Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 276
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 254
  • Total: 255
  • Leon

Κάτω η Χούντα

Ξεκίνησε από cna, Μαΐου 07, 2010, 10:05:30 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

rain

[quote user="pixie" post="337262"]''αδερφέ, εδώ είμαι!''[/quote]

αδερφή μη με πεις μόνο  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

katinaki

[quote user="Michael_Design" post="337299"]
Αυτοί δεν πεινάνε ρε μεγάλε... διψάνε...  :cool:[/quote]

τελικά εσύ δεν θα πληρώσεις;  :roll:

Michael_Design

[quote user="katinaki" post="337318"][quote user="Michael_Design" post="337299"]
Αυτοί δεν πεινάνε ρε μεγάλε... διψάνε...  :cool:[/quote]

τελικά εσύ δεν θα πληρώσεις;  :roll:[/quote]Κατινάκι δυστυχώς δεν με παρακολουθείς και θα μείνεις μετεξεταστέα για τον Σεπτέμβριο... :cool:

KostasD33

δηλαδή άμα πω βράσε όριζα και την κάτσαμε την βάρκα είμαι κι εγώ εκτός θέματος?

Michael_Design

Άιντε καλά... στο τέλος βλέπω η pixie να μας κοτσάρει και 'δω καμιά χέστρα και να τραβήξει και το καζανάκι... :cool:

pixie

:mrblue:

Μπα, Μιχάλη, θα το σεβαστώ το θέμα, λέω να παραμείνω σοβαρή! :cool:

ΥΓ. Πάντως αν επιμένετε όλο και κάτι ''εικαστικό'' υπάρχει να κατευνάσει τα κοινωνικά δυσάρεστα... ;-) :lol:

Crazy

εγώ λέω να αφήσουμε τα κοινωνικά δυσάρεστα και να πάμε στα κοινωνικά ευχάριστα !!!

πάμε να χορέψουμε ???

NoName

ΠαράθεσηNoname έχω βαρεθεί σε αυτήν την χώρα να καλούμαι να αποδείξω το ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ.

Και εγώ βαριέμαι όπως και εσύ να συζητάω για το αυταπόδεικτο μόνο που δεν στο πετώ κατάμουτρα στον διάλογο μας διότι θα εννοούσα ότι βαριέμαι εσένα.
Ευτυχώς όμως από την 2010/05/07 - 22:05 που έβαλες το θέμα ότι έχουμε πια χούντα στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν έκλεισε, όλα τα κόμματα συνεχίζουν να προσέρχονται εκεί κανονικά και ας σφάζονται μεταξύ τους, δεν είδαμε Τανκς στους δρόμου, ούτε στρατιωτικούς επιτρόπους στις εφημερίδες στην Τηλεόραση και γενικά παντού.
Όποτε αυταπόδεικτο ότι δεν έχουμε χούντα. Μπορεί αυτό που έχουμε να μη μας αρέσει αλλά στην πολιτική ορολογία δεν το ονομάζουν χούντα. Εκτός αν επιμένεις και σε αυτό όπως με τα 200 και βάλε δις τζίρο Ελληνικής εταιρίας.

ΠαράθεσηΜια χούντα ποτέ δεν καταργεί όλες τις ελευθερίες παρά εκείνες που την ενοχλούν και την εμποδίζουν.
Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιος είναι ντεμέκ επαναστάτης το μόνο που γνωρίζω όμως ότι ντεμέκ χούντες δεν υπάρχουν. Ούτε κάνουν εκπτώσεις ούτε κάνουν προσφορές όταν πάρουν τα ινία στα χέρια τους.

Θα θελα να πω ότι δεν προσπαθώ να πείσω ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι καλά, ούτε ότι είναι για το καλό μας το ΔΝΤ, αυτό που προσπαθώ να πείσω είναι ότι δεν είναι σωστή ταχτική να φωνάζουμε για τον φανταστικό κακό λύκο που έρχεται για τα πρόβατα μας διότι όταν έρθει η πραγματικός ο λύκος κάνεις δεν θα μας πιστεύει.

ΠαράθεσηΔυστυχώς μου θυμίζετε ένα ποίημα που διάβασα κάποτε και είχε γραφτεί για να περιγράψει την λάθος αντιμετώπιση από τον ποιητή των πεπραγμένων των Ναζί:
"Όταν πήραν τους Εβραίους δεν μίλησα.
Όταν πήραν τους ομοφυλόφιλους δεν μίλησα.
Όταν πήραν τους κομμουνιστές δεν μίλησα.
Όταν....
Όταν...
Όταν...
Όταν ήρθαν να με πάρουν δεν υπήρχε πια κανείς να μιλήσει για μένα!"

