Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες

Τι να φταίει και νιώθουμε μόνοι?

Ξεκίνησε από Eley8eros, Ιουλίου 25, 2005, 07:56:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Argiro

Το κακό με το θέμα του γάμου είναι πως η κοινωνία σε εκβιάζει με το χειρότερο φόβο του ανθρώπου, τη μοναξιά. Σου λένε, για παράδειγμα: "Φρόντισε να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Τι περιμένεις, τον πρίγκιπα/πριγκίπισσα; Τα χρόνια περνάνε και θα μείνεις μόνος/μόνη". Στην αρχή ίσως αντιδράσεις, όταν είσαι νεότερος και αντιδραστικός. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια και το ακούς συνέχεια, σου γίνεται κάτι σαν πλύση εγκεφάλου και αρχίζεις να φοβάσαι.  Τότε κάνεις το "απενοημένο διάβημα" για να καταλήξεις στο γραφείο κάποιου δικηγόρου για διαζύγιο. Βέβαια, οι δικηγόροι κλέφτες θα γίνουν; Πρέπει να ζήσουν κι αυτοί... :twisted:

Evitaki

Παράθεση από: "Αργυρώ"Το κακό με το θέμα του γάμου είναι πως η κοινωνία σε εκβιάζει με το χειρότερο φόβο του ανθρώπου, τη μοναξιά. Σου λένε, για παράδειγμα: "Φρόντισε να παντρευτείς και να κάνεις οικογένεια. Τι περιμένεις, τον πρίγκιπα/πριγκίπισσα; Τα χρόνια περνάνε και θα μείνεις μόνος/μόνη". Στην αρχή ίσως αντιδράσεις, όταν είσαι νεότερος και αντιδραστικός. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια και το ακούς συνέχεια, σου γίνεται κάτι σαν πλύση εγκεφάλου και αρχίζεις να φοβάσαι.  Τότε κάνεις το "απενοημένο διάβημα" για να καταλήξεις στο γραφείο κάποιου δικηγόρου για διαζύγιο. Βέβαια, οι δικηγόροι κλέφτες θα γίνουν; Πρέπει να ζήσουν κι αυτοί... :twisted:

να μαι κ εγω....
αργυρω μου καλως ορισες πρωτα απο ολα
συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα κ εμεις αν δεν ειμαστε ετοιμοι δεν παμε να κανουμε ενα γαμο μονο κ μονο για να αποφυγουμε την μοναξια γιατι τοτε ειμαστε πιο μονοι απο ποτε.....
παντρευτηκα γιατι ηθελα να παντρευτω κ δεν ακουσα κανεναν
προς το παρων κ λεω προς το παρων γιατι ποτε δεν ξερεις
εχω την ελευθερια μου κ τον χωρο μου οταν το θελησω.....
ταπεινη μου γνωμη οι ανθρωποι φταινε για αυτα που γινονται κ οχι ο γαμος
Δεν ειναι τοσο ασχημος οσο θελουν να τον παρουσιαζουν καποιοι....
 :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

Argiro

Σε ευχαριστώ για το καλοσόρισμα και χαίρομαι που είμαι εδώ ανάμεσά σας και μπορώ να πω τη γνώμη μου ελεύθερα.

Εκείνο που ήθελα να πω είναι πως ο θεσμός του γάμου σού αφαίρεί την ελευθερία, γιατί έτσι είναι η νοοτροπία. Το ότι υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις αυτό εννοείται και εκεί βρίσκεται το θέμα που ανέφερα παραπάνω. Ότι δηλαδή πρέπει να κατανοήσουμε πως ο άνθρωπος δεν περιορίζεται και πως έχει δικαίωμα να αισθάνεται ελεύθερος. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που το ξέρουν αυτό, όμως είναι ελάχιστοι. Η πλειοψηφία έχει την απαίτηση από το σύντροφο στη σχέση ή στο γάμο να μην έχει προσωπική ζωή και να ασχολείται συνέχεια μ' εκείνον. Ειδικά για τη γυναίκα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Παλαιότερα οι γυναίκες μάθαιναν από μικρές πως αυτή είναι η μοίρα της γυναίκας και δεν παραπονιόντουσαν. Σήμερα όμως δύσκολα θα βρεις γυναίκες που να είναι διατεθειμένες να παίξουν το ρόλο της "Μαίρης Παναγιωταρά", αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

