Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 367
  • Total: 368
  • Leon

Ποιά είναι η στάση σας απέναντι στο Χριστιανισμό?

Ξεκίνησε από papi, Ιουνίου 06, 2007, 10:47:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "Argiro"Και καμία θρησκεία, απ' ό,τι ξέρουμε, δεν δέχεται κανενός είδους κριτική.

Καμία Εκλησία δεν δέχεται κριτική. Μη τα μπερδεύουμε αυτά τα 2. Ο Ιησούς είπε "Μελετάτε τας γραφάς". Κοινώς "Ξεστραβωθήτε μαλάκες να καταλάβετε τι σας λέω..."

Το "Πίστευε και μη ερεύνα" είναι του Γρηγόριου του Ναζιανζηνού (αν θυμάμαι καλά). Ο Τύπος είναι "Πατέρας της Εκκλησίας". Ξανά της Εκκλησίας όχι της Θρησκείας.

Δεν θέλω να ακουστώ "κάπως" και για να είμαι ειλικρινής δεν θα ήθελα να ακουστώ καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα. Τέλος πάντων, απλά πριν καταθέτει κάποιος άποψη περί χριστιανισμού καλό θα ήταν τουλάχιστον να έχει διαβάσει την Καινή Διαθήκη. Μόνος/η του. Χωρίς την καθοδήγηση και τις εστιάσεις, ή ακόμα χειρότερα επεξηγήσεις, κανενός ανέραστου "πνευματικού" ή μισογύνη "γέροντα" "πατέρα" και δεν συμμαζεύεται.

Μ' αυτή μου την παρατήρηση θα ήθελα να τελειώσει η συμμετοχή μου εδώ. Επαναλαμβάνω δεν έχω καμία ιδιαίτερη θεολογική ή φιλοσοφική παιδεία.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Argiro

Μόνο την Καινή Διαθήκη;!... Έχω διαβάσει όλη τη Βίβλο πέντε φορές, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Βλέπεις είμαι από αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους που δεν πιστεύουν αν δεν ερευνήσουν και δεν δουν με τα ματάκια τους σχετικά με το οποιοδήποτε θέμα.  :lol:

OMG&3LOL

Παράθεση από: "Argiro"Μόνο την Καινή Διαθήκη;!... Έχω διαβάσει όλη τη Βίβλο πέντε φορές, για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά. Βλέπεις είμαι από αυτούς τους ενοχλητικούς τύπους που δεν πιστεύουν αν δεν ερευνήσουν και δεν δουν με τα ματάκια τους σχετικά με το οποιοδήποτε θέμα.  :lol:

+2

Argiro

Αυτό λέγεται κακοποίηση σκύλου. δεν έχει σχέση με τα Θρησκευτικά. Σίγουρα για να τραβήξουν αυτή τη φωτο, έκαναν το φουκαρά το σκύλο κουνουπίδι...

gon

ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

Kύριε μην φεύγεις μακρυά μου. Απλωσε το χέρι Σου και βοήθησέ με. Κύριε, στήριξέ με και φύτεψε στην καρδιά μου την αγάπη και το μεγάλο σεβασμό για Σένα. Κύριε, δίδαξέ με να ζω κατά το Αγιο θέλημά Σου. Κάμε, Κύριε, να συναισθάνομαι τις αμαρτίες μου και να λυπάμαι γι΄αυτές. Ελευθέρωσέ με από κάθε ψυχικό και σωματικό πειρασμό. Διώξε απο το νου μου κάθε βρώμικο, αισχρό και ανυπότακτο λογισμό. Κύριε, βοήθησέ με να βγάλω από μέσα μου την αμέλεια, την λύπη, την λησμοσύνη, την αναισθησία, την πώρωση. Κύριε, που είσαι σπλαγχνικός, ελέησέ με και συγχώρησε όλες τις ανομίες μου. Και κάμε να ζω με ησυχία, με μετάνοια, με εξομολόγηση και με πίστη καθαρή. Αμήν

la_luce

Καλησπέρα!

