Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 227
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 298
  • Total: 298

Εισβολη στην κύπρο

Ξεκίνησε από Deykalion, Ιουλίου 20, 2005, 07:52:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

antiope

baru to thema kai den xerw an exw thn katallhlh hlikia gia na pw kapoia pragmata..sigoura den exw zhsei ton pono kai thn agwnia toso twn kupriwn pou exasan tote oloklhrh th zwh tous oute twn manadwn edw sthn ellada pou esteilan ekei ta paidia tous oso kai ta politika gegonota ths periodou ekeinhs sta skotadia ths xountas kai twn sumferontwn apo tritous...

tha pw loipon pws blepw ta pragmata sto shmera exontas milhsei me kuprious..
-oso hmoun sto panepisthmio katalaba polu kala poso duskolo htan na plhsiaseis kuprious sumfoithtes...dhmiourgousan panta mia klika xwris na katalabw to giati..h apanthsh mou hrthe ligo paraxenh apo mia kupria kopela...öi shmerinoi neoploutoi kuprioi blepoun thn ellada kai tous ellhnes san parakatianous ftwxadakia pou upotithetai pws mporoun na bohthhsoun"
-opws kai na to kanoume pote h kupros htan alhthina ellhnikh???
uparxoun ellhnes den diafwnw..uparxoun omws ellhnes kai sth notia italia shmainei oti einai ellhnikh?
-bash nomothesias to ellhniko kratos plhrwnei ena poso se oikogeneies kupriown agnoumenwn..arnountai omws na ginei test dna se swmata pou briskontai akoma kai shmera...giati arage???(auto isws na tsantisei kapoious filous mas edw mesa alla sumbainei)
-eixan paei kapoia polu kontina mou proswpa  sthn kupro..polu kalh zwh polla lefta ola kala kai wraia..ezhsan ton pono tous alla twra pia sto bolema polloi xexasan kai exoun xwristoi sta duo ..oi romantikoi pou blepoun akoma thn enwsh me thn ellada kai oi realistes pou lene ..ti sxesh mporei na exoume me tous kalamarades.

zhtw sugnwmh an kapoioi diafwnoun alla hthela na pw kai gw thn apopsh mou.

energizer

...καταπληκτικο παραδειγμα της διαφορας...
ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ & ΑΛΛΟ ΕΘΝΟΣ(ΕΘΝΟΤΗΤΑ)...
...δεν νομιζω οτι στα πλαισια του παγκοσμιοποιημενου κοσμου μας μπορει ποτε να ταυτιστει ο κουμπαρος με τον καλαμαρα...
...ωστοσο θα δινουμε 12 βαθμους στα τραγουδια μας εκατερωθεν & θα μπορουμε να μιλαμε την ιδια(..παρομοια!) γλωσσα...
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΑΚΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΤΑΥΤΙΣΗΣ...
 :salut:

matesalato

...Τασος Ισαακ Σολωμων Σολωμου.Ειμαστε ονοματα δυο απλων ανθρωπων που τους στερηθηκε η ελευθερια.Ειμαστε δυο αθανατοι στιχοι απο την Ιλιαδα του Νεου Ελληνισμου.Στιχοι ειναι και οι Χρονολογιες του θανατου μας.Απιθωσαμε τις καρδιες μας πανω στης Ελλαδας την αγια Τραπεζα,εμπιστευθηκαμε την οργη μας στα χερια της ποιησης το δικιο μας,στης Νεμεσης τον κεραυνο.Και εσυ Μεγαλοδυναμε μην επαναλαμβανεις ρολους Γραμματεων Διεθνων Οργανισμων και Κυβερνισεων που ενδιαφερονται μοναχα για την πορεια του εμπορικου ισοζυγιου τους.Η ευλογησε το κτηνος πανηγυρικα η  ξεκαμε το. :cry:

Enia

αντιόπη...

