Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 272
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 275
  • Total: 276
  • Leon

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

Ξεκίνησε από Atma, Δεκεμβρίου 08, 2004, 08:47:58 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Φρικ, δεν κάνω μαθήματα σε κανέναν και πολύ περισσότερο σ'εσένα, ΟΚ;
Απλώς δεν το βλέπω εγκεφαλικά το ζήτημα, αλλά καθαρά συναισθηματικά.
Αλλά ακόμα και με ψυχρή, λογική ανάλυση και πάλι γίνεσαι-τουλάχιστον εγώ γίνομαι, ΟΚ;- έξαλλος όταν διαβάζεις ότι η φθορά δημόσιας περιουσίας
δικαιολογεί τον καλά εκπαιδευμένο -όπως είπες- στην ευγενή τέχνη του φόνου, να δολοφονεί ένα παιδί ή οποιονδήποτε άλλον εναντίον του οποίου
τον ξαμολούν τα αφεντικά του.
Και τέλος, μπορεί να χρησιμοποιείται ο ευφημισμός "δημόσιος υπάλληλος"
πλην όμως, η ουσία δεν αλλάζει. Εκπαιδεύονται για να βιαιοπραγούν,
να ξυλοκοπούν και να σκοτώνουν. Από παππούδες συνταξιούχους ή τα ξεχάσαμε αυτά; Και πείτε μου τώρα ότι κινδύνευαν οι ντουλάπες από τα άκακα, ταλαιπωρημένα γερόντια και ότι τους ξυλοκοπούσαν υπερασπιζόμενοι τη "δημόσια περιουσία" και ευρισκόμενοι σε άμυνα,
οι περιβόητοι δημόσιοι υπάλληλοι! Ε, όλα έχουν και ένα όριο.
Συνηθίζει κανείς και γίνεται παχύδερμο σε πολλά, αλλά όχι και σε όλα.

Συναισθηματικά πάντα. Ε, μα πια!

freak

ενερτζαιζερ θα ηθελα να πω καποια πραγματα σχετικα με τις υπερβολες που διεκρινα στο τελευταιο σου σχολιο.

καταρχην οχι μονο δεν ειναι ολοι οι αστεγοι εγκληματιες οπως ισως υπονοεις με το σχολιο περι του σπιτιου που θα ανοιξουν οπως δεν ειναι κ ολοι ξενοι..δεν ξερω αλλα μου θυμισε λιγο καποιους που ξεπηδησαν απο το αυγο του φιδιου αυτα τα σχολια σου. επισης στους αστεγους κ σε αυτους που κυνηγουν μια καλυτερη ζωη η λυση δεν ειναι το κλεισιμο των συνορων αλλα η βοηθεια.

επισης αλλο η αναρχια κ αλλο η πολιτικη αναρχια... απλα για να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα.

τελος για το παρισι... οι κλουβες ειναι κατανοητο απο ολους γιατι καηκαν.. τα αυτοκινητα τωρα καηκαν στον βωμο του αστισμου.. μιας κ συμβολιζουν την αστικη αυτη ζωη. τη ζωη που τους αρνουνται οι λευκοι γαλλοι.. το οτι την πληρωσαν κ ανθρωποι που μπορει να συμπασχουν με τους εξεγερμενους η να μην τους εκμεταλευοντουσαν το δεχομαι.. ισως να ειναι το μοναδικο λαθος που μπορεις να τους προσαψεις. δες ομως ποσο αποξενωμενοι νοιωθουν απο την ολη κοινωνια οταν καινε ακομα κ τον τοπο διανομη τους.  κ δεν λαμβανει χωρα μονο στο παρισι αλλα σε ολη τη γαλλια, κ στο βελγιο κ στη γερμανια κ οπου αλλου θα ξεσπασουν πυρηνες εξεγερσης. θα προτιμουσα να πηγαιναν στο παρισι κ να εκαιγαν το κοινοβουλειο αν θες τη γνωμη μου.. εννοειται πως θα υπηρξαν κ καποιοι που θα το εκμεταλευτηκαν για ληστειες κ δεν ξερω εγω τι αλλο αλλα εναι αδικο την εξεγερση αυτη να την επικεντρωνεις εκει. αποτελει εξεγερση κ οχι πλιατσικο η χουλιγκανισμους. κ οι μεροκαματιαρηδες που λες δεν ειναι τοσο αθωοι..

