Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 226
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 227
  • Total: 228
  • Leon

Ναι ή όχι στην φιλία μεταξύ πρώην?

Ξεκίνησε από Enia, Μάρτιος 13, 2005, 02:34:13 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Enia

Gikama... basika kai na me pare3hghsei kaneis... skasila mou!  ]

kap

Ως γνωστόν βαριέμε να διαβάσω τα πάντα, και σας ζητώ συγμώμη.
Στο θέμα μας τώρα.

Πρωσοπική άποψη. Μπορεί να μείνουν φίλοι, αλλά σχεδόν αδύνατον.
Το βασικό πρόβλημα είναι η κοινές εμποιρίες που έχουν. Οταν για παράδειγμα όταν είναι ζευγάρι και βγάζουν τα μάτια τους σχεδόν όποτε είναι μαζί, τότε πώς θα βγένουν μετά μόνο για έναν καφέ και κουβεντούλα χωρίς να συμβαίνει τίποτα.

Ενας τρόπος για να το καταφέρεις να συγκρατήσεις μια τέτοια φιλική σχέση προυποθέτει δυνατό χαρακτήρα έτσι ώστε να μπορείς να κρύψεις καλά τις ορμονικές ανυσιχίες και σκέψεις που θα σου έρχονται στο καφεδάκι και την κουβεντούλα. Χρειάζεται και μεγάλη προσοχή στο πως θα συμπεριφερθείς και πως θα μηλίσεις, για παράδειγμα δεν μπορεις να έχεις χωρίσει και να πετάς υπονοούμενα ή να του τρίβεσαι του αλλου για να δεις που θα σαλτάρει.

Αυτά τα ολιγά προς το παρόν.
Πολυπαθων και εγω στο θέμα και απο τις δύο πλευρες, αυτήν που θέλει να κρατήσει φιλική σχέση μετά και αυτή που δεν θέλει.

Enia

Λοιπόν, λοιπόν...
Έψαξα και βρήκα αυτό το θεματάκι με αφορμή μια κουβέντα που είχα.. αλλά ίσως είναι πάντα επίκαιρο... Για ρίξτε μια ματιά όσοι δεν το έχετε ξαναδεί και κάντε κανένα σχόλιο, πείτε καμμιά γνώμη...

Κι εσύ που ξέρεις ποιος είσαι, αυτό είναι που κάνει λάθος η περί ου ο λόγος...:
Παράθεση από: "Enia"Kathgoria tetarth]3ekobeis entelws[/u] otan
- sthn skepsh pws einai/8a einai me allh, bazeis ta klammata
- krubeis apo tous filous sou oti ton eides krufa h oti ton skeftesai giati 8a sou ebazan tis fwnes (den 8a sumfwnousan)
- sou exei ginei tetoia emmonh pou ephreazei th zwh sou (douleia, filies, h kainouria sxesh)
- exete xwrisei kai ta exete 3anabrei perissoteres apo mia fores

Nikos28

Εγώ, προσωπικά, είμαι υπερ σε μια τέτοια φιλία μόνο στην περίπτωση που ο έρωτας έχει περάσει και στους δύο ανεπιστρεπτί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αν έστω και ο ένας απ' τους δύο νοσταλγεί τα παλιά ή τρέφει ελπίδες επανασύνδεσης (ενώ δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο), τότε όχι... να λείπει το βύσσινο! Σε μια τέτοια περίπτωση δε μιλάμε για φιλία αλλά για ένα προσωρινό ''δεκανίκι'', που εξορκίζει την ανασφάλεια και το φόβο της μοναξιάς...

naiada05

tsou telesidiko xwris souxoumouxou mantalaki

EKTOS prwhn syzygwn me paidia prepei na yparxei mia kalh sxesh logw ygeious desimatos goniwn - paidiwn.............
 :!:

chriastina

Παράθεση από: "Enia"Όταν μια σχέση τελειώνει, μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο? Και όταν σου πει ο άλλος/ η άλλη 'Δεν μπορώ να σε δω φιλικά', είναι προτιμότερο το τίποτα?

Discuss...

