Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 335
  • Total: 335

Εισβολη στην κύπρο

Ξεκίνησε από Deykalion, Ιουλίου 20, 2005, 07:52:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Deykalion

Σήμερα 20 ιουλίου 2005.
Τότε     20 ιουλιου 1974.

Σήμερα το πρωί στις 8.30 χτύπησαν οι σειρήνες σε όλη τη κύπρο για να μας  θυμίσουν οτι πριν 31 χρόνια αυτή την ώρα οι τούρκοι έκαναν απόβαση στην κύπρο και τα αεροπλάνα τους άρχισαν να βομβαρδίζουν.

Οι εισβολή των τούρκων στο νησί μας έιχε ήδη αρχίσει και που έμελε να κατακτήσει σχεδόν το μισό νησί και εμείς 31 χρόνια μετά να ψάχνουμε το γιατί και μια λύση.
Να ψάχνουμε τώρα μια λύση για να πάρουμε πισω αυτά που μας ανήκουν.

31 χρόνια μετά να έχουμε τη μαύρη επέτειο της εισβολής και όμως οι ελληνοκύπριοι ακόμη και σήμερα να δείχνουν διαβατήριο να πληρώνουν και αντίτιμο για να περάσουν στα κατεχόμενα για να φάνε στα φθηνά εστιατόρια η για να παίξουν στα καζίνο εκεί η δεν ξερω για ποιούς άλλους λόγους πάνε.

Εγώ προσωπικά δεν πήγα ούτε θα  πάω εκει.
Δεν γινομαι ξένος στο ίδο μου το νησί και να δείξω διαβατήριο για να το περπατήσω.Να διαβώ οδοφράγματα.

Και αυτή τη μαύρη μέρα το κεφάλι μου να είναι σκυμμένο.
Να μην μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου πάνω ούτε τον ήλιο να αντικρύσω.
Ντρέπομαι για την κατάντια των περισσοτέρων κατοίκων αυτού του τόπου.

Ντρέπομαι όσο σκέφτομαι ότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για αυτά τα χώματα για μια σταγόνα ελευθεριά και οι περισσότεροι τα πουλάνε κάθε μέρα,κάθε λεπτό.

Κάποιοι απανχονίστηκαν για αυτό το νησί/Για την ελευθερία και κάποιοι δείχνουν διαβατήριο για να περάσουν στο άλλο μισό νησί.

Ακούω τώρα ειδήσεις και τη λένε.
Ελληνοκύπριοι που πέστρεφαν τις πρωινές ώρες στις ελευθερες περιοχές απο τα καζίνο των τούρκων εξίφρισαν μανάδες αγνωουμένων που πήγαν απο το πρωί στα οδοφράγματα γιατί εδώ και 31 χρόνια αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που χάθηκαν εκείνη τη μέρα.

Και στο μυαλό μου να γυρνάνε τα γιατί.

Όμως μου δίνει δύναμη τό ότι ξέρω ότι υπάρχουν και άλλοι σαν εμένα.
Που σκέφτονται τα  ίδια σαν εμένα.

Και να περιμένω την ώρα που θα πάρω το G3  μου στ α χέρια για να πολεμήσω και εγώ με τη σειρά μου για αυτό τον τόπο και ας είμαι με άλλα 10 'ατομα.Όλοι οι άλλοι ας φύγουν.
Φρίξαμε απο προδότες.
Τους βαρέθηκε η ψυχή μου.

Και τα γιατί να τριγυρνάνε στο μυαλό μου.
Γιατί 31 ετών.

Ζητώ ταπεινά συγνώμη στους αγωνιστές του 55-59 που αγωνίστηκαν και πέθαναν για μια ελεύθερη κύπρο.
Ζητώ συγνώμη στους αγωνιστές που έπεσαν για να κρατήσουν την κύπρο στην εισβολή των τούρκων το 74.
Ζητώ συγνώμη απο τον τάσσο ισαακ που πέθανε απο τα βαρβαρα χτυπήματα των τούρκων το 96.
Συγνώμη απο το Σολομού που το όνειρο του για μια ελέυεθρη΄Κύπρο έσβησε πάνω στον ιστό της τουρκοκυπριακής σημαίας.

