Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 264
  • Total: 265
  • Leon

''ΕΚΤΡΩΣΗ ΙΣΟΝ ΦΟΝΟΣ;΄΄

Ξεκίνησε από Panagiotis, Μάρτιος 08, 2005, 11:50:07 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Panagiotis

Σιγουρα ειναι ενα περιπλοκο θεμα που χρειαζεται μεγαλη σκεψη για να αποφανθει οιοσδηποτε.Προσφατα αντιμετωπισα το εξης περιστατικο.Συναδελφος σε ηλικια 32 ετων εμεινε εγκυος απο εναν 25 χρονο ο οποιος και παρεπιμπτοντως δεν εχει παει ακομα φανταρος λογω σπουδων.Τα παιδια αγαπανε ο ενας τον αλλο αλλα σκεφτομενα τις αντιξοοτητες που υπαρχουν στην παρουσα φαση αποφασισαν να προχωρησουν στην επεμβαση.Προσπαθησα και προσπαθω ακομα να τους μεταπεισω αλλα φαινεται η αποφαση τους να ειναι οριστικη.θελω την γνωμη σας για το εαν η οχι κανω λαθος στην αποψη μου να ''κρατησουν ''το παιδι και να παλεψουν παρα τις οποιες αντιξοοτητες...ευχαριστω για την συμμετοχη σας και τις αποψεις σας εκ των προτερων.     πανος

kathreftis

file  pano  nai  kaneis  megalo  kai  tragiko  la8os,  
an  kai  opos  les  i  apofasi  tous  einai  oristiki,
skeftikes  pote  oti  an  tous  epireasis  na  kanoun  kati  
pou  den  einai  etimoi  na  antimetopisoun  isos  einai  
poli  xirotera  gia  tous idious  alla  kai  gia  to  paidi ?
an  sou  zitisoun  tin  gnomi  sou  tin  les  alios  sopenis  
an  einai  poli  filoi  sou  kai  nomizeis  oti  exeis  to  dikeoma,
tin   les  kai  xoris  na  sou  to  zitisoun ,
den  exeis  kanena  dikeoma  oute  basi  logikis  oute  basi  simpantos
na  epembenis  stin  zwh  kapoiou  xwris  autos  na  to  8elei.  
an  uparxei  8eos  8a  tous  krinei  autos, an  exoun sinidisi  8a tous  krinei  auti,  
an  den  uparxei  tipota  apo  auta  isos  einai kalitera  
na  min  feroun   ston  kosmo  ena  paidi  pou   8a  tous  einai  empodio.
giati  tote mono  kako  8a  kanoun  kai  stous  eautous  tous  alla  poli  perisotero
se  auto  to  paidi  pou  den  fteei  tipota.
an  8eleis  tin  gnomi  mou  einai  egklima  i  ektrosi ( panta  einai fonos )
ala  isos  einai  kalitera  enas  fonos  twra  para  tris  i  kai  perisoteroi  aurio.

:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

riaghul

Δεν ξερω Πανο , αν το θεμα το εβαλες να το συζητησουμε "φιλοσοφικα" αν ειναι φονος ή οχι...'η απλα για να πουμε δυο λογια για την δικη σου θεση να τους πεισεις να μην καταληξουν σε αυτο..

Απο φιλοσοφικης πλευρας..και εφ'οσον δεχθουμε οτι η υπαρξη της ζωης
και η ενωση με το ΕΙΝΑΙ γινεται τη στιγμη της συλληψης..τοτε ΝΑι ειναι φονος...και ας μην εχει ακομα σχηματισθει το ειδος...

Απο την αλλη πλευρα βεβαια, ειναι και ενα σωρο αλλα πραγματα, συναισθηματα,υποχρεωσεις,ευθυνες,καθημερινες αντιξοοτητες,
και προ παντων πως η κοπελλα μπορει να αναλαβει και να συνεχισει
τη ζωη της με ενα παιδι...που για να ειμαστε ειλικρινεις εχει τοοοσες χαρες και τοοοοοοοσα προβληματα μαζι...Ο ανδρας..σημερα νιωθει ομορφα  μαζι της ..αυριο αν οχι φευγει...(ετσι τουλαχιστον γινεται )

Ειναι ναι, πειπλοκο το θεμα...Η ουσια ειναι τι μπορει να αντεξει η ψυχη της
και βαζει τη σκεψη της στο τι μπορει να αντεξει στη ζωη της..

