Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 326
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 247
  • Total: 248
  • Leon

Ναι ή όχι στην φιλία μεταξύ πρώην?

Ξεκίνησε από Enia, Μάρτιος 13, 2005, 02:34:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Όταν μια σχέση τελειώνει, μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο? Και όταν σου πει ο άλλος/ η άλλη 'Δεν μπορώ να σε δω φιλικά', είναι προτιμότερο το τίποτα?

Discuss...

metanastis

Φιλία μεταξύ των δυο όταν η σχέση έχει τελειώσει;

ε..χμμ. ξέρετε..

Ναι. Ετσι αρχίζει και στο δρόμο σκορπάει, χάνεται, διαλύεται.
Το ξέρω, το έζησα. Και στο τέλος μένει μόνο ένα "γιατί;".
Δε ξέρω άν εξαρτάται (και κατά πόσο βέβαια) από τα ίδια τα άτομα αλλά πιστεύω πως δε μπορεί να κρατήσει.

PoiSoN_GiRL

axm.. mallon einai kati pou den ginetai (sunh8ws)
oti ksekinaei katw apo alla dedomena einai ligo duskolo na tropopoih8ei kai na parei allh morfh sthn poreia ..
apo tin allh omws.. pote den ksereis ! ola ginontai

Enia

Xmm... As pros8esw kana duo erwthseis...:

To epidiwkete na meinete filoi otan teleiwnei mia sxesh? H mhpws to apofeugete!? Poia ta uper kai poia ta kata?

Kai an telika ginei h apopeira, exei dikio o metanastis oti 'den mporei na krathsei'? Kai an einai etsi, giati oxi? Giati duo an8rwpoi pou prin ligo kairo elegan oti mporoun na kanoun ta panta o enas gia ton allon na mhn mporoun na krathsoun mia stoixeiwdh politismenh epikoinwnia?...

Kai poison:  Oi sxeseis mas den einai zwntanoi organismoi? Den metalassontai? Den leme oti o erwtas ginetai agaph? Kai eidika otan mia sxesh exei 3ekinhsei apo filia! Giati h filia na ginetai erwtas kai oxi o erwtas filia!?

PoiSoN_GiRL

Enia mporei na akoustei ligo paralogo auto pou 8a pw , alla eimai tis apopsis oti se ka8e filia pou anaptusetai, uparxei kapou krummeno to erwtiko stoixeio (isws den einai profanes alla kapou sto va8os kati upovoskei..) einai polu eukolo loipon kapoia stigmh auto na vgei sthn epifaneia (an kai tis perissoteres fores apla to kratame eptasfragisto mustiko isws giati ki emeis oi idioi den 8eloume na tou dwsoume shmasia)
einai loipon eukolo na metatrapei h filia se erwta . Twra gia to anti8eto ... einai duskolo na metatrepseis enan erwta se filia (eidika an o enas apo tous duo sunexizei na niw8ei opws kai prin..) Bebaia den aporiptw tipota apolutws .. sou eipa kai prin oti ola einai pi8ana kai ola ginontai .. apla paizei rolo kai o xarakthras tou ka8e an8rwpou, h agaph, h epi8umia na vrisketai konta ston allon kai ena swro pragmata ...

Ntama

Enia...

nomizw oti paizoun edw polloi paragontes rolo...

analoga tin sxesi pou eixan...

analoga to xaraktira pou exoun oi sygkekrimenoi...

analoga pws teleiwse i sxesi...

analoga... polla...

fmas

Παράθεση από: "Enia"Όταν μια σχέση τελειώνει, μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο? Και όταν σου πει ο άλλος/ η άλλη 'Δεν μπορώ να σε δω φιλικά', είναι προτιμότερο το τίποτα?

Discuss...

Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει φιλία ανάλογα και με τον τρόπο που κύλησε όλη η σχέση...... Αυτό που δεν καταλαβαίνω προσωπικά εγώ είναι το πως λες σε βλέπω σαν φίλο και θέλω να μείνουμε δυο φίλοι αφού πραγματικά δεν το πιστεύεις... Προτιμότερο είναι να πεις τέλος και ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του αντί το να μείνουμε φίλοι αλλά παράλληλα δεν μιλάμε ούτε στο τηλέφωνο ούτε στα μυνήματα ούτε σε τίποτα.... Ακόμα και να μην θες να μείνεται φίλοι έστω ένα τι κάνεις, είσαι καλά νομίζω ότι μπορείς να το ανταλλάσεις χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη ιστορία......