Ένα συγνώμη γιατί ντρέπομαι για την κατάντια αυτού του τόπου.
Γιατί κάποιος πρέπει να ζητήσει συγνώμη.

Και να σκέφτομαι.Αν αύριο συναντήσω στον δρόμο το κοριτσάκι, την κόρη του τάσσου Ισαακ τη θα της πώ??
Πως θα τολμήσω να την κοιτάξω στα μάτια?

Deykalion

Θα πάρω μια ανηφοριά

Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
Θα πάρω μονοπάτια,
να βρω τα σκαλοπάτια,
που παν στη Λευτεριά.
Θ' αφήσω αδέλφια συγγενείς,
την μάνα, τον πατέρα,
μεσ' τα λαγκάδια πέρα,
και στις βουνοπλαγιές.

Ψάχνοντας για τη λευτεριά,
θα 'χω παρέα μόνη,
κατάλευκο το χιόνι,
βουνά και ρεματιές,

Τώρα κι αν είναι χειμωνιά,
θα 'ρθει το καλοκαίρι,
τη λευτεριά να φέρει,
σε πόλεις και χωριά,

Θα πάρω μιαν ανηφοριά,
θα πάρω μονοπάτια,
να βρω τα σκαλοπάτια,
που παν' στη Λευτεριά,

Τα σκαλοπάτια θ' ανεβώ,
θα μπω σ' ένα παλάτι,
το ξέρω θα 'ν' απάτη,
δεν θά 'ναι αληθινό,

Μες το παλάτι θα γυρνώ,
ώσπου να βρω το θρόνο,
βασίλισσα μια μόνο,
να κάθεται σ' αυτόν,

Κόρη πανώρια θα της πω,
άνοιξε τα φτερά σου,
και πάρε με κοντά σου,
μονάχα αυτό ζητώ,

Γεια σας παλιοί συμμαθηταί!
Τα τελευταία λόγια τα γράφω σήμερα για σας.
Κι όποιος θελήσει για να βρει έναν χαμένο αδελφό,
έναν παλιό του φίλο,

Ας πάρη μιαν ανηφοριά,
ας πάρη μονοπάτια,
να βρή τα σκαλοπάτια,
που παν στη Λευτεριά.

5 Δεκεμβρίου 1955

Ευαγόρας Παλληκαρίδης
Ο τελευταίος απανχονισθείς απο τους άγγλους στον αγώνα για την ελευθερία απο του άγγλικού ζυγού το 55-59 σε ηλικία 18 ετών.

Εγώ Ευαγόρα ψάχνω την ανηφόρα και τα σκαλοπάτια μαζί με μερικούς άλλους.Οι περισσότεροι όμως έχουν πάρει την κατηφόρα.
Συγνώμη Ευαγόρα.

Anonymous

kuria

σαν δεν μπορείς να φυλακίσεις τις ψυχές φυλακίζεις τα μνήματα...

[size=24]ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!![/size]
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

Enia

να'σαι καλά δευκαλίωνα...
έχω την τιμή να έχω φίλους από την Κύπρο και σε διαβεβαιώ πως δεν είσαι μόνος σε αυτές σου τις σκέψεις...
όσο γίνεται κι εγώ να έχω γνώμη, μόνο να συμμεριστώ αυτά που λες μπορώ... ελπίζω και δεν ξεχνώ...

LaStDrIvE

Den nomizw na mas ftene oi Tourkoi...alla gia arxi oi kuprioi kat 'eme. Stin Agglia 6 xronia twra, hrtha se epafi me para pollous kuprious kai afto pou me stenwxwrise pio polu apo ola einai oti suberiferonte san aggloi kai fisika den niazonte mia gia tous Ellhnes ( h pliopsifia). Kai eidika fetos pou bgikan stin dimosiotita eggrafa pou oi Aggloi edinan to OK  stous Tourkous na eisbaloun, den eida kamia khnisi twn kupriwn apenanti stous Agglous. Isa isa sinexisan na feronte kai aftoi san Aggloi kai na perimenoune pote oi Aggloi tha pane diakopes stin Kupro na tous afisoune lefta.Poso mallon na poume gia tis legomenes Off-Shore etairies. Mipws oi idioi exoune kanei to xrhma theo kai ola ta peri enwsis ktl ktl einai apla gia ta matia tou kosmou(milaw panta san synolo). Apo filous kuprious  pou exw exoune  simfwnisi en meroi sta parapanw.