Εγω προσωπικα θα το καλωσοριζα....:)

minoraki

:D  :D  :D hello again!
πανουλη και αυτο το θεμα που εβαλες ειναι πολυπλευρο! θα σου απαντησω ευθεως για το πως ενοιωσα οταν ξαφνικα ανακαλυψα οτι ημουν εγκυος στο τριτο παιδι μου! ηταν ενα μεγαλο σοκ και για τους δυο μας, αφου, πληροφοριακα στο αναφερω, η μικρη εχει διαφορα 12 & 10 χρονια αντιστοιχα απο τα αδελφια της! η αρχικη αποφαση μας ηταν η αμβλωση! οταν ομως περασα το κατωφλι του ιατρειου του γιατρου μου, ηδη ειχα παρει την αποφαση οτι θα κρατουσα το παιδι! η αντιδραση του γιατρου μου, οταν του ανεκοινωσα την αποφαση μου ηταν, να με αγκαλιασει, να με φιλησει και να δωσει συγχαρητηρια και στους δυο μας! αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι με βρησκει αντιθετη με τις αμβλωσεις! δεν ειναι και λιγες φορες που θα πρεπει να επιβαλλονται σε περιπτωσεις που κινδυνευει αμεσα η ζωη της μητερας και του εμβρυου! αλλα σε καμμια περιπτωση ομως μια αμβλωση δεν θα πρεπει να θεωρηθει σαν μεσον αντισυλληψης! ΟΧΙ! εδω ειμαι κατηγορηματικη! σε αυτο το σημειο ομως θα πρεπει να λαβει τα μετρα της και η πολιτεια, με την εισαγωγη του μαθηματος της σεξουαλικης διαπαιδαγωγησης στα σχολεια!
τωρα οσον αφορα τους φιλους σου! προσωπικα νομιζω οτι θα πρεπει να πεις την γνωμη σου, μονον οταν σου ζητηθει! πριν λιγο καιρο ειχα βαλει ενα θεμα στο φορουμ...<<it is non of my f.....g business>>! με αυτο εννοω οτι θα πρεπει να ανακατευομαστε στη ζωη των αλλων, με μεγαλη προσοχη! πολλες φορες θελοντας να βοηθησουμε, βρησκομαστε ασχημα μπλεγμενοι! ετσι την πατησα και εγω, οταν θελοντας, παντοτε καλοπροαιρετα, να βοηθησω, κινδυνευσα να χασω μια πολυ σημαντικη φιλια για μενα! η φιλη σου θα πρεπει να σκεφτει πολυ την συμβιωση της με τον νεαρο! ειναι μονον 2 χρονια μικροτερος απο τον γιο μου! πολυ νεος, πιστευω....παντοτε φιλικα Π Ο Λ Λ Υ!
Υ.Γ.  :D  :D  :D αλλο η πλακα μας με τα τεκνά της γκικ και της μαιρουλας....και αλλο να τους βαζουμε σοβαρα στη ζωη μας! ετσι δεν ειναι, πανουλη μου?

kuria

πιστεύω πως πρέπει να δεχόμαστε αγόγγυστα τις συνέπειες των πράξεων μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας...
δεν πετάς έτσι άσκοπα μια ανθρώπινη ζωή στα σκουπίδια γιατί απλά φοβάσαι μην ξεβολευτείς...
και δεν υπάρχουν δικαιολογίες στην εποχή μας, γιατί ακόμα και αν λαμβάνοντας  τα σωστά μέτρα αντισύλληψης, έχεις μια άτυχη στιγμή υπάρχει το χάπι της επόμενης μέρας...
θα μπορούσα να δεχτώ την έκτρωση μόνο αν συνέτρεχαν λόγοι υγείας...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Anonymous

poly dyskolo thema , de mporo na apanthso , giati prepei na krino mia katastash pou afora allon (eytyxos de mou etyxe akomh!!!)
paidia de mporo na po tipota , analoga me thn peristash kai ton anthropo , no comments

KiSSeS

πραγματικα δυσκολο θεμα παιδια. το προβλημα ειναι ομως της γυναικας. γιατι εκεινη περναει ολο το αγχος της αποφασης, την εκτρωση, τις επιπλοκες και γενικα οτιδηποτε αλλο μπορει να προκυψει. δεν ειναι καθολου ευκολο για μια γυναικα, οταν συνειδητοποιησει τι εκανε ακριβως.... ο αντρας ειναι εκτος του ολου σκηνικου. ενδιαφερεται μονο για τις ευθυνες του. κι εκει ειναι η διαφορα....

