Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 260
  • Total: 260

Ας περιγράψουμε τον Παράδεισο

Ξεκίνησε από KostasD33, Ιουνίου 04, 2005, 06:27:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

LaStDrIvE

Παράδεισος για εμενα είναι ισότητα και αξιοκρατία...
δυο έννοιες που όμως δύσκολα πραγματοποιούνται...δυστυχώς :(

Bijoux

Μα γιατί κολάς σε έννοιες όπως η δημοκρατια ο ολοκληρωτισμός το εκπαιδευτικο σύστημα κλπ;
Δεν σου αρκεί η περιγραφή του άνωθεν παραδείσου;
Όσον αφορά τους ερευνητές
δεν ξέρω αν έτρεξαν οπως μου γράφεις
αλλά αν εσύ ήσουν ερευνητής πχ και  μάθαινες ότι
καπου ανακαλύφθηκε μια φωλιά μυρμηγκιών με ιδιαίτερα γνωρίσματα
και διαφοροποιημένα από τα υπάρχον θα πήγαινες να τα ''ερευνήσεις'';

συνεχίζεις γράφοντας
Απλα δεν ζουμε μονοι μας & δεν εχουμε την ικανοτητα να διαμορφωνουμε τις συνθηκες γυρω μας κατα το ηδεσθαι!(ισως να ηταν μονοτονο'δεν παιρνω ορκο!)

Αν δεν μπορώ να αλλάξω τον κόσμο μου
αλλάζω τον τρόπο με το οποίο τον κοιτώ..

ΥΣ ορθογραφικό λάθος

spellbound

λυπαμαι, θα σας χαλασω το φιλοσοφικο σας ερισμα

.... παραδεισος ειναι αυτο που σκεφτομαι και  κανεις δεν μου το περιεγραψε μεχρι τωρα.
.... Λογια λογια λογια λογια ψευτικα.
εγω φανταζομαι καπως αλλοιως το παραδεισο.
χωρις μεγαλα λογια και φιλοσοφιες
ενα μερος οπου ολοι ειμαστε ισοι
ενα μερος οπου τα λεφτα δεν παιζουν ρολο
ενα μερος οπου ολοι περναμε καλα...
ενα μερος οπου ολοι/τα παιδια μας ειμαστε εξασφαλισμενοι στα της βρωσης

αυτα τα πεζα........

energizer

φιλτατη,αν ημουν ερευνητης  σαφως & θα ετρεχα αλλα δεν ειμαι!..αλλα  & παλι ψαχνομαι!
...οσο για το "κολλημα" μ'αρεσει να βλεπω τα πραγματα οσο γινεται πιο "αντικειμενικα"(με καθε επιφυλαξη,εννοειται πως σε καποιο βαθμο υπαρχει υποκειμενικοτητα!).Ασε που αν θελει καποιος να τα βλεπει "αλλιως" συνηθως η καταληξη ειναι συγκρουση του " πραγματικου" με το "φανταστικο"
 :salut:

Bijoux

σε αυτο το τοπικ γινετε ενα παντρεμα της φαντασιας και της πραγματικοτητας
και θα θελα ετσι απο περιεργεια να σε ρωτησω τι βλεπεις;
ποια ειναι αυτα τα πραγματα που τα βλεπεις αντικειμενικα
με καποιο βαθμο υποκειμενικοτητας...;

+

σπελ, μα ο καθενας περιγραφει τον παραδεισο του και πανω κατω τα ιδια λεμε.

spellbound

Παράθεση από: "energizer"φιλτατη,αν ημουν ερευνητης  σαφως & θα ετρεχα αλλα δεν ειμαι!..αλλα  & παλι ψαχνομαι!
...οσο για το "κολλημα" μ'αρεσει να βλεπω τα πραγματα οσο γινεται πιο "αντικειμενικα"(με καθε επιφυλαξη,εννοειται πως σε καποιο βαθμο υπαρχει υποκειμενικοτητα!).Ασε που αν θελει καποιος να τα βλεπει "αλλιως" συνηθως η καταληξη ειναι συγκρουση του " πραγματικου" με το "φανταστικο"
 :salut:

Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε μενα φιλτατε ενερτζαζερ.
Αλλως τε ειπαμε, ο παραδεισος ειναι οπως τον βλεπει ο καθεις.
Σ αυτο το τοπικ γινεται ενα παντρεμα της φαντασιας και της πραγματικοτητας πως προειπατε. ( νομιζω η Μπιζου το ειπε)

Λυπαμαι αλλα θεωρω οτι ο παραδεισος ειναι μια προεκταση της ζωης.
Και λυπαμαι (ισως για τον εαυτο μου ) αλλα δεν υπαρχει πραγματικος παραδεισος. Απλα να μην κανουμε το κακο οταν δεν υπαρχει αναγκη΄)

Ξερω. θα γυρισετε για το "αναγκη"

φιλικα,  
σπελλ

Bijoux

Σπελουκο
εγω που σου απάντησα με έγραψες
και ο energizer που δεν σου απαντησε
του απαντας :P

σε μενα απευθυνόταν.

energizer

ο ανθρωπος εχει το προνομιο(συναισθηματικη νοημοσυνη & αλλες νοητικες ικανοτητες) να μπορει να αντιληφθει πραγματα-καταστασεις περα & πανω απο τα στενα πλαισια των αναγκων-επιθυμιων-.... του!!!...τωρα ποσο καθεις μπορει να αποστασιοποιειται απο το ΕΓΩ του & ποσο μπορει να ισσοροπησει σ'αυτα τα δεδομενα αποφευγοντας την συγκρουση που εγγενως δημιουργει το "φανταστικο" & το "πραγματικο".....ισως αυτος/εκει να ειναι ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ...