Opws kai na exei exw kanei kaluterous filous tourkous para kuprious.giati kai kala "h ellada einai filh mas...kai na tin thymomaste opote tha vriskoume mavra kai na bgazei to fidi apo tin trypa prwti kai emeis meta akolouthoume" den me kanei na tous exw se tosi ektimisi san synolo.Eidika otan me lene kalamara. Kai to episimeno.."san synolo"...giati exw kai filous kuprious. O enas apo aftous kollitos mu, einai pio antikeimenikos stis apopsis tou peri kuprou kai tin  simerini tis katastasi kai as einai agnooumenos o pappous tou. Epi tin eukeria na tou euxithw na prosexi mias kai einai fantaros stin kupro twra pou milame.

Kai na episimanw oti den exw kati me aftous pou xathikan.. kai kapioi  adikoxathikan tote. Na einai panta "zwntanoi" kai na dixnoun stin simerini geneia kapoiwn "kupriwn" oti aftoi pou apanxonisan ton Euvagora itane Aggloi, oi Tourkoi apla itane o karpos pou espiran oi prwtoi.

Se euxaristw Deykaliwna pou aneferes to thema peri Kuprou. Kai nomizw oti afto pou anaferw peri "xrimatos" mas vriskei sumfwnous. Kai distixws h Ellada tote den itane ikani na boithisi tin kupro kai akoma xeirotera oi simerinoi ypostirixtes tis tote xountas theloune na milane gia tin eleftheria tis katexomenis kuprou. ti eirwnia....

filika
LaStDrIvE

minoraki

θα ηθελα να απαντησω σε αυτο το θεμα, αλλα μου ειναι τρομερα δυσαρεστο! ειμαι ενας απο αυτους του ανθρωπους που ζησαμε την εισβολη στην κυπρο τον ιουλιο του 1974! δεν θελω να σκεπτομαι τον φοβο μας, την αγωνια μας, τα δακρυα μας! θυμαμαι οτι ηταν οι μερες που θα αρραβωνιαζομουν....υπηρχε ομως ο φοβος της επιστρατευσης του νικολα, οποτε το μυαλο μας ηταν συνεχως στα ραδιοφωνα και πηγαινοερχομαστε στο αστυνομικο τμημα μερα-νυχτα για να βεβαιωθουμε εαν θα εφευγε για την κυπρο η οχι! φριχτες αναμνησεις! ο κοσμος ηταν πανικοβλητος....δυστυχια-αγωνια-φοβος! αυτο θυμαμαι! και θελω να το ξεχασω! μαυρη επετειος.....

fortune

Ο Αγωνας καθε λαου για την  υπερασπιση της ελευθεριας  του δαφνοστεφανωνεται.

Ειναι απο τις περιπτωσεις εκεινες ,που ολες οι δυναμεις του συμπαντος εναρμονιζονται και δικαιωνουν τους αμυνομενους.

Οι αδελφοι μας οι Κυπριοι δεχτηκαν την ιμπεριαλιστικη εισβολη και ορθωσαν τα κορμια τους απεναντι σε ενα κατακτητη ,μια πολεμικη μηχανη ,που στοχο ειχε να καταπατησει την ελευθερια τoυς.Ενα αναφαιρετο δικαιωμα καθε υπαρξης σε αυτον τον πλανητη.

Αυτο το δικαιωμα των λαων να υπερασπιζονται ιδανικα ειναι τιμημενο.Το ιδανικο της ελευθεριας δεν μπορει να ισοπεδωθει απο κανενα και τιποτα,γιατι για να γινει αυτο πρεπει να ισοπεδωθει και η ψυχη.
Η ψυχη ομως οτι,μα οτι και να συμβει δεν φυλακιζεται ,γιατι ο οιωνος του {αμυνεσθαι περι πατρης} ερχεται απο πεδια θεικα.Αυτη δεν μπορει να την αγγιξει τιποτα.

