Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,323
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 177
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 357
  • Total: 357

Καμιά καλή ταινία να δούμε βρε παιδιά??

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 11, 2005, 01:28:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Nikos Apomakros

Ε όχι και impressive το ότι ανήκω στη πλειοψηφία (πληβείων, όπως την αποκαλούν κάποιοι) των φαν των χολιγουντιανών παραγωγών.  Η ειρωνεία π άντως που υποβόσκει δεν με ενοχλεί. Εγιν' η απώλεια συνήθεια μας που λέει και το άσμα  ;-)

Ναι και τα ξυπνηματα. Δεν θέλω να το θυμάμαι ούτε καν αμυδρά.

Nikos Apomakros

[quote user="black_velvet" post="310109"]Άλλη μια πολυσυζητημένη ταινία, υποψήφια, μάλιστα, για 13 Όσκαρ: "η παράξενη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον" ("the curious case of Benjamin Button"):

βασισμένη σε μια νουβέλα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ του 1922, μας περιγράφει την ιστορία ενός παιδιού που γεννιέται στο γέρικο σώμα ενός 80χρονου και γίνεται νεότερος με το πέρασμα των χρόνων, για να πεθάνει τελικά ως βρέφος στην αγκαλιά της αγαπημένης του. Οι δυο τους γνωρίστηκαν σε παιδική ηλικία, καταφέρνουν να ξανασυναντηθούν κάπου στη μέση και να ζήσουν λίγα χρόνια μαζί για να ξαναχωριστούν μέχρι λίγο πριν το τέλος.

Η ιστορία από μόνη της έχει πολλά μηνύματα να μεταδώσει. Η ταινία όμως με απογοήτευσε. Για μένα, ήταν περισσότερο μια ψυχρή αφήγηση χωρίς να καταφέρει να μεταφέρει συναισθήματα. Μελετούσαν και σχεδίαζαν τον τρόπο υλοποίησής της για σχεδόν 10 χρόνια και νιώθω πως στην πορεία ξεχάσανε την ουσία της... Άρτια ίσως τεχνικά, μοιάζει να έχει αποστασιοποιηθεί από την πεμπτουσία του κινηματογράφου: τη δύναμή του να σ' εγκλωβίσει στην εικόνα του, να σε παρασύρει συναισθηματικά και να σε ταξιδέψει.

Όσο για τον Brad Pitt, δεν θεωρώ πως η ερμηνεία του είναι "οσκαρική". Τον έχω δει και πολύ καλύτερο.

Κατά τη γνώμη μου, η ταινία δικαίως "αγνοήθηκε" στις Χρυσές Σφαίρες. Και θεωρώ πως οι 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ είναι υπερβολικά πολλές. Κι ελπίζω να 'ναι αποτέλεσμα της καλής διαφήμισής της κι όχι επειδή δεν υπήρχαν άλλες καλύτερες ταινίες.[/quote]

Κι όμως η συγκεκριμένη ταινία με άγγιξε αρκετά. Όχι από το εμφανές δράμα μιας φανταστικής
περίπτωσης σαν αυτή του ήρωα. Έδενε όμως ιδιαίτερα σε σημεία με την ζωή μου και τις απόψεις
μου, σε σκηνές όπως η παρακάτω, που εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την αιτιοκρατική μου
αντίληψη, αυτό που ονομάζω "Συμπτώσεις", την σχέση τους με την αιτιοκρατία, αλλά και τον
ρόλο τους στη ντετερμινιστική θεώρηση των πραγμάτων.

black_velvet

[quote user="Nikos Apomakros" post="356192"]Ε όχι και impressive το ότι ανήκω στη πλειοψηφία (πληβείων, όπως την αποκαλούν κάποιοι) των φαν των χολιγουντιανών παραγωγών.  Η ειρωνεία π άντως που υποβόσκει δεν με ενοχλεί. Εγιν' η απώλεια συνήθεια μας που λέει και το άσμα  ;-)

Ναι και τα ξυπνηματα. Δεν θέλω να το θυμάμαι ούτε καν αμυδρά.[/quote]

Υποβόσκουσα ειρωνεία; Ούτε κατά διάνοια. Γενικά, τη σιχαίνομαι. Ειδικότερα όμως, αν κι εφόσον την χρησιμοποιήσω, είναι απόλυτη και ξεκάθαρη.

