Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 303
  • Total: 303

ΜΟΝΑΞΙΑ!!

Ξεκίνησε από Eratw, Δεκεμβρίου 20, 2005, 07:57:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

κώστας

eLe

Vanessa

Υπαρχει η μοναξια που σου κανει καλο.Ειδικα μετα απο χωρισμο..
Γονιμη περιοδος..που σαν φιδι,αλλαζεις το πουκαμισο σου,για να πεταξεις μαζι του τα σημαδια απο τα χειλη που
δε θα ξαναφιλησεις ποτε...

Υπαρχει η μοναξια,που δεν την θες,αλλα τη βιωνεις,μιας που δε βρισκεις ανθρωπο να αγαπησεις..

Υπαρχει και μια αλλη μοναξια...η χειροτερη,να εχεις παντα ενα ανθρωπο πλαι σου,και παρα ολα αυτα,να εισαι μονος.

Gerogriniarhs

Ρε που πάτε,τόσες χιλιάδες νομάτοι μόνοι σας;

black_velvet

Για μπάνιο στην κοντινότερη παραλία;  ] :razz:  :razz:  :razz:  :razz:  :razz: [/marquee]

κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Crazy

[quote user="Vanessa" post="319827"]Υπαρχει η μοναξια που σου κανει καλο.Ειδικα μετα απο χωρισμο..
Γονιμη περιοδος..που σαν φιδι,αλλαζεις το πουκαμισο σου,για να πεταξεις μαζι του τα σημαδια απο τα χειλη που
δε θα ξαναφιλησεις ποτε...

Υπαρχει η μοναξια,που δεν την θες,αλλα τη βιωνεις,μιας που δε βρισκεις ανθρωπο να αγαπησεις..

Υπαρχει και μια αλλη μοναξια...η χειροτερη,να εχεις παντα ενα ανθρωπο πλαι σου,και παρα ολα αυτα,να εισαι μονος.[/quote]

συμφωνώ αλλά θα κάνω τις τροποποιήσεις μου για να γίνει πιο προσωπικό ...

1. αυτή η μοναξιά είναι επιλογή!!!
άσε που δεν είναι και απαραίτητα μοναξιά σώνει και ντε ...
απλή έλλειψη συντρόφου είναι...

2. όταν δε βρίσκεις άνθρωπο να αγαπήσεις εκτός από μόνος νιώθεις και μια μικρή απελπισία ...
είναι η στιγμή που σε πιάνει όλο αυτό το αναλυτικό της κοσμοθεωρίας ...
ποιοι είμαστε?.. που πάμε?.. πως είστε έτσι?.. γιατί γέμισε ο τόπος .. βλάκες κι ανέραστους?.. κλπ κλπ

3. το να είσαι σε κόσμο και να είσαι μόνος είναι όντως το χειρότερο ...
πολλές φορές παρεξηγημένο ... δε με καταλαβαίνει κανείς κλπ κλπ
όταν όμως είναι πραγματικότητα .. όταν ανάμεσα στους δύο χαθεί η επικοινωνία κι η κατανόηση των νοημάτων ..
σχολάστε το αγάπες μου !!! απομακρυνθείτε πριν βγουν τα μαχαίρια ή πριν σας μαζέψουν για το δρομοκαΐτειο (αλήθεια .. είναι ακόμη ανοιχτό αυτό ? )

αν δε μάθουμε να ακούμε και να μιλάμε με τον διπλανό μας ... πάντα μόνοι θα είμαστε !!!

pixie

‘Ενας φίλος, κάποτε, είχε γράψει…

''Από το πολύ να σεργιανάω στα παλιατζίδικα του μυαλού μου, κάθε γιορτή, και να συχνάζω σε τούτο το παζάρι της μοναξιάς, πήρα τις συνήθειες ενός παλιού γραμμόφωνου, βραχνού.
Κι όλο το ακούω μέσα μου να τρίζει, να κλαψουρίζει στις στροφές του ένα παλιό τραγούδι, σα μαχαιριά. Κάθε γιορτή μου θυμίζει μια ραγισμένη ιστορία...''

Και θα τολμήσω να πω κάτι προσωπικό, δικό μου..
Μερικές φορές προβληματίζομαι...
Κατάγομαι από αλλού, γεννήθηκα σε άλλη πατρίδα, έζησα σε μια άλλη χώρα και ξαφνικά βρέθηκα να ζω στην Ελλάδα.
Ξένη και μόνη...

Μα αμέσως μετά έρχεται η απάντηση πως ο χώρος μου, όπου κι αν βρίσκομαι, είναι αυτός ενός ζωγράφου κάθε ελεύθερης στιγμής!
Και γρήγορα νιώθω γεμάτη...

'Οσο για την πατρίδα μου...
Ο Νίτσε έλεγε... '' Α, Μοναξιά, μοναξιά, πατρίδα μου! Πόσο η φωνή σου μου μιλάει γλυκά κι ευτυχισμένα! ''

Crazy

η μοναξιά είναι θέμα επιλογής, κανείς δε μπορεί να στην επιβάλλει (πέραν του ευτού σου)
η μοναχικότητα από την άλλη .. είναι τρόπος ζωής για περιόδους που την έχουμε ανάγκη ...
για άλλους κρατάει πολύ και για άλλους λίγο ..
το να νιώθεις μόνος όμως .. ή έχεις κάνει μεγάλα λάθη ή δε ξέρεις που κοιτάς και τι βλέπεις !!!