:twisted:

Anonymous

Παράθεση από: "LaStDrIvE"Παράδεισος για εμενα είναι ισότητα και αξιοκρατία...
δυο έννοιες που όμως δύσκολα πραγματοποιούνται...δυστυχώς :(

Μα φίλε μου αυτό ακριβώς είναι το ερώτημα (όπως εγώ τουλάχιστον το έθεσα)
Δεν μπορούμε καν να περιγράψουμε με σαφήνεια συγκεκριμένα τι είναι ισότητα τι είναι αξιοκρατία και τι όλα τα άλλα που έβαλαν και οι υπόλοιποι μέχρι τώρα...........
Γυροφέρουμε το ζήτημα σε τσιτάτα σε λέξεις και σε φράσεις....
ίσως μας παρασέρνει και ο τίτλος (Παράδεισος) και αναφερόμαστε και σε Θεότητα.

Όχι το ζήτημα είναι να το περιγράψουμε με πρακτικό (και όχι φιλοσοφικό και ασαφές) περίγραμμα το ιδανικό κόσμο που θέλουμε.

Αδυνατούμε όχι μόνο να το περιγράψουμε αλλά όπως διαπιστώνω ακόμα και να το προσεγγίσουμε λίγο
πως λοιπόν να έχουμε και την απαίτηση να το αποχτήσουμε αυτό που δεν ξέρουμε καν πως θέλουμε να είναι.....

Το μόνο που μέχρι τώρα ξέρουμε, είναι να περιγράφουμε την ατομικότητα μας
και όχι την ανθρώπινη υπόσταση μας ως μια σταγόνα μέσα στην ανθρωπότητα

freak

για εμενα παραδεισος θα ηταν ενας κοσμος διχως συνορα κ κρατη (κ τα παρελκομενα τους). χωρις στρατους κ αναγκη αστυνομευσης. χωρις φανατικες θρησκευτικες ηγεσιες (αν κ ισως να προτιμουσα χωρις θρησκειες..τεσπα). με αυτονομες κοινοτητες οπου ολες μαζι θα συνυπαρχουν ως ενα.... με μια αμεση δημοκρατια οπου ολοι μαζι θα αποφασιζουμε για τα κοινα κ οχι καποιοι που επιλεξαμε να μας εξουσιαζουν οπως αυτοι επιθυμουν κ οχι οπως εμεις θελουμε. χωρις τον θεσμο της μισθωτης σκλαβιας. χωρις ρατσιστες, φασιστες, μισογυνιδες, φαλοκρατες, σοβινιστες, φεμινιστριες, ομοφοβικους, θρησκοληπτους, κλπ...χωρις ρουφιανους παρα μονο με συντροφους. ενα κοσμο οπου εννοιες οπως η συντροφικοτητα, η αλληλεγγυη κ ο συναγωνισμος θα παρουν την θεση του εγωισμου, της αποξενωσης κ του ανταγωνισμου. ενα κοσμο οπου δεν θα υπαρχει το χρημα ως εννοια ανταλακτικη...κ που δεν θα μεταφραζονται ολα σε αυτο. δεν θα υπαρχουν αφεντικα ολων των ειδων (που στον κοσμο τους ειμαστε ολοι δουλοι)... με σεβασμο στο περιβαλλον κ στις αλλες μορφες ζωης κ οχι στην εκμεταλευση τους για προσωπικο μας οφελος. ενα κοσμο γεματο ερωτα.

καπως ετσι τον φανταζομαι λοιπον.... τωρα το πως θα τον πραγματωσουμε αυτον τον παραδεισο ειναι αλλη κουβεντα.... κ η συγκεκριμενη δημοσιευση ζητα μονο την περιγραφη.

συντροφικα.

υγ. τωρα αν πω οτι στον παραδεισο μου ο Παναθηναικος κατακτα κ το champions league πλειστακις κ πολλακις θα το χαλασω το ολο σκηνικο?

tristana

Φρικ, όχι δεν χαλάς το τοπίο, διότι εκεί παραπέρα θα βόσκουν οι βίσονες
το τριφύλι οπότε καλή η αναφορά στο πράσινο. 'Ετσι είναι και για μένα ο Παράδεισος. (Ελαφρώς πληκτικό μέρος αφού δεν θα υπάρχουν έριδες  και θα λείπουν και οι πολύ ενδιαφέροντες άνθρωποι που όσο να πεις αγγελούδια δεν ήταν! Αλλά μην μου δίνεις σημασία εγώ είμαι παράξενη μπλε και κακώς βρίσκομαι σε φιλοσοφικό τόπικ, αλλά...)