ούτε εγώ μπορώ να ξέρω για τα γεγονότα (η ιστορία υπήρξε ανέκαθεν κάθε άλλο παρά το φόρτε μου) αλλά νομίζω έχω ζήσει αρκετά τους κύπριους της ηλικίας μας, και κυρίως εδώ στο Λονδίνο... και λένε πως μακριά από την πατρίδα βγαίνει ακόμα πιο έντονο το στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.
Αυτό που έχω να πω σαν απάντηση όσων είπες είναι πως ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ!
Απέκτησα πολύ καλούς φίλους από την κύπρο, γιατί εγώ η ίδια υπήρξα ανοιχτή απέναντί τους.
Σχετικά με αυτό που λες πως κάνουν μεταξύ τους κλίκες... το βρίσκω απολύτως λογικό και αναμενόμενο! Εξάλου και οι Αθηναίοι κάνουμε κλίκες, και οι Θεσσαλονικοίς κάνουν κλίκες, και οι 'κάτω από τ'αυλάκι' και οι βορειοελλαδίτες, και οι νησιώτες... 'Παπούτσι από τον τόπο σου...' δε λέμε?!
Έχω γνωρίσει και πολλούς ελλαδίτες που δεν καταδέχονται να κάνουν παρέα με κυπρίους. Ή που πολύ απλά δεν κάθονται καν να προσπαθήσουν να συζητήσουν μαζί τους, γιατί δεν τους καταλαβαίνουν! Ήμαρτον...
Ας μην ρίχνουμε το βάρος της ευθύνης σε έναν από τους δύο...
Έχουμε πάαααααρα πολλά κοινά και μου φαίνεται αδιανόητο γιατί να μην αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλο...

(Βέβαια το ίδιο λέω και για τους Τούρκους, αλλά αυτό είναι άλλο τεράστιο κεφάλαιο!)

mania

Γεια σας.
Πρωτη φορα συμμετεχω στη συζητηση αυτη, αλλα θα ηθελα σαν Κύπρια που έζησε τα γεγονότα του 74 να σας πω και  γω 2 λόγια.
Όταν έγινε η εισβολή των Τούρκων εγώ ήμουνα 5 χρονών. Ο πατέρας μου ήταν τότε αστυνομικός και ο αδερφός μου στρατιώτης. Μέναμε τότε στην κατεχόμενη σήμερα Αμμόχωστο.Μας ειδοποίησε ο πατέρας μου να φύγουμε από το σπίτι.Φύγαμε οπως όπως χωρις να προλάβουμε να πάρουμε τίποτα μαζί μας. Από την άλλη μεριά εμπαιναν οι Τούρκοι.

Το μόνο που είχαμε από τα πραγματα μας ήταν μια  βαλίτσα με ρουχα που πέρασε ο πατέρας μου και πήρε από το σπίτι πριν να φύγει και αυτός.

Ο αδερφός μου ίσα που γίτωσε την αιχμαλωσία, αφού πήγε ο πατέρας μου και τους πήρε όλους από το λόχο που υπηρετούσε την ώρα που έκαναν προέλαση οι Τούρκοι και τους βομβάρδιζαν τα αεροπλάνα.

Ζήσαμε όμως και αυτό είχε σημασία. Σύντομα ήρθε ο χειμώνας. Μέναμε σε ένα σπίτι χωρίς παράθυρα και πόρτες, χώρις κρεβάτια και χωρίς τα αναγκαία. Για παράθυρα είχαμε κουβέρτες και για κρεβάτια το πάτωμα. Τότε όπως σας είπα ήμουν 5 χρονων και οι μνήμες είναι πολύ ζωντανές.

Και εμείς είμαστε από τους τυχερους. Αλλοι δεν είχαν τίποτα και χάσαν και τα παιδιά τους.

Δεν θέλω να μακρυγορήσω, γι αυτό θα περιοριστώ σε αυτή τη σύντομη περιγραφή.