α) δεν πιστεύω στην φιλία μεταξύ δύο πρώην συντρόφων (είμαι σίγουρη ότι κάπου το έχω ξαναγράψει),το έχω ζήσει τριγύρω μου και στο βάθος της "φιλικής" σχέσης η μια ή η άλλη πλευρά είχε άλλες σκέψεις,ελπίδες,κατάλειπα κ.τ.λ
β) "από ολότελα καλη κι η Παναγιώτενα;".......καλύτερα τίποτα παρά ημί...ο,τιδήποτε

Enia

naiada, εννοείς πως κόβεις την καλημέρα, κόβεις κάθε επαφή?  :roll:

Χριστίνα, στη θεωρία θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου, στην πράξη όμως κάπου με δυσκολεύει!...  :?

naiada05

Enia mou nai.........ayto pistevw :roll:
apopsh mou .........

Enia

Κι αν έχετε κοινό κύκλο? Αν πχ έχετε κοινούς φίλους? Ή αν μένετε στην ίδια γειτονιά και βρίσκεστε κάθε τόσο μούρη με μούρη? Ή αν δουλεύετε/σπουδάζετε μαζί?...  :roll:

naiada05

ΜΑΧΑΙΡΙ ΟΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΣΚΙΑΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΝ........ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΜΟΥΡΗ ΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ........ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.........

SoFiA24

Πιστεύω πως μπορεί να υπάρξει αρκεί να το θέλουν και οι δύο και να μην υπάρχει το ερωτικό στοιχείο στη μέση. Θα διηγηθώ δική μου εμπειρία. Ένας από τους καλύτερούς μου φίλους αυτή τη στιγμή υπήρξε δεσμός μου για 2 περίπου χρόνια. Παρά το χωρισμό , που δεν ήταν κι απ  τους πιο ανώδυνους έχουμε κατορθώσει τα τελευταία 6-7 χρόνια να είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Με ξέρει πάρα πολύ καλά κι εγώ το ίδιο. Συζητάμε μέχρι και τα ερωτικά μας. Έχω γνωρίσει τις σχέσεις του το ίδιο κι εκείνος. Με συμβουλεύει και τον συμβουλέυω.Σημειωτέον, μετά το χωρισμό έχει τύχει να κοιμηθούμε στο ίδιο κρεββάτι 4-5 φορές χωρίς να γίνει απολύτως τίποτα το σεξουαλικό μεταξύ μας...
Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό δεν υπάρχει τίποτα παραπάνω από φιλία.. Και σαν Σοφία το θεωρώ μεγάλη επιτυχία να έχουμε κατορθώσει να έχουμε τόσο καλή σχέση .

Enia

Μπράβο Σοφάκι... Όχι πως υπάρχουν σωστά ή λάθος σε αυτά τα θέματα, όποιος νιώθει καλύτερα ο καθένας, αλλά να, μου αρέσει που διαβάζω πως είναι δυνατό! (Τελικά σε πάω πολύ εσένα!  :D )

sonia

den pisteuw pws mporei na yparksei aplh filikh sxesh me enan prwhn.
an ton synadhsw tyxaia tha milhsw , tha eimai eugenikh alla apo kei kai pera den krataw filikes epafes!
to mono pou krataw einai oi anamnhseis kales h asxhmes, allwste kai autes kommati ths zwhs mas einai!

rain

[quote user="Enia" post="12550"]Όταν μια σχέση τελειώνει, μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο? Και όταν σου πει ο άλλος/ η άλλη 'Δεν μπορώ να σε δω φιλικά', είναι προτιμότερο το τίποτα?

Discuss...[/quote]Οι καλύτερες φίλες μου είναι οι πρώην. Με ξέρουν τις ξέρω και δεν παίζει το δήθεν. Άσε που προσέχουμε για να έχουμε. :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

pixie

Ναι... γιατί όχι? Αρκεί αυτή η σχέση να έχει ένα ισόθερμο αποτέλεσμα και να μην νιώθει κάποιος απ' τους δυο ''ριγμένος''.

Υπάρχουν και τέτοιες σχέσεις. Η ανθρώπινη επαφή δεν μπορεί να είναι μόνο ένας εύθραυστος δεσμός ανάμεσα σε εφήμερα πλάσματα. Η σωματική έλξη κάποια στιγμή μπορεί να τελειώσει και ο έρωτας να μετατραπεί σε ανθρώπινη ουσία.

227 Επισκέπτες, 1 Χρήστης