Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 333
  • Total: 334
  • Leon

"Ελληνικη παιδεια"

Ξεκίνησε από energizer, Οκτωβρίου 08, 2005, 02:55:41 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

energizer

...πολυ θελω να δω τοποθετησεις απο συμπατριωτες μου αλλα & απο αλλοδαπους συγκατοικους η & επισκεπτες!
...προλογιζοντας θεωρω εαυτον (υποκειμενικοτατη η κουβεντα!) 1 μειγμα...
ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ(οπως εκπαιδευομαστε σ'αυτην,δλδ με επαρση & μεγαλειο!),ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ(οχι δεν πηγα κατηχητικο...αλλα ειναι σαφεις οι Χριστιανικου προσανατολισμου επιδρασεις!) & ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΝΕΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ(φοραω μονο nike-ad sponsor!-, πολυ ξενυχτι με το MTV-παλια-,......ατελειωτη λιστα!) & συγχρονου ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ(λαμογια,αρπαχτη,ατομικισμος,ωχαδερφισμος-ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΒΑΛΛΩ!)...
 :shock:

freak

χωρις να αρνουμαι οτι κ εγω μπορει να χαρακτηριστω καποιες φορες μεσα απο τις τασεις που αναφερεις, θεωρω κτημα μου το παγκοσμιο οικοδομημα του πολιτισμου κ οχι μονο το ελληνικο του κομματι. οσο προγονο μου θεωρω τον Αριστοτελη, τον Πλατωνα, τον Σωκρατη αλλο τοσο θεωρω κ τον Νιτσε, τον Βολταιρο, τον Ρουσο, τον Λοκ, τον Κουμφουκιο κ τις διδασκαλιες του, κλπ.. κατι που δεν ειμαι προθυμος να το αρνηθω για κανενα.

συντροφικα.

υγ. τα ανωθι ονοματα αναφερονται ενδεικτικα.

riaghul

Θαρρω πως εμπλεκονται πολλα θεματα μαζι
που ειναι ανεξαρτητα το ενα απο το αλλο.

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ..(διαφωνω λιγο με το "Κουλτουρα"
μιας και ειναι εντελως διαφορετικο απο το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ΅και ΠΑΙΔΕΙΑ..)
ειχε τεραστια ανθιση και εξαπλωση στο χωρο τοτε, επειδη η Παιδεια
χαρακτηριζει ενα λαο εντος γεωγραφικων οριων..και μεταδιδεται αργοτερα ...
Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ..αρχικα βασιστηκε σε οικονομικα κριτηρια που πιθανον να περασαν απαρατηρητα πριν 2-3 αιωνες
αλλα η Τεχνολογια που ηταν και ειναι σε εξαρση δεν μπορει να χαρακτηρισει μια κοινωνια γιατι ξεπερνα τα ορια της και υιοθετειται κι απο αλλες...οποτε η σημερινη κατασταση χαρακτηριζει μια εποχη ..παρα μια συγκεκριμενη κοινωνια.ή λαο...
Η δε διαμορφωμενη κατασταση του ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ...(με ολα τα χαρακτηριστικα που αναφερονται) ειναι ακριβως διαμορφωμενη
και βασιζεται σε αλλα στοιχεια που ειναι συνυφασμενα με την κοινωνικη κατασταση τη σημερινη, τον βομβαρδισμο εννοιων και προιοντων,  και το γενικωτερο πολιτκο και οικονομικο περιβαλλον..

Γενικωτερα η αντιληψη και η περιγραφη του κοσμου συνδεεται με την φιλοσοφια, την επιστημη και τις συμβολικες δομες της κοινωνιας (την τεχνη, τη λογοτεχνια, τη γλωσσα και την αντιληψη της ταυτοτητας)

Σαφως και κουβαλαμε τη γνωση των προγονων..(οποιοι κι αν ειναι αυτοι εντος ή εκτος γεωγραφικων οριων)
αλλα και επηρεαζομαστε απο το διαμορφωμενο περιβαλλον της νεωτερης εποχης, και επι πλεον μιας και εκ φυσεως ο ανθρωπος αναζητει ,να ψαχνουμε αλλες μορφες φιλοσοφιας χωρις κατα κανονα να ειναι παντα καλυτερες η χειροτερες...

Nikos28

Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με το freak, αν και περισσότερο έχω εμπνευστεί από την ελληνική φιλοσοφία και τον εβραικό αποκαλυπτισμό. Ωστόσο, είμαι δεκτικός σε ό,τι είναι πειστικό και ωραίο, ανεξαρτήτως προέλευσης.

Άλλωστε, στα βασικά ζητήματα του πρακτέου έχουν πει όλοι, λίγο-πολύ, τα ίδια πράγματα με διαφορετικά λόγια...

energizer

...το των Ελληνων ονομα πεποιηκε μηκετι του γενους,αλλα της διανοιας δοκειν ειναι και μαλλον Ελληνας καλεισθαι ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.(!)
 :twisted:
...αν & δεν μ'αρεσει η αναφορα ονομαστικα σε προλαλησαντες...ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ.
 :salut:

Enia

Παράθεση...το των Ελληνων ονομα πεποιηκε μηκετι του γενους,αλλα της διανοιας δοκειν ειναι και μαλλον Ελληνας καλεισθαι ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Η ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ.(!)
δίνεις σε παρακαλώ και μία μετάφραση/ανάλυση για εμάς τους ταπεινούς (a.k.a. μη-έχοντες-κλασσική-παιδεία) ?