Αυτά έλεγαν και οι Ινδιάνοι πάνω-κάτω και τέλος καλό δεν είχαν.

Ζήτω, λοιπόν, οι Ινδιάνοι της Διασποράς.

energizer

ΦΙΛΤΑΤΕ freak....
τους φασιστες...μισογυνιδες...φαλοκρατες...ομοφοβικους...θρησκοληπτους...
ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ*...κτλ
τι τους περιμενει στον παραδεισενιο κοσμο σου;
...εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι ειμαστε ΟΛΟΙ μας πολυ ΜΙΚΡΟΙ & περιορισμενης ευθυνης για να φανταζομαστε ουτοπιες!!!
...ας ξεπερασει εκαστος ημων τις προσωπικες του "αμαρτιες",τυψεις,φοβιες, προκαταληψεις,ιδεαναγκασμους & οταν ακουμπησει την τελειοτητα ας επανερθει να μας μοιρασει το φως Του!!(για τις δε αναγκες δεν εκανα λογο καν...)

*το αστερακι μπηκε για να σου δειξω ποσο ευκολο ειναι οποισδηποτε να μπει στο racist group!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΑΤΕΛΗ ΟΝΤΑ & ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ/ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ!

:twisted:

Enia

Dear energiser...

καταρχάς, αν κατάλαβα καλά, ο freak μιλάει για τον δικό του παράδεισο, όπου ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ όλοι αυτοί, οπότε είναι άτοπο να ρωτάς 'τι τους περιμένει'...

Έπειτα, ναι, οκ, είμαστε όλοι ατελείς, αλλά αυτό δεν μας στερεί της ικανότητας να σκεφτόμαστε (τουλάχιστον τους περισσότερους από εμάς...  :roll: ).
Σε αυτό που λες πως 'είμαστε μικροί' δεν θα συμφωνήσω... Αν εσύ νιώθεις μικρός, κρίμα...
Και αν περιμέναμε να αγγίξει ο άνθρωπος την τελειότητα και μετά να μοιραστεί το φως όπως λες, θα είμαστε ακόμα πάνω στα δέντρα να τρώμε μπανάνες...
Επίσης, δεν ξέρεις πόση δύναμη μπορεί να έχει ο άλλος μέσα του, και μέχρι που μπορεί να φτάσει η φαντασία του...
Γιατί και η φαντασία είναι δύναμη.
Και αν έχεις την δύναμη να φανταστείς κάτι καλύτερο, τότε ίσως έχεις και τη δύναμη να το κάνεις πράξη...

Για πρώτη φορά, συντροφικά...

ASSOS

Ο παράδεισος δεν περιγράφεται πουθενά αλλου εκτος από την Παλαιά Διαθήκη.

freak

υποτιθεται οτι σε ενα παραδεισο δεν θα υπαρχουν ολες αυτες οι κατηγοριες ανθρωπων που περιγραφω αγαπητε energiser... θες λογω παιδειας, θες λογω αναγκης... αλλωστε το θεμα ηταν να περιγραψω απλα τον παραδεισο κ οχι να δωσω κ τον δρομο ως προς αυτον.

παντως σε λογικες του τυπου φορτωστε ολους τους μισογυνιδες, ρατσιστες, φαλοκρατες, ομοφοβικους, χριστεμπορους κ λοιπους θρησκολοιπτους φασιστες κλπ κ στειλτε τους σε στρατοπεδα συγκεντρωσης δεν μπαινω. ομολογω πως εχω ενα μικρο κολλημα με τους φασιστες... κ ειμαι υπερ του ''στους αρνητες της ελευθεριας δεν αρμοζει καμια ελευθερια''.... μην ξεχνας ομως οτι δεν μιλαμε για ατομα τα οποια απλα ξυπνησαν στραβα μια μερα. μιλαμε για ανθρωπους οπου δεν ανεχονται αλλους διπλα τους κ προσπαθουν με την βια να επιβαλουν την πρακτικη τους.  μιλαμε για κατηγοριες ανθρωπων που δεν καταλαβαινουν το αυτονοητο ''οτι η ελευθερια τους σταματα εκει που αρχιζει του αλλου''.... καπως λοιπον πρεπει να θωρακιστουν οχι μονο τα μεχρι τωρα αλλα κ τα μελλοντικα θυματα τους...το να μην υπαρχουν λοιπον δεν ειναι απλα μια ανεγκεφαλη χουλιγκανιστικη αντιδραση μου αλλα η αμυνα μιας κοινωνιας. εννοειτε δε πως η μεθοδος ΔΕΝ ειναι η εξολοθρευση τους... αλλα μερικες φορες οταν δεν πιπτει λογος ισως ο περιορισμος τους να ειναι απαραιτητος (κ ουχι η πανακεια).

συντροφικα.

260 Επισκέπτες, 0 Χρήστες