Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 356
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 322
  • Total: 323
  • Leon

Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ...

Ξεκίνησε από kuria, Νοεμβρίου 14, 2005, 08:59:05 ΠΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

'Ετσι ακριβώς, Μαρία. Και σ'ευχαριστώ, διότι και εγώ αγνοούσα όσα ανέφερες περί μεταμόσχευσης του μυελού των οστών.
Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας έχει τις δικαιολογίες του και περιχαρακώνεται στην "πολύτιμη" ζωούλα του αγνοώντας τα αληθινά σημαντικά θέματα και προβλήματα που θεωρεί ότι δεν τον αφορούν
μέχρι να του χτυπήσουν την πόρτα.

papi

Ποσοι ειναι που κοιτανε το δικο τους εγω...την καλοπεραση...στο να βγουν εξω με τα πολυτελες αυτοκινητα και αντε να πανε σε κανα νυχτερινο μαγαζι να τα πιουνε και να χαλασουν ισα και 1000 ευρω για ενα βραδυ σε ποτα και λελουδα?!

Τι ειναι να μαζευεις ενα ποσο εστω και 50-100 ευρω και να τα δωσεις στο χαμογελο του παιδιου ή στο παιδικο χωριο SOS?Γι αυτους που τα εχουν,ειναι μια μιζερη κινηση.Ποσες μα ποσες φορες ειναι παιδακια στα φαναρια μεσα στο κρυο?Τσιγκανακια..γυφτακια..αλβανακια...ελληνοπουλα..και ομως παλευουν για ενα μεροκαματο...για το ψωμι τους...σιγουρα υπαρχει και η εκμεταλευση απο γονεις που βγαζουν τα παιδια στο δρομο και αυτοι ειναι αραχτοι στο σπιτι τους και περιμενουν το χρημα.
Δωσε μωρε στο παιδακι ενα φραγκο εστω και 50 λεπτα...για τα 50 λεπτα που θα παρει θα σου χαμογελαση και θα σου πει και ευχαριστω,ενω αν τα δωσεις πχ στον σερβιτορο η καπου αλλου ως μπουρμπουαρ(και δεν θα ειναι 50 λεπτα,θα ειναι ισα με 10 ευρω και παραπανω...να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους)το μονο που θα εχεις την επομενη φορα που θα πας,θα ειναι αψογο σερβις και ο καλυτερος πελατης του μαγαζιου(και ασε που κανεις και εντυπωση στην γυναικα που συνοδευεις οτι τα εχεις και τα σκορπας ετσι για πλακα..).Για 50 λεπτα..εστω 1 ευρω δεν ειναι κακη κινηση ουτε και μιζερια να δωσεις στο παιδι ή σε καποιον μεγαλυτερο που τα εχει αναγκη.

Θυμαμε ενα κοριτσακι που ειχε κολησει στο τζαμι του αυτοκινητου μου και μου εκανε νοημα να του μιλησω.Μου χαμογελαει και μου λεει Ε κυριος μπορειτε να μου δωσετε το κουκλακι που εχετε πισω?Ειχα κατι κουκλακια στο πισω μερος τις εταζερας στο τζαμι.Βγαινω απο το αμαξι και τις λεω πιο σου αρεσει?μου λεει το παπακι...αλλα μου αρεσει και το αρκουδακι....αλλα θα ηθελα και το αλλο παπακι.....και ετσι τις τα εδωσα ολα!Το χαμογελο και την χαρα που εκανε δεν περιγραφετε με λεξεις....μου λεει...να σας δωσω και εγω μερικα χαρτομαντιλα...και ανοιγει την τσαντα να μου δωσει ολα τα χαρτομαντιλα που ειχε στην τσαντα!Φυσικα το αρνηθηκα και τις ειπα να τα δωσει αλλου για να βγει το μεροκαματο.Μου λεει σκυψε κυριος..εισαι και ψηλος...με αγκαλιαζει και μου λεει...κυριος,ευχαριστω για ολα!Κανω την κινηση να τις δωσω 5 ευρω και μου τραβαει το χερι να βαλω τα λεφτα και παλι πισω στο πορτοφολι.Κυριος ειστε πολυ καλος...τωρα εχω τα παπακια και τα αρκουδακια και ειμαι χαρουμενη και με αυτα θα κοιμαμε το βραδυ.Τις λεω παρτα βρε παιδι μου να πας να φας κατι μιας και ειναι πρωι.Οχι κυριος ειστε πολυ καλος και σας ευχαριστω...αγκαλια με τα κουκλακια εκανε σαν τρελλο απο την χαρα.

Θυμαμε οταν ημουν μικρος πηγαινα στο Κατηχητικο και στους προσκοπους και πηγαιναμε στο σουπερ μαρκετ να παρουμε κουτες με γαλατα,οσπρια,πορτοκαλαδες..ειδη ρουχισμου...ακομα και παιχνιδια για τα παιδια.
Οταν πια μεγαλωσα ημουν και εθελοντης αιμοδοτης...ποπο ρε φιλε..ποσο αιμα μου εχουν παρει τωρα που το σκεφτομαι!ισα με δυο βιβλιαρακια αιμοδοσιας!χμ το αποτελεσμα ειναι οτι οταν θελησεις εσυ αιμα για καποιον δικο σου,δεν υπαρχει!Παντως εσωσα μερικους ανθρωπους με το δικο μου.Εδωσα και λεφτα στο παιδικο χωριο και στο χαμογελο του παιδιου λεφτα που κερδισα απο το παμε στοιχημα....

