Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 268
  • Total: 269
  • Leon

''ΕΚΤΡΩΣΗ ΙΣΟΝ ΦΟΝΟΣ;΄΄

Ξεκίνησε από Panagiotis, Μάρτιος 08, 2005, 11:50:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Atma

Η προσωπικότητα και οι επιλογές μας επηρεάζονται από το σύγχρονο τρόπο ζωής, έναν τρόπο ζωής που αναντίρρητα επιφέρει την αποξένωση του ανθρώπου απ’ το συνάνθρωπο, που τραυματίζει τις αισθήσεις μας και δημιουργεί κοινωνική και προσωπική αναλγησία, που παρασάγγας απέχει από την παιδική αθωότητα, που εμφυτεύει στον άνθρωπο τον ατομικισμό και προκαλεί πνευματική αλλοτρίωση. Συχνά, είμαστε «φτερά στον άνεμο» της κοινωνίας, αυτής της κοινωνίας που αποδέχεται τις αμβλώσεις, που διαφημίζει το σεξ μαζί με όλα της τα «προϊόντα» και το συγχέει με τον έρωτα, που δύσκολα συμπονεί, που προτιμά το αφύσικο από το φυσικό και δρα «παρά φύσιν» ή εναντίον της φύσης. Η ίδια αυτή κοινωνία αποστρέφεται τον άνθρωπο που σκέφτεται πρωτότυπα και προτιμά τον άνθρωπο που σκέφτεται μαζικά, προβάλλει υλικές αξίες και μας δελεάζει με ανεκπλήρωτα όνειρα υλικής καλοπέρασης, διογκώνει τον εγωισμό μας και, φυσικά, πολεμά τις μειονότητες που αντιστέκονται στο ρεύμα της. Σε πολλές δυσκολίες της ζωής, το μήνυμα είναι: «Παράτησέ τα, δεν μπορείς, πάρε τον εύκολο δρόμο (όπως την έκτρωση)». Έχουμε ανθρωπιά ή πάσχουμε από εγωισμό, αναλγησία, ψυχική ερήμωση; Έχουμε αγάπη; Το πρώτο πράγμα που βρίσκεις αλλοιωμένο στην κοινωνία είναι, ακριβώς, η αγάπη. Ως τέτοια, η κοινωνία, είναι ουσιαστικά εναντίον της αγάπης, όπως είναι συχνά εναντίον της ζωής και υπέρ των αμβλώσεων.

Atma

Τι αξία έχει η ζωή ενός ανθρώπου (του δικού μας παιδιού) αν έρχεται αντίθετα στις προσκολλήσεις, στις προτεραιότητες, στις φοβίες, στη θέληση ή στον τρόπο ζωής που διαλέγουμε; ΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΕΚΤΡΩΣΗ; ΠΟΙΑ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ, ΠΟΙΑ ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ, ΠΟΙΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΤΗ ΒΙΑ; Πόσο δύσκολες πρέπει να είναι οι συνθήκες του παρόντος για να δικαιολογείται μια τόσο αποτρόπαιη και προσχεδιασμένη φονική πράξη, όπως η άμβλωση; Το νεαρό της ηλικίας των γονέων; Η εγκατάλειψη της εγκυμονούσας από τον πατέρα του παιδιού; Το «τι θα πει ο κόσμος»; Ενδεχομένως, νοητική υστέρηση του αγέννητου παιδιού; Μια ανθηρή περίοδος της εργασίας μας, που θεωρούμε πως ένα παιδάκι (!) θα ανακόψει; Η σκέψη, πως το νέο παιδί θα δυσχεράνει τα οικονομικά μας ή οι υποτιθέμενες αρνητικές επιπτώσεις στη μορφωτική εξασφάλιση των άλλων (συνήθως δύο) παιδιών μας; Δικαιολογεί κάτι απ’ αυτά έναν εν ψυχρώ φόνο; Μπορεί ποτέ μια ανθρώπινη ζωή να γίνει υποδεέστερη απ’ όλα αυτά;

