Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 186
  • Total: 187
  • Leon

πάρε τώρα που γυρίζει

Ξεκίνησε από κώστας, Μαΐου 17, 2014, 05:24:11 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

eLe

larus audouinii

[quote user="κώστας" post="375326"][align=justify][/align][/quote]

Θα (που λέει ο λόγος δηλ.) κλάψω! Μήπως να κάναμε έναν έρανο  (από αυτά που δεν έμειναν εννοείται,...σε μένα τουλάχιστον) βοήθειας υπέρ του κώστας αυτή την φορά ; :-)
Το ίδιο σκεπτόμουν και ας ειπώθηκε ως τώρα το αντίθετο από τις δημοσκοπήσεις κλπ. Αν και δεν ήθελα να το σχολιάσω, ούτε ξεχνάω που ζω, όλα τα περιμένω.
Αυτό όμως που σκιάζει όλα τα υπόλοιπα είναι η τραγική μας φτώχεια.
Ούτε κάτι νέο από τους μεγάλους ηγέτες εκτός από την αιώνια προπαγάνδα, ακόμη σε αυτή την χώρα δεν ανέτειλε ένας ηγέτης.  (Πάντως λέω να παω αυτή τη φορά μμτ και με το δεξί ...και ούτε προς δεξιά, ούτε προς αριστερά..

KostasD33

Nikos Apomakros

Δεν μπορώ να προβλέψω, πιθανολογώ λιγότερο από 3% διαφορά, είτε υπέρ του ενός είτε υπέρ του άλλου.

Τα 1,000 ευρώ :P τα αφήνω να μοιραστούν όπου θεωρηθεί απαραίτητο...

κώστας

[align=justify][size=13]Καλά ρε, πάτε καλά; Δεν αναπτύσσουμε την θεωρία της σχετικότητας, μία απλή πρόβλεψη είναι από πεντέξι απλούς ψηφοφόρους και η μία κάνει γενικόλογη ανάλυση, ο άλλος προβλέπει τόσο με συν πλην τόσο κι ο τρίτος φοβάται και τον ίσκιο του. Κι εσύ να τ' αφήσεις τα σάπια μ' αυτά που δεν σου έμειναν. Αφού σου εξήγησα ότι δεν είσαι ικανή να πεις το παραμικρό ψεμματάκι.[/size][/align]
eLe

KostasD33

ορε το +-1.5% είναι το ντεφόλτ δικαίωμα στο στατιστικό λάθος.....

κώστας

[align=justify][size=13]Ε, στο δικαίωμα του στατιστικού λάθους βάλε και δικαίωμα στο στατιστικό λάθος του στατιστικού λάθους να είσαι καλυμμένος.[/size][/align]
eLe

KostasD33

1000 είναι αυτα..... μπας και τα ρεφάρω.....

Nikos Apomakros

[quote user="κώστας" post="375338"][align=justify][size=13]Καλά ρε, πάτε καλά; Δεν αναπτύσσουμε την θεωρία της σχετικότητας, μία απλή πρόβλεψη είναι από πεντέξι απλούς ψηφοφόρους και η μία κάνει γενικόλογη ανάλυση, ο άλλος προβλέπει τόσο με συν πλην τόσο κι ο τρίτος φοβάται και τον ίσκιο του. [/size][/align][/quote]

:shock:
Δεν μπορείς να διανοηθείς τι έχει κάνει αυτός ο ίσκιος, γι' αυτό τα λες!

KostasD33

Ε ας ρίξει μια πρόβλεψη και ο ίσκιος σου.... Προλαβαίνει ισα ισα

Nikos Apomakros

απαπα... γιατί άμα κερδίσει θα τον φοβάμαι περισσότερο  :oops: (θα 'χει και χίλια ευρώ να τα χρησιμοποιήσει εναντίον μου...)

Nikos Apomakros

Σοβαρά τώρα... υπάρχει τέτοια βεβαιότητα ότι ο Σύριζα θα είναι πρώτος; Όχι ότι δεν χάνω επεισόδια με τα πολιτικά σκηνικά, αλλά θα εκπλαγώ (τρόπος του λέγειν) αν όντως είναι έτσι. Έχω την εντύπωση ότι οι διάφορες δημοσκοπήσεις εδώ και κάποια χρόνια είναι περισσότερο παιχνίδι ψυχολογίας και κατευθυντήριων γραμμών παρά απόδοσης της πραγματικότητας, στην οποία θεωρώ τον συντηρητισμό κατά πολύ ισχυρότερο. Βέβαια υπάρχει και μια "κρίση" στη μέση, οπότε ΟΚ όλα είναι εξίσου πιθανά.

larus audouinii

Δεν ξερω ποιος κατάλαβε και τι (εκτός του ότι ο Νίκος έχει δίκιο για τις δημοσκοπήσεις),
το χθεσινό έδειξε τα εξής: Μια ψήφος μπορεί να κάνει την διαφορά για την αλλαγή, άρα έγραψα, δεν πήγαινα και τα τελευταία χρόνια (μεταξύ μας εντελώς αυτά)
Αν δεν αρχίσω να πιστευω πως μας ψεκάζουν, δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχει μια ανάλογη αποχή αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι απίστευτο. Άρα  το θέλουμε και καλά τα παθαίνουμε.
Αν λάβω υπόψιν και τον παραδοσιακό καφέ στην πλατεία, αυτό που κατάλαβα και το γράφω με βεβαιότητα δηλ. , είναι πως ο ψηφοφόρος της Χ.Α δεν είναι όπως τον παρουσιάζουν στις οθόνες οι δημοσιογράφοι. Πολλές γιαγιάδες το έκαναν από αντίδραση, η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, ούτε θα κινδυνεύσει από αυτό να τους πείτε.  :lol:

Nikos Apomakros

[quote user="larus audouinii" post="375361"]
Αν δεν αρχίσω να πιστευω πως μας ψεκάζουν, δε μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να υπάρχει μια ανάλογη αποχή αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι απίστευτο. Άρα  το θέλουμε και καλά τα παθαίνουμε.
[/quote]

Η αποχή είναι σε τραγικά επίπεδα. Από ότι είδα σε μια πολύ γρήγορη ματιά, κυμαινόταν στο 40%. Οι υπολογισμοί μου είναι πρόχειροι αλλά μου επιτρέπουν να σκέφτομαι διάφορα θεωρώντας πως οι αποκλίσεις μου από την πραγματικότητα είναι μικρές.

Με 40% αποχή και 10% λευκά/άκυρα, φτάνουμε σε ένα 50% απουσίας και 50% ενεργής συμμετοχής. Το πρόβλημα όμως δεν είναι απλά και μόνο στην απουσία, όπως πολύ όμορφα αλλά και πονηρά προσπαθούν να το περάσουν, όταν και αν την αναφέρουν. Το τεράστιο πρόβλημα είναι στην ποιότητα της παρουσίας. Διότι οι "πολιτικά συνειδητοποιημένοι" πολίτες, δηλαδή όσοι πχ νιώθουν την ευθύνη, την υποχρέωση ή και το δικαίωμα να συμμετέχουν στα κοινά, αποτελούν στις εκλογές την τραγική μειοψηφία. Την πλειοψηφία της όλης δραστηριοποίησης στο πολιτικό σκηνικό σε μια περίοδο πλήρους απογοήτευσης για τα πολιτικά και παραίτησης από τα κοινά μιας τόσο μεγάλης μερίδας (ένας στους δύο), την αποτελούν κατά κύριο λόγο τα ακραία στοιχεία, οι υπόχρεοι και οι συμφεροντολόγοι. ΑΥΤΟΙ θα παραμένουν πάντα πιστοί στις κάλπες, για τους πολύ ιδιαίτερους δικούς τους λόγους.

Μας τρομάζει λοιπόν το 10% της Χ.Α. Μας βομβαρδίζουν μέρα νύχτα με την άνοδό της. Η άποψή μου όμως είναι ότι πρόκειται περί εξαπάτησης. Το ποσοστό αυτό είναι η δυσανάλογη απόδοση της ναζιστικής μερίδας έναντι της ολότητας του έθνους. Γιατί; Επειδή απλά κάθε ακραίο στοιχείο είναι απολύτως βέβαιο ότι πήρε μέρος στην εκλογική διαδικασία, ενώ κάθε απογοητευμένος "μετριοπαθής" είναι και αυτός που πιθανότατα την απαξίωσε. Συνεπώς το 10% είναι στην δική μου πραγματικότητα περίπου το 5% των ελλήνων ψηφοφόρων (μαζί με αυτούς που δεν ψήφισαν). Ούτε μικρό, αλλά ούτε και όπως παρουσιάζεται για άγνωστους σε εμένα λόγους.

Είμαι λοιπόν ιδιαίτερα καχύποπτος. Τον φοβάμαι τον ίσκιο μου, που λέει κι ο Κώστας. Σε αυτήν την περίπτωση όχι μόνο επειδή τα ποσοστά διογκώνονται ψευδώς από γραμματείς, πολιτικούς, λογιστές και φαρισαίους, αλλά επειδή ταυτόχρονα αποσιωπάται ή δεν τονίζεται με τον πρέποντα τρόπο η σημασία της ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ αυτής αποχής σε αυτό που ονομάζω "ποιότητα ενεργών ψηφοφόρων".

κώστας

[align=justify][size=13]Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι δύο από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια του Μαρινάκη μέσω των υπαλλήλων του Μώραλη και Μπέου. Ποιοι τους ψήφισαν αυτούς; Η μάζα των οπαδών χρυσαυγιτών. Επομένως η δύναμη των χρυσαυγιτών κεφαλαιοποιείται και χρησιμοποιείται στο "ξεπούλημα της χώρας" που ως έκφραση παραμένει άδεια αφού δεν αντιλαμβάνομαι να έχει γίνει κατανοητή σε βάθος η σημασία της. Ο δε ηλίθιος συριζαίος Δρίτσας έσπευσε να δηλώσει ότι δεν παίρνει θέση στη διαμάχη Μώραλη-Μιχαλολιάκου στον Πειραιά. Από κοντά οι κρετίνοι του ΚΚΕ, δεν παίρνουν θέση στη διαμάχη του πρώτου Μπέου και του δεύτερου συριζαίου στον Βόλο. Γινόμαστε Κόσοβο τάχιστα και δεν μένει πολύς χρόνος για να το καταλάβουμε.[/size][/align]
eLe

186 Επισκέπτες, 1 Χρήστης