Εκεί θα φτάσουμε πάλι αλλά μέσω άλλης οδού.

και εμένα μου βγαίνει μια παράφραση του πράγματι υπέροχου ποιήματος που παρέθεσες.
"Όταν πήραν τους Εβραίους φώναζα για τους ομοφυλόφιλους.
Όταν πήραν τους ομοφυλόφιλους φώναζα για τους κομμουνιστές.
Όταν πήραν τους κομμουνιστές φώναζα για τους !!!!.
Όταν....
Όταν...
Όταν...
Όταν ήρθαν να με πάρουν, μου φώναζαν όλοι μαζί!"

Εκεί είμαστε τώρα. Δια της συνηθισμένης οδού, δυστυχώς.

NoName

[quote user="pixie" post="337262"][quote user="NoName" post="337244"]
Είμαι σίγουρος ότι δεν τον υποστηρίζεις. Αλλά πες μου τι άλλο επιχείρημα, θα μπορούσες να δώσεις αν ήσουν συνήγορος του γιατί κατέλυσε την βουλή και έβαλε  την Ελλάδα σε γύψο για 7 χρόνια με χιλιάδες βασανισμούς, εκατοντάδες νεκρούς και αγνοούμενους και πολλά πολλά άλλα.
Η χούντα δεν ήταν ένα πολιτισμικό γεγονός που καταπίεσε απλά τις πνευματικές ανησυχίες. Είναι βαρβαρότητα και απανθρωπιά. [/quote]

Κατ' αρχήν δεν ανέφερα πουθενά ότι η χούντα ήταν ''πολιτισμικό γεγονός που καταπίεσε τις πνευματικές ανησυχίες'', δεν μπορείς να παραφράζεις επί το ελαφρότερον! :mad:
Εκτός αν με ενημερώνεις, για χουντικές πράξεις - όντως απάνθρωπες και εμετικές αθλιότητες με περικεφαλαία - αυτά είναι γνωστά.

Το να αλυσοδένει κάποιος την ελευθερογνωμία μου και να στραγγαλίζει την πνευματική μου συνείδηση, για μένα είναι η χειρότερη μορφή χούντας![/quote]Δεν γνώριζα ότι υπάρχει παράφραση επί το «ελαφρότερο». Αν πράγματι το έκανα, θα έγινε άθελα μου.
Η δική σου η γραφή μου άφησε μια συγκεκριμένη εντύπωση. Δεν άλλαξα την εντύπωση που αποκόμισα.
Αν η εντύπωση μου είναι λάθος πάλι την συγγνώμη μου.

Απλά να θυμίσω με μια εικόνα ότι η χούντα πέρα από το στραγγάλισμα του πνεύματος στραγγάλιζε με ηλεκτροσόκ στα γεννητικά όργανα τους ανθρώπους. Ο Μουστακλής είναι ένα μόνο παράδειγμα και ήταν και στρατιωτικός, μόνο που δεν ήταν φασίστας.

pixie

Ναι, το γνωρίζω, κι όλο αυτό σαφώς γινότανε επειδή οι άνθρωποι αυτοί είχαν ένα ελεύθερο πνεύμα και αντιστάθηκαν έως θανάτου στην ιδέα της χούντας κάνοντας απόπειρα για την ανατροπή της στην προκειμένη περίπτωση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φρίκη από το να βασανίζονται άνθρωποι για να πουληθούν, για να προδώσουν τις πεποιθήσεις τους ή τους συνανθρώπους τους, τι να πω. Εύγε σ' αυτά τα παλληκάρια!

Ο Σπύρος Μουστακλής ήταν ήρωας, όχι μόνο για τις ιδέες, για τη στάση που κράτησε αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθειά του και το σθένος του - όντας παράλυτος - να ξαναγυρίσει στη ζωή!
Είχα διαβάσει για εκείνον μετά το θάνατό του, τυχαία, κάποια αφιερώματα σε άρθρα στην Ελευθεροτυπία το 2003 & 2004 για το κίνημα του Ναυτικού κι έτσι έμαθα.