πριν τα Χριστουγεννα αν θυμαμαι καλα, ειχε μια εκπομπη στην TV με θεμα τις εκτρωσεις. ειχε γυναικολογους και ψυχιατρους οι οποιοι μιλουσαν για ολα. προς το τελος της εκπομπης εδειξε ενα βιντεο τραβηγμενο με υπερηχους.... ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ οταν το ειδα... εδειχνε το πως γινεται η εκτρωση. πως κομματιαζει το εμβρυο ζωντανο και πως το βγαζει απο τη μητρα. αυτο που με συγκλονισε πραγματικα ηταν το γεγονος οτι, το εμβρυο σαν ζωντανος οργανισμος, ακομα σε αναπτυξη βεβαια, ειχε ομως τις αντιδρασεις ενος ανθρωπου που τον πλησιαζει ο κινδυνος... προσπαθουσε να αποφυγει τη λαβιδα του γιατρου.... φαινοταν πως εφευγε προς το βαθυτερο μερος της μητρας.... αν και υπερηχοι, ενιωθα πως εβλεπα την εικονα ζωντανη μπροστα μου....

εκει αναθεωρησα πολλες αποψεις μου πανω στο θεμα. ενιωσα ασχημα για τις σκεψεις που εχω κανει ενιοτε και ενιωσα τυχερη που δεν ειχα ποτε την "τυχη" μεχρι τωρα να βρεθω μπροστα σε τετοιο διλλημα... δεν θελω ΚΑΝ να φανταστω το πως ενιωσαν οσες γυναικες παρακολουθουσαν την εκπομπη, με ιστορικο εκτρωσης...

το θεμα δεν ειναι λοιπον εαν θα σκοτωσω ή οχι το μωρο μου. ειναι οτι υπαρχει πλεον ενας ζωντανος οργανισμος με αισθησεις, που εχει ερθει εσκεμμενα ή οχι, το οποιο πρεπει να προστατεψω... εξαλλου υπαρχουν τοσα πολλα ζευγαρια εκει εξω τα οποια πασχιζουν χρονια να αποκτησουν ενα παιδακι... κι εγω που μπορω να το εχω θα το σκοτωσω?

συμφωνω απολυτα με την Κυρια... δεν ειναι θεμα το τι θελω εγω.. ειναι το τι πρεπει να γινει για το καλυτερο της νεας ζωης που ερχεται... και το σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ ειναι ο θανατος...........

Panagiotis

σ ευχαριστω εν πρωτοις που πηρες μερος στο θεμα μου.ειναι φιλοι μου καλοι και οι δυο.βλεπω και ζω σχεδον καθημερινα μια ομορφη σχεση την οποια εχουν παρα το γεγονος οτι εχουν την διαφορα ηλικιας.απλα φιλε φανταζομαι μηπως και αυτο το παιδι οριοθετουσε καλυτερες βασεις σε οτι εχει να κανει με την αγαπη τους η μπορει και οχι...το να το ''ριξουν ''ειναι σιγουρα η λυση η ευκολη.μηπως ομως με την ''αμβλωση''χασουν και αυτη την ομορφη σχεση που εχουν;και στο κατω κατω τι πειραζει ενα παιδι σε μια πραγματικη κατα την γνωμη τους αγαπη;   νασαι καλα αρη.    πανος

Panagiotis

μαρια σ ευχαριστω που συμμετεχεις και σε αυτο το θεμα μου.δεν ξερω εαν μπορουμε να αναπτυχθουμε ''φιλοσοφικα''επανω στο ζητημα.εκεινο που προεχει ειναι η αντιληψη μας στο πως βλεπουμε εμεις το γεγονος.ειναι η οχι η εκτρωση φονος;χαιρομαι που καταληγεις στο οτι εσυ θα το καλωσοριζες μια και εγω ειμαι συμφωνος με αυτη την αποψη.πολυ φοβαμαι αυτη η ''επεμβαση ''οτι θα γινει η απαρχη για προβληματα που σαν βαθυτερη αιτια θα ειναι η μεταθεση ευθυνων για την τελικη ενεργεια..  πανος