Δεν μπορώ να διατηρώ το χαμόγελό μου όταν σκέφτομαι τη θρησκεία κ ιδίως τον Χριστιανισμό.
Γενικότερα, η θρησκεία είναι ένα κομμάτι του συστήματος κ της κοινωνίας που ζούμε. Γιατι να διαφέρει από όλο αυτό που συμβάινει στο σύστημα αφού ανήκει σε αυτό..?? Γιατί υπάρχει η αγωνία ελέγχου κ επιβολής δύναμης ...??
Γιατί ο χριστιανισμός επιμένει να χωρίζει στα δυο τη φύση μας διαχωρίζοντας τη ζωη από το θάνατο..? το καλό από το κακό??
Γιατί πολύ απλά, διατηρούν την αιώνια αγωνία να καταλάβουμε τον άνθρωπο κ γιγαντώνουν τον βαθύτερο φόβο του θανάτου..Γιατί φτιάχνουν αδύναμους κ εξαρτημένους ανθρώπους που μπορούν εύκολα να χειρίζονται κ να κατευθύνουν. Όλοι μας ξέρουμε πως τα αντίθετα για να λειτουργούν ισορροπημένα πρέπει να είναι αρμονικά μαζί. Δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο. Ο διαχωρισμός τους είναι καταστροφικός για την ψυχή μας.

Ο χριστιανισμός είναι μία θρησκεία γεμάτη αντιφάσεις. Ένα σύστημα που καλλιεργεί τον φόβο της τιμωρίας κ της ανυπαρξίας.
Ου φονεύσεις , αλλά σε θέματα πατρίδας κ πολέμου πάρε το όπλο σου κ σκότωσε οποιον βρεις μπροστά σου...  (αν είναι δυνατόν!)

Να μην ξεχάσουμε ποτέ πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έχουν γίνει στο όνομα της θρησκείας κ πως ο χριστιανισμός ξεκίνησε από τους Εβραίους.
Κ  μόνο αυτό, φτάνει να μας "ψιλιάσει" για το τι κρύβεται πισω τους...

Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις παγίδες τους στο μέλλον! Καιρός να πάψουν να σπέρνουν φόβο κ να απομακρύνουν τον άνθρωπο απο την πραγματική του αποστολή σε αυτή τη γη.

Αν θέλουμε να βρούμε παραδείγματα πραγματικών θρησκειών, με πνευματική υπόσταση,  ας ανατρέξουμε στους Ορφικούς κ στους Παγανιστές...

lucretia

Εμένα μ αρέσει το δικαίωμα επιλογής στην δημοσκόπηση...

Δεν θέλω να το παινευτώ, αλλά είμαι πιστή Χριστιανή! Και να ήθελα δηλαδη να δηλωσω ότι δεν ειμαι δεν μπορώ. Οπότε δε μου μενει επιλογή από το να ανέβω με τα γόνατα από το λιμάνι στην εκκλησιά της ΜΕγαλόχαρης, όχι τίποτα άλλο αλλά έχω και τον ελαττωματικό μηνίσκο που θα με γ***σει στον πόνο μετά.

Κάτι σε μπάντζι τζαμπινγκ δεν έχει; ή σε καβάλα στο γαιδουράκι που είναι και ταπεινό και κάνει και συνειρμό χριστιανικό;

kodikas

[quote user="lucretia" post="299627"]Εμένα μ αρέσει το δικαίωμα επιλογής στην δημοσκόπηση...

Οπότε δε μου μενει επιλογή από το να ανέβω με τα γόνατα από το λιμάνι στην εκκλησιά της ΜΕγαλόχαρης, όχι τίποτα άλλο αλλά έχω και τον ελαττωματικό μηνίσκο που θα με γ***σει στον πόνο μετά.

[/quote]

ολα οκ βρε..

τωρα μπορεις να το κανεις με μερικα κλικ του ποντικιου..

κλικ-κλικ κι ανεβηκες δυο σκαλακια..

(μην ξεχασεις μετα να στειλεις μειλ και να περιμενεις να σου ερθει το ρεπορτ αλλιως δεν πιανεται το ταμα. )

black_velvet

[quote user="la_luce" post="299626"]Καλησπέρα!

