Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 261
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 208
  • Total: 209
  • Leon

Η ψυχολογία της ανωνυμίας

Ξεκίνησε από zarkvilion, Ιουλίου 10, 2005, 11:18:19 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

zarkvilion

Ποιός είναι άραγε ο λόγος που πολλοί άνθρωποι, πίσω από την ανωνυμία εκδηλώνουν μια συμπεριφορά που φοβούνται (ή ρισκάρουν) να εκδηλώσουν επώνυμα;

Τι είναι αυτό που φοβούνται; Και αν αυτό που φοβούνται, είναι αυτό που επιθυμούν πολύ στη ζωή τους, μήπως διάγουν βίο καταπιεσμένο;

PoiSoN_GiRL

θα αναφερθω σε ενα χωρο στον οποιο βρισκομαστε και δεν θα επεκταθω σε γενικα συμπερασματα προς το παρον.
Πολλες φορες στον χωρο του internet πολλα ατομα επιθυμουν να κρατησουν την ανωνυμια τους.
Κατα την γνωμη μου και απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου, οι συγκεκριμενοι ανθρωποι αποφευγουν την αμμεση επαφη για δυο λογους .
Ο πρωτος λογος ειναι η ''ασφαλεια''
Με το να διατηρουν την ανωνυμια τους θελουν να πιστευουν οτι ειναι ασφαλεις και με αυτο τον τροπο οποιαδηποτε συμπεριφορα κι αν προβαλουν στους αλλους δεν ανησυχουν για το αν θα κριθουν αυστηρα ή αν θα παρεξηγηθουν.
ο δευτερος λογος ειναι λιγο πιο περιπλοκος ..
Ενας ανωνυμος ανθρωπος μπορει να προβαλει στους αλλους εναν εντελως διαφορετικο χαρακτηρα απο αυτον που αληθινα διαθετει. Μπορει μεσω της ανωνυμιας του να ειναι διασημος, ομορφος, καλος, ευγενικος, με ισχυρο χαρακτηρα και εντονη κοινωνικοτητα και ισως να ειναι το ακριβως αντιθετο .. ενας ανθρωπος χωρις προσωπικοτητα, χωρις προσωπικη ζωη, ενας ανθρωπος που δεν του δινει κανεις σημασια ..
Πισω απο την ανωνυμια του λοιπον κρυβει ολα αυτα που επιθυμει να ειναι και δεν ειναι ..
μιλαω παντα απο προσωπικη εμπειρια με ατομα που καταφερα να γνωρισω μετα απο καιρο και που πραγματικα επεσα απο τα συννεφα ..
θα σταματησω εδω, απαντωντας στην ερωτηση :
πιστευω δυστυχως πως ειναι οντως ατομα που διαγουν βιο καταπιεσμενο
ατομα που δεν εχουν το θαρρος να παρουσιασουν στους αλλους εκεινο που πραγματικα ειναι και ατομα που ζουν εντονα μονο μεσα απο την ανωνυμια τους ..

kathreftis

kai  simfonontas  100%  me  tin  PoiSoN_GiRL   8a  simpliroso   oti  
kapoia  stigmi   akoma  kai  an  den  sinantisis  ena  tetio  atomo  
apo  konta  esto  kai  piso  apo  tin  o8oni  mporeis  na  katalabeis  
oxi  aparetita  oti  exei  ta  xilia  miria  elatomata  apla  poli  apla  oti  
den  exeis  kinw  simio  epafis   isos  eisai  esu  o  zabos  
( to  isos  einai  gia  emena  pou  sixna  diafono  me  polous )
 :P  :P  :P  :P  :P

alla  aka8ektos  sinexizw  
 :P  :P  :P  :P  :P

PoiSoN_GiRL

να προσθεσω και κατι ακομη για να μην αδικησω καποιον αθελα μου.
Υπαρχει και η τριτη περιπτωση ανθρωπου που διατηρει την ανωνυμια του για εντελως διαφορετικους λογους.
Υπαρχουν ανθρωποι που αποφευγουν να συμμετεχουν στα ''κοινα'' (εννοω συναντησεις - εκδηλωσεις κλπ) ειτε γιατι το δοκιμασαν και απογοητευτηκαν με αυτο που αντικρυσαν απο τους αλλους ειτε γιατι στην ''ιντερνετικη'' τους καριερα γνωρισαν ''λαθος'' ατομα , που και παλι η αιτια ειναι η απογοητευση ! αυταααααα προς το παρον ! αν θυμηθω και κατι αλλο θα επανελθω !  :wink:

freak

με καλυπτει ως ενα σημειο η συλλογιστηκη της ποιζον. απλα θα ηθελα να συμπληρωσω στην τριτη κατηγορια ανθρωπων που ξεχωριζει, κ αυτους που ειναι αδιαφοροι για τα κοινα, κ οι οποιοι μπαινουν η για να χαλαρωσουν απο δουλειες κ λοιπα βασανα η για να πουν καμια κουβεντα κ να περασει η ωρα ευθυμα η γιατι τελος πολυ απλα δεν τους ενδιαφερει να γνωρισουν καποιον/α απο εδω μεσα (τα αιτια αυτης της συμπεριφορας ειναι αλλη κουβεντα).

minoraki

αυτο που μου εκανε εντυπωση οταν μπηκα σε ενα σαιτ απο περιεργεια ηταν οτι ολοι στο προφιλ τους εγραφαν οτι ειχαν πρασινα ματια, αθλητικο σωμα και θεληματικο πιγουνι (αυτο το τελευταιο ειναι δικο μου.... :D  :D )! δλδ ουτε λιγο ουτε πολυ ολοι ηταν σαν τον richard gere ή τον mel gibson! κρατησα και κραταω παντοτε την ανωνυμια μου, δεδομενου οτι ποτε δεν ενδιαφερθηκα να κανω κατι εξω απο τον γαμο μου και απο την αλλη πλευρα ειμαι παρα πολυ καχυποπτη και δυσπιστη σε οτιδηποτε αφορα το ιντερνετ! στην μοναδικη περιπτωση που θελησα να παραβρεθω σε συγκεντρωσεις και να αποκαλυψω τα πραγματικα στοιχεια μου ειναι το α33! οποτε η δικη μου περιπτωση, ανηκει στην τεταρτη κατηγορια! παντοτε φιλικωτατα!

Atma

Παράθεση από: "zarkvilion"Ποιός είναι άραγε ο λόγος που πολλοί άνθρωποι, πίσω από την ανωνυμία εκδηλώνουν μια συμπεριφορά που φοβούνται (ή ρισκάρουν) να εκδηλώσουν επώνυμα;

Τι είναι αυτό που φοβούνται; Και αν αυτό που φοβούνται, είναι αυτό που επιθυμούν πολύ στη ζωή τους, μήπως διάγουν βίο καταπιεσμένο;

πρώτα από όλα
μια ερώτηση
πιστεύεις ότι είμαστε, εσύ εγώ όλοι εδώ ανώνυμοι;

κι μετά συνεχίζω..

--AIXMHROS--

δεν το θεωρησα ποτε σκοπιμο το να κρυβομαι πισω απο μια οθονη..
αρκετοι με εχετε δει απο κοντα κ ειδατε αν κρυβω κατι η οχι..

τωρα για εκεινους που προτιμουν να κρατουν την ανωνυμια τους,
ειναι πολλοι κ διαφοροι οι λογοι...
μια αναδρομη αν κανετε σε αστυνομικα δελτια θα βρειτε μερικους απο αυτους..

ναι στο κακο πηγε ο νους μου αμεσως!!!
δεν ειναι τυχαιο...
εχω γνωρισει προσωπα τα οποια ειχαν αντιμετοπισει τρομερα πβμτ
(γυναικες κυριως)
επειδη ειχαν την αφελεια να πιστεψουν πως ολα ειναι αγγελικα πλασμενα
κ οτι βρηκαν αδελφες ψυχες που τις νιωθουν σε καποια πμβτ
που αντιμετωπιζαν κ τα μοιραστηκαν με ατομα διαταραγμενα πνευματικα
που σε καμια περιπτωση δεν το καταλαβαινεις αν δεν εεις την αμεση επαφη που εχεις σε μια συναντηση με πολλα προσωπα μαζεμενα...
αλλες ξεμπερδεψαν μετα απο πολυμηνα δικαστηρια
αλλες ειχαν την ατυχια να σημαδευτουν για ολη τους την ζωη
απο καποιον ψυχακια που εβγαλε το απωθημενο του πανω της...
ενας απο τους λογους που επιμενω σε συναντηση το συντομοτερο
δυνατο με οσους μιλαω μεσω τετοιας υπηρεσιας,ειναι για να βγαλω την ακτινογραφια του καθενος κ να ξεσκαρταρω προσωπα απο τις λιστες μου...