energizer

...δεν νιωθω οτι απολογουμαι αλλα για καλυτερη κατανοηση...
...δεν ειρωνευτηκα το θανατο του νεαρου...αλλα σαφεστατα ειρωνευτηκα τον "ηρωισμο" του...
 :evil:
...οσο για τους μεταναστες εχουν γραφει πολλα...μπορεις να τα συμβουλευθεις & αν θες την γνωμη μου στην Ελλαδα εχει επιτελεστει ενα "θαυμα"...1 χωρα 10.000.000(σκαρτα) ανθρωπων ενσωματωσε 1.000.000(νομιμους/δηλωμενους) μπορει & 2-3 μυρια με τους λαθραιους/παρανομους...
...αν αυτο το λες οικουμενικοτητα...εγω το λεω αυτοκαταστροφη!
 :evil:
...οσο για τους χαρακτηρισμους σου...ειμαι μελος μιας μεσοαστικης οικογενειας που προοδευτικα εγινε μικροαστικη...δεν το παιζω "διανοουμενος"...αλλα φροντιζω ν'αναπαραγω αυτα που ολοι(σχετικο) συζητανε μεταξυ τους αλλα την κρισιμη ωρα "ποιουν την νισσα"...
 :roll:
...εχεις καθε δικαιωμα να διαφωνεις...αλλα οταν χαρακτηριζεις...θα σου επιστρεφονται χαρακτηρισμοι...
 :twisted:

freak

Παράθεση από: "tristana"Δεν θα απαντήσω σε τίποτα άλλο παρά σ'αυτό το προκλητικό.
"Να ανοίξουν τα σύνορα ώστε να αυξηθούν οι άστεγοι".
'Ωστε πιστεύεις ότι το θέμα αφορά μόνο τους οικονομικούς μετανάστες, έτσι; Που τους φοβάσαι επιπλέον ως εν δυνάμει ληστές.
Προφανώς -όπως λες και εσύ- δεν θα έχεις κινδυνεύσει ποτέ να μείνεις άστεγος, σωστά; Δεν λέω να έχεις μείνει άστεγος, διότι ως γνωστόν -κατ'εσέ- άστεγοι μένουν οι αποτυχημένοι, οι άχρηστοι και οι "ξένοι", σωστά; Μετά από αυτή τη δήλωσή σου κατανοώ γιατί κόπτεσαι κατά της κενής, καταναλωτικής εποχής σε άλλο θεματάκι.
Φυσικά και είναι δικαίωμά σου αναφαίρετο να λες ό,τι θέλεις.
Το ανεπίτρεπτο είναι να ειρωνεύεσαι κάτι όπως ο θάνατος ενός παιδιού.
Εκεί είναι η διαφορά. Τα "αφ'υψηλού"  και τα "υπεράνω" αντί για τη σιωπή και μάλιστα για ένα θέμα στο οποίο δηλώνεις και σχετική άγνοια είναι τουλάχιστον απαράδεκτα... κατά την ταπεινή μου άποψη, πάντα.

με καλυψες απολυτα.

energizer

...προς freak...
...διαφωνουμε στις προσεγγισεις μας...αλλα τουλαχιστον μπορουμε να συζηταμε...
...ελπιζω να κατανοεις οτι η τοποθετηση μου δεν αποτελει αξιωμα...
 :wink:

freak

τριστανα συμφωνουμε.. το ιδιο πραγμα λεμε...
ενερτζαιζερ με αυτα τα 3 εκατομυρια λαθραιους θα ελεγα οτι υπερβαλεις... σιγα μην ειναι κ μειοψηφια οι ελληνες....
βεβαια αυτα εκατομυρια που λες των μεταναστων μας εκαναν τα εργα για τους ολυμπιακους αλλα το τι ψαχνεις ε?....
αυτοκαταστροφη η εισροη μεταναστων? γιατι τους αντιλαμβανεσαι ως εχθρους δεν το καταλαβαινω... λες κ ειναι κανα μυστικο ταγμα που ερχεται να αλλωσει αυτην την δυσμοιρη χωρα... ποσο πια να αντεξει κ αυτη ε?.... χμμμ...
δεν περνω την τοποθετηση σου ως ορισμο οπως δεν θεωρω κ την δικη μου αντιστοιχα... οποτε μην ανυσηχεις.
τελος ο νεαρος γιατι δεν μπορει να μπει στα στεγανα των ηρωων που ανεφερες? λογω της μολοτωφ?

