Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 693
  • Total: 694
  • Leon

Ιδιότητα:άνθρωπος - Κατάσταση:μόνος

Ξεκίνησε από zarkvilion, Ιουνίου 29, 2005, 01:46:57 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

zarkvilion

Ιδιότητα:άνθρωπος - Κατάσταση:μόνος

Πρόσφατα, βρέθηκα αντιμέτωπη με την περίπτωση ενός ανθρώπου -κοινωνικού και αποδεκτού- ο οποίος λόγω οικογενειακών προβλημάτων απομακρύνθηκε αισθητά και αρνήθηκε κάθε είδους βοήθεια και στήριξη, υποστηρίζοντας πως προτιμά "να το περάσει μόνος του". Επέλεξε να αποκλείσει, να αποκόψει δρόμους, να "διώξει" άτομα που του είχαν χαρίσει την ψυχή τους..στο όνομα των αποφάσεων που έπρεπε να λάβει για τη ζωή του εκείνη την περίοδο.
Γιατί μπορεί να συμπεριφερόμαστε έτσι; Είναι ένδειξη αδυναμίας; Έκφραση εγωϊσμού; Μήπως έχει "ατροφήσει" μέσα μας η θεωρία πως ο άνθρωπος χρειάζεται τους ανθρώπους;

minoraki

φιλενας μου, με μια γρηγορη και πρωτη απαντηση που θα σου δωσω και εγω οταν βρισκομαι μεσα στο προβλημα, προτιμω να το αντιμετωπιζω μονη μου....δεν θελω να με επιρρεαζει κανεις! ιδιως οταν προκειται για σοβαρο προβλημα....μερικες φορες η γνωμη των αλλων μας αποσυντονιζει, μας στενοχωρει ακομα περισσοτερο....αυτα για τωρα! θα επανελθω!
 :arrow: (δεν πιστευω να κανω λαθος με την γρηγορη αυτη απαντηση μου? απλως την γνωμη μου λεω! φιλια!)

purple

Ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα σε συγκεκριμενες καταστασεις.Το οτι καποιος θελει να μεινει μονος του για να σκεφτει και να παρει αποφασεις δεν ειναι κατι παραλογο και ουτε σημαινει οτι αποριπτει ατομα που του εχουν σταθει.Το μινορακι εχει δικιο.Οι φιλοι πολλες φορες αποσυντονιζουν.Βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα να μην εχουν συνειδητοποιησει το ακριβες προβλημα και να ειναι εν μερει ανεπαρκεις στο να βοηθησουν καποιον αλλον.Οποτε ουτε ενδειξη αδυναμιας ειναι,ουτε ενδειξη εγωισμου αλλα μια αμεση αναγκη αυτοπροσδιορισμου.Συνηθως μονο εμεις γνωριζουμε τι ειναι καλυτερο για εμας...

Υ.Γ. Zark δεν σε πετυχαινω τελευταια να παρει...

zarkvilion

Παράθεση από: "purple"Ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα σε συγκεκριμενες καταστασεις.Το οτι καποιος θελει να μεινει μονος του για να σκεφτει και να παρει αποφασεις δεν ειναι κατι παραλογο και ουτε σημαινει οτι αποριπτει ατομα που του εχουν σταθει.Το μινορακι εχει δικιο.Οι φιλοι πολλες φορες αποσυντονιζουν.Βεβαια υπαρχει η πιθανοτητα να μην εχουν συνειδητοποιησει το ακριβες προβλημα και να ειναι εν μερει ανεπαρκεις στο να βοηθησουν καποιον αλλον.Οποτε ουτε ενδειξη αδυναμιας ειναι,ουτε ενδειξη εγωισμου αλλα μια αμεση αναγκη αυτοπροσδιορισμου.Συνηθως μονο εμεις γνωριζουμε τι ειναι καλυτερο για εμας...

