Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 323
  • Total: 323

Υπομονή!

Ξεκίνησε από pixie, Σεπτεμβρίου 28, 2010, 12:16:54 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

pixie

''Η υπομονή είναι το δυσκολότερο πράγμα, αλλά και το μόνο που αξίζει να μάθει κανείς.
Κάθε σκίρτημα της φύσης, κάθε ανάπτυξη, κάθε ειρήνη, πρόοδος, ομορφιά στον κόσμο, στηρίζεται στην υπομονή. Χρειάζεται χρόνο, γαλήνη, εμπιστοσύνη, χρειάζεται την πίστη σε μακροπρόθεσμες και χρονοβόρες διαδικασίες, πιο χρονοβόρες από τη διάρκεια της ζωής ενός ατόμου...''

Τάδε έφη ο αγαπητός Hermann Hesse!

Ομολογώ ότι τη συγκεκριμένη αρετή δεν την είχα αρχικά στη ζωή μου! Όχι πως εγκατέλειπα την προσπάθεια στα δύσκολα, αλλά λειτουργώντας άμεσα, αυθόρμητα ή παρορμητικά, δεν έμπαινα στη λογική να περιμένω τα πράγματα να βρουν το δρόμο τους. ΄Η μάλλον ήθελα τις λύσεις ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!

Η υπομονή ήρθε στο πέρασμα του χρόνου, πακέτο μαζί με την κατανόηση, τον σεβασμό σε στόχους και αξίες, την αυτοπειθαρχία. Άρχισα μάλιστα να εξασκούμαι στη διαδικασία της και να αποδέχομαι κάθε στάση, ακόμα και τις δυσκολίες ή τα εμπόδια, περιμένοντας τα αποτελέσματα.
Ακόμα και τώρα όμως δεν παύω να θεωρώ πως τα όρια της υπομονής μου είναι λιγουλάκι εύθραυστα!  :smile:

Αξίζει άραγε να υπομένουμε ή είναι χάσιμο χρόνου?
Πρέπει να αναζητούμε άμεσα εναλλακτικές λύσεις?
Μήπως η πολλή υπομονή είναι και ένα είδος δειλίας ή απόσυρσης?

kapoia_za

υπομονή..(ταλαιπώρια)
αναμονή..(επίσης)
εμμονή..(άστα να πάνε..)
προσμονή..(αυτή μάλιστα)
 :razz:

επιμονή ή υπομονή..;

black_velvet

Επιμονή και υπομονή.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

katinaki

Hesse Mesa δηλαδή...  :mrgreen:

τη συγκεκριμένη αρετή, ούτε εγώ την έχω  :oops:

larus audouinii

"Το να επιμένεις" για να δημιουργήσεις, να κατορθώσεις κάτι δεν ακούγεται άσχημο
Υπομονή από ένα σημείο και μετά ούτε σε γαϊδούρια

KostasD33

Για την επιμονή υπάρχει το ο επιμένων νικά, για το υπομονή υπάρχει κάποια παροιμία?

KostasD33

Χα.. μόνος μου ρωταω μόνος μου απαντάω.... βρήκα όμως αυτά
[cell class=spoiler]* "Η υπομονή είναι η καλύτερη από τις ποιότητες. Όποιος την κατέχει κατέχει όλα τα πράγματα." ~ Ανώνυμος
    * "Η υπομονή είναι μία αρετή." ~ Ανώνυμος
    * "Η υπομονή είναι πικρό φυτό αλλά έχει γλυκό καρπό." ~ Γερμανική παροιμία
    * "Η υπομονή και η επιμονή έχουν μια μαγική επίδραση με την οποία οι δυσκολίες εξαφανίζονται και τα εμπόδια γίνονται αθέατα." ~ Τζον Κουίνσι Άνταμς
    * "Η υπομονή μας θα καταφέρει περισσότερα από την δύναμή μας." ~ Έντμουντ Μπουρκ
    * "Στο τέλος της υπομονής, υπάρχει χαρά." ~ Ανώνυμος
    * "Υπομονή, ουσ. Μια μικρή μορφή απελπισίας, μεταμφιεσμένη σε αρετή." ~ Αμβρόσιος Μπιρς[/cell]

Τα οποία μάλλον όλα είναι άρες μάρες κουκουνάρες για την υπομονή και το πραγματικά ευφυές νομίζω είναι το τελευταίο του Αμβρόσιου

[align=center]άριστη όμως άποψη ειναι του Αρκά

[albumimg]12282[/albumimg][/align]