Bijoux

Bijoux

ΟΤΑΝ ΧΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ
ΤΗ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ
ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ

..πλατεια Nαυαρινου ...

energizer

...ακριβως φιλτατε...ο ηρωας ειναι συνεπης...& ανιδιοτελης!!!
...σιγουρα αποκλειεται να ειναι αντιθετος στην πλειοψηφια...(βασικη αρχη δημοκρατιας!)
...το μεταναστευτικο ρευμα εχει σαφεστατο αντικτυπο στους δεικτες εγκληματικοτητας(για καθε κατηγορια αδικηματος!)...
...επισης εχει το μεριδιο του στην πιτα της ανεργιας(δεν δικαιολογω τους πτυχιουχους Ελληναραδες!)...
...αν υπηρχε η καταλληλη υποδομη & ελεγχος ισως να μην γινοταν καν αυτη η κουβεντα...
 :roll:
...το συναισθημα οταν υπερβαινει την λογικη δεν ειναι ποτε καλος συμβουλος!
 :lol:

tristana

Ενερτζάιζερ, για εξήγησέ μου πότε το συναίσθημα υπερβαίνει της λογικής;
Υπάρχουν τέτοια κριτήρια; Και αν ναι, ποιος τα έθεσε και γιατί πρέπει να τα θεωρήσω σωστά; Αλλά όπως σου είπα ακόμα και η ψυχρή λογική καταδικάζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες. ΟΚ;

Πτυχιούχους Ελληναράδες;; Τι ακριβώς εννοείς έτσι απαξιωτικά;

Και δυστυχώς, για σένα οι στατιστικές σε διαψεύδουν.
Η εγκληματικότητα δεν αυξήθηκε εξαιτίας των οικονομικών μεταναστών.

Και κανείς δεν μίλησε για ήρωες και για άλλες ταμπέλες.
Πρόκειται για ένα απλό, ανθρώπινο θέμα. Τελεία και παύλα.
'Ενα παιδί -καταλαβαίνεις τι πάει να πει παιδί; Θυμάσαι πως νιώθει ένας έφηβος;;;- δολοφονήθηκε. Εν ψυχρώ. Και με αποκαλείς "υπερβολικά συναισθηματική"; 'Εχασαν και οι λέξεις το νόημά τους πια.
Δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε όσα θεωρώ εξωφρενικά. Δεν έχει νόημα.
Σου εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στη θέση ενός ανθρώπου άνεργου και άστεγου, διότι σε διαβεβαιώ ότι το θέμα δεν σηκώνει συναισθηματισμούς.
Μόνον εξευτελισμούς.

freak

τιποτα δεν αποκλειει ενα ηρωα απο το να ειναι αντιμετωπος με την πλειοψηφια εκτος κ αν θες να μου πεις οτι πχ. οι γερμανοι που αντισταθηκαν στις θηριοδειες του χιτλερ δεν ηταν ηρωες. η βασικη αρχη της δημοκρατιας δεν ειναι μονο το οτι αποφασιζει η πλειοψηφια αλλα κ ο σεβασμος στην καθε λογης μειοψηφια. το μεταναστευτικο ρευμα εχει αντικτυπο στην εγκληματικοτητα.. σαφως κ θα μεταναστευσουν κ εγκληματιες οπως εγινε κ γινεται παντου. δεν ειναι μονο η ελλαδα που το περνα αυτο.. εχει κ αυτη αλλωστε τους δικους της εγκληματιες που εχουν μεταναστευσει η μεταναστευσαν στο παρελθον η θα το κανουν στο μελλον.... αλλο αυτο ομως κ αλλο το οτι ολοι οι ξενοι ειναι η κλεφτες η εν δυναμη κλεφτες που θεωρω οτι λες.
επισης στην ελλαδα οι μεταναστες δεν εχουν κανενα μεριδιο στην πιτα της ανεργιας. ακριβως γιατι απασχολουνται σε εποχειακες δουλειες κ σε οικοδομικες η αγροτικες η εστω δουλειες τυπου κουριερ. δουλειες που οι ελληνες σνομπαρουν κ δεν επιθυμουν να κανουν... η ανεργια ωφειλεται στο οτι δεν υπαρχουν δουλειες.
ακομα η μολοτωφ δεν καταλαβαινω γιατι δηλωνει ιδιοτελεια ενω το πιστολι του μπατσου ειναι ανιδιοτελες.
στο τελικο σου συμπερασμα συμφωνω.