Atma

Μήπως είμαστε στενόκαρδοι; Μήπως υστερούμε νοητικά εμείς οι ίδιοι που με τη «λογική» και με την «ωριμότητά» μας επιλέγουμε να πάμε στο γυναικολόγο για να κάνουν τα χέρια του στο έμβρυο τη «βρώμικη δουλειά»; Φυσικά, όπως όλα τα χέρια που κάνουν «βρώμικες δουλειές», έτσι κι αυτά, πληρώνονται με κάποια «αργύρια». Στην πραγματικότητα, με την έκτρωση χρησιμοποιούμε την εξουσία της επιβολής με τη βία της θέλησής μας σε έναν άλλο άνθρωπο, ανίσχυρο μπροστά μας. Εδώ, θέληση είναι το «δεν θέλω τη ζωή σου» και η βία (έκτρωση) κάνει τη θέληση πράξη…
Ποια μητέρα που «κράτησε» το παιδί της αντί να το εκτρώσει μετάνιωσε γι’ αυτό; Ποια μητέρα δεν ευτυχεί στη θέα του παιδιού της και ποια δεν αποστρέφεται την ιδέα πως αυτό θα μπορούσε να μη ζει; Γιατί να πληρώσει να της τκομματιάσουν, να το κάψουν ή να το πολτοποιήσουν; Δεν είναι παράνοια; Δεν είναι ειρωνεία άλλες οικογένειες να αδυνατούν να κάνουν παιδιά και άλλες να επιλέγουν να τα εκτρώσουν; Γιατί θρηνούμε για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται στην άσφαλτο ή λόγω φυσικών καταστροφών, όταν από μόνοι μας καταδικάζουμε σε θάνατο, και μάλιστα μαρτυρικό, χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο; Γιατί αγωνιζόμαστε να σώσουμε τους ανθρώπους από τις ασθένειες, όταν τους σκοτώνουμε προτού δουν το φως της μέρας; Γιατί καταδικάζουμε μεγαλόστομα τις ναζιστικές και ρατσιστικές μεθόδους, όταν είμαστε οι ίδιοι έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε, ειδικά για όσους λέμε πως θα γεννηθούν «χωρίς τη θέληση-έγκρισή μας», άρρωστοι ή με νοητική υστέρηση; Έτσι, δικαιούμαστε να αφαιρέσουμε με χειρουργική επέμβαση τη ζωή από τα άρρωστα ή με σύνδρομο Ντάουν παιδάκια που βλέπουμε γύρω μας, επειδή δεν τους την αφαιρέσαμε πριν προλάβουν να γεννηθούν; Η αποδοχή της συλλογιστικής των εκτρώσεων σηματοδοτεί υποκρισία, παραίτηση από τον Πολιτισμό και από κάθε ευγενές ανθρώπινο έργο!

Atma

Η κοινωνία δεν έχει πλήρη γνώση του εγκλήματος αυτού που συντελείται καθημερινά. Ίσως γιατί έτσι κάποιους βολεύει προσωπικά, ίσως γιατί με νομοθεσίες που αφήνουν ελεύθερο το πεδίο στις εκτρωτικές κλινικές (το αντίθετο των μαιευτικών) κάποιοι βρήκαν μια σίγουρη πηγή εσόδων. Το ξεσκέπασμα του τι είναι «έκτρωση» ή «διακοπή κυήσεως» δεν είναι αρεστό συνήθως. Πολλοί νομίζουν πως το αγέννητο παιδί είναι ένα όργανο της γυναίκας ή ένα πλάσμα χωρίς συνείδηση ή ένα οποιοδήποτε μέλος της που αυτή έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται κατά το δοκούν. Δεν ξέρουν, αλλά ούτε οι φορείς της εξουσίας τους βοηθούν να μάθουν, πως πρόκειται για έναν ΑΝΘΡΩΠΟ απαράλλακτο από εσένα, με τις ίδιες δυνατότητες και τα ίδια χαρίσματα που είχες κι εσύ πριν γεννηθείς. Είναι μόνο ένα ακόμη έγκλημα που γίνεται με συμφωνημένη σιωπή ή και μια απόδειξη της πνευματικής και ουσιαστικής μας έκπτωσης;