Και έρχομαι σήμερα και διαβαζω για ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!!!!
Αν είναι δυνατόν να βλέπω να γράφονται ότι αγαπάμε τους Άγγλους!!! και μισάμε ή σνομπάρουμε τους Ελλαδίτες.

Δεν υπάρχει χειρότερος λαός για μας από τους Άγγλους. Και αυτη η εντυπωση επικρατεί για το λόγο ότι έχουμε καποια από τα συστηματα τους και γιατί οδηγάμε αριστέρα αντί δεξιά. Όταν όμως υπήρξαμε Αγγλοκρατία μεχρι το 1960 που ανακυρήχθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, πώς μπορούμε μετά να αλλάξουμε τα συστηματα αυτα?

Είμαστε λένε καποιοι φιλοάγγλοι γιατί μιλάμε αγγλικά!! Τα αγγλικα όμως μην ξεχνάτε αγαπητοί φίλοι ότι είναι μια διεθνής γλώσσα και ότι αναγκαζόμαστε να τη μαθαινουμε γιατί η Κύπρος είναι ένα τουριστικό νησί και ζούμε από τους ξένους. Οπότε πρέπει να τα μιλάμε. Βεβαια καταλοιπα έχουνε μέινει πολλα και από τους Αγγλους αλλά και από τους Τούρκους. Στην διάλεκτο μας έχουμε πολλές Τουρκικές λέξεις.

Όσον αφορά τους Κύπριους της Αγγλίας δεν ειναι αντιπροσωπευτικό κομμάτι μας γιατί οι πιο πολλοι νέοι θέλουν να θεωρούνται Άγγλοι και όχι Κύπριοι, γι αυτο και οι περισσότεροι δεν μιλάνε καν Ελληνικά. Αυτό εμας τι νομιζετε ότι μας κάνει να νοιώθουμε.

Όσο για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα και τους κατοίκους της επικρατεί η λάθος εντύπωση ότι εμείς τους σνομπάρουμε γιατί δήθεν είμαστε πλούσιοι!!! Αν είναι δυνατόν ρε παιδιά. Τι είναι αυτα που διαβασα?
Κατ αρχην ποιος είπε ότι είμαστε όλοι πλούσιοι?? τι είναι αυτά?? ο καθένας μας για να ζήσει κανει 2 και 3 δουλειές. Μη μιλάτε από μακρυα και να είσαστε σίγουροι γι αύτό που λέτε πάντα.Όταν ερθετε τότε να δεχτώ την άποψη σας αυτή.

Και ο άντρας μου πριν να ερθει στην Κύπρο ( ειναι Ελλαδίτης) νόμιζε ότι αγαπούσαμε τους Άγγλους, ότι μισούσαμε τους Έλληνες και ότι είμαστε όλοι πλούσιοι. Όταν ήρθε εδώ όμως και είδε την πραγματικότητα, με την πρώτη ευκαιρία λέει τι πραγματικά συμβαίνει.

Όσο για τα αισθήματα μας πρεπει να ρθείτε εδώ για να τα δείτε. Εγω ξέρετε πόσες φορές μπαίνοντας σε ένα τσατ δέχτηκα περιφρόνηση γιατι είμαι Κύπρια?? Ξέρετε πόσες φορές που ήμουν Ελλάδα και άνοιγα το στόμα μου να μιλήσω με ρωτούσαν με περιφρονητικό ύφος... Κύπρια εισαι??

Ναι έιμαι Κύπρια, Ελληνοκύπρια και είμαι περήφανη γι αυτό όπως και για το ότι μητέρα πατρίδα μου είναι η Ελλάδα.

Γι αυτό και κάθε φορά που η Ελλάδα θα πανηγυρίζει για καποιο τρόπαιο της και πρωτια, εγώ θα βγαίνω στους δρόμους με τις ύπόλοιπες χιλιάδες αλλους Κύπριους που ΄΄ΔΕΝ΄΄ αγαπουν την Ελλάδα και θα κυμματίζω την Ελληνική σημαία και θα νοιώθω περήφανη.

