Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 344
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 306
  • Total: 306

ΘΑΝΑΤΟΣ

Ξεκίνησε από Evitaki, Απριλίου 13, 2005, 11:07:26 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Evitaki

Η πρώτη μου επαφή με τον θάνατο ήταν όταν ήμουν 7 ετών,όταν έχασα τον μπαμπά μου.Ξαφνικά διαπίστωσα μετά από τόσα χρόνια οτι όλα είναι μάταια κάποτε όλοι θα παιθάνουμε.Αυτό το κάποτε είρθε πολύ νωρίς για τον δικό μου άνθρωπο.Γιάτι όχι όμως κ για μένα???Μύπως εγώ ήμουν καλύτερη?Γιάτι σε μένα να αξίζει διαφορετίκη τύχη?Η σκέψη μου καλπάζει με γρύγορους ρυθμούς κ η ζωή με τα δικά μου μάτια μοιάζει λίγη κ εύθραστη.Συνήθως όταν κάποιος φοβάται,υπάρχουν δύο τρόποι για να αντιμετωπίσει τους φόβους του ή τους αποφεύγει συστηματικά προσπαθώντας να βρίσκεται μακρυά από όλα όσα τον τρομάζουν ή τους αντιμετωπίζει κατα μέτωπο.Ολα τόσο κενά κ ανούσια.Κανένας τους δεν έχει σκεφτεί,ότι αύριο μπορεί να μην υπάρχει πια θά-να-τος τρείς συλλαβές που συμαίνουν το τέλος κ μετά?Τι γίνεται μετά?Ο κόσμος συνεχίζει να διασκεδάζει,να γελάει,να κλαίει,να κάνει οικονομίες,να δουλεύει.Ο θανατός μου δεν θα αλλάξει κανενός την ζώη ίσως στεναχωρήσει μερικούς αλλά την ζωή τους δεν πρόκειται να την αλλάξει....

ΚΙ ΟΜΩΣ Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ

SALTARISMENOS

evita kataxras lypamai gia tin apolia toy patera sou merikes fwres h zwh mas fylaei disarestes ekpliksis ala prepei na tis anti metwpizoume afou then mporoume na ta baloume me ton theo kai na koitazoume tin zwh me aisiodoksia panta alwste kai oi agaphmenoi mas anthropoi asxetos an then einai konta mas os atoma einai stin skepsh kai tin kardia mas e :wink:

kap

Όταν υπάρχει αρχή υπάρχει και τέλος, είτε αυτό αφορά σχεσεις  είτε την ίδια την ζωή όπως την ξέρουμε. Δυστηχός αυτή είναι η πραγματικότητα που οφείλουμε να την αγνοήσουμε. Δεν θα μπώ σε θέματα του πως και γιατί πιθανόν να αναπτύχθηκαν οι φοβίες γύρω από το θάνατο γιατί πιστεύω ότι αυτό είναι άλλο θέμα.
Το συμαντικό είναι να καταλάβουμε για πιο λόγο γίνεται αυτή η διαδρομή μεταξύ αρχής και τέλους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιο "τέλος" και να έρθει γύρω σου ή δίπλα σου, θα σε επηρεάσει λιγότερο.
Οι αρχαίοι λέγαν πως η ζωή είναι μαθητεία θανάτου,  όπως το καταλαβαίνω εγω αυτήν την στιγμη θέλαν να πουν ότι πρέπει να μάθεις τι συμβαινει στην ζωή και στον θάνατο έτσι ώστε να μπορέσεις να λειτουργήσεις στο κοινωνικο συνολο θετικά αλλά και για να μπορέσεις να εξελίξεις τον εαυτό σου.
ο Θάνατος είναι κάτι το απολύτος φυσιολογικό και θα συμβει  σε όλους, άρα γιατί να το φοβόμαστε?

Και αν υπάρχει ζωή μετα, τότε σίγουρα δεν τελειώνει τίποτα με τον θάνατο αλλά ξεκινάει. Και όπως είχε πει ένας φίλος στην κειδεία του πατέρα του "εντάξει μωρε, τί έγινε, αλλαξε πίστα"

Evitaki

saltarismene moy den exeis adiko ksereis omws kati?
ayto poy lene oti o xronos giatreyei oles tis plhges einai psema an esy den eisai dynatos na kseperasei ola ta asxhma o xronos oso k an prospathei den katafernei tpt

Evitaki

kap kale moy exeis erthei pote antimetwpos me to thanato???k akoma kalytera antimetwpos me to xaro se apostash anapnohs????