Στη συγκεκριμένη δημοσίευση; Δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια. Αυτό που ειλικρινά υπάρχει είναι το impressive: εντυπωσιακό. Μην ψάχνεις λοιπόν για τίποτε άλλο κρυμμένο ή/και καλυμμένο στα δικά μου γραφόμενα. Ό,τι έχω να πω, το λέω πάντα ευθέως και χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες. ΟΚ;

Ευχαριστώ.
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

fortune

[quote user="black_velvet" post="356191"]Να μην σε ρωτήσω δλδ για τα Awakenings... ("Ξυπνήματα") (Robert de Niro, Dustin Hoffman).

Καλά βρε φίλε! Έπιασες πραγματικά όοοοολο τον κινηματογράφο (τον αμερικάνικο).
ΟΚ!
Impressive! Πραγματικά.

Τη "Νύχτα στο Παρίσι"; (A night in Paris) του Woody Allen? Την είδε κανείς; τι λέτε; Καμιά κριτική;[/quote]

Την ειδα χθες...Αν και οι θιασωτης της μπελ εποκ,θα την ηθελα καλυτερη....Δεν με ικανοποιησε ,οσο και αν περιμενα οτι θα το κανει,αφου στις κριτικες ειχε παρει καλο βαθμο.
Πιθανα οι κριτικοι να ειχαν ικανοποιηθει απο τα προσωπα της αβαντ γκαρντ του Παρισιου του 1920...Ο Αλλεν νοσταλγος εκεινης της ομορφιας ηθελε μεσω του Οουεν Γουιλσον να παρουσιασει το αλτερ εγκο του.Ετσι μας πηγε πισω ,χωρις ομως να με αγγιξει πραγματικα η μαγεια εκεινης της εποχης.
Και σε καποια στιγμη μαλιστα που ο Γουιλσον συναντα τον Λοτρεκ στην Μονμαρτη ,δεν αναδυθηκε τιποτα μεσα απ αυτη την συναντηση.
Γενικα ηταν αργη ταινεια και πολλες στιγμες ισως και κουραστικη...
Παρα ταυτα εχει καποιο ρομαντικο στοιχειο...αλλα μεχρι εκει.(δροσερη ισως για Παρασκευη απογευμα η βραδυ).
Συνεχιζω να πιστευω οτι την πρωτοκαθεδρια απο την καθοδο του Αλλεν στην Ευρωπη ,την εχει το Ματς ποιντ(ταινει πραγματικα καθηλωτικη)!!!

φορτσουν.

Belladona

[quote user="fortune" post="356775"][quote user="black_velvet" post="356191"]Να μην σε ρωτήσω δλδ για τα Awakenings... ("Ξυπνήματα") (Robert de Niro, Dustin Hoffman).

Καλά βρε φίλε! Έπιασες πραγματικά όοοοολο τον κινηματογράφο (τον αμερικάνικο).
ΟΚ!
Impressive! Πραγματικά.

Τη "Νύχτα στο Παρίσι"; (A night in Paris) του Woody Allen? Την είδε κανείς; τι λέτε; Καμιά κριτική;[/quote]

Την ειδα χθες...Αν και οι θιασωτης της μπελ εποκ,θα την ηθελα καλυτερη....Δεν με ικανοποιησε ,οσο και αν περιμενα οτι θα το κανει,αφου στις κριτικες ειχε παρει καλο βαθμο.
Πιθανα οι κριτικοι να ειχαν ικανοποιηθει απο τα προσωπα της αβαντ γκαρντ του Παρισιου του 1920...Ο Αλλεν νοσταλγος εκεινης της ομορφιας ηθελε μεσω του Οουεν Γουιλσον να παρουσιασει το αλτερ εγκο του.Ετσι μας πηγε πισω ,χωρις ομως να με αγγιξει πραγματικα η μαγεια εκεινης της εποχης.
Και σε καποια στιγμη μαλιστα που ο Γουιλσον συναντα τον Λοτρεκ στην Μονμαρτη ,δεν αναδυθηκε τιποτα μεσα απ αυτη την συναντηση.
Γενικα ηταν αργη ταινεια και πολλες στιγμες ισως και κουραστικη...
Παρα ταυτα εχει καποιο ρομαντικο στοιχειο...αλλα μεχρι εκει.(δροσερη ισως για Παρασκευη απογευμα η βραδυ).
Συνεχιζω να πιστευω οτι την πρωτοκαθεδρια απο την καθοδο του Αλλεν στην Ευρωπη ,την εχει το Ματς ποιντ(ταινει πραγματικα καθηλωτικη)!!!

