Ειδήσεις:

1η δοκιμή με αναβάθμιση ...

Main Menu
Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 347
  • Total: 347

ΜΟΝΑΞΙΑ!!

Ξεκίνησε από Eratw, Δεκεμβρίου 20, 2005, 07:57:59 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Eratw

Η μοναξιά θεραπεύεται. Αυτά που σε έκαναν να μείνεις μόνος, δεν θεραπεύονται. [/b]

Όσο κι αν ακούγεται σκληρό, η μοναξιά δεν είναι μια τυχαία εξέλιξη. Είναι μια συνέπεια του χαρακτήρα των ανθρώπων με κύριους άξονες τον εγωκεντρισμό, την αρρωστημένη συμφεροντολογία και την έλλειψη αισθήματος δικαίου και κατανόησης. Αυτά τα άτομα μένουν μόνα και συνεχίζουν να βρίζουν αυτούς που τους άφησαν μόνους. Οι ίδιοι δεν θεωρούν ότι είχαν ούτε ότι έχουν καμία υποχρέωση.

Θα σας θυμίσω ξανά αυτή τη μπανάλ και σκληρή λαϊκή ρήση]"στη ζωή, όπως στρώσεις θα κοιμηθείς"[/b]. Γι αυτό, δεν είναι ποτέ αργά ν' αρχίσεις να "στρώνεις" όμορφα το κρεβάτι σου, για να κοιμάσαι το ίδιο.

Οι φίλοι δεν είναι μόνο ένα αντίδοτο της μοναξιάς. Είναι τα όργανα της ορχήστρας που σε κάνει να περνάς καλά. Αλλιώς....

Καλά να πάθεις!!!

yoda

δεν θα ελεγα οτι συμφωνω μαζι σου ερατω. βλεπεις καλως η κακως ολοι εχουμε μαθει να λειτουργουμε με καποιους κοινωνικους κανονες και φοβιες.τωρα τελευταια το φαινομενο της "κυβδηλης" φιλιας εχει γινει σχεδον μαστιγα και δεν μπορεις να εισαι σιγουρος για τις προθεσεις αυτων που δηλωνουν φιλοι σου.το κακο ειναι οτι λογω του φοβου της μοναξιας τις περισσοτερες φορες διαλεγεις να μην βλεπεις τα σημαδια που δειχνουν τι ειδους φιλος-συντροφος ειναι αυτος που εχεις διπλα σου.ισως το κανεις και υποσυνηδειτα στο τελος.
 καποιοι ξυπνουν απο αυτον τον ληθαργο και κει πρεπει να παρουν μια αποφαση= η να ξανακοιμηθουν (η αγνεια ειναι παραδεισος) η να πολεμησουν αυτον τον φοβο της μοναξιας.(κοιτα που το κατεληξα MATRIX το θεμα :lol: )με οποιες συνεπειες θα εχει αυτη η αποφαση τους.
οποτε οπως καταλαβαινεις αν ακολουθησεις την δευτερη περιπτωση παροτι θα εισαι ειλικρινης με τον εαυτο σου και τους γυρω σου παλι μονος καταληγεις.μονο που αν αυτο κρατησει καιρο τοτε ποια ο φοβος της μοναξιας μεταλλασεται σε φοβια για τις αληθινες σκεψεις των ανθρωπων.δεν εμπιστευεσαι κανεναν για να μην την ξαναπατησεις. και αρχιζει ο φαυλος κυκλος.
προσωπικα θεωρω οτι η αληθινη φιλια ειναι κατι σαν ερωτικος δεσμος χωρις το σεξ. απαιτει και προσφερει οσα και ο ερωτας ασχετως αν ειναι φιλος/φιλη το αλλο προσωπο.γιαυτο και ειναι κατι τοσο σπανιο οσο και ο αληθινος ερωτας.οσοι εχουν τετειους δεσμους ειναι πολυ τυχεροι.
εχοντας αλλαξει πολλους φιλους στην ζωη μου (ειτε εφταιγα εγω ειτε εκεινοι ειτε απλα ηταν καπριτσιο της ζωης) δυστηχως ειμαι ενας απο τους δυσκολοπιστους.εχω πολλους γνωστους, καποιους καλους φιλους (ειμαι και λιγο τυχερος εδω)αλλα ακομα νιωθω καποιες φορες μοναξια ακομα και αναμεσα τους.