Γιατί ξέρω ότι πέρα απ αυτούς που δεν μας δέχονται, υπάρχουν και πολλοί που μας αγαπάνε.
Όπως βεβαια αυτο συμβαίνει και εδώ.

Όσο για τους Τουρκοκύπριους δεν έχουμε τίποτα μαζί τους και δεν τους μισαμε γιατί και αυτοί θύματα ήταν σαν και μας.
Και πριν καποιοι βιαστουν να πουνε οτι εμείς καλά την έχουμε θα τους προσκαλούσα να έρθουν μια φορά και να πάμε μια βόλτα στα κατεχόμενα, να δούμε τα ΄σπίτια μας που μέναμε, να μενουν καποιοι άλλοι και έμεις να τα κοιτάμε από μακρύά σαν ξένοι. Τα συναισθήματα μας δεν μπορεί κανείς να τα περιγράψει αλλά ούτε και να τα νοιώσει.
Μόνο να σας πω ότι ο αντρας μου όταν με είδε να κοιτώ το ΄σπίτι δάκρυσε.

Γι αυτό σας παρακαλώ μην μιλάτε τοσό εκ του ασφαλούς. Αν δεν ζήσετε κατί δεν μπορείτε να έχετε απόλυτη γνώμη.

Μακάρι αυτό το ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ κάποτε να σταματήσει να υπάρχει και να καταλάβουμε ότιόλοι Ελληνες είμαστε με ενα εθνικό ύμνο, μία σημαία και μια θρησκεια.

Αυτά ήθελα να πω.
Συγνώμη αν σας κουρασα

Καλη σας μερα

seatakias

αργα ειδα το θεμα αλλα δακρυσα με τα οσα ειπε ο δευκαλιων.
δευκαλιων , απευθυνομαι σε εσενα γιατι εισαι απο τους λιγους που κατορθωσαν να με συγκινησουν, γεννηθηκα και ασαραντιστος μπηκα για μονιμη διαβιωση σε ενα πολεμικο αεροδρομιο. περασα τα περισσοτερα χρονια μου μεσα σε στρατοπεδα με ιδεολογικοπολιτικη γαλουχηση, αναλογη των εποχων. εζησα απο κοντα την τουρκικη εισβολη, δεδομενου οτι ο πατερας μου ηταν στν μοιρα με τα NORATLAS  που κατεβηκαν στην κυπρο. ευτυχως οι συγγειριες τον κρατησαν ζωντανο.
στα φοιτητικα μου χρονια, σαν υπευθυνος κομματικης παραταξης, συνεργαστηκα με πολλους κυπριους φοιτητες του αναλογου πολιτικου χωρου με εμενα. ολοι ομως μου εδωσαν την εντυπωση οτι οι κυπριοι το μονο που κοιτανε ειναι ο ΕΑΥΤΟΣ τους.
αυτο ακριβως μου ανερεσες εσυ σημερα που ειδα το εν λογω θεμα.
ΚΡΑΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΑΝΙΚΩΝ ΣΟΥ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.
ΜΗΝ ΣΚΥΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
ΚΑΙ ΘΥΜΙΣΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΣΟΥ.
ΘΥΜΙΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΟΥ
[size=24]ΜΕΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΣ[/size]

