Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 586
  • Online ever: 1,080 (Ιουλίου 01, 2025, 10:00:42 ΜΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 469
  • Total: 469

Τι να φταίει και νιώθουμε μόνοι?

Ξεκίνησε από Eley8eros, Ιουλίου 25, 2005, 07:56:56 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Eley8eros

Τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε μόνοι?
Όπως λέει και το τραγούδι... " μόνοι ερχόμαστε και φευγουμε πιο μόνοι?"

Υπάρχει στην ουσία αληθινή σχέση? Χωρίς να πνίγονται οι εμπλεκόμενοι?

Γιατι πρέπει κάποιος να απομονώσει φίλους ή οικογένειο για να απολαύσει μια όμορφη σχέση?

Υπάρχει ελεύθερη σχέση? (όχι σεξουαλικά, συναισθηματικά εννοώ)

Απορίες ενός ζαλισμένου παρθένου....  :lol:

Argiro

Για να μη νιώθεις κανείς μόνος πρέπει να μάθει να δίνει τον εαυτό του στις σχέσεις του, χωρίς να περιμένει να του ανταποδώσουν κάτι. Έτσι απλά, γιατί όλοι οι άνθρωποι κατά βάθος είμαστε ένα. Τα συναισθήματα της αγάπης και της φιλίας δεν εκμαιεύονται, κατακτώνται. Το να απαιτούμε από τους άλλους συναίσθημα κάποια στιγμή μας οδηγεί στη μοναξιά. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερο πλάσμα και δεν μπορεί κανείς να τον περιορίσει. Αγαπάει γιατί το αισθάνεται και όχι γιατί πρέπει. Με το να απαιτείς την αγάπη οποιουδήποτε δεν σημαίνει ότι τον αγαπάς, μάλλον εγωισμό δείχνει. Και τις περισσότερες φορές απαιτούμε συναίσθημα από τους άλλους, χωρίς εμείς να είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε τίποτα από τον εαυτό μας.

Όσο για το τραγούδι, σίγουρα μόνοι ερχόμαστε και μόνοι φεύγουμε, αλλά μπορούμε όσο είμαστε εδώ να έχουμε παρέα μέχρι να έρθει η ώρα να επιστρέψουμε εκεί απ' όπου ήρθαμε.

Eley8eros

Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου αν και δεν μπορώ να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση στο μεσαίο θέμα αν δηλαδή πάντα πρέπει να θυσιάζεις κάτι για κάτι άλλο....

Atma

Παράθεση από: "Eley8eros"Τι είναι αυτό που μας κάνει να αισθανόμαστε μόνοι?
Όπως λέει και το τραγούδι... " μόνοι ερχόμαστε και φευγουμε πιο μόνοι?"
Υπάρχει στην ουσία αληθινή σχέση? Χωρίς να πνίγονται οι εμπλεκόμενοι?
Γιατι πρέπει κάποιος να απομονώσει φίλους ή οικογένειο για να απολαύσει μια όμορφη σχέση?
Υπάρχει ελεύθερη σχέση? (όχι σεξουαλικά, συναισθηματικά εννοώ)
Απορίες ενός ζαλισμένου παρθένου....  :lol:

εμπλέκεις πολλές έννοιες μαζί..
δεν μας αναλύεις λίγο παραπάνω το σκεφτικό σου
για να καταλάβω;

Eley8eros

Αν υπήρχε ανάλυση δεν θα ρώταγα... Σκόρπιες είναι σαν το χώμμα στον άνεμο... Παρτες μια μια ξεχωριστά, σαν φυτά με ξεχωριστές ρίζες....

Ntama

Ελεύθερε....

εχω την "αμυδρή" εντύπωση ότι με "κλέβεις"....  ]

χμμμμμ.... λέω... χμμμμ....  ]

Eley8eros

Παράθεση από: "Ntama"Ελεύθερε....

εχω την "αμυδρή" εντύπωση ότι με "κλέβεις"....  ]

χμμμμμ.... λέω... χμμμμ....  ]

Ειλικρινά αγαπητή Ντάμα δεν είχα καμμιά πρόθεση να κλέψω τίποτε και από κανέναν... ίσως απλά νιώσαμε για λίγο το ίδιο... συγνωμη αν πιστευεις ότι σε έκλεψα....

Ntama

Δεν ένιωσα καλέ μου φίλε ότι με έκλεψες...

απλά παρατήρησα κάποιες δικές μου σκέψεις και δικά μου λόγια στα γραφόμμενα σου...

πριν κανένα εξάμηνο είχα βάλει και γω ένα σχετικό θέμα...

δεν νιώθω λύπη ή θυμό, νιώθω ωραια...

με χαροποιεί το γεγονός ότι κάποιος νιώθει όπως και γω...