Τωρα εγω καθομε στο σπιτι και εσεις περιπου το ιδιο και ειμαστε μεσα στην ζεστασια μας.Εχετε σκεφτει ποτε οτι αυτη την στιγμη καποιοι πονανε?καποιοι τρεχουν στα νοσοκομεια?Ανοιγω πολλες φορες εναν ασυρματο που εχω και ακουω το ΕΚΑΒ.Μιλαμε γινετε ο χαμος του χαμου!Κεντρο κληση για Μαρουσι με ακουει...σας ακουω...και εκει λεει το περιστατικο...και μετα σε αλλη περιοχη και αλλη και αλλη.

Το σιγουρο ειναι οτι δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα στα τοσα μυρια ατομα στον καταραμενο πλανητη οπου ζουμε...και δυστηχος για να κανεις μια εγχειρηση πρεπει να πληρωσεις πολλα λεφτα σε καποιο νοσοκομειο.Δυσκολο να βρεις και παλι μια μητερα Τερεζα(εχουμε την ρια μας H ΜΗΤΕΡΑ riaghul!)  στο να βοηθαει τους φτωχους και αρρωστους ανθρωπους.

kuria

με αφορμη την αναφορα του papakiou στο χαμογελο του παιδιου, θα ηθελα να σας ενημερωσω πως εκτος απο χρηματα, δεχεται και ρουχισμο παιδιων και ενηλικων (ας μην το ξεχναμε οταν ανανεωνουμε την γκαρνταρομπα μας), χρησιμα αντικειμενα και παιχνιδια, ολα φυσικα σε καλη κατασταση... επισης τοσο το χαμογελο οσο και η ΠΙΣΤΗ ο συλλογος γονεων και κηδεμονων παιδιων με νεοπλασματικες ασθενειες του νοσοκομειου Αγ. Σοφια τηλ. 210-7486880, ζητουν εθελοντες που εχουν τη διαθεση να συντροφευουν δινοντας χαρα εστω και για λιγες ωρες σε παιδια που βρισκονται καθηλωμενα στο νοσοκομειο...
αντι λοιπον να μιζεριαζουμε τη μοναξια μας και να ψαχνουμε αλλους τροπους να γεμισουμε τις ωρες μας, ας κανουμε κατι ανθρωπινο κατι δημιουργικο οπως να παιξουμε ενα επιτραπεζιο ή να διαβασουμε ενα παραμυθι σ' αυτα τα παιδια... και να ειμαστε σιγουροι πως θα μας το ανταποδωσουν στο πολλαπλασιο με την αγαπη και το χαμογελο τους...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

cuba

den jero ti na paijo sta paidia sthn agora sto layrio. eimai megalos me tirantes kai olo fobame to ayrio..............

cuba

perpatao ston dromo kai blepo an8ropoys sto pezodromia poy zhtianeyoyn merika xrhmata. alloi einai sto karotsi alloi ka8istoi sto pezodromio xoris kapia apo ta akra toys. den exo mbei pote sthn kinisi na toys doso kapia xrhmata pote. den prokeite na toys apalyno ton pono toys me merika xrhmata. emeis oi arthmeleis exoyme thn xara tis kinishs. aytoi den exoun ayto to ais8hma , tis kinishs. giati toys blepo kai moy ragizoyn thn kardia moy? giati kanena filan8ropiko idryma den endiafer8ike pote gia aytoys?

tristana

Κούμπα, πρώτον δεν υπάρχουν τέτοιου είδους "φιλανθρωπικά ιδρύματα"
και δεύτερον, μπορείς να συνεισφέρεις και να συνδράμεις
με οποιονδήποτε τρόπο όσους έχουν ανάγκη από έναν άνθρωπο δίπλα τους. Η Κυρία πρότεινε μερικούς. Γιατί να μην κάνουμε κάτι αντί να μας ραγίζει απλώς η καρδιά; Και δεν χρειάζονται χρήματα. Μόνον χρόνος και ενδιαφέρον.

tristana

Καλησπέρα και από'δώ. Μην ξεχνιόμαστε. Πρωτο αυτό το θέμα. ΟΚ;

papi

χμ καλα τι ωρα το θες επανω;εμπλεξες

tristana

Καλό μεσημέρι και από'δώ. :P

tristana

Τοκ-τοκ! Μας χτυπούν την πόρτα. Ανοίξτε!

kuria

ειμαι ειλικρινα περηφανη που καποια ατομα απο εδω μεσα εδειξαν εμπρακτα την ανθρωπια τους και συστρατευθηκαν σ' αυτο τον αγωνα ζωης...
ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολους εσας που επωνυμα αλλα και σε οσους ζητησατε να διατηρηθει η ανωνυμια σας αποδειξατε περιτρανα τον πλουσιο συναισθηματικο σας κοσμο και το ψυχικο μεγαλειο σας...
τιμη μου να σας αποκαλω ΦΙΛΟΥΣ...
εκεί που τα θέλω εκτοπίζουν τα πρέπει...

tristana

Καλησπέρα και σήμερα. Εδώ είμαστε.

Enia

Καλησπέρα Μαρία (x2), καλησπέρα Νάντια :)

Προσπαθώ να σκεφτώ... τι έχω κάνει τον τελυταίο καιρό για να βοηθήσω κάποιον... Έχω κάνει κάτι?!

:roll:

riaghul

Χαιρετω σας....:):)
(για να ικανοποιησω την επιθυμια της Ναντια :wink: )

Και Σαβ/κο που ειναι...

Κατι μπορουμε να κάνουμε...
για τον συνανθρωπό μας....:)

Enia

Τι διαφορά έχει όταν είναι σαβ/κο?  :?
Μήπως ο ελεύθερος χρόνος είναι το πρόβλημα? Δε νομίζω...
Μάλλον η διάθεση...  :roll:  :?:

322 Επισκέπτες, 1 Χρήστης