SALTARISMENOS

evita mou exeis apoluto dikio se ayto enweite pws an enas anthropos then exei tin dynamh kai tin thelhsh na palepsei  kai na kseperasei mia dyskolh stigmh tis zwhs toy to  perasma toy xronou then mporei na kanei tpt para mono isws sporadika na se kanei na to ksexnas gia ligo omos ofeiloume na bazoume ta dunata mas kai na kanoume  ta panta  gia na ksepername aytes tis asximies tis zwhs alwste ayto nomizw tha ithele kai o anthopos pou exei fygei apo konta mas na eimaste eytuxismenoi kai na prosexoume osous exoume konta  mas opos ekanan kai ekeinoi gia ayto panta psila to kefali :wink:

Evitaki

saltarismene moy panta psyla to kefali k oxi gia aytoys poy fyga alla gia sena panw apo ola to dyskolo einai oti kaneis an den exei perasei kati antistoixo den mporei na katalabei
parola ayta
panta psylaaaaaaaaaa
thn zwh prepei na thn nikame oxi na mas nikaei

SALTARISMENOS

Evita mou egw prosopika then exw xasei kapoion gonio  ala exei xasei ton patera toy enas polu kalos paidikos mou filos kai kserw pws einai kai prin apo 3 xronia  exasa kai egw kapoion diko mou pou agapousa apo karkino kai kserw kala ti esti apwleia ala eipame oti osoi feygoun apo konta mas then theloun na tous akolouthisoume ala na zhsoume tin zwh mas oso poio omorfa mporoume alwste akoma kai otan feygei kapoios h anamnhsh toy yparxei gia panta mesa mas :wink:

kap

balland

3 ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ..
Η ΠΡΩΤΗ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ Κ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΠΝΙΓΩ..
ΟΙ ΑΛΛΕΣ 2 ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ-ΟΣΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ Κ ΑΝ ΣΑΣ ΦΑΝΕΙ Η 1Η ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Κ Η 2Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-..
ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ..ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΕΣ-13 ΜΕΣΑ ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ-..Κ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΣΧΕ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ..
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!
ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ  ΓΥΡΩ ΜΑΣ Κ ΑΣ ΜΗΝ ΔΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΡΩΝ..ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ,ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ...

Evitaki

balland έχεις απόλυτο δίκαιο πότε δεν μπόρουμε να δεχτούμε τον θάνατο όταν είναι για κάποιον δικό μας.
Μέτα απο πόλες καταστασεις σε πιανει ανοσία κ δεν φόβασαι τόσο για τον δικό σου θάνατο αλλα γία τον θάνατο αγαπήμενων ανθρώπων κ πιστεύω οτι δεν είμαι η μόνη που θα ηθέλα να φύγω πρώτη για να μη ζήσω τον θάνατο των δικών μου.....
εχω ερθει αντιμέτωπη με τον θάνατο αρκέτες φορές
1η 7 ετών σε ναυάγιο
2η 10 ετών απο αλλεργικο σοκ
3η  15 ετών απο ατυχημα στα καλα καθουμενα βρεθηκα σε ενα γκρεμο
4η  17 ετών βρεθηκα κάτω απο μία νταλίκα
Ουφφφφ κατα τα άλλα είμαι παρων κ θα είμαι για πολύ καίρο ακόμα
κ για να το ρίξουμε  λίγο στην πλάκα τι αλλό μου μένει  να πάθω???????
 :o  :P  :P  :o

riaghul

Ζωη...
Εξελιξη, αναπτυξη, Ενα σχολειο για να μαθουμε ...
Την αγαπη, τη χαρα, το πονο, τον ερωτα, τη δημιουργια...
Να μαθουμε τον εαυτο μας και πως να πεθαινουμε ...
Να πεθαινει η αλλαζονεια , η επιθυμια, η λαγνεια, η λαιμαργια...
Ζωη και θανατος ...πανε μαζι...
(Μη με ρωτησετε..εχω χασει αγαπημενα μου ατομα..δικα μου ατομα...
ναι..κι εγω εχω ερθει αντιμετωπη με τον ιδιο...)
Τωρα ξερω..
Θα ερθει οταν πρεπει...
Οταν δεν εχω τιποτα να δωσω...
Οταν αρχισω να σκεπτομαι μονο τον εαυτο μου και δεν μεταδιδω...
Ζω ..επειδη εχω κατι να δωσω ακομα...
Δεν φοβαμαι..οχι..ουτε για μενα ουτε για οποιον ερθει..
Δεν λυπαμαι...
Λυγιζω ..οταν εχει να κανει με παιδια..ναι..ειναι αληθεια..
Οχι ..ο χρονος  δεν γιατρευει την απωλεια των πολυ δικων σου...
Αυτοι ειναι παντα ΕΚΕΙ..στη σκεψη, στη χαρα σου, και στο πονο σου..
Ειναι επειδη εσυ, εγω θελουμε να ειναι...
Γιατι τους νιωθουμε διπλα μας...Επειδη θελουμε να ηταν ..και ειναι μαζι μας..
Αλλά η Ζωη ...ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ....
Και αυτο σημαινει οτι θα σκεφτω ...
πως θα συντηρησω τον εαυτο μου, πως θα τον ντυσω..πως θα του δωσω ενεργεια...
Κι οταν μπεις σε αυτη τη διαδικασια...θα ερθουν και ολα αυτα που τη συνοδευουν...Δηλαδη..θα βγεις να ψωνισεις για να φας, να δεις τι υπαρχει για να ντυθεις...στη δουλεια, στο σπιτι, ...κ.λ.π...κ..λ.π...
Γιατι η ΖΩΗ..ειναι ...ΖΩΗ.....
Ζωη, Ζωνανος/η,Ζωντάνεια,ζωντανα...
Υπαρξη,....
Σκεψη,Συναισθημα
Θανατος...
Αρχη...ΤΕΛΟΣ....
 :)