PoiSoN_GiRL

Eley8eros καλησπερα !
να καλωσορισω κι εσενα μιας και δεν ετυχε να ανταλλαξουμε ξανα αποψεις μεταξυ μας μεχρι σημερα ! ευχομαι οπως και η Αργυρω μας να αισθανεσαι ηδη μελος της παρεας μας !  :lol:
κατα δευτερον συγχαρητηρια για το θεματακι σου , προσωπικα με αγγιξε και ειναι ενα θεμα που απασχολει κι εμενα , αλλα οπως βλεπω και αρκετα απο τα υπολοιπα παιδια.
Εβιτακι για να μην παρεξηγηθω, απο την αρχη ανεφερα οτι θα μιλησω εντελως υποκειμενικα και χωρις να εχω την παραμικρη εμπειρια απο τον γαμο, αυτο σημαινει οτι η τοποθετηση μου ειναι ισως μονοπλευρη..
Σε καμια περιπτωση δεν θελω να παρουσιασω τον γαμο ως μια ''ασχημη'' κατασταση, απλως οι εμπειριες που εχω μεχρι σημερα απο ζευγαρια του στενου μου κυκλου ηταν οντως τραγικες ..
Θα μου πεις ''ετυχε''
Ισως να ειναι κι ετσι ,  δεν ρισκαρω ομως να γινω δεσμιος μιας ιδεας , γιατι περι ιδεας προκειται ..
Επιβαλεται να παντρευτεις για να μην μεινεις μονος σου καποια στιγμη , γιατι ετσι πρεπει , γιατι η κοινωνια μας ετσι σε αποδεχεται , γιατι .. γιατι .. γιατι ..
Συγνωμη αλλα εγω αυτη την επιβολη δεν μπορω να την αντεξω .. με πνιγει ..
Οπως ειπα και πιο πριν , αν καποια στιγμη αναθεωρησω , σιγουρα θα υπαρχει σοβαρος λογος και σιγουρα θα προκειται για μια κατασταση στην οποια δεν προκειται να στερηθω την ελευθερια μου ως ανθρωπος ..
Δεν ειμαι κατα του γαμου .. ειμαι κατα του εξαναγκασμου ..  :wink:

Anonymous

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"αχμμ... θα απαντησω εντελως υποκειμενικα και ειμαι σιγουρη πως οι περισσοτεροι απο εσας θα διαφωνησετε μαζι μου ..
Ειμαι ενας ανθρωπος που αγαπαει την ελευθερια του περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο.Εκ των πραγματων η σχεση περιοριζει τον καθε ανθρωπο και του ''στερει'' μικρες συνηθειες .. κατι που εγω μεχρι σημερα δεν καταφερα να θυσιασω..
Οταν λοιπον συνειδητοποιω πως χανεται εστω και το παραμικρο κομματι απο την ''προσωπικη'' μου ζωη, την κανω με ελαφρα..
Σιγουρα δεν ειναι σωστη η αντιδραση μου, το γνωριζω ηδη αυτο, δεν ειμαι ομως ευκολος ανθρωπος και το ξερω. Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να ''απολογειται'' σε καποιον αλλο ανθρωπο εκτος απο εμενα για το τι θα κανει , ποιους θα συναντησει ή ακομη και για την αποφαση να μην κανει τιποτα και να μεινει σπιτι μια ολοκληρη εβδομαδα αποφευγοντας την επικοινωνια με τον εξω κοσμο .. δεν μπορω να αναλαβω τετοια ευθυνη.. ουτε να υποσχεθω οτι θα ειμαι συνεπης ..
Σε οσες σχεσεις επιχειρησα να κανω μεχρι σημερα .. ενιωθα να πνιγομαι.
Ενιωθα να στερουμαι μικρες χαρες (προσωπικες συνηθειες) και ηταν κατι που δεν καταφερα να ξεπερασω και να συμβιβαστω..
Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που υποστηριζω φανατικα οτι ο γαμος ειναι εγκλημα ..
Σε πνιγει , σε ρουτινιαζει , σε υποχρεωνει να αλλαξεις ..
Δεν ειμαι ιδιοκτησια κανενος και ουτε ποτε θα γινω, ειναι κατι που δεν το αντεχω..
Γιαυτο λοιπον προτιμω να ειμαι εγω ο ''εξουσιαστης'' του εαυτου μου (και οχι δεν ειναι εγωιστικο αν σκεφτει κανεις πως ενας ανθρωπος διπλα μου θα δυσκολευτει πολυ να με ακολουθησει-καταλαβει ή να συμβαδισει με τις ιδιοτροπιες μου ...)
Οπως ειπα και στην αρχη, μιλαω παντα υποκειμενικα και συμφωνα με το ποσο καλα γνωριζω τον εαυτο μου και τα ''θελω'' μου κι αυτο που σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα , ειναι το να μου στερησει καποιος το δικαιωμα να ειμαι πραγματικα ελευθερος ανθρωπος..