Απλα παρατηρει και οταν ερθει η ωρα και ο χρονος ζυμωθει ,δινει την απαντηση της.

Ο αγωνας των Κυπριων εχει δικαιωθει.Το αιμα αυτων ,που χαθηκαν εχει ηδη μετουσιωθει.Εχει γινει ποταμι στις μνημες των υπολοιπων ,που ρεει μεσα απο τις δικες τους φλεβες.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ....

fortune.

freak

δεν ξερω αν θα συμφωνησω με αυτα που λεει ο lastdrive. κ εγω ως ποντιος (κ απο τουρκια αλλα κ απο ρωσια) δεν σκεφτομαι την γενοκτονια κ τις απελασεις απο τις πατρογονικες εστιες του παππου κ της γιαγιας μου μου καθε μερα, παρολο που υπαρχουν στην συλλογικη οικογενειακη μου μνημη, αλλα αυτο δεν τις δικαιολογει στο ελαχιστο. δεν δικαιολογει οχι μονο την ληθη κ τον εφυσηχασμο αλλα κ απλουστευτικες λογικες του στυλ ''αυτοι νοιωθουν αγγλοι''. υπαρχουν σαφως πολλοι που θεωρουν οτι ειναι αγγλοι -κ οπως ειπες last τα αρχεια του foreign office σχετικα με την εισβολη τους αφηνουν αδιαφορους- αλλα υπαρχουν κ αλλοι που ενοιωσαν την εισβολη στο πετσι τους κ την ζουν ακομα, αντιδρωντας οπως αυτοι μπορουν η καταλαβαινουν. θα συμφωνησω ομως με τον ισχυρισμο σου πως οι τουρκοι ηταν ο καρπος αυτων που εθρεψαν οι αγγλοι...

αλλα ας δουμε κ καποια πραγματα περα απο συναισθηματισμους...περα απο ελληνοκυπριους ειχαμε κ τουρκοκυπριους με ακριβως τα ιδια δικαιωματα. υπηρχε ενας Αρχιεπισκοπος Μακαριος που προσπαθησε να περιορισει τα δικαιωματα αυτα, κατοχυρωμενα μαλιστα στο συνταγμα του κυπριακου κρατους... υπηρξε μια φασιστικη χουντα στην ελλαδα που επεδιωκε την ενωση αυθαιρετα..υπηρχε ενα σαθρο καθεστως μετα απο την συμφωνια της Λωζανης οπου η Ελλαδα, η Αγγλια κ η Τουρκια χρησθηκαν εγγυητριες δυναμεις της νησου. υπηρχε μια ακροδεξια οργανωση ενωνοματι ΕΟΚΑ Β', καμια σχεση με την ΕΟΚΑ Α' οπου απελευθερωσε το νησι απο τους αγγλους, η οποια χτυπουσε τους τουρκοκυπριους.

κ ηρθε η μερα οπου ο Ιωανιδης, αδιστακτος βασαντιστης -κατα πολλους- των Ε.Α.Τ-Ε.Σ.Α της τοτε χουντας των συνταγματαρχων, ανατρεπει το καθεστως του Παπαδοπουλου, κ εγκαθιστα μια δικη του χουντα. ο ιωαννιδης υπερμαχος της ενωσεως, οπως κ πολλοι ''ελληνοψυχοι'' αδιαφορωντας για τα δικια των τουρκοκυπριων, αποφασιζουν να ανατρεψουν τον Μακαριο κ να ενωσουν βιαιως την ελλαδα με την κυπρο. γινεται το πραξικοπημα, πεφτει ο μακαριος κ τοποθετειτε στη θεση του η κυβερνηση ανδρικελο του Σαμψων. Η συγκεκριμενη ιμπεριαλιστικη κινηση της ελληνικης χουντας εδωσε το πατημα στην τουρκια, συμφωνα με την συνθηκη της λωζανης, να εισβαλει στο νησι για να διεσφαλισει τα δικαιωματα των τουρκοκυπριων κ να επαναφερει την ταξη. ετσι εχουμε τον Αττιλα Α... οπου οι τουρκοι καταλαμβανουν ενα μικρο κομματι στα παραλια της νησου, το πραξικοπημα σταματα, κ για καποιους η ταξη επανερχεται. επειδη ομως η τουρκια δεν αποτελει εξαιρεση στον κανονα της ιμπεριαλιστικης μανιας των στρατοκρατικων ολοκληρωτικων καθεστωτων, κ εν συμφωνια κ με τους αγγλους -οπως πολυ σωστα ανεφερε κ ο lastdrive- ξεκινα μετα απο λιγες μερες τον Αττιλα Β κ καταληγει στην κατοχη του 36% (αν θυμαμαι καλα) της Κυπρου.