Nikos28

Εγώ σε γενικές γραμμές συμφωνώ.
Εκείνο που θέλω να προσθέσω είναι ότι οι ανθρώπινες σχέσεις διαβαθμίζονται. Έχουμε διαφορετικού είδους σχέση με διαφορετικά, λίγο-πολύ, άτομα, οπότε εξαρτάται απο μας ποιοί θα είναι δίπλα μας, ποιοί θα είναι λίγο πιο μακριά και ποιοί θα είναι τελείως outsider...
Απο την άλλη, όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε κατά καιρούς τη μοναξιά, για διάφορους λόγους: Για να επεξεργαστούμε τα όσα βιώνουμε, για να κάνουμε σχέδια για το μέλλον, για να αποφορτιστούμε απο μια περίοδο έντασης κλπ κλπ. Αυτή η περιστασιακή μοναξιά πρέπει κάθε φορά να γίνεται σεβαστή... και, σίγουρα, δεν αποτελεί προδοσία προς τους ανθρώπους μας, εφόσον είναι μια εσωτερική ανάγκη.
Για να το πω πιο απλά, μπορεί κάλλιστα να έχω άριστες σχέσεις με κάποιο άτομο με το οποίο μπορεί και να μην έχω έρθει σε επαφή (για διάφορους λόγους) ακόμα και για ένα μήνα ή και περισσότερο.
Εμείς τα ρυθμίζουμε όλα αυτά...
Τώρα για τη μοναξιά καθεαυτήν, πιστεύω ότι πολλές φορές δίνει λαβή για μεγάλες εμπνεύσεις και πολύ δημιουργικές στιγμές...

sonia

sigoura h monaksia den einai kati kalo....yparxoun omws stigmes pou me osa atoma kai na exeis dipla sou noiwtheis monaksia, alles fores pali anazhtas ena eidos monaksias!

Anonymous

Συμφωνώ με την Σόνια.
Την ζητάμε πολλές φορές...την θέλουμε όσο κι αν μερικές φορές μας πονά.

Sophia

Ακους την λέξη μοναξιά και τρέμεις! Αν όμως έχεις μείνει μόνος πρέπει να ψαξεις να βρεις τι έφερε αυτή την μόναξια και τι την θρέφει!

Η μοναξιά είναι μέσα μας, μέσα στην ψυχή μας! Όπως και ο φόβος, γιατί και η μοναξιά είναι ο φόβος μας προς τους άλλους ανθρώπους.

Φοβόμαστε να πλησιάσουμε τον δίπλα μας για να μην μας απορρίψει. Φοβόμαστε να δείξουμε την διαφορετικότητά μας για να μην ξεχωρίσουμε από την μάζα. Όλα στηρίζονται στο φόβο και ο φόβος στην άγνοια του εγώ μας!

Μπορεί να θέλουμε να μείνουμε μόνοι για λίγο. Ας εκμεταλευτούμε όμως αυτή την μοναξιά για να γίνουμε καλύτεροι! Ας μάθουμε τον εαυτό μας και ας μη φοβόμαστε να πούμε και να δείξουμε ποιοί είμαστε, αλλιώς η μοναξιά θα γινει απομόνωση!!!

Taurina

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΚΑΛΗΤΕΡΗ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...???
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ....???
ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ...???
ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΑΣ...???

Kastoras

Ας ξεκινήσουμε προσδιορίζοντας την εννοια της λέξης μοναξιά.
Μοναξιά ειναι το συναίσθημα αυτο που γενάτε απο την ελλειψη επικοινωνίας και ταυτισης με τους αλλους ανθρωπους. Κατα συνέπεια μπορει καποιος να ειναι σε ενα γηπεδο γεματο κοσμο και ταυτοχρονα να ειναι μονος.
Συνηθως επιλεγουμε την μιναξια γιατι δεν βρισκουμε αυτο που θελουμε η αυτο που αποζηταμε απο τους αλλους ανθρωπους. Στην εποχή μας βέβαια η μοναξιά ειναι ενα πλεονεκτημα των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων που εχουν αποριψει ολο αυτο το σκουπιδαριο που μας περιτριγυριζει...
Βιωνουμε την μοναξια μας μεσα στο καστρο που φτοιαχνουμε για να προφυλαξουμε τους εαυτους μας απο τους βαρβαρους πολιορκητες.
αυτα εν ολιγοις.