kap

Πατριωτάκι ελπίζω να μην με παρεξηγείσες, αλλά έχω μια άλλη σχέση μαζί του (μέχρι και όνομα του έχω δώσει) :lol:

Ελπίζω τα τραγικά περιστάτικά που ανέφερες να μην έχουν συνέχεια.

Άϊντε και όταν ανέβω πάνω θα σε κεράσω καφεδάκι που σε συγχησα  :(

Evitaki

kap μου κ έγω το ίδιο σκέφτομαι κ εύχομαι να μην υπάρχει συνεχεία...
anyway όλα καλά
έλα εσύ κ βλέπουμε ποιός θα κεράσει καφεδάκι :P  :P  :P  :P  :P

fortune

Καλοι μου φιλοι γεια σας.

Το θεμα ,που ανοιξατε ειναι απο εκεινα ,που παρα την παρουσια του ανθρωπινου γενους σε αυτο το πεδιο της υπαρξης τοσα εκατομμυρια χρονια,δεν εχει απαντηθει.Η τουλαχιστον δεν εχει απαντηση ,που να ειναι αποτελεσμα πεποιθησης και αρα προσωπικης εμπειριας και οχι απλα πιστης,που σημαινει αποδοχη με συναισθηματικη και συγκινησιακη αποχρωση ,χωρις ομως εμπειρια απο το υποκειμενο.

Ειναι σαφες λοιπον οτι ειναι απο τα ερωτηματα ,που απασχολουν και θα απασχολουν την υπαρξη μας για πολυ ακομα....
Ομως θα ηθελα να παραθεσω καποιες σκεψεις μου,που θαρρω βοηθουν να δουμε το ερωτημα..καπως διαφορετικα.

Πρωτα πρωτα ,η παραδοχη υπαρξης κανονων και νομων στο συμπαν.Αυτο μας δινει την δυνατοτητα να δεχτουμε την υπαρξη Νομοθετη.Νομοι χωρις Νομοθετη δεν υπαρχουν.Διαφορετικα θα θεωρουσαμε, οτι ολα ,μα ολα ειναι προιοντα  τυχης και δεν διεπονται απο κανονες.
Αν ομως ηταν ετσι ,τοτε δεν θα ειχαμε σταθερα δεδομενα, ουτε και στο συμπαν.Τα δε πειραματα, θα εξηγαγαν συνεχως διαφορετικα αποτελεσματα ,ωστε η μη υπαρξη κανονων θα γινονταν πια αποδεκτη.Ομως γνωριζουμε απο το σχολειο και απο πολυ μικρη ηλικια ,οτι οι νομοι της φυσικης ειναι γεγονος.Ας σκεφτουμε τα περι βαρυτητας,φυγοκεντρου και κεντρομολου δυναμεως κτλ.Ο Νομοθετης λοιπον ειναι Δεδομενος αφου νομοι χωρις Νομοθετη δεν υφιστανται.