Φίλε purple..αναφέρεσαι στην περίπτωση της φιλίας. Όταν με το συγκεκριμένο άτομο συνδέεσαι με έναν διαφορετικό τρόπο και γνωρίζεις πως οι αποφάσεις του επηρρεάζουν άμεσα και εσένα...θεωρείς κάθε συμβουλή σου αποσυντονισμό; Και ναι..ίσως πράγματι να γνωρίζουμε μόνο εμείς το καλύτερο για εμάς..δεν είναι όμως εγωϊστικό να λαμβάνει αποφάσεις και για την δική μας ζωή;

purple

Εχεις δικιο.Αναφερθηκα στην περιπτωση της φιλιας.Εαν οι αποφασεις ενος ατομου επηρεαζουν εσενα και βεβαια πρεπει να εχεις λογο.Τωρα,εαν δεν δεχεται συμβουλες,ειναι μαλλον εγωιστικο.

eye_

gia mena einai ligo poli fanero... adinamia twn girw na katalavoun kai na proseggisoun me to pleon katallilo tropo ton kat' epilogi mono (i monaxiko?) an8rwpo.. einai i empistosini tou pou den exei kerdi8ei.. kai isws i eu8ini na min einai dikia tou..

p.s. den anaferomai sto sigkekrimeno paradeigma tis Zark.. oti grafw prokiptei apo proswpika viwmata.. kai apo tis dio pleures

Deykalion

Νομίζω ότι  απο το θέμα λείπουνε βασικές λεπτομέρειες η ακομη κάποιες δεν έχουν γραφτεί σωστά έτσι ώστε τα άλλα μελη να μην έχουν κατανοήσει την κατάσταση επακριβώς και οι απαντήσεις τους να μην συνάδουν με την όλη συγκεκριμένη κατάσταση.

Anonymous

Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μένουν μόνοι γιατί θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο δεν στενοχωρούν κάποια άτομα που συμπαθούν, αγαπούν και νοιάζονται.
Είναι ένας τρόπος να μαζέψουν τα κομμάτια τους και αυτό θέλει ηρεμία και συγκέντρωση..
Άλλοι πάλι δεν μπορούν να είναι μόνοι και θέλουν να έχουν άλλους δίπλα τους..
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να σεβαστούμε αυτό που έχουν επιλέξει..

Deykalion

Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μένουν μόνοι γιατί θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο δεν στενοχωρούν κάποια άτομα που συμπαθούν, αγαπούν και νοιάζονται.

Εμείς σεβόμαστε αυτό που επιλέγουν όμως αν πραγματικά τα αγαπάμε και τα σεβόμαστε αυτά τα άτομα σιγουρα δεν μπορούμε να μην στεναχωρεθούμε.Στεναχώρια και αγάπη σε αυτήν την περίπτωση πάνε μαζί.

Εύχομαι να βρούν την ηρεμία τους γρήγορα και να μαζέψουν τα κομάτια τους για να  ξαναχαρούν το χαμόγελο και την ζωντάνια τους αυτοί που τους αγαπάνε.

Κάποια άτομα για κάποιους είναι αναπνοή και θελουν να είναι καλά και να χαμογελάνε συνέχεια.

kouklitsa

Εμένα πάλι μου είναι δύσκολο...
Συνήθως μοιράζομαι με τα "δικά μου" άτομα τα άσχημα που μου συμβαίνουν, όπως ακριβώς κάνω και με τα καλά.
Όλοι θέλουμε λίγες στιγμές μοναξιάς.. και αυτό είναι κατανοητό! Αν ξέρω, όμως, για κάποιο άτομο που νοιάζομαι οτι περνάει μια δύσκολη κατάσταση.. και με απομακρύνει αυτό με στενοχωρεί περισσότερο..
Περισσότερο βασανίζομαι με το να μην ξέρω τι συμβαίνει, με το να βλέπω ανεξήγητες συμπεριφορές (που αν γνώριζα την κατάσταση θα τις θεωρούσα λογικες), με το να προσπαθώ να δικιολογήσω τα αδικαιολόγητα και να ενώσω τα μπερδεμένα "κομμάτια" ανεξήγητων συμπεριφορών ...
Όταν βλέπω οτι κάποιος δεν είναι καλά, αυτόματα θα ρωτήσω τι έχει.. όχι απο περιέργεια, αλλά απο την ανάγκη να βοηθήσω.. ή τουλάχιστον να προσπαθήσω!
Άν και προσπαθώ να μη γίνομαι πιεστική, να είμαι ελαστική αρκετά και να δείχνω κατανόηση.. ίσως να φανώ σκληρή... αλλά δε δέχομαι να απομακρυνθεί απο εμένα κάποιος μόνο και μόνο για να μη με "βαρύνει" με τα δικά του προβλήματα!
Πιστεύω οτι αν κρατάμε ενα δάκρυ μέσα μας.. κάποια στιγμή δάκρυ-δάκρυ θα μας πνίξει μια θάλασσα συσσωρευμένων δακρύων...
Η απάντηση, δε, "Δεν ήθελα να σου πω για να μη σε στενοχωρήσω κι εσένα με τα δικά μου" για εμένα όχι μόνο δεν ευσταθέι, αλλά είναι απλά μια δικαιολογία!