συντροφικα.

freak

Παράθεση από: "tristana"Ενερτζάιζερ, για εξήγησέ μου πότε το συναίσθημα υπερβαίνει της λογικής;
Υπάρχουν τέτοια κριτήρια; Και αν ναι, ποιος τα έθεσε και γιατί πρέπει να τα θεωρήσω σωστά; Αλλά όπως σου είπα ακόμα και η ψυχρή λογική καταδικάζει τις εν ψυχρώ δολοφονίες. ΟΚ;

Πτυχιούχους Ελληναράδες;; Τι ακριβώς εννοείς έτσι απαξιωτικά;

Και δυστυχώς, για σένα οι στατιστικές σε διαψεύδουν.
Η εγκληματικότητα δεν αυξήθηκε εξαιτίας των οικονομικών μεταναστών.

Και κανείς δεν μίλησε για ήρωες και για άλλες ταμπέλες.
Πρόκειται για ένα απλό, ανθρώπινο θέμα. Τελεία και παύλα.
'Ενα παιδί -καταλαβαίνεις τι πάει να πει παιδί; Θυμάσαι πως νιώθει ένας έφηβος;;;- δολοφονήθηκε. Εν ψυχρώ. Και με αποκαλείς "υπερβολικά συναισθηματική"; 'Εχασαν και οι λέξεις το νόημά τους πια.
Δεν θα συνεχίσω να απαντώ σε όσα θεωρώ εξωφρενικά. Δεν έχει νόημα.
Σου εύχομαι να μην βρεθείς ποτέ στη θέση ενός ανθρώπου άνεργου και άστεγου, διότι σε διαβεβαιώ ότι το θέμα δεν σηκώνει συναισθηματισμούς.
Μόνον εξευτελισμούς.

κ παλι τα ειπες ολα.. με καλυψες απολυτα.

kuria

" ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ "
αραγε που μεσα ζει;
ζει μεσα απο τα βουλευτιλικια αυτων που ξεπουληθηκαν;
ζει μεσα απο τη δυνατοτητα των μαθητων να γλυτωσουν μια μερα μαθημα;
ζει μεσα απο το βιβλιο της ιστοριας που απαξιωνεται ακομα να το καταγραψει  αν και εχουν παρελθει 32 χρονια;
ζει μεσα απο την ευκαιρια που παρεχει για παρατες και ταμπουρλα;

[size=24]ΟΧΙ![/size]

[size=18]ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ[/size]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

kuria

και για να μην παρανοουμε τις εννοιες...
ο φασισμος δεν αφορα μονο τα δηλωμενα δικτατορικα εθνικιστικα συστηματα διακυβερνησης... τουλαχιστον εκει ξερεις τι αντιμετωπιζεις και μπορεις να αντισταθεις επαναστατικα...
η αναγκη αφυπνησης υπαρχει στα λεγομενα "δημοκρατικα" πολιτευματα...
εκει οπου οι πολιτες εφησυχαζουν και δεν κατανοουν οτι οι καθημερινες υποχωρησεις απο δυσδιακριτα εως και απροκαλυπτα εξευτελιστικες που κανουν για να εξασφαλισουν τα μεσα επιβιωσης των ιδιων και των οικογενειων τους, το ηλεκτρονικο φακελωμα των προσωπικων δεδομενων τους καθως και το εθιμοτυπικο φιμωμα που επιβαλλεται ωστε να ειναι καποιος κοινωνικα αποδεκτος, ειναι εκφρασεις φασισμου...

καιρος λοιπον να λογαριασουμε τι ειμαστε και που βαδιζουμε...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

freak

ενα ειναι σιγουρο παντως... το πολυτεχνειο δεν ειναι μονο μια γιορτη.

συντροφικα.

275 Επισκέπτες, 1 Χρήστης