Ειναι μια ωρα δυσκολη .. δειξτε κατανοηση .. λολ !  :P
Μια ερωτηση μονο.... τι γινεται στην περιπτωση που και ο αλλος θελει το ιδιο?? Βλεπομαστε καθε οποτε τυχει? Αμα τυχει... ? Κοιταμε μονο τη δουλεια μας και μονο αυτη και αν τυχει και εχουμε χρονο να ριξουμε κανα τηλεφωνο να δουμε τι κανει ο αλλος μπας και βρεθουμενε καμια φορα ναπουμενε?????
Ε??
(τι μπερδεμα και αυτο, και μιλαω εκ μερους μου...)

PoiSoN_GiRL

Δε 'ν κακο ! (χαχαχαχα) ασε που μεχρι να συγχρονιστουν οι ''ωρες'' μας με τον αλλον παιζει και να εχουμε ξεχασει και το πως ειναι ... (λοοοολ)

Μιστερ το παραπηγες μακρια εσυ ! Λιγο ακραιο μου φαινεται αυτο τωρα !  :P  
Ασε που δεν εθιξα το θεμα της δουλειας, αλλα το θεμα της προσωπικης ελευθεριας ! Κακα τα ψεμματα , αν υπαρχει ενδιαφερον (βλεπε : ερωτας κλπ κλπ) παντα βρισκεις χρονο. Εγω αυτο που υποστηριζω ειναι πως καποιες συγκεκριμενες στιγμες που ο ανθρωπος εχει την αναγκη να ειναι μονος του δεν χρειαζεται να θεωρεις τον εαυτο σου ''σωτηρα'' και να πεφτεις επανω του με τα μουτρα για να τον ''σωσεις''
Το μονο που καταφερνεις σε μια τετοια ευαισθητη στιγμη ειναι να του μεταδωσεις ενα αγχος , τυψεις , να τον κανεις να νιωσει ασχημα που δεν μοιραζεται μαζι σου το προβλημα του ...
Εχεις σκεφτει οτι ΔΕΝ θελει να μοιραστει τιποτα μαζι σου την συγκεκριμενη στιγμη ?
(το οτι χρησιμοποιω πρωτο προσωπο δεν σημαινει οτι απευθυνομαι μονο σε εσενα , μιλαω γενικα και απευθυνομαι σε ολους !)
αυτααα !
τωρα πλακα στην πλακα αν εβρισκα και εναν ανθρωπο να με θυμαται καθε Πασχα και Χριστουγεννα .. δεν θα ελεγα και οχι !! (λοοοοολ πλακα κανω μην το δεσετε κομπο αυτο !  :P )