Gerogriniarhs

pixie

Το να μοιραζόμαστε μια δυστυχία είναι μια μορφή ένωσης.
Κι ακόμα είναι δυνατόν να αναζητούν οι ψυχές την ένωση μπροστά στην κοινή δυστυχία της απώλειας της πρώτης αρχής, και να επιθυμούν διακαώς την επιστροφή στο σημείο που δεν υπάρχει η διαίρεση.
Η μοναξιά είναι προϊόν της διαίρεσης. Όταν όλα είναι Ένα, τότε πού χωράει η μοναξιά; Η μοναξιά είναι λοιπόν χωρισμός, μη ένωση, διαίρεση. Όσο περισσότερο διαιρούμαστε, τόσο περισσότερη μοναξιά υπάρχει, καθώς έχουμε δημιουργήσει νέα σωματίδια που με τη σειρά τους είναι μόνα και χωρισμένα από τα υπόλοιπα.

Αυτό είναι ένα από τα παιχνίδια της Μάγια. Να διαιρούμαστε μέχρι το άπειρο, να πολλαπλασιάζονται οι μορφές και να εμψυχώνουμε τους εαυτούς, να επαναλαμβάνουμε το ίδιο, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι στην ποσότητα βρίσκεται το γιατρικό για τη μοναξιά. Δεν είναι η ποσότητα αυτή που εξαλείφει τη μοναξιά, το πολύ-πολύ να έρθει ο κορεσμός, και να χάσει από ποιότητα, δεδομένου ότι οι παρουσίες έχουν πολλαπλασιαστεί από την ίδια ουσία. Πρέπει να ψάχνουμε λίγο και καλά, βαθιά και συγχρόνως ψηλά. Έτσι είναι δυνατόν, γνωρίζοντας το παιχνίδι της Μάγια, να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την ψευδαίσθηση και να αναγνωρίσουμε τα κομμάτια που λείπουν από την ψυχή μας, αυτά που έχασε στην κάθοδό της προς τη γη κι αυτά που πρέπει να ξαναποκτήσει για να ξαναγίνει μία και για να μη ξανανιώσει μόνη ποτέ.
- Είσαι μόνος;
- Ναι...
- Θέλεις να είσαι μαζί μου;
- Καλά...

Κι έτσι πηγαίνουν δυο-δυο, πιασμένοι από το χέρι, με ενωμένες τις σαρκικές μάσκες τους, ενώ οι ψυχές κοιτάζονται με περιέργεια στα μάτια για να δουν αν αυτό το ον είναι το δίδυμο εγώ τους που έχασαν στην πρώτη διαίρεση.

Από το βιβλίο: "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ"

Delmar

Μοναξια ειναι ενα ακρως αρνητικο συναισθημα.Εξαρτημενοι απο προσωπα και καταστασεις οταν εχουμε την αναγκη να ειμαστε με καποιον η την αναγκη μιας ''καταστασης'' - ''συνηθειας'' που μας ευχαριστουσε μας εδινε απολαυση και μετα απο καιρο την χασαμε.

Αντιθετως μοναχικοτητα ειναι ενα θετικο συναισθημα - κατασταση.Η μοναχικοτητα ειναι ευδαιμονια.Σημαινει οτι εχεις κατανοησει κατα ενα μεγαλο ποσοστο η και πληρως τον εαυτο σου και αυτη η νεα σου κατασταση σε ικανοποιει και χαροποιει.Αλλωστε στην μοναχικοτητα απελευθερωνεις ολο και πιο πολυ συνειδητοτητα..οντας μονος εχεις την ευχερεια της παρατηρησης.

Αυτο δεν σημαινει οτι παιρνεις τα βουνα και τα λαγκαδια.Αλλο πραγμα η απομονωση και αλλο η μοναχικοτητα.

Στην ουσια στην κατασταση της μοναχικοτητας γνωριζωντας ολο και περισσοτερο τον εαυτο σου εχεις την δυνατοτητα πραγματικα να αγαπησεις.Μετα ειναι επιλογη σου ως ελευθερια βουλησης που ειναι μια απο τις μεγαλυτερες δυνατοτητες μας να ''δρασεις'' και πραγματικα να αγαπησεις.

κώστας

Η αυτοσυνειδησία οδηγεί σε μοναχικότητα;
Ή η μοναχικότητα σε αυτοσυνειδησία;

Άρρητο το δίλημμα. Με την έννοια του λάθους.
Είτε έτσι είτε αλλιώς.
eLe

larus audouinii

Ο καθένας μας στην καθημερινότητά του συναντά εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου εγωκεντρισμού, προφανώς
Ιδιαίτερα όταν ο κάθε ένας κάποιος λογαριάζει, φέρεται χωρίς να λογαριάζει ιδιαίτερα τα παπούτσια του άλλον Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης, η συναισθηματική ευθύνη, η εναρμόνιση; ...είναι σημαντικό κεφάλαιο
 Στις ανθρώπινες σχέσεις δεν γίνεται κατά κανόνα να παίζει μόνο ο ένας.....αυτό είναι η μοναξιά, το "κενό" καλύτερα στις ανθρώπινες σχέσεις

pixie

[quote user="κώστας" post="340758"]Η αυτοσυνειδησία οδηγεί σε μοναχικότητα;
Ή η μοναχικότητα σε αυτοσυνειδησία;

Άρρητο το δίλημμα. Με την έννοια του λάθους.
Είτε έτσι είτε αλλιώς.[/quote]
Το ίδιο πράγμα λες, και δεν είναι λάθος!

303 Επισκέπτες, 0 Χρήστες