:sad:

mazdaden

Κατω η χουντα των υπηρετων των αμερικανων,του οσφυοκαμπτη Γεωργακη στις προσταγες του αφεντικου του..
Η Ελλαδα ζει 4000 χρονια..και θα συνεχιση να ζη σε πεισμα ολων αυτων που οταν εμεις κτιζαμε Ακροπολη,αυτοι ζουσαν σε σπηλιες και ετρωγαν βαλανιδια!!

cna

Όοοοχχχχιιιι, σε αυτήν την χώρα προστατεύεται η ελευθερία του λόγου. Σε αυτήν την χώρα μπορεί ο καθένας να λέει ελεύθερα την γνώμη του.
Τα σχόλια από το troktiko

Δηλαδή αν εγώ κατηγορήσω την κυβέρνηση για εθνική μειοδοσία θα μπορεί πλέον και με το νόμο να με σέρνει στα δικαστήρια (το λιγότερο). Αυτή είναι η ελευθερία του λόγου. Μια πιο light μορφή του κινέζικου καθεστώτος. Ε τι; Μόνο για τα λιμάνια και τον ΟΣΕ θα μας άνοιγε τα μάτια η Cosco; Να μην μας ρίξει και καμιά νομοθετικού περιεχομένου ιδέα;

pixie

Τελικά έχουμε κατοχή??? Ιδιότυπη βέβαια, αλλά κατοχή!

Ο λαός επέλεξε ένα σοσιαλιστικό κόμμα να κυβερνήσει τη χώρα, και βρέθηκε να έχει πρωθυπουργό τον Όλι και την Άγκελα! Οι οποίοι δεν είναι Έλληνες και στην τελική, δεν είναι τα πρόσωπα  που έχουμε εκλέξει για να μας κυβερνήσουν...
Πράγμα που σημαίνει ότι οι εξουσίες που πηγάζουν από τον λαό, όπως ορίζουν τα άρθρα του Συντάγματος, ουδόλως λειτουργούν ή έχουν τεθεί σε αναστολή.

Να θυμηθούμε μερικά από τα άρθρα του Συντάγματος?

''Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχέωση της Πολιτείας...''
Υπάρχει σαφής παραβίαση νομίζω όταν η ίδια η κυβέρνηση ωθεί, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, σε οικονομική εξαθλίωση και σε κόλαση μιζέριας και σε επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου.

''Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κράτος...''
Θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος! Το οποίο όμως παραβιάζεται όταν ζητείται η άμεση απόλυση τόσων δημοσίων υπαλλήλων [210.000 - 250.000].

Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι εργασίας, που συμπληρώνονται από τις συλλογικές συμβάσεις...
Ναι, αλλά σήμερα μιλάμε για κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων!
Και έχουμε μια κυβέρνηση η οποία σπεύδει να υπακούσει άμεσα, από τη στιγμή που μειώνει τις αμοιβές των εργαζόμενων κατά 7% [?] και βλέπουμε...

Με ποιό τρόπο δηλαδή πρέπει να υπερασπιστούμε το Σύνταγμά μας?
Πώς να περισώσουμε τους μισθούς μας και τις συντάξεις που, ενώ προστατεύονται από το υπάρχον Σύνταγμα, αίρονται από την χούντα που με το έτσι θέλω μας επιβάλλεται?

:cool:

pixie

Είναι γεγονός ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαμε παρόμοια επιδρομή σε στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα! Κατάργηση θεσμοθετημένων κρατικών υποχρεώσεων...

Τι ''μάρκα'' σοσιαλισμός είναι αυτός που ανεβάζει τα είδη πρώτης ανάγκης ενώ μειώνει τους μισθούς?
Τι είδους σοσιαλισμός είναι αυτός όταν την 1/12, τότε με την έκτακτη οικονομική ενίσχυση της υποτιθέμενης κοινωνικής αλληλεγγύης, είχε δηλώσει στη Βουλή: Τα βρήκαμε τα λεφτά, και τώρα να μην χορηγεί στους πενιχρά αμειβόμενους, δικαιούχους αυτού του επιδόματος, την δεύτερη δόση?

rain

έλα ρε συ μη μου πεις ότι ψήφισες πασόκ για να έρθει ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα? Σαν να λες το κουκουέ θα κάνει επανάσταση με τα πάμε >διαδήλωση μπορείς κι εσύ<  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

254 Επισκέπτες, 1 Χρήστης