antonis4051

KALO MESIMERI KAI APO MENA KAINOURGIOS STIN PAREA KAI ELPIZO NA MHN FANO  AGENIS POU MBENO STHN KOUVENTA SAS . EIMAI APO THN KYPRO KAI EIMAI EDO KAI 32 XRONIA PROSFIGAS AN KAI MIKROS STHN HLIKIA TOTE POU EGINAN OLA AFTA POU OLOI PROANAFERATE (GEGONOTA 1974) DEN PAVI NA EXO STO MIALO MOU AN KAI THOLA MIA IKONA ENA IXO APO TA AEROPLANA NA MAS KTIPANE KAI APO THN ALLI NA THELOUME NA DIAFIGOUME OS AMAXOI GINEKOPEDA KAI EPIDI IPIRXAN TA DIO STRATOPEDA MAKARIAKOI/GRIVIKOI KAI MIS ANIKAME STOUS MAKARIAKOUS GIA NA KATALAVETE TI GINOTAN TOTE KANIS DEN MAS EVAZE STO OXIMA TOU GIA NA MAS METAFERI SE ASFALES MEROS .STON TOIXO EXO APO TO SPITI MES TO PRAXIKOPIMA PIOS MAS EVALE? MIA OLOKLHRI OIKOGENIA KATAMESIMERA NA PERIMENI TIN MOIRA TOU .TON PENTADAKTIO TORA POU EXOUME THN DITHEN EFKAIRIA NA DOUME APO KONTA SKEFTESE POSI PRODOSIA IPIRXE TOTE ,POSI PRODOSIA IPIRXE S' AFTO TON TOPO GIA NA MBOPOUN MASTOUROMENA SKILIA NA TO KATALAVOUN .ALLA APO TIN ALLI TA POLIVOLIA TIS ETHNIKIS FROURAS DEN ITAN EKI ALLA KATO STHN LEFKOSIA KAI STO PROEDRIKO MEGARO KOINOS EIXAME EMFILIO POLEMO KAI ERXOMASTE TORA EN ETI 2006 NA XARAKTHRIZOUME KAPIOUS ADELFIA KAI AS FANO KAI RATSISTIS ALLA DEN TO ANTEXO ALLO TO PRAMA IMARTON ALLA IPARXI KAI THEOS.GIA TO THEMA ISAAK TO 1996 TO THIMAME POLI KALA GIATI TOTE PROSPATHOUSA MES THN PARADOSI TOU TOPOU MAS NA PPOSKALESO FILOUS KAI SINGENIS STON GAMO MOU KAI APO THN ALLI KAPIA PEDIA SAN KAI TON ISAAK MAXONTAN GIA AFTON TON TOPO.TO PAIDI PAI EFIGE GINETE MIA OLOKLIRI EXSTRATIA ME MIXANOVIOUS MOTOSIKLETISTES ME APOTERO SKOPO NA PERASOUN APENANTI DILADI STO VORIO MEROS TIS KYPROU XEKINISAN APO KATHE MEROS TOU KOSMOU GIA NA ENISXISOUN AFTI TIN PROSPATHIA TON KYPRION MOTOSIKLETISTON ,SIMIO SINANTISIS KYPROS .META APO POLLOUS AGONES FTANOUN OLOI STO SIMIO SINANTISIS O ANAVRASMOS POLIS KAI TO ORAMA STO APOKORIFOMA ...................ERXETE DIATAGI EK ANOTHEN TOTE NA ANAVLITHI I OLI PROSPATHIA GIATI ? GIA NA DIXOUME STON EXO KOSMO OTI GIA AKOMA MIA FORA OTI EIMASTE TA KALA PAIDIA TIS PIATSAS ! OS POTE THA EIMASTE TA "KALA PAIDIA" DILADI THA MAS KANOUN KOUMANTO STON IDIO MAS TON TOPO?
KAI OSON AFORA THN MIKROPAREXIGISI GIA TO KALAMARA KAI KOUMBARE POU ANAFERATE TO KALAMARA TO LEME EMIS OI KIPROI OXI GIA KOROIDIA ALLA PALEOTERA EN KAIRO TOURKOKRATIAS STHN ELLADA 19........OI ELLINES TO MESO GRAFIS TOUS ITAN TON KALAMARI DILADI TO FTERO ME TA PARELKOMENA TOU TO MELANI GIA AFTO KAI EMINE MEXRI KAI SIMERA DEN IPARXI KAN SIMIO PROS KOROIDIA GIA TO KOUMBARE ASE EDO KATO EMIS LEME PROTA KALIMERA KAI AMESOS META TO KOUMBARATO EINAI MES THN OLOKLIROSI THS PROTASIS DEN NOMIZO NA IPARXI DA KAI TOSO MEGALO PROVLIMA ?
NA KOITAXOUME NA DOUME TI THA KANOUME ME TOUS APENANTI GIATI KAKA TA PSEMATA OI GENEES TOU TOTE EXOUN FIGOI LIGOI EXOUN MINI KAI APO DO KAI PERA THA VLEPOUME TOUS TOPOUS MAS STON VORA SAN XORO KALOKAIRINON DIAKOPON KAI ANAPSIXIS MIA KAI KALA .KAI KATI TELEFTEO STIN RODO TO 1991 POU EIXA PAI DEN EIXERAN POU VRISKOTAN I KYPROS ALLA OUTE POS EIPARXOUN PROSFIGES KAI TOURKOI STO NISI POU APEXI APO KONTA TOUS MOLIS MIA ANASA AN EINAI DINATON KAI MILAME TORA PAIDIA TIS DIKIAS MOU ILIKIAS . O LOGOS SE SAS ME OLO MOU TO SEVAS GIA THN ISTORIA KAI SORI AN SE KAPIO SIMIO PARAFERTHIKA NA EISTE OLOI KALA .