Eley8eros

Παράθεση από: "PoiSoN_GiRL"Δε 'ν κακο ! (χαχαχαχα) ασε που μεχρι να συγχρονιστουν οι ''ωρες'' μας με τον αλλον παιζει και να εχουμε ξεχασει και το πως ειναι ... (λοοοολ)

Μιστερ το παραπηγες μακρια εσυ ! Λιγο ακραιο μου φαινεται αυτο τωρα !  :P  
Ασε που δεν εθιξα το θεμα της δουλειας, αλλα το θεμα της προσωπικης ελευθεριας ! Κακα τα ψεμματα , αν υπαρχει ενδιαφερον (βλεπε : ερωτας κλπ κλπ) παντα βρισκεις χρονο. Εγω αυτο που υποστηριζω ειναι πως καποιες συγκεκριμενες στιγμες που ο ανθρωπος εχει την αναγκη να ειναι μονος του δεν χρειαζεται να θεωρεις τον εαυτο σου ''σωτηρα'' και να πεφτεις επανω του με τα μουτρα για να τον ''σωσεις''
Το μονο που καταφερνεις σε μια τετοια ευαισθητη στιγμη ειναι να του μεταδωσεις ενα αγχος , τυψεις , να τον κανεις να νιωσει ασχημα που δεν μοιραζεται μαζι σου το προβλημα του ...
Εχεις σκεφτει οτι ΔΕΝ θελει να μοιραστει τιποτα μαζι σου την συγκεκριμενη στιγμη ?
(το οτι χρησιμοποιω πρωτο προσωπο δεν σημαινει οτι απευθυνομαι μονο σε εσενα , μιλαω γενικα και απευθυνομαι σε ολους !)
αυτααα !
τωρα πλακα στην πλακα αν εβρισκα και εναν ανθρωπο να με θυμαται καθε Πασχα και Χριστουγεννα .. δεν θα ελεγα και οχι !! (λοοοοολ πλακα κανω μην το δεσετε κομπο αυτο !  :P )

Σ ευχαριστώ για το καλωσόρισμα... όντως το θέμα είναι η προσωπική ελευθερία στη σχέση. Κι αν θεωρείς την άποψη σου μονόπλευρη επειδή δεν έχεις παντρευτεί έχεις την σύμπνοια τη δική μου που το έχω κάνει και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

PoiSoN_GiRL

Εφοσον λοιπον εισαι ενα ατομο που εχει γευτει την εμπειρια του γαμου, σιγουρα εισαι πιο αρμοδιος να κρινεις την απαντηση μου. Δεν θελω προς Θεου να θιξω τον οποιονδηποτε παντρεμενο ανθρωπο, απλως εξεφρασα αυτο που νιωθω μιλωντας παντα υποκειμενικα.
Στελιο χαιρομαι που διασταυρωνονται οι αποψεις μας, γιατι μεχρι σημερα πιστευα πως ειμαι λιγο εξω απο τα πραγματα ..
Δεν αποκλειω βεβαια και το ενδεχομενο να υπαρχουν επιτυχημενοι γαμοι - σχεσεις , σεβομενοι παντα ο ενας την ελευθερια του αλλου , αλλα δυστυχως πιστευω πλεον πως αυτες οι περιπτωσεις ειναι σπανιες .. αν οχι ανυπαρκτες σχεδον ..

Anonymous

και γιατι να την κανεις????
Τον στελνεις τον αλλο και τελειωνεις!
χαχαχαχαχαχα

PoiSoN_GiRL

Θα διαφωνησω μαζι σου αγαπητε.
Ως ευαισθητος ανθρωπος δεν θα ''εστελνα'' καποιον αδιαβαστο (εσκεμμενα τουλαχιστον) θα προτιμουσα να εξαφανιστω η ιδια για να μην τον ξεβολεψω, ασε που μερικοι δεν ''στελνονται'' κιολας .. οποτε τι κανεις ??
την κανεις με ελαφρα .. (τασεις φυγης αν εχεις ακουστα !!)  :P

Eley8eros

Αγαπητέ Νικολας θα συμφωνήσω με την poison αν και σε μερικές περιπτώσεις θα ήθελα να έχω τη δύναμη που περιγράφεις..... Δυστυχώς όμως ανήκω στην ίδια κατηγορία ευαισθησίας με την Poison...