να σαι καλα...

Ntama

... μην ζητάς ποτέ συγνώμη επειδή κάποιος άλλος ακόμη πάνω στη γή νιώθει όπως και σύ...

... να λες ευχαριστώ κάπου εκεί πάνω...

... και να σκέφτεσαι πως ίσως ... τελικά, δεν είσαι μόνος...

Eley8eros

σκέψεις πολλές βασανίζονται με θέλω
τα πρέπει χαρακώνουν την ψυχή
μα πάντα ελεύθερα διαλέγω
ότι θέλω να γευτώ από τη ζωή.....

Argiro

ΠαράθεσηΣ ευχαριστώ για την απάντηση σου αν και δεν μπορώ να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση στο μεσαίο θέμα αν δηλαδή πάντα πρέπει να θυσιάζεις κάτι για κάτι άλλο....

Στην αγάπη δεν υπάρχει θυσία. Δίνεις τον εαυτό σου γιατί το θέλεις. Αν επιλέξεις την αγάπη δεν θυσιάζεις το "κάτι άλλο", απλώς κάνεις επιλογή. Όταν δεν είσαι σίγουρος και αισθάνεσαι πως θυσίασες κάτι, τότε δεν αγαπάς πραγματικά.

Enia

Παράθεση από: "Αργυρώ"
ΠαράθεσηΣ ευχαριστώ για την απάντηση σου αν και δεν μπορώ να πάρω μια ξεκάθαρη απάντηση στο μεσαίο θέμα αν δηλαδή πάντα πρέπει να θυσιάζεις κάτι για κάτι άλλο....

Στην αγάπη δεν υπάρχει θυσία. Δίνεις τον εαυτό σου γιατί το θέλεις. Αν επιλέξεις την αγάπη δεν θυσιάζεις το "κάτι άλλο", απλώς κάνεις επιλογή. Όταν δεν είσαι σίγουρος και αισθάνεσαι πως θυσίασες κάτι, τότε δεν αγαπάς πραγματικά.

μπράβο βρε αργυρώ μου, πολύ χαίρομαι που το ακούω αυτό και από΄κάποιον άλλο... είναι κάτι θεμελιώδες για μένα, που όμως καμμιά φορά από κουβέντες που κάνουμε εδώ φτάνω να αναρωτιέμαι. (όταν πχ κάποιοι λένε 'στον έρωτα όλα συγχωρούνται' ή 'όταν αγαπάς δίνεις τα πάντα'...)
όσον αφορά τα αρχικά ερωτήματα του φίλου μας θα έλεγα πως πολύ απλά όταν δεν νιώθεις καλά σε μια κατάσταση στην οποία έχεις μπει, σκέψου πως έφτασες εκεί. αν είναι κάτι που απλά μπορείς να αλλάξεις καλώς. αν όμως είναι κάτι που κάνεις για χατίρι κάποιου άλλου, τότε για μένα υπάρχει πρόβλημα.
θεωρώ πως κανείς (εκτός ίσως από τα παιδιά μας) δεν αξίζει να μπει πάνω από τον εαυτό μας. κι αν κάποιος άλλος σε υποχρεώνει να κάνεις κάποιες επιλογές οι οποίες δεν σε κάνουν ευτυχισμένο, τότε κάτι δεν πάει καλά. σκέψου: κάποιον που πραγματικά αγαπάς, θα του ζητούσες να θυσιάσει κάτι για σένα!? δεν θα προτιμούσες να είναι απλώς ευτυχισμένος!?γι'αυτό κι εγώ λέω πως κανείς δεν θέλω να κάνει θυσίες για μένα κι εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω θυσίες για κανέναν.. κάποιοι σε αυτό μου απαντούν πως ίσως δεν έχω ερωτευτεί πολύ δυνατά ακόμα... ίσως... αλλά και πάλι, όπως το βλέπω τώρα δεν θα ήθελα να φτάσω σε τέτοιο σημείο...  :roll:
εν κατακλείδι, είναι οξύμωρο να είσαι σε μια σχέση και να νιώθεις μόνος...
η αγάπη ΠΡΕΠΕΙ να είναι ελευθερία, αλλιώς δεν είναι πραγματική αγάπη...

