Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 690
  • Total: 691
  • Leon

Όταν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα...

Ξεκίνησε από aiollus, Ιανουαρίου 23, 2006, 08:45:18 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

aiollus

Επηρεασμένος από τον κινηματογράφο -βλ. ομώνυμη ταινία- και από το γνωστό τραγούδι... απορώ.

When a man loves a woman...
Πώς το δείχνει -αν το δείχνει;

Υπάρχουν αγάπες αληθινές -γνωρίζετε εσείς καμία;- στη σύγχρονη εποχή, ή είναι όλα επιδερμικά και αναλώσιμα;

"Σχεσούλες" μερικών μηνών, να περνάμε καλά και μόλις αρχίσουν τα "ζόρια" να "στρίβειν διά του αρραβώνος" και φτου κι απ'την αρχή στο ψάξιμο και την "εσωτερική αναζήτηση";

Τις σκέψεις σας ζητώ, φίλτατοι .
Τις εμπειρίες σας, ίσως.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sophia

Πιστεύω ότι αγάπη αληθινή μπορεί να υπάρξει μόνο αν αφεθούμε στο έλεος της καρδιάς μας ...το θέμα είναι ποιός διαθέτει το χρόνο να το κάνει!
Και ακόμα και αν έχεις το χρόνο για να τον διαθέσεις ο κόπος που απαιτείται για να απαλλαγείς από τις πονεμένες ίσως αναμνήσεις του παρελθόντος είναι πολύ μεγάλος και ποιός έχει το κουράγιο!

Έτσι τις πορισσότερες φορές ο ένας αγαπάει περισσότερο από τον άλλον και το κακό είναι ότι παρότι οι γυναίκες έχουν τη φήμη του ευαίσθητου φίλου, τελικά οι αντρες αγαπάνε πιο βαθιά και πιο αληθινά!

Προσωπική μου άποψη..... :!:

Nikos28

Εγώ, προσωπικά, δεν κάνω διάκριση ανάμεσα στην αγάπη που δείχνει ένας άντρας και στην αγάπη που δείχνει μια γυναίκα, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε φύλο. Ο δείκτης του κατά πόσο κάποιος/α αγαπάει κάποιον άλλον/η, είναι σαφής: Η Θυσία. Μας αγαπάει κάποιος όταν είναι πρόθυμος να κάνει θυσίες για μας. Κι όσο περισσότερες ή όσο πιο ζωτικής σημασίας θυσίες είναι διατεθειμένος να κάνει, τόσο περισσότερο μας αγαπάει. Η ύστατη και έσχατη μορφή αγάπης (απροσπέλαστη για τα ατελή ανθρώπινα δεδομένα) είναι η Αυτοθυσία, το να θυσιάσει κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό για χάρη αυτού/ης που αγαπάει...
Το ίδιο ισχύει και για την ερωτική αγάπη.

gbyzf1000

¨Οταν αγαπάει ένας άντρας...

απλά..κάνει για εκείνην

τα

ΠΑΝΤΑ...

jcdenton

Όταν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα... προσπαθεί σαν πού*της να την κάνει δικιά του. Τί πιο απλό;
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

ASSOS

κανεί τα πάντα για να είναι ευχαριστημένη υπάρχουν όμως και αχάριστες γυναίκες.

Enia

Ψιτ... εσείς οι από πάνω... δεν γίνεστε λίγο πιο αναλυτικοί please? Δεν μας λέτε και τπτ έτσι...

minoraki

Παράθεση από: "gbyzf1000"¨Οταν αγαπάει ένας άντρας...

απλά..κάνει για εκείνην

τα

ΠΑΝΤΑ...
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll: δηλαδη???? τι εννοεις λεγοντας "ΤΑ ΠΑΝΤΑ"????

jcdenton

μινοράκι είσαι μικρή για να καταλάβεις :P
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

papi

minoraki

Παράθεση από: "jcdenton"μινοράκι είσαι μικρή για να καταλάβεις :P
τζει-σι.....ασε τις υπεκφυγες.....η λεξη "ΠΑΝΤΑ" απο μονη της δεν μου λεει τιποτα.....και για να πω την αληθεια, δεν εχω δει και πολλους αντρες να κανουν τα "ΠΑΝΤΑ" για να συγκινησουν μια γυναικα  :roll:  :evil:  :roll:  :evil:

Argiro

Παράθεση από: "Nikos28"Εγώ, προσωπικά, δεν κάνω διάκριση ανάμεσα στην αγάπη που δείχνει ένας άντρας και στην αγάπη που δείχνει μια γυναίκα, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχει το κάθε φύλο. Ο δείκτης του κατά πόσο κάποιος/α αγαπάει κάποιον άλλον/η, είναι σαφής: Η Θυσία. Μας αγαπάει κάποιος όταν είναι πρόθυμος να κάνει θυσίες για μας. Κι όσο περισσότερες ή όσο πιο ζωτικής σημασίας θυσίες είναι διατεθειμένος να κάνει, τόσο περισσότερο μας αγαπάει. Η ύστατη και έσχατη μορφή αγάπης (απροσπέλαστη για τα ατελή ανθρώπινα δεδομένα) είναι η Αυτοθυσία, το να θυσιάσει κάποιος τον ίδιο του τον εαυτό για χάρη αυτού/ης που αγαπάει...
Το ίδιο ισχύει και για την ερωτική αγάπη.

