το ιντερνέτ αυτή πριν ακόμα διαδοθεί
Τεσπα έλειπε η μάνα της να την ξεματιάσει. Ήμασταν και εποχή π.κ. (προ κινητού) οπότε έπεσε απελπισία
Της λέω θα σε ξεματιάσω εγώ
Σοβαρά βρε Κωστή ξέρεις
Αμέ λέω… (είχα φροντίσει να πάρω και το σοβαρό μου)
Οπότε παίρνω ένα κατάλληλο ύφος έκανα πως έλεγα διάφορα από μέσα μου
Φυσικά δεν έλεγα τίποτα παρά μόνο γέλασα… στο τέλος πείρα και ανάλογη έκφραση έριξα και ένα χασμουρητό…
Της λέω πο πο είχε πολύ μάτι κ.λπ.
Λοιπόν… έγινε μια χαρά. …  της πέρασαν τα πάντα

Οπότε τι να μας πει ο Ελβετός μυστικιστής ψυχολόγος… εδώ όλα τα σφάζουμε και ας πάει να τον βασκάνουν μη μας πάθει τίποτα

pixie

Εμένα οι απόψεις αυτού του ανθρώπου [ιδρυτή του Time Therapy], είναι απόλυτα ταιριαστές με τη φιλοσοφία ζωής και τον τρόπο σκέψης μου! :smile:

Το βρίσκω πολύ λογικό να γίνεται ο διαχωρισμός της επιφάνειας [μειωμένη συνειδητότητα] από τον βυθό [βαθύ ωκεανό]. Οι κακόβουλες προθέσεις, οι μοχθηρές ψυχές, οι ενοχές κλπ. ζουν στην επιφάνεια...

Αν κάποιοι έχουν ορίσει ως επίπεδο ύπαρξης τον βυθό [καθαρή συνειδητότητα], η οποιαδήποτε ενέργεια δεν τους επηρεάζει ιδιαίτερα παρόλο που δεν παύουν να είναι συνδεδεμένοι με το υπόλοιπο ''νερό''! ;-)

KostasD33

[quote user="pixie" post="345904"]Εμένα οι απόψεις αυτού του ανθρώπου [ιδρυτή του Time Therapy], είναι απόλυτα ταιριαστές με τη φιλοσοφία ζωής και τον τρόπο σκέψης μου! :smile: ...[/quote]

Σωπα
Δεν το περίμενα ότι θα ήταν ταιριαστές .......... :P
Βρε...
Ειδικά εσύ μόλις βλέπεις έστω μια παρανυχίδα με εσωτερισμό, μυστικισμό μεταφυσικό και πολλά άλλα σε ισμο σου περνανε όλα τα ματιάσματα που έφαγες στον δρόμο όταν περνάς κουναμενη και λιγαμενη........

pixie

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Ε, ναι, σωστά... με ξέρεις... δεν το διαψεύδω...  :razz: :mryellow:

283 Επισκέπτες, 0 Χρήστες