Όσο αφορά την προσωπική μου υπόθεση και ιστορία τελίκα ακόμα δεν κατάλαβα γιατί δεν μου μιλάει... Ναι την αγαπώ ακόμα και τώρα τρελλά και δεν ξέρω αν θα μπορούσα ποτέ να την δω φιλικά (το συναίσθημα ήταν πολύ δυνατό) αλλά θα μπορούσα να κάνω υπομονή και να το ξεπεράσω σιγά - σιγά και όχι με αυτόν τον τρόπο που έγινε.....

Αυτή είναι η άποψή μου για το όλο θέμα.....

Συγνώμη για το μήκος της δημοσίευσης και αν σας κούρασα........

Πάντα Φιλικά,
Fmas

Enia

Sumfwnw s'auto pou les fmas... Ka8enas 3erei ton eauto tou, 8a prepei na 3erei an mporei na krathsei mia filia h oxi... egw proswpika to 8elw kai to epidiwkw... den mporw omws na mou pei o allos 'nai, ok, 8a milame' kai na e3afanizetai.. tote 8a protimousa na mou eixe pei oristika antio.. einai kapws 'upokritiko' -as mou epitrapei h ekfrash- kai plhgwnei perissotero sto telos... alla katalabainw oti den einai panta eukolo... h poios 3erei ti allo...
pantws exw paradeigmata filwn mou pou htan zeugari kai twra para polu kaloi filoi, kai to zhleuw auto...
ti na peis...

fmas

Έρχεσαι στα λόγια μου Enia......

Πάντα Φιλικά,
Fmas

spellbound

Χμ...

τωρα μη τρελλαινομαστε....

δεν ειναι δυνατον να υπαρξει φιλικη σχεση μεταξυ δυο πρωην ΑΜΕΣΩΣ μετα το χωρισμο...  

αλλα αρκετο καιρο μετα το χωρισμο ΝΑΙ ειναι δυνατον (κατα τη γνωμη μου - και προσωπικη μου εμπειρια παντα) , οταν εχουν επουλωθει ολες οι πληγες που δημιουργησαν κατ αρχας αυτο τον χωρισμο, η εστω η "βαριεστημαρα" που οδηγησε τα δυο ατομα στο χωρισμο.

ισως μαλιστα καποιοι ανακαλυψουν οτι σαν φιλοι λειτουργουν καλυτερα, οποτε αξιζει ισως να δωθει και αυτη η ευκαιρια... βασικη βεβαια προυποθεση να το θελουν και οι δυο..

αυτο τουλαχιστον πιστευω εγω..  

Enia

Gik, h periptwsh twn filwn mou pou lew einai opws to perigrafeis akribws...

Oso gia auto pou leei o fmas krataw kuriws to e3hs]Ακόμα και να μην θες να μείνεται φίλοι έστω ένα τι κάνεις, είσαι καλά νομίζω ότι μπορείς να το ανταλλάσεις χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη ιστορία...... [/quote]

S'auto to eidos epafhs anaferomai kuriws... Giati an to paroume pio 8ewrhtika, an dhladh uparxei 'alh8inh' (xwris ixnos erwtismou) filia meta3u twn duo fulwn, den 8a broume akrh...

Exw bre8ei kai sta duo akra. Exw zhthsei na meinoume filoi kai otan me 'papoutswsan' kai otan htan dikia mou apofash na teleiwsw th sxesh. Kai ponesan kai oi duo periptwseis e3isou... Eimai la8os pou den mporw na 3ekobw an8rwpous?  :roll:  :oops:  :?:

danai

Pragmatika einai ena poly exypno kai endiaferon 8ema.  Kai h diki mou apopsi einai pws paizei rolo to myalo kai to epipedo twn an8rwpwn... Ma apo proswpikh moy empeiria 8a pw pws otan kati teleiwnei ..synh8ws einai kai teliko,...kai oxi mono filia den mporei na yparxei ...ma mono pikries me oti kai an synepagetai ayto!  :wink:

fmas

Παράθεση από: "gikama"Χμ...