Enia

Εντάξει βρε παλικάρια... Πολύ κουβέντα για το τίποτα, και στην τελική περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Αν σου βγει σου βγήκε, αλλιώς πάμε για άλλα... Με το ζόρι παντρεια!!?? Ε δε γίνεται!

Eley8eros

Παράθεση από: "Enia"Εντάξει βρε παλικάρια... Πολύ κουβέντα για το τίποτα, και στην τελική περί ορέξεως κολοκυθόπιτα...
Αν σου βγει σου βγήκε, αλλιώς πάμε για άλλα... Με το ζόρι παντρεια!!?? Ε δε γίνεται!

Το αν η κουβέντα είναι για το τίποτα... αν ήταν για το τίποτα δεν θα είχε 40+ απαντήσεις... Φυσικά σε κάθε θέμα συμμετέχει όποιος θέλει και είναι σεβαστός.. Ακόμα και αυτός που διαφωνεί...

Πάντως με το ζόρι ναι... δε γινεται απολύτως τίποτα...  :lol:  :evil:  :lol:

PoiSoN_GiRL

Παράθεση από: "Eley8eros"Αγαπητέ Νικολας θα συμφωνήσω με την poison αν και σε μερικές περιπτώσεις θα ήθελα να έχω τη δύναμη που περιγράφεις..... Δυστυχώς όμως ανήκω στην ίδια κατηγορία ευαισθησίας με την Poison...

αυτη η ευαισθησια θα μας φαει μια μερα .. να το ξερεις ..
Ηδη απο την ευαισθησια που με δερνει εχω πληρωσει πολλα ''σπασμενα'' και παρα το γεγονος συνεχιζω να ειμαι ευαισθητη , σκεπτομενη παντα και τον αλλον .. ο αλλος ομως σκεφτεται εμενα ? Δεν το νομιζω , οταν μου ασκει ψυχολογικο πολεμο ή με γεμιζει ενοχες που το βαζω στα ποδια .. κι ομως .. συνεχιζω να ειμαι ευαισθητη ..
Eley8eros σε καταλαβαινω απολυτα !! συμπασχω ...  :?

minoraki

:D  :D  :D  :D ενιακιιιιιιιιιιιι μουυυυυυυυυυ και ποιζονακι μουυυυυυυυυ.....δεν θελω βρε να σας στενοχωρησω με το να μην απαντησω εδω!
 :arrow: λοιπον....ειναι παρα πολυ απλα τα πραγματα.....τα παντα εξαρτωνται απο το εαν υπαρχει επικοινωνια με τον ανθρωπο που θελουμε να ειμαστε μαζι! η ελλειψη επικοινωνιας μας κανει να νιωθουμε μοναξια....μας απομονωνει! πρεπει να υπαρχει καλη θεληση και απο τα δυο μερη, υπομονη, κατανοηση.....πρεπει να εχουμε μαθει να "ακουμε" τι θελει να μας πει ο συντροφος μας, οχι μονον με τα λογια αλλα και με τις πραξεις του! την στιγμη που ο αλλος θελει να κανει πραγματα για τον εαυτο του, να μαζεψει δυναμεις, να συγκεντρωθει, τοτε θα πρεπει να του δινουμε τον χρονο και τον χωρο του! να τον αντιμετωπιζουμε παντοτε καλοπροαιρετα....ηρεμα....με ανοχη!
χρειαζεται πολυ δουλεια για να ειναι υγειης και ζωντανη μια σχεση! γυρω μας υπαρχουν χιλιαδες σχεσεις που εχουν ηδη πεθανει! και αυτο συμβαινει απο την ελλειψη επικοινωνιας! φιλια πολλα!

540 Επισκέπτες, 1 Χρήστης