pixie

Παραθέτω κάποια αποσπάσματα από το βιβλίο ''Η Κύπρος δεν εάλω'', όπου υπάρχουν τα απομνημονεύματα του Τούρκου στρατηγού Bedrettin Demirel, που ηγήθηκε της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Εδώ φαίνεται καθαρά η ανοργανωσιά των τουρκικών δυνάμεων που παρ’όλα αυτά νίκησαν λόγω της  ''βοήθειας'' της ελληνικής δικτατορίας.

Σαν αποτέλεσμα του πραξικοπήματος η Ε.Φ. ήταν κατανεμημένη σε όλο το νησί. Ιδιαίτερα στις περιοχές που κατοικούσαν Τούρκοι. Οι πιθανές περιοχές απόβασης εγκαταλείφθηκαν αδύνατες από τους Ε/Κ. Μεταξύ των Ε/Κ δυνάμεων υπήρχαν υποστηρικτές και μη υποστηρικτές του πραξικοπήματος. Η μεγαλύτερή μας ανησυχία ήταν η αποτυχία του πρώτου κύματος των αποβατικών μας δυνάμεων με επέμβαση των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων του εχθρού.

Η Ε.Φ. δεν είχε δυνατή αεροπορία και ναυτικό. Όμως μπορούσε να ενισχυθεί από την Ελλάδα! Οι ελληνικές αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να είχαν έλθει στην Κύπρο από προηγουμένως. Παράλληλα, την απόβασή μας μπορούσε να εμποδίσει ο Ρωσικός και ο Αμερικανικός στόλος. Τίποτε από αυτά δεν έγινε.
Ενώ στις πρώτες δυνάμεις μας που αποβιβάστηκαν στις 20 Ιουλίου, δεν είχαμε δει ακόμα τα εχθρικά αεροπλάνα...