(σε άλλα θέματακια κατά καιρούς μου φωνάζαν για τα greenglish και τα αγγλικά, να που ήρθε η σειρά μου)

Merci!

energizer

...λεει λοιπον ο ποιητης( :D )...
...οτι ΕΛΛΗΝΕΣ πρεπει(αρμοζει) να ονομαζονται οσοι(αυτοι που) μετεχουν της Ελληνικης παιδειας(καλλιεργειας/κουλτουρας/ηθων,εθιμων...) & ΔΕΝ ειναι κριτηριο η γεννετικη συνεχεια(DNA)...(στον καλαθο το ΙΧΩΡ κατα ΙΣΟΚΡΑΤΗ!)

:roll:

Bijoux

Μείγμα του ελληνικού πολιτισμού
που μεταλλάχθκε σε συμπαντικό ον :P

αναζητής που αγωνιώδης ψάχνει και δεν βολεύεται στις
κατεστημένες ιδέες και αξίες...
έχω θέσει υπό κρίση την μοναδική λογική που μου έχει επιβληθεί,
από τα όσα προλογίζεις, γιατί είμαι σίγουρη υπάρχουν πολλές άλλες...
ενεργοποιείς την νόηση/ανάγεις νέα μονοπάτια/άλλες διαστάσεις -τρόπους-
σχέσεις/πράγματα από μια άλλη γωνιά/λύσεις σε προβλήματα...

Bijoux

Παράθεση από: "energizer"...λεει λοιπον ο ποιητης( :D )...
...οτι ΕΛΛΗΝΕΣ πρεπει(αρμοζει) να ονομαζονται οσοι(αυτοι που) μετεχουν της Ελληνικης παιδειας(καλλιεργειας/κουλτουρας/ηθων,εθιμων...) & ΔΕΝ ειναι κριτηριο η γεννετικη συνεχεια(DNA)...(στον καλαθο το ΙΧΩΡ κατα ΙΣΟΚΡΑΤΗ!)

:roll:

δηλ ποιητά με λίγα λόγια
πας μη έλλην βάρβαρος;

energizer

...ταδε εφη ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ...
...energizer says more...
...δεν το παιζω φιλοσοφοτερος...αλλα το συμπαντικο ον (!) ηταν φιλοφρονηση,κολακεια η φλεγμα;
...οσο για την βαρβαροτητα...αποτελει τμημα του πρωτογονου εαυτου μας & εδραζει στον αρχεγονο εγκεφαλο!
...αν το δεις απαλλαγμενα απο εθνο-πολιτικες διαστασεις θα μπορουσε ο Ελλην να σημαινει πολιτισμενος..ανθρωπιστης...
 8)
...για να προλαβω νοηματικα αλματα δεν ανηκω σε κανενος ειδους αρχαιοελληνικης αναβιωσης club-ακι!!!
 :salut:

Bijoux

energizer να σε λέω en?

τι εννοείς φλέγμα;;
αποψε με έχετε ζουρλάνειιιιιιιιιι
εννοώ οτι σαν ον δεν κουβαλω μόνο την ελληνική παιδεία
αλλά και τις παιδείες όλοκληρου του σύμπαντος και όλα αυτά τα θεωρώ
κτήμα μου..
άρα σε διαπίστωση με φέρνει..

freak

κ σιγα την διαπιστωση... αυτο το συμπαντικο σου με αναστατωνει..

Bijoux

Παράθεση από: "freak"κ σιγα την διαπιστωση... αυτο το συμπαντικο σου με αναστατωνει..

ναι;;;; χαχαχαχαχα

Μην ξεχνάς την ελευθερία αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας.
Χρειάζομαι ένα σπίτι και ένα δίκτυο σχέσεων..
αυτό το σπίτι πρέπει να είναι αυτό στο οποίο γεννήθηκα;
και αυτό το δίκτυο πρέπει να είναι αυτό που μου παρείχαν οι πρόγονοι
μου; για αυτό επέκτεινα την ταυτότητα μου, πέρασα τα παραδοσιακά σύνορα και δοκιμάζω νέες εμπειρίες και σε αυτό βοήθησε η παγκοσμιοποίηση..

συμφωνάς;

freak

δεν συμφωναω σ' ολα.. δεν ειναι το δικτυο αυτο που σου παρειχαν οι προγονοι σου αλλα το πως οι μεταγενεστεροι των κ οι σημερινοι διαχειριζονται τα του παρελθοντος τα του παρων κ τα του μελλοντος.

οσο για τις νεες εμπειριες δεν σχολιαζω. εσυ ξερεις, εγω θα μαθω?

Bijoux

Παράθεση από: "freak"δεν συμφωναω σ' ολα.. δεν ειναι το δικτυο αυτο που σου παρειχαν οι προγονοι σου αλλα το πως οι μεταγενεστεροι των κ οι σημερινοι διαχειριζονται τα του παρελθοντος τα του παρων κ τα του μελλοντος.

οσο για τις νεες εμπειριες δεν σχολιαζω. εσυ ξερεις, εγω θα μαθω?

εξαρτάται το μονοπάτι που ακολουθάς..
και είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ οτι ξες πολλά

όσο για το πως μας διαχειρίζονται;;
πως;;;;;;;;

βάστα με να σε βαστώ να ανεβούμε το βουνό :P

333 Επισκέπτες, 1 Χρήστης