τωρα μη τρελλαινομαστε....

δεν ειναι δυνατον να υπαρξει φιλικη σχεση μεταξυ δυο πρωην ΑΜΕΣΩΣ μετα το χωρισμο...  

αλλα αρκετο καιρο μετα το χωρισμο ΝΑΙ ειναι δυνατον (κατα τη γνωμη μου - και προσωπικη μου εμπειρια παντα) , οταν εχουν επουλωθει ολες οι πληγες που δημιουργησαν κατ αρχας αυτο τον χωρισμο, η εστω η "βαριεστημαρα" που οδηγησε τα δυο ατομα στο χωρισμο.

ισως μαλιστα καποιοι ανακαλυψουν οτι σαν φιλοι λειτουργουν καλυτερα, οποτε αξιζει ισως να δωθει και αυτη η ευκαιρια... βασικη βεβαια προυποθεση να το θελουν και οι δυο..

αυτο τουλαχιστον πιστευω εγω..  

Gik...

Άμα η αιτία είναι, είναι, είναι, είναι έλα ντε τι κάνεις στην προκειμένη περίπτωση??????????????????? Γιατί αυτό ισχύει στην δικιά μου ιστορία..........

Τέλος Πάντων........ Βλέποντας και πράττωντας...

Πάντα Φιλικά,
Fmas

spellbound

Παράθεση από: "Enia"Gik, h periptwsh twn filwn mou pou lew einai opws to perigrafeis akribws...

Oso gia auto pou leei o fmas krataw kuriws to e3hs]Ακόμα και να μην θες να μείνεται φίλοι έστω ένα τι κάνεις, είσαι καλά νομίζω ότι μπορείς να το ανταλλάσεις χωρίς να υπάρχει κάτι μεμπτό στην όλη ιστορία......

S'auto to eidos epafhs anaferomai kuriws... Giati an to paroume pio 8ewrhtika, an dhladh uparxei 'alh8inh' (xwris ixnos erwtismou) filia meta3u twn duo fulwn, den 8a broume akrh...

Exw bre8ei kai sta duo akra. Exw zhthsei na meinoume filoi kai otan me 'papoutswsan' kai otan htan dikia mou apofash na teleiwsw th sxesh. Kai ponesan kai oi duo periptwseis e3isou... Eimai la8os pou den mporw na 3ekobw an8rwpous?  :roll:  :oops:  :?: [/color][/quote]

Οχι βεβαια, γιατι να το θεωρεις λαθος???
Καθε ανθρωπος εχει τη δικη του ψυχοσυνθεση. Και προσωπικα παντα, θεωρω πως οταν εχεις ζησει μερικες καλες στιγμες (οι κακες καποια στιγμη ξεχνιονται, χε χε.. το δικο μου ελαττωμα  ]

spellbound

Φμασακο..

Μερικα πραγματα ειναι καλυτερα να τα αφηνουμε στο παρελθον οπου και ανηκουν.  Ο κοσμος παει μπροστα, τα καραβια πανε σε αλλα λιμανια, τα αεροπλανα πανε σε αλλα αεροδρομια, ολα κινουνται.
Ασε το παρελθον, κυττα στο μελλον, εκει ανηκεις.
Αλλως τε τα ξαναζεσταμενα φαγητα συνηθως δεν εχουν την ιδια γευση.
Κρατα τα καλα σημεια, κρατα τις τυπικες σου επαφες, και ασε το χρονο να δουλεψει για χαρη σου. Μην κολλας.

Σορρυ που στα λεω χυμα, αλλα νομιζω ετσι στα ειπα και οταν βρεθηκαμε, μονο που εσενα το μυαλο σου εχει μεινει εκει.

Λεγε ενα γεια στις 10 μερες, και ζησε τη ζωη σου. Σε 3-4 μηνες δεν θα το σκεφτεσαι καν.

Φιλικα και με αγαπη βρε μικρο...   ]

247 Επισκέπτες, 1 Χρήστης