Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 265
  • Total: 265

Τι μάρκα τσιγάρα καπνίζεις;

Ξεκίνησε από gon, Νοεμβρίου 09, 2005, 11:03:38 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

mourmouritsas

αηδιαααααα μπλιαχ τσιγαρα και αηδιεςςςςςςς

ena_megalo_keno

:roll: .....και εγώ που ακόμη καπνίζω τι να πω τώρα???  :?  :?  :?

mourmouritsas

εγω επαθα με το τσιγαρο και δεν θελω να δω αυτο το θεαμα με τα οξυγονα που ειχε ο κοσμος μεσα στο νοσοκομειο :(

barby

[size=24][/size]ΑΝ ΕΔΙΩΧΝΑ ΚΑΘΕ  ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΕΔΙΩΧΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΣΗΤΑ

gon

Η νικοτίνη στην φυσική της μορφή είναι ένα άχρωμο έλαιο, πικρό και καυτερό που σκουραίνει όταν εκτεθεί στον αέρα. Η νικοτίνη διαλύεται στο νερό και στο σάλιο. Αν κάνουμε μια ένεση με έξι σταγόνες νικοτίνης σ’ ένα σκύλο, ο σκύλος θα ψοφήσει αμέσως, 8 σταγόνες είναι αρκετές για να σκοτώσουν ένα άλογο.

jcdenton

Στην Αυστραλία έκαναν κάτι πολύυυυυυυυυυυυυυ ωραία σποτάκια για το κάπνισμα. Μούρλια
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

gon

Η νικοτίνη διαλύεται στο σάλιο.
Μ’ αυτόν τον τρόπο απορροφάται με μεγάλη ευκολία και ταχύτητα, από το βρογχικό επιθήλιο και το επιθήλιο των πνευμονικών κυψελίδων. Αυτό εξηγεί γιατί οι επιδράσεις ενός τσιγάρου γίνονται αντιληπτές από ένα καπνιστή. Μόλις περάσει μέσα στην κυκλοφορία του αίματος, η απορροφημένη νικοτίνη καταστρέφεται κατά μεγάλο ποσοστό από το συκώτι, το υπόλοιπο από άλλα όργανα άμυνας και αποβάλλεται από τα ούρα και τον ιδρώτα. Χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να αποβληθεί η ποσότητα νικοτίνης που έχει απορροφηθεί. Ενεργεί άμεσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα δημιουργώντας εθισμό.     Τα καρδιαγγειακά νοσήματα οφείλονται κατά κύριο λόγο στη νικοτίνη. Τα αιμοφόρα  αγγεία κάτω από μια συνεχή διακύμανση πιέσεων τείνουν να χάσουν την ελαστικότητά τους και φθείρονται. Γι’ αυτό όταν κάποιος έχει καρδιακά προβλήματα, υψηλή πίεση ή είναι διαβητικός είναι καλύτερο να μην καπνίζει.

Γιατί;

- Γιατί τα προβλήματα που οφείλονται σ’ αυτές τις αρρώστιες εμφανίζονται πολύ πιο νωρίς στους καπνιστές, απ’ ότι στους μη καπνιστές.

barby


jcdenton

Εγώ κάνω Νon-Smoking Light. Έτσι για αλλαγή
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

gon

-Για το μονοξείδιο του άνθρακα ;

-Ακριβώς.Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα αέριο βλαβερό για τον οργανισμό. Μπορεί να προκαλέσει το θάνατο σε περίπτωση δηλητηρίασης. Για να ζήσει ο άνθρωπος έχει ανάγκη από οξυγόνο και όχι από μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα. Σ’ ένα μη καπνιστή το ποσοστό του CO είναι 1% ενώ σ’ ένα καπνιστή φτάνει το 6%. Το μονοξείδιο του άνθρακα φτάνει στους πνεύμονες μαζί με τον καπνό, τοποθετείται στην αιμοσφαιρίνη, σχηματίζοντας ανθρακοαιμοσφαιρίνη και εμποδίζει τη δημιουργία οξυγονοαιμοσφαιρίνης, που είναι το συστατικό που μεταφέρεται από το οξυγόνου, σαν να ζούσε συνεχώς σε μεγάλο υψόμετρο όπου λείπει το οξυγόνο, πράγμα που μειώνει την ενέργειά του.

Enia

Συμπέρασμα... αν πάτε στο Θιβέτ, μην δοκιμάστε να καπνίσετε... κρίμα είναι να πληρώνει η οικογένεια τόσα έξοδα για τη μεταφορά της σωρού σας...  :shock:

gon

Enia
Πόσο μας προστατεύουν τα φίλτρα των τσιγάρων;

Enia

Δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρη πως μπορείς να μου απαντήσεις με επιστημονικά δεδομένα!  :shock:

gon

Ο παραλληλισμός του φίλτρου των τσιγάρων με τα φίλτρα των εξατμίσεων των αυτοκινήτων είναι αρκετά επιτυχημένος. Το άφιλτρο τσιγάρο, γευστικότερο για αρκετούς καπνιστές, μοιάζει με μια εξάτμιση που αφήνει τα καυσαέρια ανεπεξέργαστα στην ατμόσφαιρα. Στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί σήμερα το φίλτρο ΒF, που βασίζεται σε ένα συνδυασμό οξικής κυτταρίνης, ενεργού άνθρακα και αιμοσφαιρίνης. Παρ’όλο που το συγκεκριμένο φίλτρο έχει διεθνή αναγνώριση και τα αποτελέσματα του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένα, η δράση του αμφισβητείται από πολλούς ερευνητές.

Bijoux

Παράθεση από: "Enia"Δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρη πως μπορείς να μου απαντήσεις με επιστημονικά δεδομένα!  :shock:


χαχαχαχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

265 Επισκέπτες, 0 Χρήστες