….Οι από αέρα και θάλασσα αποβατικές μονάδες δεν μπόρεσαν να ενωθούν μέχρι τις 22 Ιουλίου. Υπήρχαν πυρομαχικά και τρόφιμα για δύο μέρες!
…Όμως οι μονάδες του πεζικού μας δεν προχώρησαν πέρα από 300 μέτρα ανατολικά από το σημείο της απόβασης. Στις 20 και 21 Ιουλίου , μερικές μονάδες απομακρύνθηκαν 500 μέτρα από την ακτή. Ακολούθως αυτοί, λόγω των δασικών πυρκαγιών εγκατέλειψαν τα σακίδιά τους και ήλθαν και μαζεύτηκαν στο σημείο της απόβασης.
…Επειδή ο μονάδες μας μέχρι τη στιγμή εκείνη ήταν στερημένες από υποστήριξη βαρέων όπλων, ο εχθρός επωφελήθηκε από αυτό και υποχρέωσε την ΤΟΥΡΔΥΚ σε οπισθοχώρηση και με επιθέσεις που έκαμε από ανατολάς και δυσμάς είχε κόψει αρκετές φορές από 3 σημεία το δρόμο Λευκωσίας, Κιόνελι και Daphagaz. Μια φορά μάλιστα τα εχθρικά άρματα, πλησίασαν πάρα πολύ κοντά στις μονάδες μας, αργότερα από άγνωστη αιτία αποτραβήχτηκαν!
…Οι Ε/Κ ήταν χωρισμένοι σε αριστερούς και δεξιούς και δεν υπήρχε κατανόηση και εμπιστοσύνη μεταξύ τους. Ο καθένας ακολουθούσε το δικό του δρόμο.

ΥΓ. Επεξήγηση όρων:

Ε/Κ = ελληνοκύπριοι
Ε.Φ.=εθνοφυλακή

Pappas10

Εγώ πως και δεν συμμετείχα σ' αυτό το θέμα ρε παιδιά;;;

Τέλος πάντων...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

pixie

[quote user="Pappas10" post="332394"]Εγώ πως και δεν συμμετείχα σ' αυτό το θέμα ρε παιδιά;;;

Τέλος πάντων...[/quote]

Κι εγώ σήμερα έπεσα πάνω στο θέμα αυτό, διαβάζοντας...

Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την εισβολή!

Και είναι κρίμα που εκείνο το ανόητο και προδοτικό πραξικόπημα της χούντας - 15 Ιουλίου 1974 - επέφερε γενική και πλήρη αποδιοργάνωση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποβιβάσουν εύκολα τα στρατεύματά τους στην Κηρύνεια από την πρώτη στιγμή.

Pappas10

[quote user="pixie" post="332399"][quote user="Pappas10" post="332394"]Εγώ πως και δεν συμμετείχα σ' αυτό το θέμα ρε παιδιά;;;

Τέλος πάντων...[/quote]

Κι εγώ σήμερα έπεσα πάνω στο θέμα αυτό, διαβάζοντας...

Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την εισβολή!

Και είναι κρίμα που εκείνο το ανόητο και προδοτικό πραξικόπημα της χούντας - 15 Ιουλίου 1974 - επέφερε γενική και πλήρη αποδιοργάνωση των δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να αποβιβάσουν εύκολα τα στρατεύματά τους στην Κηρύνεια από την πρώτη στιγμή.[/quote]

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε την εισβολή. Πρέπει όμως - κατά τη γνώμη μου - να αρχίσουμε σιγά σιγά να εξετάζουμε τα αίτια και τις συνθήκες που την δημιούργησαν αλλά και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Δυστυχώς, η απόδοση όλων των ευθυνών στην επάρατη Χούντα έχει εξωραΐσει τις ευθύνες πολλών άλλων. Κι αυτό πέρα από ιστορικά άδικο είναι και πολιτικά παραπλανητικό.

Η προσωπική μου θέση, την οποία δεν θα υποστηρίξω λεπτομερώς αλλά εκθέτω σαν εφαλτήριο κουβέντας, είναι πως μετά τους Εγγλέζους, τους Τούκρους και το γεωπολιτικό παιχνίδι, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν ο Καραμανλής και ο Μακάριος και μετά η Χούντα.  

Και αυτός ο Καραμανλής (το είδα εχθές στον "Σκάι" και φρίκαρα) βγήκε πάνω από τον ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ στην κατηγορία "ηγέτης" σε ψηφοφορία.

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.

Μιλάμε τρελάθηκα εχθές...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

298 Επισκέπτες, 0 Χρήστες