Atma

Πολλοί μιλούν για το «δικαίωμα της γυναίκας στην άμβλωση» ή, κομψότερα, «στην αυτοδιάθεση του σώματός της». Όμως, ποιος άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το δικαίωμα του Άλλου στη ζωή; Ενώ το δημογραφικό είναι μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα, γίνονται ετησίως πάνω από 300.000 εκτρώσεις (χωρίς τις παράνομες-αδήλωτες), δηλαδή η ίδια τραγωδία επαναλαμβάνεται καθημερινά πάνω από 850 φορές. Αν το κοιλιακό τοίχωμα της γυναίκας ήταν διάφανο, ώστε να βλέπουμε το έμβρυο μέσα στην έγκυο, θα εκτελούνταν εκτρώσεις; Ο άνθρωπος νομίζει πως αυτοθεοποιήθηκε και ρυθμίζει τα πάντα με βάση το ατομικό του βόλεμα, έχοντας πετάξει και τον ίδιο τον Παντοδύναμο Θεό στον κάλαθο των αχρήστων, όπως και τόσους αδύναμους ανθρώπους, τόσα μωρά, που υπέστησαν έκτρωση. Πάντως, το εκτρωτικό δοχείο δεν περιέχει πάντα «άχρηστα υπολείμματα», γιατί σε ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και Σκανδιναβικές χώρες τα εμπορεύονται: ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΜΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ!

Atma

«Έκτρωση, απόξεση, άμβλωση ή διακοπή κυήσεως» την ονόμασαν άτομα με αμβλυμένες συνειδήσεις, άτομα με συμφέρον, άτομα που απαξίωσαν από ανθρώπους όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν ακόμη γεννηθεί ή, απλώς, άτομα που δεν έχουν γνώση ή έχουν γνώση δίχως ηθική. Θα δεχόσουν εσύ να εκτρωθείς με απόφαση άλλων, προτού γεννηθείς; Αν σου το ζητούσαν, θα το δεχόσουν; Θεωρείς σοβαρό κάποιον λόγο για να σου έχει αφαιρεθεί η δική σου ζωή; Αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν γιατί να κάνεις στους άλλους; Σε λεξικό, θα βρεις πως η λέξη «έκτρωση» βγαίνει από το ρήμα «τιτρώσκω» που σημαίνει «τραυματίζω, πληγώνω, προξενώ φθορά / βλάβη, καταστρέφω, αχρηστεύω» ενώ «εκτρωματικός» σημαίνει «αποτροπιαστικός». Ως θεωρία και πράξη, η έκτρωση είναι ένα έκτρωμα. Τι είδους ιατρική δεοντολογία είναι αυτή που αποδέχεται τις εκτρώσεις; Πριν από χιλιάδες χρόνια ο Ιπποκράτης στον Όρκο του έλεγε «…δεν θα δώσω σε κανέναν θανατηφόρο φάρμακο, ακόμη κι αν μου το ζητήσει…ούτε σε έγκυο γυναίκα εκτρωτικό δηλητήριο…».

Atma

Η έκτρωση δεν είναι λύση. Μπορούμε να φανούμε ώριμοι και να μην θέσουμε στους εαυτούς μας δολοφονικά διλήμματα. Ας φροντίσουμε από τώρα, ας προσέξουμε κάθε παράμετρο της ζωής μας, που μπορεί να μας φέρει αντιμέτωπους των λαθών μας. Αν κάναμε αρκετά λάθη, ας μην κάνουμε τουλάχιστον την έκτρωση. Λύσεις υπάρχουν. Λύση είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, που μπορεί να μας συμπαρασταθεί και να βοηθήσει. Προτείνεται και ο «Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού» (Ηπείρου 28, 104 33, Αθήνα, 210-8828788), που προσφέρει αμέριστη βοήθεια στην ανύπαντρη ή έγγαμη μητέρα, πρακτική, νομική, οικονομική, ψυχολογική, ιατρική και κοινωνική.
Η ζωή μπορεί να είναι συναρπαστική, σαν το ξεκίνημά της!