το τι εγινε εκεινες τις μερες ειναι πολυ μπερδεμενο. αλλοι κατηγορουν τον καραμανλη που ειπε οτι η κυπρος ειναι μακρια για να στειλει αεροπλανα, καθ' υπαγορεψη των αμερικανων λενε, την αποσυρση της ελληνικης μεραρχιας απο την κυπρο οπου στην ουσια την αφησε αφυλαχτη...κλπ κλπ....δυστηχως θα χρειαστουν παρα πολλα χρονια για να μαθουμε τι εγινε οντως εκεινη την εποχη...

κ φτανουμε σημερα σε απογονους των ''ελληνοπρεπων'' εκεινων ιδεωδων να μιλουν για ελευθερη κυπρο κ για προσκυνημενους (ποιοι? αυτοι που εφεραν τον τουρκικο στρατο στο νησι), σε μια κυπρο γεματη εποικους με τους γηγενεις ελληνοκυπριους κ τουρκοκυπριους ανημπορους να αντιδρασουν... σε ανιστορητους κ αφελεις ''προοδευτικους'' ελληνες οπου θεωρουν πως η ελευθερη κυπρος δεν ειναι οτι εχει μεινει απο το κυπριακο κρατος αλλα αποτελεσμα του φασισμου της ελληνικης χουντας κ πως πρεπει να καταλυθει στο ονομα της ισονομιας κ πως ο Αττιλας εγινε μονο κ μονο για να σωθουν οι τουρκοκυπριοι κ οχι γιατι η τουρκια αποτελουσε κ αυτη ενα ακομα ιμπεριαλιστικο καθεστως οπως κ η τοτε ελληνικη χουντα, λογικη καταχρηστηκη κ ακυρη τελειως... στο να υπαρχουν ακομα αγνοουμενοι, αν κ ο ντεκτας καποτε ισχυριστηκε πως ολοι αυτοι πεθαναν σε στρατοπεδα... στην αδιαλαξια του Ντεκτας κ του καθεστωτος του κ στην απροθυμια του να βρεθει λυση, σε λογικες πως το κυπριακο δεν πουλαει για να ασχοληθουμε μαζι του (αναγαγωντας τον αγωνα καποιων να δουν τον τοπο τους ελευθερο σε προιον με υπεραξια)... στο να θεωρουνται ατομα οπως ο Ισαακ κ ο Σολωμου, που ηθελαν να δουν τον τοπο τους ελευθερο, ακροδεξιοι κ φασιστες (το πως για καποιους ειναι επαναστατης ο ιρλανδος που κατεβαζει την αγγλικη σημαια κατοχης η ο ιρακινος που καιει την αμερικανικη σημαια, αλλα ο σολωμου φασιστας δεν την αντιλαμβανομαι)... σε μια κυπρο μελος της Ευρωπαικης Ενωσης, με μια τουρκια να απαιτει να μην αναγκαστει να την αναγνωρισει ως κρατος αμα την πιθανη εισοδο της στην Ε.Ε αλλα να υπαρχει ενα ειδικο καθεστως με αυτη... με σχεδια τυπου Αναν οπου οδηγουν στην διαλυση του κυπριακου κρατους κ στην δημιουργια νεου μορφωματος κ κατα συνεπεια νομιμοποιηση του Αττιλα Β...