Athinoula

Παράθεση από: "Kastoras"Ας ξεκινήσουμε προσδιορίζοντας την εννοια της λέξης μοναξιά.
Μοναξιά ειναι το συναίσθημα αυτο που γενάτε απο την ελλειψη επικοινωνίας και ταυτισης με τους αλλους ανθρωπους. Κατα συνέπεια μπορει καποιος να ειναι σε ενα γηπεδο γεματο κοσμο και ταυτοχρονα να ειναι μονος.
Συνηθως επιλεγουμε την μιναξια γιατι δεν βρισκουμε αυτο που θελουμε η αυτο που αποζηταμε απο τους αλλους ανθρωπους. Στην εποχή μας βέβαια η μοναξιά ειναι ενα πλεονεκτημα των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων που εχουν αποριψει ολο αυτο το σκουπιδαριο που μας περιτριγυριζει...
Βιωνουμε την μοναξια μας μεσα στο καστρο που φτοιαχνουμε για να προφυλαξουμε τους εαυτους μας απο τους βαρβαρους πολιορκητες.
αυτα εν ολιγοις.

8es na me kaneis na min nio8o pia moni...e???? :oops:

energizer

..η μοναξια οπως & καθε αλλη κατασταση - συγκυρια...αποτελει πολυεπιπεδο πρισμα διαθλασης & αντανακλασης!!!
 :roll:
...μπορει να αποβει καταστροφικη , οδηγωντας το ατομο σε ατραπους απομονωσης , δυσθυμιας & καταθλιψης μεχρι  & αυτοχειριας...
 :cry:
...απλα επωδυνη , δημιουργωντας αισθηματα & συναισθηματα απομονωτισμου , εγκαταλειψης , παραδοσης & απουσιας δρασης & υπαρξισμου...
...ουδετερη , αναγκαζοντας το ατομο να κατανοησει τους λογους - αιτιες & αφορμες που τ΄οδηγουν σε τουτη τη φαση & αναλογα να δραστηριοποιηθει θετικα ωστε να την μεταλλαξει σε φαση δημιουργιας ή να την ξεπερασει ή ακομη & να την χρησιμοποιησει ως προτυπο αποφυγης επαναληψης της!!!
 :twisted:
...εποικοδομητικη , πληθωρα καλλιτεχνων μεγαλουργησαν σε καταστασεις μοναχικοτητας , καταστροφης & πονου...φανταζομαι & πιο λαικες φιγουρες!!!
 :shock:
...τελος αποκαλυπτικη - σωτηρια...ειναι μια περιοδος οπου ο πομπος & δεκτης ταυτιζονται στο ιδιο προσωπο (εαυτος!)...γεγονος που επιτρεπει (σε οποιον διαθετει καποια εχεγγυα ικανοτητων & συνειδητοτητας!)  να συμβιβαστει με το "εγω" του , να διαμορφωσει ισορροπιες & να τις μεταποιησει σε ουσιαστικη δημιουργια & αυτοπραγματωση...
 :oops:
...ουδεν καλον/κακον αμιγες κακου/καλου...
 :wink:
...ειμαστε οτι μπορουμε να ειμαστε & οτι μας επιτραπηκε (συγκυριακα , ουχι θεοκρατικα!) να ειμαστε...
 :evil:

vasilis

Αγαπω να ειμαι μονος διοτι ως τωρα δεν βρηκα τον συντροφο που να εχει τοση συντροφικοτητα οσο η μοναξια

samorc

-θελω καποιον να πορευομαστε μαζι ..δεν μαρεσει η μοναξια..

-θελω καποιες στιγμες να μενω μονη μου..να σκεφτομαι ..να ηρεμω..(βασικα δεν θα μπορουσα με τιποτα να ειμαι με καποιον 24 ωρες το 24ωρο..!!..)

-αλλα αν αυτος που ειναι διπλα μου δεν με γεμιζει οπως θα το ηθελα..θα προτιμησω και παλι την μοναξια..

samorc

Παράθεση από: "Kastoras" Στην εποχή μας βέβαια η μοναξιά ειναι ενα πλεονεκτημα των υγιως σκεπτομενων ανθρωπων που εχουν αποριψει ολο αυτο το σκουπιδαριο που μας περιτριγυριζει...
[/quote
συμφωνω αλλα ειναι και πολλοι που απο εγωισμο ειναι μονοι τους..

Rakendytos

Για αλλη μια φορα μπερδευετε την μοναξια με την μοναχικοτητα..
Δεν βλεπετε καμια διαφορα??
Εγω πιστευω πως η μοναχικοτητα τουλαχιστον ειναι επιλογη ενω η μοναξια τις περισοτερες φορες οχι..
Οταν εισαι μοναχικος νιωθεις πως δεν ανοικεις σε κανενα.. πως διαφερεις..πως δεν σε καταλαβαινουν..δεν τους καταλαβαινεις..
Την μοναξια δεν την εχω βιωσει.. :)

Rakendytos

Επισης πολυ σωστα λεει ο Ενερτζαηζερ πιο πανω η μοναχικοτητα για καποιους ειναι δημιουργικη..

347 Επισκέπτες, 0 Χρήστες