Για το διαδικαστικό μέρος του παρόντος, πληροφορίες αντλήθηκαν από σχετικά επιστημονικά βιβλία, από έντυπα του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού, από την ταινία «Σιωπηλή Κραυγή» του R. Nathanson, καθώς και από την ιστοσελίδα www.UNBORN.GR

© ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, φοιτητής Α.Π.Θ.
geomix21@hotmail.com

Panagiotis

ΒΑΣΩ ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ''ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑ''.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ Η ΠΟΙΑ [ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥ Η ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ] ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑ''ΔΙΑΤΡΙΒΗ''ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΛΕΣ Η ΤΑ ΛΕΝΕ.ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΓΝΟΙΑ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ''ΟΡΟΛΟΓΙΕΣ''ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Η ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΑ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΜΩΣ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ''ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ''.ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ''ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΥΖΟΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ;''ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ''ΠΑΝΙΑ''.....ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΘΑΣΕΙ ΒΑΣΩ ΜΟΥ .ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ''ΑΝΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΕ ΑΝΝΙΤΕΣ [ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ] ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ.]ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΣΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ''ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ''ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ [ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ] ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΣ.ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ''ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ''ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΕΑΝ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ....ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.    ΠΑΝΟΣ

Enia

Molis diabasa ola ta posts... kai eimai, pws na to pw, apo sokarismenh mexri fobismenh! anatrixiasa kai bourkwsa sthn perigrafh ths ektrwshs...
blepontas ton titlo tou 8ematos kai mono, h3era poia 8a htan h apanthsh mou, h opoia epibebaiw8hke polles stigmes me auta pou diabaza...:

NAI! EKTRWSH = FONOS! kai malista marturikos opws ema8a shmera...

den mporei na to xwresei to mualo mou pws mia gunaika mporei na parei mia tetoia apofash.. kai eidika gia thn periptwsh opws ths sunadelfou sou pano, pou oso na'nai plhsiazei mia 'hmeromhnia lh3hs'... pws mporei na pairnei suneidhta thn apofash oti den 8a ginei pote mhtera!? Opws eipe kai kapoios prin, poia mhtera metanoiwse pou efere ston kosmo to paidi ths?! ta paidia einai eulogia. mia egkumosunh einai dwro. sou xarizoun mia zwh, pws mporeis na thn petas!? OXI! den briskw kammia dikaiologia...
kai eidika sthn dikh mas koinwnia, pou opws eipe kai kapoios prin uparxei to xapi ths epomenhs meras, exoume thn paideia kai ta peri8wria epiloghs.

Nai, mporei na pei kapoios, alla uparxei kai o fonos en agnoia... fonos 'atuxhma' panw sthn amuna...
Ais8anomai foberes tupseis... H sugkatoikos mou ekane ektrwsh ton perasmeno septembrh. Edw sto londino, exei hdh ena gio 13wn etwn, xwrismenh. Katagetai apo to mpangklantes, kai gia osous den 3eroun einai polu diaforetikh h koinwnia tous. Na fantasteite oti kaneis den pantreuetai apo erwta, thn zwh sou thn elegxei oloklhrwtika h oikogeneia sou. H eirwnia me th sugkekrimenh periptwsh einai oti h kopela, otan ekane oti ekane ton augousto PHRE to xapi ths epomenhs mera, alla auto dustuxws den doulepse... O 'etairos autourgos' htan enas tuxaios, pou eixe petuxei se ena chatroom ekeino to apogeuma, etuxe na leipoume oloi apo to spiti kai ton kalese gia ena 'kafe'... Den eixe allh epilogh.. Akoma ki egw pou eimai toso ka8eth sthn apopsh mou epi tou 8ematos, den 8a mporousa na ths eixa alla3ei gnwmh.

Gia na sunopsisw thn apanthsh, 8a elega oti nai, h ektrwsh einai fonos kai oti ka8enas einai eleu8eros na kanei tis epiloges tou... An mia gunaika mporei na zhsei me tis tupseis, 8ewrontas oti h allh epilogh 8a kostize perissotera, tote paw paso...