το να φυγει ο τουρκικος στρατος κατοχης κ οι εποικοι ειναι κατι αυτονοητο. οπως αναλογα πρεπει να φυγει κ ο ελληνικος στρατος... κ να αφεθουν οι αυτοχθονες ελληνοκυπριοι κ τουρκοκυπριοι να βρουν ενα τροπο να συνυπαρξουν ελευθεροι στον τοπο τους, μακρυα απο τυχον συμβουλες καθοδηγησεις κ επιβουλευσεις δηθεν φιλων η εχθρων. ελευθερη κυπρος δεν σημαινει ελληνικη κυπρο. σημαινει κυπριακη κυπρο. των ελληνοκυπριων κ τουρκοκυπριων κατοικων της.

συντροφικα.

LaStDrIvE

FREAK thanx gia tin enimwrwsei gia ena pragma den imouna sigouros. Afto gia ton karamanlh.thanx kai pali.:))

Gia na min yparksei kapoia parexigisi milisa gia tous Kuprious pou exw gknwrisi stin Agglia, pou einai sunithos ilikias katw twn 26 kata pliopsifia. Alla den ebgala kai eksw aftous pou voleftikan me to yparxon systima kai estisan tis Off-Shore etaires.

Pros theou aftoi pou to ezisan olo afto to skiniko tis meres ekeines kai einai synditopoimenoi (panw apo ola) den axizoun na boun stin katigoria pou proanefera sto parapanw post mu. Isa isa axizoune ena megalo bravo pou prospathoun gia tin anaktisi tis xamenis pleuras tis xwras tous.

To meros tis olis istorias pou sxoliasa einai i aporeia giati oi Kuprioi pou irtha se epafi  menoun sto thema "tourkoi" kai afinoun adiforo tin Arxi olwn twn tote gegonotwn tous Agglous. To problima den linete arxizontas apo tous karpous alla arxizontas apo tis rizes.

Episis ean kapios mporei na me diafwtisi ean i Kupros itane mexri prosfata stis Xwres (prwin apoikies twn Agglwn kai kapoies nyn) legomenes ws xwres "koinopoliteias".

Kai ean epektathoume ligo min xexname oti oi xwres pou epeferan apo tous Agglous opws kai i Kupros ta dikaiomata tou politis tis  koinopoliteia einai "kanena"...Enw ta dikaiomata emporiou/ rythmisis se oti afora to eborio kai tin agora einai polu kala "stimena" kai "rammena" sta metra twn Agglwn.

Na anaferw oti gia na spoudasei kapios fititis melos xwras tin "koinopolitias" plirwne  olokliro to poso twn didaktrwn !!!! ELEOS!!!!

Ean ontos i Kupros itane xwra/melos tis koinopoliteias tote san Kuprios tha ta eixa kanei baxalo stin Agglia.

Oso gia ton xaraktirismo "feronte san Aggloi" den einai liges oi fores pou se sizitisis tous milousane mia glwssa apoteloumenoi apo Kupriaka/Ellhnika/Agglika kai den ennow agglikes lexis/fraseistou stil "pame sto club", alla oloklires protaseis/dialogoi. Pragma pou me ekane na lew "Edw ti pezete?"

Sthn Skwtia pou prospathoun xronia na apoktisoun tin anexartisia tous apo tous Agglous kai mexri stigmis exoune kataferei arketa pragmata opws px, na exoune tin dikia tou Boulh, didaskonte tin glwssa tous pou onomazonte "Gaelic" kai yparxoun ekpompes stin tileorasi opws kai radiofwnikoi stathmoi pou den milane tin Aggliki glwssa alla tin Skwtziki. Stin Oualia oi pinakides stous dromous einai grammenes kai stis dio glwsses, Oualika kai Agglika.

Afto dixnei tin opoiadipote disareksia tous pros tous Agglous  kai tous kanei na niwthoune diaforetikoi kaii na theloune na xexwrisoune kai na diaferoune apo afto pou tous evlapse kai tous vlaptei kata tin gknwmi tous.