Συμφωνώ πως δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην αγάπη του άντρα και της γυναίκας. Εκείνο που δεν συμφωνώ είναι ο δείκτης. Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό δείκτη για να καταλάβει την αγάπη του άλλου, γιατί ζητάει διαφορετικά πράγματα. Για μένα προσωπικά δεν είναι δείκτης η θυσία. Ποτέ δεν θα ζητούσα από τον άλλον να θυσιάσει οτιδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πόσο μάλλον για την αγάπη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι αυθόρμητη προσφορά και όχι θυσία. Δεν θέλω κανείς να θυσιάζεται προκειμένου να είναι μαζί μου και αν αντιληφθώ κάτι τέτοιο θα νιώσω πολύ άσχημα.

Argiro

Παράθεση από: "jcdenton"μινοράκι είσαι μικρή για να καταλάβεις :P
Εξήγησέ το σε εμένα που δεν είμαι μικρή, γιατί ούτε κι εγώ κατάλαβα ποια είναι τα "πάντα".

ΠαράθεσηAssos έγραψε:
κανεί τα πάντα για να είναι ευχαριστημένη υπάρχουν όμως και αχάριστες γυναίκες.
Μήπως δεν είναι αχάριστες οι γυναίκες, αλλά μερικοί άντρες νομίζουν πως όλες οι γυναίκες ζητάνε τα ίδια πράγματα; Η κάθε γυναίκα θέλει κάτι άλλο για να είναι ευχαριστημένη, όπως και ο κάθε άντρας άλλωστε. Αν ένας άντρας αγαπάει μια γυναίκα, ξέρει πολύ καλά τι θέλει για να είναι ευχαριστημένη. Αν δεν το ξέρει, δεν την αγαπάει. Αυτό για μένα είναι ο δείκτης αν ο ένας αγαπάει τον άλλον, όταν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του χωρίς να χρειάζεται ο άλλος να του τις πει.

Nikos28

Παράθεση από: "Αυτό για μένα είναι ο δείκτης αν ο ένας αγαπάει τον άλλον, όταν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες του χωρίς να χρειάζεται ο άλλος να του τις πει.[/quoteΌταν λέω Θυσία εννοώ μια αυθόρμητη εκδήλωση έμπρακτης προσφοράς και όχι κάποια πράξη ψυχαναγκαστικού δηθενισμού. Άλλο θυσία και άλλο αγγαρεία!

Τώρα το συγκεκριμένο δείκτη, εγώ προσωπικά δε θα τον χρησιμοποιούσα ποτέ. Κι ο λόγος είναι απλός: Είναι αδύνατον να γίνω ο μάντης Κάλχας για να ξέρω τι ακριβώς έχει κάθε φορά στο μυαλό της η γυναίκα που είναι δίπλα μου... και φυσικά, είναι εξ ίσου αδύνατο να αξιώσω κάτι τέτοιο και απο την ίδια.
Ο καλός Θεούλης μας έδωσε γλώσσα για να μιλάμε...  :wink:

Enia

Και αυτάκια να ακούμε, και ματάκια να βλέπουμε και καρδούλα να νιώθουμε Νίκο μου!!! Συμφωνώ σε ΟΛΑ όσα είπε παραπάνω η Αργυρώ!
Πολύ πιθανό να εννοείτε το ίδιο πράγμα, αλλά κι εμένα η λέξη 'θυσία' ποτέ δεν μου καθόταν καλά.
Όταν πραγματικά αγαπάς τον άλλον τον νιώθεις και τον καταλαβαίνεις. Δεν υπάρχει λόγος να μαντεύεις. Απλώς, ξέρεις...
Και φυσικά το να 'κάνεις τα ΠΑΝΤΑ', όχι, δεν είναι αρκετό!!! Την ρώτησες αν θέλει να κάνεις 'τα πάντα'!? Ή τι είναι για εκείνη 'τα πάντα'? Πολύ πιθανό -έως σίγουρο- να δίνετε διαφορετικές ερμηνείες...

690 Επισκέπτες, 1 Χρήστης