αργα η γρηγορα ολων οι μασκες πεφτουν..
οσο ομορφες κ να ειναι εξ αποστασεως κ πισω απο την οθονη μας..
απλα να εχετε το νου σας...

φιλικα --ΑΙΧΜΗROS--

Atma

με το συμπάθιο κιόλας αιχμηρέ αλλά πολύ φαλλοκρατική η άποψη σου..
πολύ εύκολα ΠΑΝΤΑ θα φταίνε ΑΛΛΟΙ εκτος από ΕΜΑΣ..
έχεις κάποιο αποθημένο με τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "Atma"με το συμπάθιο κιόλας αιχμηρέ αλλά πολύ φαλλοκρατική η άποψη σου..
πολύ εύκολα ΠΑΝΤΑ θα φταίνε ΑΛΛΟΙ εκτος από ΕΜΑΣ..
έχεις κάποιο αποθημένο με τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

ψιτ...
ΑΤΜΙΔΙΟΝ...
διαβασε το παλι αυτο που εγραψα..
πιστευω πως με μια δευτερη ματια θα δεις οτι το πηρες λαθος το ολο θεμα...
δεν υπαρχει ιχνος φαλλοκρατισμου στο κειμενακι!!!!!

Atma

ΥΣ ατμίδιοννννννννννννν με λέει μονο ο κώστας περικαλώ!!!

εχω γνωρισει προσωπα τα οποια ειχαν αντιμετοπισει τρομερα πβμτ
(γυναικες κυριως)
επειδη ειχαν την αφελεια να πιστεψουν πως ολα ειναι αγγελικα πλασμενα
κ οτι βρηκαν αδελφες ψυχες που τις νιωθουν σε καποια πμβτ
που αντιμετωπιζαν κ τα μοιραστηκαν με ατομα διαταραγμενα πνευματικα
που σε καμια περιπτωση δεν το καταλαβαινεις αν δεν εεις την αμεση επαφη που εχεις σε μια συναντηση με πολλα προσωπα μαζεμενα...
αλλες ξεμπερδεψαν μετα απο πολυμηνα δικαστηρια
αλλες ειχαν την ατυχια να σημαδευτουν για ολη τους την ζωη
απο καποιον ψυχακια που εβγαλε το απωθημενο του πανω της...
ενας απο τους λογους που επιμενω σε συναντηση το συντομοτερο
δυνατο με οσους μιλαω μεσω τετοιας υπηρεσιας,ειναι για να βγαλω την ακτινογραφια του καθενος κ να ξεσκαρταρω προσωπα απο τις λιστες μου...

μεγάλο μέρος της απάντησης σου σε γυναίκες ..
φυσικό και επόμενο είναι να γνωρίσεις γυναίκες ( αγολάκι είσαι )
θα συμφωνήσω σε ένα σημείο κάπως γενικό
μεγάλο ποσοστό χρηστών του διαδυκτίου έχει ψυχολογικά προβλήματα
και μέσα σε αυτό και εγώ..
αλλά τα προβλήματα που λες
δεν κάνουν διακρίσεις φύλου.