Me omilies pou exw kanei me tous Tourkous mou eipane oti kai aftoi theloune na lithei to thema tis katexomeni Kuprou giati apla stekete troxopedi se otidipote sinomilies/diapragmatafsis gia themata tis Tourkias me tis ypolipes xwres.. Kai apopsi mu to idio simbenei kai me tin Ellada mias kai afto to kathestos prokalei astatheia kai stin Ellhniki ekswterikh politki. Twra oso gia ton tropo epilisis tou provlimatos den kserw kata poso einai swstos 'h oxi. O kairos tha deiksi.Euxomai na exoune ola ena grigoro kai synenetiko telos kai apo tis dio pleures,xwris bia panw apo ola :)))

filika
LaStDrIvE

freak

last ετσι οπως το θετεις τωρα συμφωνω απολυτα.

minoraki

φιλτατε λαστ, αυτο που μπορω να σου πω με βεβαιοτητα ειναι οτι, η κυπρος ηταν υπο την βρετανικη κατοχη.
δεν ξερω ακριβως για ποσο χρονικο διαστημα, γι αυτο και εχουν κρατησει σχεδον ολα τα αγγλικα συστηματα και στο τροπο οδηγησης και στη σηματοδοτηση των δρομων κλπ κλπ.
δεν ξερω εαν σε διαφωτισα καθολου! φιλικωτατα!

LaStDrIvE

thanx minoraki:))) Exw tin entipwsi oti prin boune stin E.U. itane xwra melos ths koinopoliteias.

minoraki diabasa to post sou kai omologo pws zwntas afti tin agwnia pou perasate tha eblepa kapia pragmata isos ligo pio diaforetika.

se euxaristw pou moirastikes tin ebeiria sou.:)))

fmas

Λοιπόν... Ένα σοβαρό θέμα ανοίξαμε.... Καταρχήν ΑΘΑΝΑΤΟΙ και οι Κύπριοι στρατιώτες και οι Έλληνες που χάθηκαν στην εισβολή των Τούρκων... Όπως δεν πρέπει να ξεχνάμε και όσους ακόμα χάθηκαν μετά από αυτό με κορυφαίο τον Τάσο Ισαάκ και τον Σολομό Σολομού (Αν θυμάμαι καλά τα ονόματα)..

Αναφορικά πλέον με την τρέχουσα κατάσταση στην Κύπρο..... Προσωπικά πιστεύω ότι ευθύνη φέρουν και η Παρέα του Παπαδόπουλου - Παττακού - Ιωαννίδη και η διάδοχη κατάσταση στην Ελλάδα παράλληλα με τους Άγγλους - Αμερικανούς.... Δεν μπορώ όμως να καταλάβω την νοοτροποία των περισσοτέρων Κυπρίων......... Όταν θέλουν μιλάνε τέλεια Ελληνικά, όταν θέλουν Αγγλικά και άλλες φορές για να δείξουν ότι είναι Κύπριοι τα κάνουν όλα μαντάρα.... Μου έχει τύχει να μιλάω με παιδί στο Τ.Ε.Ι. και να μιλάμε στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ και να τον βλέπω μετά να μιλάει κυπριακά μπερδεμένα με Αγγλικά κλπ και να κοντεύω να ξηλώσω τα μαλλιά μου από το τράβηγμα....

Τώρα στο θέμα λύση του Κυπριακού δεν θέλω να επεκταθώ γιατί ξέρω καλά το τι παίχτηκε..........

Πάντα Φιλικά,
Fmas

minoraki

Παράθεση από: "LaStDrIvE"thanx minoraki:))) Exw tin entipwsi oti prin boune stin E.U. itane xwra melos ths koinopoliteias.

minoraki diabasa to post sou kai omologo pws zwntas afti tin agwnia pou perasate tha eblepa kapia pragmata isos ligo pio diaforetika.

se euxaristw pou moirastikes tin ebeiria sou.:)))
hello again! ακριβως επειδη εζησα αυτη την εποχη και εχει περασει μεσα στο πετσι μου, δεν θελω να εκφρασω την γνωμη μου και την αποψη μου επι του θεματος! οπως καλα το καταλαβες (αλεξανδρος δεν εισαι? πως ηταν δυνατον να μην πιασεις το νοημα?  :D  :D  :D ), βλεπω παρα πολυ διαφορετικα τα πραγματα! απλως διαβαζω αυτα που γραφετε, σιωπηλα! και παλι φιλικωτατα και εαν μπορω να δωσω και καπου αλλου τα φωτα μου, ειμαι στη διαθεση σου!

335 Επισκέπτες, 0 Χρήστες