Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 255
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 250
  • Total: 251
  • Leon

Καμιά καλή ταινία να δούμε βρε παιδιά??

Ξεκίνησε από KiSSeS, Ιουλίου 11, 2005, 01:28:12 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Anonymous

Ρουβίτσα???? :roll:  :roll:  :roll:

Enia

heinrich

Εισβολή τεράτων στις Θερμοπύλες...
Του απεσταλμένου μας ΝΙΝΟΥ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗ

Ο Λεωνίδας και οι 300 Σπαρτιάτες αντιμετώπισαν όχι το στρατό του Ξέρξη που ξέραμε μέχρι τώρα, αλλά τέρατα που έμοιαζαν να βγήκαν από τον «Πόλεμο των άστρων» και τις ταινίες τρόμου με λυκανθρώπους, σύμφωνα με την αμερικανική ταινία «300» του Ζακ Σνάιντερ που προβλήθηκε χθες εκτός συναγωνισμού στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Την ταινία είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, προχθές το βράδυ, σε ειδική δημοσιογραφική προβολή, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.
Και δεν είναι μόνο τα τέρατα, αλλά και η όλη αντιμετώπιση της ιστορίας γύρω από τη μάχη των Θερμοπυλών («Hot Gates», όπως τις αναφέρουν στην ταινία!), με τους Σπαρτιάτες να βγάζουν άναρθρες κραυγές, τον Δαρείο να παρουσιάζεται περισσότερο σαν Αφρικανός γίγαντας παρά ως Πέρσης, τον Εφιάλτη να έχει μια καμπούρα που να μοιάζει περισσότερο με τον Κουασιμόδο ή κάποιο λυκάνθρωπο από ταινία τρόμου (ας μην ξεχνάμε πως ο σκηνοθέτης γύρισε το 1978 την «καλτ» ταινία τρόμου «Dawn of the Dead»), τη βασίλισσα της Σπάρτης να μοιάζει περισσότερο με σέξι σταρ παρά με Σπαρτιάτισσα γυναίκα (υπάρχει και η απαραίτητη για το Χόλιγουντ γυμνή ερωτική σκηνή), ενώ στο στρατό του Ξέρξη συναντάμε και διάφορα άλλα τέρατα που θυμίζουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας και όχι μόνο. Η σκηνοθετική προσέγγιση αντλεί από τα κόμικς -η ταινία βασίστηκε σε κόμικς που έφτιαξε ο γνωστός καλλιτέχνης και δημιουργός του Sin City, Φρανκ Μίλερ- με χρώματα (στα οποία κυριαρχεί το μαύρο) και πλάνα εμπνευσμένα από εκείνα των κόμικς. Με αποτέλεσμα η αυθεντικότητα, η δύναμη και το μήνυμα της ιστορικής μάχης να χάνονται σ' ένα εικαστικά εντυπωσιακό στιλ που θα ικανοποιήσει μόνο τους οπαδούς των κόμικς.
Η γελοία παρουσίαση της μάχης των Θερμοπυλών συζητήθηκε και στο δείπνο που ο υπουργός Πολιτισμού πρόσφερε, μετά τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας, σε δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Aπό την Eλευθεροτυπία....

Kάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους Kριτικούς...
Δεν ξέρω τι φύλλα μασάνε αλλά μου έχουν σπάσει τα νευρα...
Aντί να κριτικάρει την ταινία - κόμικ που περιμένουμε με ανυπομονησία μας κάνει κήρυγμα για την παραποίηση της Iστορίας...
Δεν μπορούν να δουν ενα φιλμ ως ένα ψυχαγωγικό μέσο? Πρέπει να πουν και την παπαριά τους?  Aπό όλες αυτές τις μαλακίες να κρατήσουμε το ζουμί?
Η σκηνοθετική προσέγγιση αντλεί από τα κόμικς -η ταινία βασίστηκε σε κόμικς που έφτιαξε ο γνωστός καλλιτέχνης και δημιουργός του Sin City, Φρανκ Μίλερ- με χρώματα (στα οποία κυριαρχεί το μαύρο) και πλάνα εμπνευσμένα από εκείνα των κόμικς.

voliwtisa

Είδε κανείς την ταινία "300";