PoiSoN_GiRL

αχμμ... θα απαντησω εντελως υποκειμενικα και ειμαι σιγουρη πως οι περισσοτεροι απο εσας θα διαφωνησετε μαζι μου ..
Ειμαι ενας ανθρωπος που αγαπαει την ελευθερια του περισσοτερο απο οτιδηποτε αλλο.Εκ των πραγματων η σχεση περιοριζει τον καθε ανθρωπο και του ''στερει'' μικρες συνηθειες .. κατι που εγω μεχρι σημερα δεν καταφερα να θυσιασω..
Οταν λοιπον συνειδητοποιω πως χανεται εστω και το παραμικρο κομματι απο την ''προσωπικη'' μου ζωη, την κανω με ελαφρα..
Σιγουρα δεν ειναι σωστη η αντιδραση μου, το γνωριζω ηδη αυτο, δεν ειμαι ομως ευκολος ανθρωπος και το ξερω. Δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να ''απολογειται'' σε καποιον αλλο ανθρωπο εκτος απο εμενα για το τι θα κανει , ποιους θα συναντησει ή ακομη και για την αποφαση να μην κανει τιποτα και να μεινει σπιτι μια ολοκληρη εβδομαδα αποφευγοντας την επικοινωνια με τον εξω κοσμο .. δεν μπορω να αναλαβω τετοια ευθυνη.. ουτε να υποσχεθω οτι θα ειμαι συνεπης ..
Σε οσες σχεσεις επιχειρησα να κανω μεχρι σημερα .. ενιωθα να πνιγομαι.
Ενιωθα να στερουμαι μικρες χαρες (προσωπικες συνηθειες) και ηταν κατι που δεν καταφερα να ξεπερασω και να συμβιβαστω..
Αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που υποστηριζω φανατικα οτι ο γαμος ειναι εγκλημα ..
Σε πνιγει , σε ρουτινιαζει , σε υποχρεωνει να αλλαξεις ..
Δεν ειμαι ιδιοκτησια κανενος και ουτε ποτε θα γινω, ειναι κατι που δεν το αντεχω..
Γιαυτο λοιπον προτιμω να ειμαι εγω ο ''εξουσιαστης'' του εαυτου μου (και οχι δεν ειναι εγωιστικο αν σκεφτει κανεις πως ενας ανθρωπος διπλα μου θα δυσκολευτει πολυ να με ακολουθησει-καταλαβει ή να συμβαδισει με τις ιδιοτροπιες μου ...)
Οπως ειπα και στην αρχη, μιλαω παντα υποκειμενικα και συμφωνα με το ποσο καλα γνωριζω τον εαυτο μου και τα ''θελω'' μου κι αυτο που σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα , ειναι το να μου στερησει καποιος το δικαιωμα να ειμαι πραγματικα ελευθερος ανθρωπος..

Ειναι μια ωρα δυσκολη .. δειξτε κατανοηση .. λολ !  :P

Enia

κατανοητό και άκρως σεβαστό μικρό ζουζούνι  :D
η ειδοποιός διαφορά είναι προφανώς όταν κάποιος αποζητά αυτή την αλλαγή. ίσως πχ να θέλει να αλλάξει κάποιες μικρές συνήθειες, ή και απλώς ο άνθρωπος που έχει δίπλα του του το εμπνέει!
(πχ... σαφώς τώρα καραγουστάρω να ξενυχτάω στο forum, αλλά αν βρω τον έρωτα της ζωής μου δεν θα με χαλάσει να μπαίνω λίγο τα πρωινά στα γρήγορα και τα βράδια μου να τα παιρνάω μαζί του κάπως πιο.. δημιουργικά!!  :wink: )
Λέω πως 'αγάπη είναι να σου βγάζει ο άλλος τον καλύτερό σου εαυτό'... Πιστεύω λοιπόν πως τις μικρές μου ιδιοτροπίες (όλοι έχουμε) δεν θα τις ανέχεται απλά αλλά θα έχει τον τρόπο του να με κάνει να τις διορθώνω ή και να τις ξεπερνώ...
Περι ορέξεως... κολοκυθόπιτα!!!  :P

Πρόβλημα θα υπάρχει αναμφισβήτητα όμως για κάποιους που προχωράνε σε μια σχέση (ή ένα γάμο) χωρίς πραγματικά να το έχουν επιλέξει. Είτε γιατί το ζήτησε το έτερο ήμιση, είτε γιατί το 'επιτάσσει' η κοινωνία, είτε γιατί το υποστηρίζει η οικογένεια και το περιβάλλον...

PoiSoN_GiRL

συμφωνω απολυτα με την αναλυση που εκανες Λιλακι.
ειναι πολυ σημαντικο το να μην προσπαθει ο αλλος να σου επιβαλει καποια αλλαγη (ακομη κι αν υποστηριζει οτι δεν θελει να σε αλλαξει και το κανει υποσυνειδητα) αλλα να επιθυμεις κι εσυ ο ιδιος τη συγκεκριμενη αλλαγη (ή διορθωση)
Οσο για το προβλημα που αναφερεις , σιγουρα αν γινεται η σχεση ή ο γαμος για καποιον απο τους λογους που ανεφερες .. συντομα θα καταληξει σε διαλυση και ειναι κριμα ..

469 Επισκέπτες, 0 Χρήστες