Ας ονομασουμε τον Νομοθετη οπως θελουμε.Αλλος θα μπορουσε να τον πει..Δυναμη δημιουργιας,αλλος Θεο,αλλος οπως θα ηθελε.
Ο Νομοθετης λοιπον εχει δημιουργησει τα παντα ..και το εννοω...βασει καποιου σχεδιου.Αυτο φαινεται απο την αρχη και το τελος ολων των φυσικων πραγματων.Αναλογιστειτε οτι ολα εδω στο φυσικο επιπεδο εχουν αρχη και τελος.Ξεκινουν και τελειωνουν σε κατι, σαν να υπαρχει κατι στο βαθος της υπαρξης τους ,που προκαθοριζει τα δεδομενα ..του τελους τους..
Υπαρχει λοιπον ενα σχεδιο για ολους και για ολα.
Ας ξεφυγουμε λιγο απο τα παραπανω γραφομενα για να επιστρεψουμε μετα και ας δουμε κατι αλλο.
Το συστημα μεσα στο οποιο ζουμε ειναι οπως φαινεται καθαρα διπολικο.Ειναι φανερο οτι ισχυει ο νομος των αντιθετων.Ας ονομασουμε μερικα....Καλο κακο,δικαιο αδικο,ασπρο μαυρο,νυχτα μερα,δυνατο αδυνατο,Ζωη Θανατος.....και πολλα αλλα.
Βλεπουμε λοιπον οτι το ενα οριζει το αλλο.Δεν θα μπορουσαμε να προβουμε σε ορισμο του ενος, αν στο μυαλο μας δεν φερναμε και την επιβεβαιωση υπαρξης του αλλου,αφου το ενα χωρις το αλλο δεν θα μπορουσε να υπαρχει.

Ολα νομοτελειακα κινουνται σε μια διπολικη ευθεια και το μονο ,που μπορουν να γινουν πανω σε αυτη την ευθεια σε καποιο μελλοντικο χρονο, ειναι το αντιθετο τους.Το ενα συνθετει το αλλο και μαζι ειναι ενα συνολο.Ειναι μια ολοκληρωση, που η υπαρξη της προυποθετει την εξ ισου παρουσια των μελων της.

Ας δουμε τωρα την καθημερινοτητα μας με τις συνεχεις δραστηριοποιησεις της.Οταν η μερα γινεται νυχτα ...τι ειναι εκεινο ,που αλλαζει??Μηπως ειναι μια ενναλαγη απλη ...μια μεταβολη ,που απλα αναμενει τον χρονο της για να ολοκληρωθει με το αντιθετο της.Μηπως μετα απο την παρουσια του αντιθετου της θα ερθει παλι η στιγμη εκεινη ,που το πρωτο διπολο θα επανελθει...??
Ο νομος του Λαβουαζιε περι αφθαρσιας της υλης, δεχνει οτι τιποτα δεν χανεται....Ακομα και μετα απο την βροχη..οι ιδιες οι σταγονες ειναι εκεινες ,που εχουν πεσει στα ποταμια και στις θαλλασες και εξατμιζονται για να ξαναγινουν βροχη.....Εχει αποδειχθει οτι η ιδια η υλη ειναι ενεργεια...και κατω απο συνθηκες πειραματικες η υλη μετουσιωνεται σε ενεργεια και η ενεργεια σε υλη.Ειναι αρχη ,που επαληθευτικε απο τον μεγαλο Αινσταιν.

Καλοι μου φιλοι...δεν θα σας κουρασω αλλο.Ειναι τοσα πολλα αυτα ,που θα μπορουσα να αναφερω ,που θα επρεπε να γραφω αρκετες ωρες και θα ηταν κουραστικο για ολους.

Θελω να τελειωσω λεγοντας οτι,ειμαστε ενεργεια και αυτο δεν μπορει να το αμφισβητισει κανεις.Απο την αλλη υπαρχει και ο νομος διατηρησης της ενεργειας.Δεν χανεται ποτε...ετσι λεει....

ΜΗΠΩΣ.;..μηπως λεω..;.γενιομαστε για να πεθανουμε και πεθαινουμε για να ....ζησουμε;Μηπως ζωη  και θανατος ειναι μια απλη μεταβολη συνειδητοτητας κατι σαν κοιμαμαι και ειμαι ξυπνιος?

Φανταστειτε οτι δυο διδυμα μεσα στον αμνειακο σακο...λιγο πριν γεννηθουν..,..αν μπορουσαν να μιλησουν.?,..βλεποντας οτι εχουν μεγαλωσει και δεν χωρουν αλλο εκει .....τι θα ελεγαν...???
Μηπως οτι ηρθε η ωρα τους να ΠΕΘΑΝΟΥΝ???Και ομως .....την στιγμη ,που θα γεννιουνταν, θα αντιλαμβανονταν....οτι η πραγματικοτητα ,που αντιμετωπιζουν.....ειναι πολυ διαφορετικη απο αυτη ,που πιστευαν.Ειναι ενα θαυμασιο γεγονος...που με τιποτα δεν πιστευαν οτι θα εβλεπαν.!!!

Φιλικα

fortune.

306 Επισκέπτες, 0 Χρήστες