:roll:

joking

heinrich

Στο τρένο θα στον σφυρίξω 3 φορές

Πουτανικός

Ξέρω ποιον ξεπέταξες πέρυσι το καλοκαίρι

Πολύ σκληρός για να χωρέσει

Η σαραντάρα και ο παπάρης

Βαθύτερα δεν γίνεται

Γαμημένος την 4η Ιουλίου

Η νύφη τον έφαγε

Κουράστηκα να πηδάω τις αγαπητικές σου

Ο σκίστης του Παναμά

Το κλαρίνο του λοχαγού Κωλέρι

Γαμελί

Αγέλαστος Σούφρα

Πήδα με αν Μπορείς

Χτυποκαύλια στο Μπεβερλι Χιλς

Γαμάτε Κιντ

Το στοιχείο του πηδήματος

Σε τεντωμένο καυλί

Κλεοπάρτα

Ο κόμης Μοντεχύστο

Ο χρησμός της Βυζαρούδας

Ο μύθος του ακέφαλου Καβλιάρη

Γαμιολέρο

Μιας κωλάρας νιάτα

Τρυπανικός

koukoutso

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΩ ΛΙΓΟ ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ
"Η ΖΩΗ ΤΟΥ DAVID GALE" KAIIIIIIIIIIIIIIII ΟΛΑ ΤΑ "SAW"I,II,III, ΒΑΣΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΣΕΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΑ ΄Π Ο Ρ Ω Σ Η '''''
ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΟ ΑΛΛΟ :roll: ΑΑΑΑ ΤΑ ΠΟΡΦΥΡΑ ΠΟΤΑΜΙΑ Ι ΚΑΙ ΙΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩΩΩΩΩ :roll: "Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑ" Η ΑΛΛΙΩΣ"THE JACKET"
EEEEEEEEEEE :roll: ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΗΗΗΗΗΗΗΗ :(  :(  :(  :(

Enia

Το 'Ζωή σαν τριαντάφυλλο' (βιογραφία της Εντίθ Πιάφ).

ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε!

Υπέροχη σκηνοθεσία, εκπληκτική ερμηνεία (είναι να απορείς γιατί δεν πήρε το Όσκαρ Α' γυναικείου!) και κυρίως μια πλοκή που σε μαγνητίζει...

Rakendytos

Παράθεση από: "Enia"Το 'Ζωή σαν τριαντάφυλλο' (βιογραφία της Εντίθ Πιάφ).

ΠΡΕΠΕΙ να το δείτε!

Υπέροχη σκηνοθεσία, εκπληκτική ερμηνεία (είναι να απορείς γιατί δεν πήρε το Όσκαρ Α' γυναικείου!) και κυρίως μια πλοκή που σε μαγνητίζει...

Συμφωνω!!! (παρτε χαρτομαντηλα..)  :)

Enia

(ρακ μου, εκτός από μια σκηνή-σοκ, δεν μπορώ να πω ότι έκλαψα ιδιαίτερα... :roll: μάλλον εσένα σου χτύπησε ευαίσθητες χορδές...  :)  :wink: )

Rakendytos

εγω ματια μου βγηκα με πρισμενα ματια οξω και κοκκινη μυτη απο την μυξα.. :cry:

isabella

εγω θα την δω αυριο μαλλον και θα σας πω!

kap

Αν θέλετε κάτι συγκινιτικό και όχι μονο δείτε το "όταν έπεσε το τελαιυτέο σπαθί" Γιαπωνέζικο όπως καταλαβένεται.......αλλά είναι από τις ελάχιστες ταινίες που με εχουν συγκινισει όσες φορες την έχω δει (3)......το μόνο που μπορω να πω είναι ότι θα πρέπει να έχεται .λίγη υπομονή γιατί όλο το κλάμα είναι στο τέλος της ταινίας, μόνο που θα πρεπει να το δειτε όλο για να το καταλάβεται.....θα το βρειτε σε βιντεο κλαμπ.

Rakendytos

..αν δεν εχετε ντιβιντι μπορειτε να περασετε απο το σπιτι μου να με βοηθησετε να καθαρισω..Καταστροφικη ταινια το σπιτι..
Εκει εχει και κλαμα και τρομο..  :P

plus

The end of the affair (Ralph Finnes+Jullian Moure)...
oses fores kai na th dw einai san thn prwth fora.

250 Επισκέπτες, 1 Χρήστης