Εδώ μέσα είμαι όντως ανώνυμη;
αφού φαίνετε στοιχείο της ταυτότητας μου
Internet Protocol διεύθυνση

Η ανωνυμία  παρέχει μια εικονική ασφάλεια
το δύσκολο κομμάτι η συνάντηση σε real time
Θα αρέσω; θα με δεχθούν όπως είμαι;
αυτό που περνώ συμβαδίζει με την πραγματικότητα;
κοκ

freak

ε τοτε υπαρχει δειγμα φεμινισμου/μισοανδρισμου. τι παει να πει ψυχοπαθεις κ ανωμαλοι κ προβληματικοι κλπ; δεν εχεις γνωρισει ποτε σου καμια γυναικα που σου εγινε κολιτσιδα, φορτικη, που δεν καταλαβαινε απο οχι, με προβληματα ανωμαλιες κ ψυχοπαθειες; δεν εχεις δει ποτε γυναικες που κρυβονται πισω απο μια οθονη κ δηλωνουν μοντελα με πρασινα ματια, τελεια σωματα κ θεληματικα πηγουνια που λεει κ η μινορακι μονο κ μονο για να τις φλερταρει καποιος κ να ανεβει η αυτοεκτιμιση τους;  γυναικες που μπορει να μην τις ειχε φλερταρει κανεις περαν του διαδικτυου... γυναικες που μπορει να μην ειχαν κ καμια ερωτικη σχεση στη ζωη τους...που μεσω του διαδικτυου περνουν την ιδεα της καπατσας που στροφαρει κ απο κοντα ολα αυτα αποδυκνειονται ψεμα; μην τα ισωπεδονουμε ολα λοιπον. οτι ισχυει για το ενα φυλο λοιπον ισχυει κ για το αλλο.

freak

Παράθεση από: "Atma"Εδώ μέσα είμαι όντως ανώνυμη;

κοκ

συμφωνω.

Anonymous

Έχετε πιάσει νομίζω μονόπαντα τα θέμα.
Ναι υπάρχουν όλες αυτές οι ειδικές περιπτώσεις ειδικών ατόμων που κρύβονται ή παριστάνουν κάτι ιδεατό που θα θέλαν να είναι χωρίς να είναι
Ναι υπάρχουν πολλά από τα παρδείγματα που αναφέρετε.
Υπάρχουν όμως και απλές καταστάσεις που κάποιος/α δεν επιθυμεί για προσωπικούς του λόγους να είναι γνωστός/η. Επαγγελματική, σχέσεων και δεκάδες αλλα παραδείγματα.
Οποτε είναι άδικο να τους κατατάσσουμε στα επικίνδυνα άτομα ή στα άτομα που χρήζουν ψυχιατρικό έλεγχο.

Υπάρχει και μια άλλη μορφή ανωνυμίας.
Η καθημερινή......
....άνθρωποι που στην καθημερινή τους ζωή παριστάνουν κάτι που δεν είναι.
Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων παίζει θέατρο μια ζωή και στο τέλος αρχίζει και πιστεύει τον ρολο που παριστάνει στο θέατρο τους...
και όταν δεν πείθει ο ρόλος άλλοτε αλλάζουν στέκια και παραστάσεις άλλοτε αλλάζουν ρούχα στον ρολο (δεν ξέρουν όμως να παίξουν άλλον και όλο το ίδιο σενάριο αναμασάνε)

Πριν ρίξουμε όμως την λίθο ας σκεφτούμε ότι ο καθένας μας κάπου κάποτε έπαιξε έναν ρολο......
από μικρά παιδάκια που θέλαμε να δείξουμε στους άλλους ποσα δυνατοί είμαστε ή τα κοριτσάκια ποσο όμορφες είναι...
μέχρι ενήλικες που στην δουλειά μας ή στις σχέσεις μας συχνά υπερβάλλουμε τα θετικά μας και κρύβουμε τα αρνητικά μας

--AIXMHROS--

Παράθεση από: "Atma"Εδώ μέσα είμαι όντως ανώνυμη;

κοκ

βλεπω καπου την Internet Protocol διεύθυνση σου κ δεν το ξερω?
ασε τι βλεπει ο σερβερ..
εγω ξερω απο που εκπεμπεις?
εσυ ξερεις αν δεν ειμαι στο διπλα σπιτι απο σενα?
αν ειμαι σε καποιο στρατοπεδο οπου μπορω να φαινομαι οτι εκπεμπω απο αθηνα κ να ειμαι κυπρο?
εχω παραδειγματα για αυτα που λεω κ περιπτωσεις ασχημες με στρατιωτικους...

οσο για το αν αρεσω,ειναι το τελευταιο που με απασχολει!!!

208 Επισκέπτες, 1 Χρήστης