Panagiotis

συνεπης και σ αυτο το θεμα μου απ οτι βλεπω.χαιρομαι που σε ενδιαφερει και συμμετεχεις οπως επισης χαιρομαι που εχεις να παραθεσεις και την δικη σου αποψη σχετικα.αν και ειναι λιγο διαφορετικα τα πραγματα στην περιπτωση σου μια και εσυ ειχες μια ηδη κατασταλαγμενη απο ολες τις αποψεις σχεση γαμου.κατι που στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν υπαρχει.συμφωνω και επαυξανω στο οτι θα πρεπει η πολιτεια να παρει μετρα διαπαιδαγωγησης και μεσα στα σχολεια.φανταζομαι οτι τετοιου ειδους περιπτωσεις ειναι εκατονταδες.κοντευει να γινει ''μαστιγα''εαν ηδη δεν εχει γινει...σε οτι εχει να κανει με εμενα τι να πω βρε πολλυ μου.προσπαθω να ειμαι οσο το δυνατον περισσοτερο διακριτικος μαζι τους  μια και θεωρω οτι το ζητημα αφορα αυτους και μονο αυτους...διακρινω ομως και μια αισθηση απο τους ιδιους να θελουν την ''τριτη αποψη''...πανος

Panagiotis

μαρια μου καλησπερα.μ αρεσει ο τροπος που παραθετεις την αποψη σου παρα το γεγονος οτι βγαζει κατι το αυστηρο και απολυτο..εχεις δικαιο σ οτι λες σχετικα με το πεταγμα μιας ζωης στα σκουπιδια.δηλαδη εσυ μαρια μου πως θα αντιμετωπιζες μια τετοια κατασταση;[θελω στην απαντηση σου να μην μου αλλαξεις τα δεδομενα].    σ ευχαριστω πολυ. πανος

Panagiotis

summer time  καλησπερα.σε καταλαβαινω οτι σου ειναι δυσκολο να παρεις θεση για καποιον αλλο αλλα το οτι δεν σου εχει τυχη μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι απολυτα δεν θα σου τυχη.[το απευχομαι]..αν ομως σου συμβει τι θα κανεις;   καλο βραδυ και σ ευχαριστω πολυ που συμμετεχεις..    πανος

Panagiotis

kisses  καλησπερα.   ειναι πραγματικα ενα δυσκολο θεμα.και με σενα συμφωνω σε αυτο που λες σε οτι εχει να κανει με το οτι μια γυναικα αντιμετωπιζει μονη της την κατασταση ενω ο αντρας ειναι θεατης...εαν ομως βρε κοριτσι μου αγαπας τον ανθρωπο που εχεις διπλα σου πονας μαζι του εστω και εαν δεν ''κοβουν ''εσενα αλλα αυτον.και πολυ περισσοτερο εαν αγαπας καποιον και ξερεις οτι εξ αιτιας σου εχει φτασει σε αυτην την κατασταση και οδηγειται στην επεμβαση.με σοκαρε και εμενα το σκηνικο που αναφερεις μια και το εχω δει και γω σε αλλες αναφορες γυρω απο το θεμα των ''αμβλωσεων''...δηλαδη εισαι της αποψης οτι πρεπει να γεννιεται ενα παιδι ανεξαρτητα απο τις οποιεσδηποτε συνεπειες;φιλικα    πανος

KiSSeS

Παράθεση από: "Panos69"kisses  καλησπερα.   ειναι πραγματικα ενα δυσκολο θεμα.και με σενα συμφωνω σε αυτο που λες σε οτι εχει να κανει με το οτι μια γυναικα αντιμετωπιζει μονη της την κατασταση ενω ο αντρας ειναι θεατης...εαν ομως βρε κοριτσι μου αγαπας τον ανθρωπο που εχεις διπλα σου πονας μαζι του εστω και εαν δεν ''κοβουν ''εσενα αλλα αυτον.και πολυ περισσοτερο εαν αγαπας καποιον και ξερεις οτι εξ αιτιας σου εχει φτασει σε αυτην την κατασταση και οδηγειται στην επεμβαση.με σοκαρε και εμενα το σκηνικο που αναφερεις μια και το εχω δει και γω σε αλλες αναφορες γυρω απο το θεμα των ''αμβλωσεων''...δηλαδη εισαι της αποψης οτι πρεπει να γεννιεται ενα παιδι ανεξαρτητα απο τις οποιεσδηποτε συνεπειες;φιλικα    πανος

Πανο μου, το θεμα δεν ειναι αν συμπασχει μαζι... η διαφορα που λεω επικεντρωνεται στο οτι δε μπορει να νιωσει πως ειναι οταν μια ζωη μεγαλωνει μεσα σου. και δεν το λεω για να κατηγορισω κανεναν, απλα ειναι κατι που θα ηθελα να τονισω για να δειξω το τι περναει μια γυναικα. και το κυριοτερο δεν αμφισβητω ουτε την αγαπη του ουτε την προθεση του να βοηθησει.... απλα μια εκτρωση ειναι κατι πολυ ισχυρο για μια γυναικα. θελοντας και μη...