PS: Pano, nomizw pws ofeileis na dwseis sth sunadelfo sou na diabasei to ar8ro ths Atma (tou Mixalh 8a eprepe na pw poio swsta - kai xairomai pou tetoia logia proerxontai apo enan antra!). Pisteuw pws an endiaferesai gia thn kopela einai xreos sou na thn proeidopoihseis... Logw ths istorias ths sugkatoikou mou 3erw tis psuxologikes epiptwseis pou exei mia ektrwsh gia thn gunaika. (Kai xwris na 3erei oti einai toso marturikh gia to paidi). Fantazesai tis tupseis ths meta? Egw pantws 8a ths to elega... Kai meta ekeinh as kanei thn epilogh ths........

Lew oti otan agapas kati prepei na to afhseis, gia na deis an 8a gurisei... Gia merika pragmata omws sthn zwh mas den exoume deuterh eukairia... Dustuxws... Ka8e zwh pou dhmiourgeitai einai monadikh kai den mporei na antikatasta8ei... Elpizw na mhn sas kourasa...

Lila

Atma

Για να μην λέμε έκτρωση = φόνος

θα πρέπε τις ανύπαντρες μητέρες να την προστατέυει και να τις στήριζει
οικονομικά το κράτος ( η ελλάδα σε αυτό το θέμα έμεινε πίσω )
και να αποβάλλει η κοινωνία το ταμπού αυτό..

Enia

Atma, omologw oti eimai polu apoluth, kai katalabainw oti akougetai polu sklhro to 'ektrwsh=fonos', alla einai h proswpikh mou gnwmh gia ena 8ema sto opoio eimai ka8eth... Akoma kai exontas zhsei thn periptwsh mesw ths filhs mou, den mporw na dianwh8w pws mia gunaika zei me tis tupseis... Tespa...

Atma, ws taboo anaferesai sto pws antimetwpizontai oi anupantres mhteres, etsi?
8a 8ela edw na sas metaferw oso mporw thn empeiria mou apo UK, opou kai epidomata dinoun af8ona, kai h koinwnia apodexetai kai sthrizei tis anupantres mhteres: edw isws ftanoun sta akra pali... Para thn se3oualikh tous diapaidagwgish (pou 8a perimene kaneis na meiwnei ton ari8mo 'anepi8umhtwn' egkumosunwn) einai apisteuta megalos kai o ari8mos twn ektrwsewn alla kai ton anupantrwn -kai malista se tragika mikrh hlikia!- manadwn...
Safestata sumfwnw Atma oti 8a eprepe na ana8ewrhsoume th stash mas apenanti stis anupantres mhteres, afou alliws den afhnoume peri8wria epiloghs kai 'odhgoume' emeis oi idioi thn kopela sthn ektrwsh...

Apla den 8a h8ela na ftasoume kai sto allo akro, koritsakia 14-15 etwn na xxxountai aberta, xwris profula3eis -enw 3eroun!- kai na katastrefoun to mellon tous - kai twn gurw tous, kai propantwn tou paidiou... Kati pou dustuxws h 'anoixth' koinwnia kai ta epidomata en8arunoun. Mpros gkremos kai pisw rema...

Mia akoma fora katalhgoume sto 'prosexoume gia na MHN exoume'....  :?