κώστας

επιμονή ή υπομονή..;
...
Για την επιμονή υπάρχει το ο επιμένων νικά, για το υπομονή υπάρχει κάποια παροιμία?
Της φιλολογίας δεν είμαι [ας έχουν άλλοι αυτή τη δόξα]
αλλά επιμένω, επι-μένω, πάει να πει
δεν μένω απλώς εκεί που κάθομαι αλλά, επι-
προχωράω. π.χ. επι-τίθεμαι [και, στατική επίθεση ή προς τα πίσω, δεν νομίζω ότι υφίσταται]
Άρα, προχωράω, κερδίζω. [Σε αντίθεση με την επίθεση που ενδέχεται να φας τα μούτρα σου]
Υπο-μένω τώρα, εγώ το καταλαβαίνω ως
είμαι κάπου κατά λάθος, ενώ δεν θα έπρεπε να είμαι
και συνεχίζω να είμαι εκεί, στο ίδιο μέρος
που δεν θέλω να είμαι.
Μπορεί και ο υπομένων να νικήσει.
Μόνο που πρώτα πρέπει να νικηθεί από την απελπισία.
Ενώ ο επιμένων -σημειώνω- δεν ξεκινά με ήττα.

Υπό προϋποθέσεις λοιπόν
συμφωνώ με την άποψη:
Επιμονή και υπομονή
η οποία άλλωστε εκφράστηκε με θεϊκή σαφήνεια.
eLe

pixie

[quote user="κώστας" post="341759"]
Της φιλολογίας δεν είμαι...
.... αλλά... επι-προχωράω...[/quote]
Μάλιστα! Είσαι της γλωσσοκτονίας μήπως?  :mryellow:
Και σαφώς, αυτή είναι μια βαθύτατα προσωπική στάση την οποία οφείλουμε να δεχόμαστε με υπομονή, χωρίς να ωρυόμεθα, τη στιγμή που, πολλές φορές, προσφέρει ευθυμία κι ένα καλό μασάζ στα νεύρα. ;-)

Δεν μένει παρά να βγάλουμε το καπέλο στους εκσυγχρονιστές λεξικοπλάστες ... :razz: :lol:

GEORGIA 111

Κατά τη γνώμη μου η υπομονή κρύβει μέσα της ταπεινότητα.
Σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τη βαθιά επίγνωση της κατάστασης που βιώνουμε και
την αυτογνωσία (αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι την αδυναμία μας ως προς τη στιγμή).
Συνειδητή αντιμετώπιση που μόνο ώφελος μπορούμε να έχουμε απ'αυτή.
Εξάλλου αδύναμη αίσθηση δε σημαίνει,αδυναμία χαρακτήρα.Οπότε...μέσα από την
αρχική αποδοχή έρχεται...συνήθως και η αλλαγή που είναι και το ζητούμενο.

kapoia_za

ο επιμένων νικά..
ο επίμονος όμως μπορεί να σε ξεκάνει..

kapoia_za

[quote user="katinaki" post="341749"]Hesse Mesa δηλαδή..[/quote]
: ))

κώστας

Ο επίμονος τρώει σφαλιάρα και ισιώνει.
Ο μαζοχιστής επίμονος είναι όντως πρόβλημα.
eLe

larus audouinii

[quote user="GEORGIA 111" post="341763"]Κατά τη γνώμη μου η υπομονή κρύβει μέσα της ταπεινότητα.
Σχετίζεται κατά κάποιο τρόπο με τη βαθιά επίγνωση της κατάστασης που βιώνουμε και
την αυτογνωσία (αναγνωρίζοντας και αποδεχόμενοι την αδυναμία μας ως προς τη στιγμή).
Συνειδητή αντιμετώπιση που μόνο ώφελος μπορούμε να έχουμε απ'αυτή.
Εξάλλου αδύναμη αίσθηση δε σημαίνει,αδυναμία χαρακτήρα.Οπότε...μέσα από την
αρχική αποδοχή έρχεται...συνήθως και η αλλαγή που είναι και το ζητούμενο.[/quote]

!

Η ταπεινοφροσύνη είναι από τα σημαντικότερα αγαθά,
αρκεί να κατανοήσει κανείς το νόημα που εμπεριέχει

Κανένας μας συνήθως δεν θέλει να φωτογραφίζει τις δύσκολες στιγμές της ανηφοριάς,
αλλά την θέα από κάπου ψηλότερα, εκεί που έχει φτάσει, ή εκεί που τον έχει πάει το μονοπάτι

pixie

[quote user="κώστας" post="341830"]Ο επίμονος τρώει σφαλιάρα και ισιώνει.
Ο μαζοχιστής επίμονος είναι όντως πρόβλημα.[/quote]

Υπάρχει και το άλλο... το σημείο όπου φτάνει κάποιος να μεταμορφώνεται - λόγω επιμονής ή υπομονής - σε ηθικό μαζοχιστή του ίδιου του του εαυτού...

323 Επισκέπτες, 0 Χρήστες