οσο για τις συνεπειες που αναφερεις, η αποψη μου ειναι οτι ΚΑΙ τα 2 εχουν συνεπειες. και οι 2 δρομοι εχουν τις δυσκολιες και τις ασχημιες... το κακο ειναι οτι ενα βασικο μειονεκτιμα που εχει η εκτρωση ειναι οταν ο γιατρος που θα πας δεν γνωριζει καλα απο εκτρωσεις. τοτε πιστεψε με υπαρχουν μεγαλοι κινδυνοι. ενας απο τους μεγαλυτερους, ο οποιος δεν ειναι τοσο συχνος αλλα δε παυει να υφισταται, ειναι πανω στην επεμβαση κατι να κανει λαθος και η γυναικα να μεινει στειρα. τοτε για μια αποφαση της δεδομενης στιγμης καταδικαζει και την υπολοιπη ζωη της.

μπορει να ακουγεται τραβηγμενο, αλλα εχω δει ζωντανο παραδειγμα, οπου η κοπελα εδω και χρονια μεσω θεραπειων, επεμβασεων, φαρμακων, ταξιδια στο εξωτερικο κλπ κλπ, προσπαθει απεγνωσμενα να επαναφερει τη μητρα της σε κατασταση που να μπορει να πιασει παιδι....  οπως επισης μια παλια μου φιλη, εκανε καποτε εκτρωση, και τωρα χαιρεται την 4χρονη κορουλα της, η οποια ηταν πλεον μετα τον γαμο των παιδιων.

εγω δεν εχω σκοπο να χαραμισω το μονο σημαντικο δωρο που μου δωθηκε στη ζωη μου, επειδη πχ δεν ειμαι ετοιμη για μανα, ειτε επειδη ο αλλος δεν αναλαμβανει τις ευθυνες του... δεν ξερω αν ειμαι απολυτη αλλα αυτη ειναι η αποψη μου για το θεμα. και κυριως λογος ηταν το βιντεο που ειδα. εκει ταρακουνηθηκα πολυ. εαν ενιωσα τυψεις για τις σκεψεις μου, τοτε τι θα μπορουσε να νιωσει μια γυναικα που αναγκαστηκε να το κανει????

Panagiotis

kisses kalhspera.δεν θα διαφωνησω με αυτα που λες.για φαντασου ομως την γυναικα να μπαινει σε τετοια δοκιμασια και απ εξω απο το χειρουργειο να περιμενει αυτος που θα της σφιξει το χερι και θα της πει ακομα και ''συγνωμη''που την εφερε σε αυτην την κατασταση.η αν το δεις και διαφορετικα φαντασου εκει απ εξω να βρισκεται καποιος που ενω ο ανθρωπος που εφερε σε αυτην την κατασταση ανεβαινει ενα ''γολγοθα''στο χειρουργειο εκεινος κοιταζει το ρολοι του για το ποτε θα βγει ο γιατρος εξω να του πει ''ολα καλα''να τον πληρωσει και να φυγει...η ακομα ακομα να ειναι η γυναικα μονη της χωρις τον εταιρο αυτουργο ο οποιος για καποιους λογους εχει εξαφανιστει...συμφωνω απολυτα στο οτι μια γυναικα μονο μπορει να καταλαβει το τι ακριβως μεγαλωνει μεσα της.μην ξεχνας αλλωστε οτι και οι δεσμοι με την ''μανα ''ειναι παροιμιωδεις.ποτε δεν εχει ακουστει ακομα και σε μεγαλη ηλικια οταν βρεθουμε σε δυσκολη κατασταση να φωναξουμε ''αχ πατερα μου''ενω το ''αχ μανα μου''ειναι μονιμα στο στομα μας.εθιξες ενα πολυ σοβαρο θεμα σχετικα με την αναληψη απο τους ''κομπογιαννιτες''τοσο σοβαρων επεμβασεων.ειναι σιγουρα παρα πολυ δυσκολη η κατασταση μια και τετοιου ειδους επεμβασεις κοστιζουν αρκετα και στον βωμο του να γλυτωσουμε μερικες δεκαδες ευρω στελνουμε τον ανθρωπο μας σε ''φονιαδες με ασπρες στολες''με αποτελεσμα αυτο που ανεφερες και εσυ στα γραφωμενα σου.ευχομαι μεσα απο την καρδια μου ποτε να μην σου τυχη τετοια κατασταση.αλλα ακομα και εαν σου συμβει να εχεις τις ιδιες αποψεις που εχεις και τωρα...καλο βραδυ και σ ευχαριστω.   πανος

264 Επισκέπτες, 1 Χρήστης