φορτσουν.[/quote]

στα έλεγα .... λίγο κουραστική , λίγο αργή , λίγο βαρετή .... γενικά λίγη  8)

fortune

Belladona

αυτή την εβδομάδα δεν διάβασα καμιά ενδιαφέρουσα κριτική :roll:

fortune

Πριν απο λιγες ημερες συζητωντας με την φιλη μου την Λευκη(Belladonna),μου ειπε οτι ειδε την ταινια το <<Ταγκο των Χριστουγεννων>>και οτι ειναι πολυ καλη ταινια...

Χθες την ειδα και εγω...

Ομολογω οτι παροτι συνεφιλ γενικα τις Ελληνικες ταινιες τις αποφευγω,οχι για καποιον αλλο λογο, αλλα γιατι θεωρω οτι στις περισσοτερες απο δαυτες παντα κατι λειπει...Την μια το σεναριο εχει καποιο προβλημα,την αλλη η φωτογραφια ,η σκηνοθεσια πολλες φορες,παντα κατι θα βρω..ισως και γιατι στην κριτικη μου δεν ειμαι και ο πιο ευκολος ανθρωπος....Βαθμολογω παντα και με την λογικη και με το συναισθημα μαζι  ,ωστε το ενα ελεγχει το αλλο...

Η ταινεια <<το ταγκο των Χριστουγεννων >>ειναι ομολογουμενως καλη ταινια!!

Ειναι μια μεταφορα του βιβλιου του Ξανθουλη(εγινε και μπεστ σελλερ)στον κινηματογραφο απο τον Νικο Κουτελιδακη ,που το σκηνοθετησε.
Το περιβαλλον μου θυμισε λιγο Μεσολογγι και ταινια του Αγγελοπουλου.Ειναι ατμοσφαιρικη ταινια και η φωτογραφια της παραπολυ καλη(Αξιζουν θαρρω συγχαρητηρια στον Δρακουλαρακο για τα πολυ ομορφα πλανα του).

Οι ηθοποιοι νομιζω οτι ειναι βαθεια μεσα στον ρολο και οι βασικοι ρολοι απο  Μπεζο(Που παιζοντας τον σκληρο διοικητη σε στρατοπεδο του Εβρου και ενω μας εχει συνηθησει σε πιο χαρουμενους ρολους,γενικα τα παει πολυ καλα, αφου η ερμηνεια του ειναι αυτο ,που απαιτει ο ρολος)απο Στανκογλου(Που παιζει τον υπολοχαγο ,που ειναι ερωτευμενος με την γυναικα του Μπεζου ,αλλα πνιγει τα συναισθηματα του,αφου η θεση του δεν του επιτρεπει να τα εκδηλωσει καθως εχουμε εδω εναν...ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΟ ΕΡΩΤΑ)η Παπαδοπουλου (Που παιζει τον ρολο της βαριεστημενης συζηγου του Μπεζου) και ο Αλμπανης (Που ατον ρολο ενος φανταρου ,που πρεπει ,αφου διαταζεται γιαυτο ,να μαθει τον Υπολοχαγο να χορευει Ταγκο , τα παει πολυ καλα ,με τον ρολο).