Δεν μπορώ να διατηρώ το χαμόγελό μου όταν σκέφτομαι τη θρησκεία κ ιδίως τον Χριστιανισμό.
Γενικότερα, η θρησκεία είναι ένα κομμάτι του συστήματος κ της κοινωνίας που ζούμε. Γιατι να διαφέρει από όλο αυτό που συμβάινει στο σύστημα αφού ανήκει σε αυτό..?? Γιατί υπάρχει η αγωνία ελέγχου κ επιβολής δύναμης ...??
Γιατί ο χριστιανισμός επιμένει να χωρίζει στα δυο τη φύση μας διαχωρίζοντας τη ζωη από το θάνατο..? το καλό από το κακό??
Γιατί πολύ απλά, διατηρούν την αιώνια αγωνία να καταλάβουμε τον άνθρωπο κ γιγαντώνουν τον βαθύτερο φόβο του θανάτου..Γιατί φτιάχνουν αδύναμους κ εξαρτημένους ανθρώπους που μπορούν εύκολα να χειρίζονται κ να κατευθύνουν. Όλοι μας ξέρουμε πως τα αντίθετα για να λειτουργούν ισορροπημένα πρέπει να είναι αρμονικά μαζί. Δεν υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο. Ο διαχωρισμός τους είναι καταστροφικός για την ψυχή μας.

Ο χριστιανισμός είναι μία θρησκεία γεμάτη αντιφάσεις. Ένα σύστημα που καλλιεργεί τον φόβο της τιμωρίας κ της ανυπαρξίας.
Ου φονεύσεις , αλλά σε θέματα πατρίδας κ πολέμου πάρε το όπλο σου κ σκότωσε οποιον βρεις μπροστά σου...  (αν είναι δυνατόν!)

Να μην ξεχάσουμε ποτέ πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία έχουν γίνει στο όνομα της θρησκείας κ πως ο χριστιανισμός ξεκίνησε από τους Εβραίους.
Κ  μόνο αυτό, φτάνει να μας "ψιλιάσει" για το τι κρύβεται πισω τους...

Ας προστατεύσουμε τα παιδιά μας από τις παγίδες τους στο μέλλον! Καιρός να πάψουν να σπέρνουν φόβο κ να απομακρύνουν τον άνθρωπο απο την πραγματική του αποστολή σε αυτή τη γη.

Αν θέλουμε να βρούμε παραδείγματα πραγματικών θρησκειών, με πνευματική υπόσταση,  ας ανατρέξουμε στους Ορφικούς κ στους Παγανιστές...[/quote]

Καλό είναι να μην διαστρεβλώνουμε προκειμένου να κάνουμε τη δική μας προπαγάνδα!

Αν δεν ξέρεις ποιες ακριβώς είναι οι θέσεις του Χριστιανισμού για τη ζωή και το θάνατο, δεν είσαι καν σε θέση να εκφέρεις άποψη.

Αλλά, εδώ δεν ξέρεις να ξεχωρίσεις τους Εβραίους απ' τους Χριστιανούς! Τι να συζητήσουμε λοιπόν;
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

la_luce

Καλημέρα Βελβετ,

Ίσως "ενοχλέι" η αποψή μου μια κ το θέμα της θρησκείας μας είναι σημαντικό  μέσα μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι προπαγάνδα.
Αφορά τις προσωπικές μου απόψεις κ σκέψεις.
Μια προσωπική άποψη σε ένα θέμα στο φόρουμ του Α33 κ όχι σε εκκλησιαστικό φόρουμ...

Επίσης, δεν έγραψα πως οι χριστιανοί είναι Εβραίοι αλλά πως ο χριστιανισμός ξεκίνησε από αυτούς.. Βλέπε Παλαιά Διαθήκη....

Λες αν ήσουν στην Ιερά Εξέταση να με έκαιγες? (χιούμορ!!)

black_velvet

Καλημέρα και σε σένα la_luce (ή μάλλον καλησπέρα, μιας κι είναι προχωρημένη πια η ώρα ;-) )

Προσωπικά δεν μ' ενοχλούν οι σκέψεις κι οι απόψεις κανενός. Μ' ενοχλεί μόνο η παραπλάνηση. Και, πίστεψέ με, έτσι κι ήταν εκκλησιαστικό φόρουμ ο α33, δεν θα είχα περάσει ούτε καν απ' έξω!