Δεν τον μπορώ τον προστατευτισμό κάθε είδους!

Nikos28

Υπάρχουν στιγμές που κάποιος άνθρωπος θέλει να μείνει μόνος του...για να σκεφτεί ένα πρόβλημά του, να σχεδιάσει κάτι, να κάνει αυτοκριτική, να αναπολήσει κλπ κλπ. Είναι απολύτως φυσιολογικό και, ως τέτοιο, πρέπει να γίνεται και σεβαστό και από τους άλλους. Αν ένας δικός μου άνθρωπος είχε κάποιο πρόβλημα (όσο σοβαρό κι αν ήταν) δε θα τον πίεζα ποτέ να το συζητήσει μαζί μου αν δεν ήθελε...θα του έλεγα, όμως, ότι θα είμαι δίπλα του οποτεδήποτε θελήσει να το κουβεντιάσει ή και να μου ζητήσει βοήθεια. Νομίζω ότι αυτό είναι και το καλύτερο: Διακριτικότητα σε συνδυασμό με εμπιστοσύνη και σταθερότητα. Think about it...take your time...I'll be there!

--AIXMHROS--

μην κλεινεις ποτε την πορτα
σε καποιον που ενδιαφερεται...
οταν θα θελησεις εσυ να ειναι εκει
το πιθανοτερο ειναι να εχει χαθει!

freak

κατι μου φερνει στο μυαλο αυτο απο την ταινια Επαγγελμα γυναικα.

Ntama

Παράθεση από: "gavrina"Πολλές φορές κάποιοι άνθρωποι θέλουν να μένουν μόνοι γιατί θεωρούν πως με αυτόν τον τρόπο δεν στενοχωρούν κάποια άτομα που συμπαθούν, αγαπούν και νοιάζονται.
Είναι ένας τρόπος να μαζέψουν τα κομμάτια τους και αυτό θέλει ηρεμία και συγκέντρωση..
Άλλοι πάλι δεν μπορούν να είναι μόνοι και θέλουν να έχουν άλλους δίπλα τους..
Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να σεβαστούμε αυτό που έχουν επιλέξει..

Συμφωνώ με αυτό που έχει γράψει η Γωγώ...

Και αυτό γιατί και γω, όταν μου συμβαίνει κάτι έχω αναγκη ν'απομονώνομαι... μόνο έτσι ξεπερνώ το εκάστοτε πρόβλημα μου...

Οποιοι μ'αγαπούν πραγματικά θα τους το πώ, θα το καταλάβουν και θα το σεβαστούν... όποιοι δεν με καταλάβουν και φύγουν... τότε ποτέ δεν μ'ενιωσαν πραγματικά... αυτοί όμως που με νοιάζονται πραγματικά θα με περιμένουν να συνέλθω...

Φυσικά και γω από την πλευρά μου, πάντα σέβομαι την ανάγκη του άλλου να θέλει καποιο διάστημα για κάποιο λόγο να μείνει μόνος... και όταν νιώσει έτοιμος να μου μιλήσει... θα είμαι εδώ... ]

Ntama

Και να συμπληρώσω και κάτι από ένα τραγούδι που αγαπώ και κάπως ταιριάζει στο θέμα...

"Κι'αν λένε πως σε τούτη τη ζωή
μόνοι ερχόμαστε και φεύγουμε πιό μόνοι
εγώ υπάρχω γιατί ζεις και σύ
κι'οταν "φύγεις" θα με βρείς στο ίδιο το βαγόνι... "

693 Επισκέπτες, 1 Χρήστης