Γενικα η ταινια συγκινει και παροτι το τελος δεν ηταν για μενα αυτο ,που θα αξιζε στην συγκεκριμενη ταινια ,καθως οι ιδιοι χαρακτηρες με μεικ απ γερασμενοι πλεον δεν ειναι δοσμενοι οπως πρεπει και φαινεται η νεοτητα τους....Παρολα αυτα νομιζω οτι θα καθιερωθει σαν μια απο τις καλες ταινιες στον ουρανο του Ελληνικου Κινηματογραφου και θεωρω οτι ειναι, οτι πρεπει για να ξεδωσει καποιος με καποιο αλλο θεμα απο αυτο που βιωνουμε καθημερινα δηλ την κριση και τα επακολουθα της.

Ειλικρινα το συγκεκριμενο ταγκο αξιζει θαρρω να το χορεψουμε!!!

φορτσουν.

Nikos Apomakros

Είχα ξεχάσει την επίδραση μιας ταινίας και ανύποπτος την ξαναείδα χτες. Πολύ ωραία ταινία, την
συνιστώ ανεπιφύλακτα, αν κι ευχαριστώ... δεν θα "ξαναπάρω".

K-PAX  (2001)

IMDB link

fortune

:roll:  :roll:  :roll:

Την εχω δει 3 φορες...
Ειναι πραγματι πολυ ενδιαφερουσα ταινια!
Eιναι μεταφορα απο το  Βιβλιο του Gene Brewer.
Τοσο ο Kevin Spacey οσο και ο Jeff Bridges ειναι απολαυστικοι στους ρολους του Κ-Παξιανου και του ψυχιατρου αντιστοιχα!!
Το πολυ ενδιαφερον στοιχειο του εργου ειναι οτι δεν μαθαινουμε την αλληθεια για τον Προτ(O Κεβιν Σπεισυ ,που ισχυριζεται οτι προερχεται απο αλλον πλανητη ,που ονομαζεται Κει Παξ) !!
Ακομα και το τελος...μπορει να το ερμηνευσει ο καθενας οπως θελει!!
Την συνιστω και εγω ανεπιφυλακτα!!
Πλεον βεβαια μονο απο τα video club, καθως ειναι παληα ταινια οπως ειπαμε.

f.

black_velvet

Βρε συ φόρτσιουν... κάνε μου μια χάρη: μην αποκαλύπτεις το τέλος!

Χάνεται κάθε ενδιαφέρον έτσι....
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

fortune

Βρε συ..???Ποτε δεν αποκαλυπτω το τελος..!! :cool:
Και αν ειπα καποια πραγματα στο <<ταγκο των Χριστουγεννων>>,τα ειπα για να αιτιολογησω τι δεν μου <<καθησε>> καλα!!
Αλλα αν δεις <<το ταγκο>> θα αντιληφθεις , οτι  αυτα ,που εγραψα για το τελος ,δεν συνδεονται  με αυτο ,που θα συμβει..!!
Μην ανησυχεις βρε καλο μου!!
<<Εχουν γνωσιν οι φυλακες....>>.... :lol:

Nikos Apomakros

Είδα χτες βράδυ (σινεμά) το Sherlock Holmes II. Αν και μου άρεσε αρκετά η πρώτη ταινία,
θα συνιστούσα το συγκεκριμένο να το αφήσετε καλύτερα για DVD (ή DVDrip  ;-)  ).

Έχει αρκετή δράση, εφφέ κτλ, μου άρεσε και η φωτογραφία / σκηνοθεσία, αλλά το σενάριο λίγο
με κούρασε και σε σημεία γινόταν έως βαρετό. Θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερο.

katinaki

ευτυχώς που μου το πες, σκόπευα να πάω να το δω

Rizla

The Intouchables (οι Αθικτοι)
Σχετικα με την ταινια  

Η ταινία οι «Άθικτοι» είναι και επίσημα η επιτυχία της χρονιάς στη Γαλλία, περισσότερο ακόμη και από το «The Artist». Είναι σε σκηνοθεσία των Ερίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς με τους ηθοποιούς]

Εγω ειδα μια αναλαφρη.. αντιρατσιστικη ταινια με πολυ χιουμορ..

Που βρισκεις εναν τετραπληγικο?? μα φυσικα εκει που τον αφησες..   :mrgreen:

357 Επισκέπτες, 0 Χρήστες