Αυτό με το κάψιμο όμως, είναι δελεαστικό! Ταιριάζει και στην εποχή... καλοκαιράκι... αέρηδες... δάση καιόμενα... μήπως να ρίξω όντως κι ένα la_luce μέσα;;;  :roll:  :razz:  :lol:  :lol:  :lol:

tristana

Βελουδένια, τώρα γιατί ρίχνεις παραπλάνηση να 'ούμε; Την επομένη φορά που θα με ξυπνάς αξημέρωτα για τον 'Ορθρο
ή κάτι παραπλήσιο (ας μην φανεί η άγνοια μου ΤΟΟΟΣΟΟ ΠΟΛΥ) και θα μου κάνεις κήρυγμα με το παρεό μαντήλα
στην κεφάλα άι γουίλ μπι απθολουτλι φιούριους, ΟΚ;

Είμαι πιστή Χριστιανή εις πενταπλούν; 'Οπως είπε και η Λουκρέτσια η ελευθερία επιλογής είναι το παν.

ΝΑΙ, ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ. (Δεν είναι άσχετο, εντάξει;)

black_velvet

[quote user="Michael_Design" post="305282"][/quote]

Ας μην συγχέουμε τα πράγματα:

δεν πρόκειται για πρακτικές των θρησκειών αλλά για τακτικές των "εκπροσώπων" τους.

Για παράδειγμα, ο Χριστός είπε: "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν".
Ο ίδιος πέταξε έξω "απ' το σπίτι του Πατέρα Του" τους εμπόρους...

Δεν είναι πράξεις Χριστιανισμού ούτε και χριστιανών όλ' αυτά που παρακολουθούμε να γίνονται σε Βατοπέδιο, Ξάνθη και Κύριος οίδε πού αλλού. Είναι πράξεις άπληστων ανθρώπων που έκαναν το ράσο επάγγελμα και δεν έχουν ιδέα τι θα πει χριστιανισμός και τι πρεσβεύει.

Ακόμη και τώρα αρνούμαι πεισματικά να βάλω όλους τους ρασοφόρους στο ίδιο καζάνι (ας μην πιάσουμε τώρα τα ποσοστά και πλειοψηφίες-μειοψηφίες, αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο).
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο όμως πως όλ' αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία. Πόσο μάλλον με τον χριστιανισμό.

Η φράση που όχι απλώς θα δεχόμουν αλλά και σαφέστατα υποστηρίζω είναι η: "η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των θρησκειών με τις πρακτικές τους προσβάλλουν αυτά που υποτίθεται πως εκπροσωπούν και σίγουρα διώχνουν τους ανθρώπους μακριά απ' τον Θεό".

Michael_Design

[quote user="black_velvet" post="305419"][quote user="Michael_Design" post="305282"][/quote]

Ας μην συγχέουμε τα πράγματα:

δεν πρόκειται για πρακτικές των θρησκειών αλλά για τακτικές των "εκπροσώπων" τους.

Για παράδειγμα, ο Χριστός είπε: "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον έναν".
Ο ίδιος πέταξε έξω "απ' το σπίτι του Πατέρα Του" τους εμπόρους...

Δεν είναι πράξεις Χριστιανισμού ούτε και χριστιανών όλ' αυτά που παρακολουθούμε να γίνονται σε Βατοπέδιο, Ξάνθη και Κύριος οίδε πού αλλού. Είναι πράξεις άπληστων ανθρώπων που έκαναν το ράσο επάγγελμα και δεν έχουν ιδέα τι θα πει χριστιανισμός και τι πρεσβεύει.

Ακόμη και τώρα αρνούμαι πεισματικά να βάλω όλους τους ρασοφόρους στο ίδιο καζάνι (ας μην πιάσουμε τώρα τα ποσοστά και πλειοψηφίες-μειοψηφίες, αυτό είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο).
Είναι απόλυτα ξεκάθαρο όμως πως όλ' αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία. Πόσο μάλλον με τον χριστιανισμό.

Η φράση που όχι απλώς θα δεχόμουν αλλά και σαφέστατα υποστηρίζω είναι η: "η συντριπτική πλειοψηφία των εκπροσώπων των θρησκειών με τις πρακτικές τους προσβάλλουν αυτά που υποτίθεται πως εκπροσωπούν και σίγουρα διώχνουν τους ανθρώπους μακριά απ' τον Θεό".
[/quote]
[size=14] Συμφωνώ μαζί σου. Μάλλον έθεσες το θέμα σε σωστότερη βάση.

367 Επισκέπτες, 1 Χρήστης