Panagiotis

λιλα καλησπερα.με τιμα και η παρουσια σου στο θεμα αλλα και οι αποψεις σου.καθε αλλο παρα κουραστικη εγινες με την εκφραση των αποψεων σου τις οποιες και στην πλειοψηφια τους τις οιοθετω.και βεβαια το συγκεκριμενο κομματακι του γνωστου της βασως[μιχαλη εαν δεν κανω λαθος τον λενε]το εδωσα στους ενδιαφερομενους να το διαβασουν,μεχρι τωρα δεν εχω κατι νεοτερο για την εκβαση της αναγνωσης.εκεινο που ειμαι σιγουρος ειναι οτι δεν θα το περασουν αβιαστα το θεμα.απο την αλλη παλι βρε λιλα σκεφτομαι και λεω μηπως τελικα ειναι ενδεδειγμενη αυτη η λυση σε καταστασεις που εχουν να κανουν με αβεβαιοτητες ακομα ισως και για τα ιδια τα αισθηματα πολλες φορες.ξερεις τι σκεφτομαι.εαν δεν συντρεχουν σοβαροι λογοι οπως [υγεια] ας πουμε πως ειναι δυνατον να σκοτωνει μια αγαπη τον καρπο της και πολυ περισσοτερο οταν δεν εχει γευθει ηδη αλλον;τι μετρο λογικης του παραλογου θα πρεπει να με κανει να πιστευω πλεον οτι αυτοι οι φιλοι μου εχουν αισθηματα αγαπης ο ενας για τον αλλο;ειμαι λιγο τραχυς το ξερω αλλα δεν το χωραει ο νους μου αυτο και γιαυτο και με βλεοπεις και αντιμετωπ[ιζω ισως με περισσοτερη αυστηροτητα το θεμα...μπορει και να εχω γινει και περισσοτερο καχυποπτος πλεον για την συγκεκριμενη αγαπη..

Atma

Με όλα αυτά Πάνο μου γεννήθηκε μια απορία

αν εσυ είχες μια σχέση με μια κοπέλα
και έμενε καταλάθος έγκυος πχ σπάει προφυλακτικό
θα το ρίχνατε; ή θα το κρατούσες;
θα δέσμευες την ζωή σου μαζί της λόγω ενός παιδιού;

Enia

Nomizw einai 3eka8arh pleon h 8esh mou kai sumfwnoume apoluta Pano, opote as mhn epanalambanomai... Na pros8esw mono to e3hs]

Panagiotis

Παράθεση από: "Atma"Με όλα αυτά Πάνο μου γεννήθηκε μια απορία

αν εσυ είχες μια σχέση με μια κοπέλα
και έμενε καταλάθος έγκυος πχ σπάει προφυλακτικό
θα το ρίχνατε; ή θα το κρατούσες;
θα δέσμευες την ζωή σου μαζί της λόγω ενός παιδιού;
βασουλα καλημερα.τι με βαζεις και σκεφτομαι τωρα βρε κοριτσι μου.με βαζεις και σκεφτομαι μια πραγματικοτητα που ενω χτυπα την διπλανη μου πορτα δεν θελω να πιστευω οτι μπορει να χτυπησει και την δικη μου.τι θα εκανα λοιπον βασω.εαν πραγματικα την ηθελα[προσεχε δεν μιλαω εαν την αγαπουσα]τοτε θα σκεφτομουνα οτι αυτο που εκανα μαζι της ειναι ενας ομορφος καρπος που πρεπει να τον γευθω μαζι της.δεν θα το θεωρουσα δεσμευση μια που πιστευω οτι κατω απο οιεσδηποτε συνθηκες οι ελευση ενος παιδιου δεν ειναι ''δεσμευση''αλλα χαρα αν μη τι αλλο.θα τις προτεινα να το κρατησουμε λοιπον.φτανει για την αποφαση μου αυτη να ευρισκα συμμαχο και την ιδια.στην αλλη περιπτωση τωρα που δεν θα την ηθελα και οτι εγινε εγινε με τον τροπο που ειπες και εσυ [σπασμενο προφυλακτικο].νομιζω τοτε οτι θα κατεφευγα στη οδυνηρη και μονο σαν σκεψη λση της ''επεμβασης''[βλεπεις οτι δεν μου αρεσει ουτε καν ο ορος εκτρωση].και να εισαι σιγουρη οτι επειδη ειμαι υπευθυνος ανθρωπος δεν υπηρχε περιπτωση μεχρι να ηρεμουσε απο την ολη κατασταση να φυγω απο διπλα της.ειδικα σε αυτην την κατασταση θεωρω πολυ αδικη την φυση η οποια εχει δωσει το βαρος και τον πονο μια ς επεμβασησ μονο στην γυναικα ενω στον αντρα μονο την ψυχικη και ισως την υλικη καταπονηση.δεν ξερω εαν σε καλυψα στην ερωτηση σου βασω...πανος

268 Επισκέπτες, 1 Χρήστης