Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 464
  • Total: 464

Εσείς το ξέρατε;

Ξεκίνησε από papadia, Ιουνίου 18, 2007, 09:38:34 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Μικρά καθημερινά (και όχι μόνο) νέα που μας αφορούν όλους.

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

black_velvet

...πως από τις 27 Μαΐου καταργήθηκε η χρέωσητου κουβέρ στα εστιατόρια στην Ελλάδα;

Αν σας το χρεώσουν, μην διστάσετε να ζητήσετε την αφαίρεσή του από τον λογαριασμό. Και... μην ανησυχείτε, η χρέωση για το ψωμί που θα παραγγείλετε για να συνοδέψετε το φαγητό σας ξεκινά από το 1,00 ευρώ!!!

cna

Τί είχαμε τί χάσαμε δηλαδή...

Rakendytos

..πως ο προεδρος του ΣΕΚ
(Σοσιαλιστικο Εργατικο Κομμα) κυριος Γκαργκανας
ειναι αδελφος του γνωστου τραπεζιτη??  :wink:

Οχι πως εχω κατι με τον κ προεδρο απλα το αναφερω..  :D

black_velvet

Αυτό το έλαβα με mail πριν λίγες μέρες αλλά δεν ξέρω αν ισχύει... Υπάρχουν όντως οι αριθμοί αυτοί στο κάτω μέρος της συσκευασίας; Ούτε αυτό δεν ξέρω..  ]

Ξέρετε ότι αν το γάλα στο χάρτινο μπουκάλι δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο; Ο νόμος επιτρέπει τις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία. Όταν το γάλα φτάνει στο σουπερμάρκετ για την πώληση, φέρνει έναν αριθμό στο κάτω μέρος της συσκευασίας του. Αυτό το νούμερο είναι από το 1 έως το 5. Αρκεί να αγοράζετε γάλα που φέρει έως τον αριθμό 3, δηλαδή γάλα που έχει ανα-παστεριωθεί 2 φορές. Σας συμβουλεύουμε να μην αγοράζετε γάλα με αριθμό 4 ή 5 γιατί η ποιότητά του έχει καταστραφεί. Αν αγοράζετε κασόνι με μπουκάλια γάλα, ο ίδιος αριθμός αναγράφεται στο κάτω μέρος του, 1 έως 5. Αν έχει τον αριθμό 1 σημαίνει ότι βγαίνει από το εργοστάσιο για πρώτη φορά, αλλά αν έχει τον αριθμό 4 σημαίνει ότι έχει ήδη γυρίσει πίσω στη βιομηχανία 3 φορές. Την επόμενη φορά που θα αγοράσετε γάλα, κοιτάξτε στον πάτο του μπουκαλιού. Μην αγοράσετε γάλατα με αριθμό 4 ή 5, ούτε ακόμα και με 3, αν είστε λεπτομερείς στις αγορές σας.

heinrich

στο μπουκάλι δεν είδα τίποτα

Christina:-)

Παράθεση από: "heinrich"στο μπουκάλι δεν είδα τίποτα

HEINδες καλυτερα γιατι ειναι χτυπητο,δεν εχει μελανι για να φαινεται.σκετο χαραγμα ειναι το νουμερο.

heinrich

έχω αετίσια ματιά οκ?
χεχεχε, έχει κάτι κωδικούς αλλά δεν έχει κάτι μεμονωμένο όπως δείχνει και η φωτογραφία που κυκλοφορεί από το χάρτινο.
εγώ πάντως  το πίνω και δεν έχω δει καμμιά διαφορά στο δέρμα των 3 χεριών μου.

black_velvet

Καλά, όταν μεγαλώσει και το 4ο χέρι σου αρκετά, σφύρα μας!   ]

Christina:-)

:24:  :24:  :24:  :24:  :24:

Ειπα και γω...

TZINA_

παιδιά το γάλα στο μπουκάλι είναι υψηλής παστερίωσης που σημαίνει και μακράς διάρκειας....οπότε δεν υπάρχει ο αριθμός...

θα τον δείτε μόνο στην χάρτινη συσκευασία που είναι το φρέσκο γάλα κι η διάρκεια του είναι 3-4 μέρες....

αυτό το γάλα όταν λήγει επιστρέφεται και ξανα-παστεριώνεται....

black_velvet

Υπάρχει όμως και φρέσκο γάλα που κυκλοφορεί σε πλαστικό μπουκάλι. Τι γίνεται με αυτό; Επιστρέφεται και ξαναπαστεριώνεται; Και πού είναι ο ενδεικτικός αριθμός των φορών που έχει παστεριωθεί;

plus

τωρα που καποια ηρθε και καθαρισε να πω πως.

τα light γαλατα που πινουμε ειναι ακριβως αυτα.
ηταν πληρους πριν, εληξαν και τα πηγαν
ξανα για επεξεργασια και ετσι βγαινει το
light.
συνεπως γνωριζουμε οτι το light ειναι σιγουρα καραληγμενο.

Rakendytos

..και μετα τη 5η παστεριωση το τρως ρυζογαλο
η επιδορπιο φρουτων..
Αρε καμτσικι που θελετε.. (που λεει κι ο παππους του Ρακενδυτου..)

kuria

... πως ξαναερημομαζευτηκα η ασωτη;   :P
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

464 Επισκέπτες, 0 Χρήστες