Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 1
  • Guests: 407
  • Total: 408
  • Leon

Ποιά είναι η στάση σας απέναντι στο Χριστιανισμό?

Ξεκίνησε από papi, Ιουνίου 06, 2007, 10:47:36 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

[quote user="pixie" post="318523"][quote user="black_velvet" post="318515"]
 Και το συγκεκριμένο το επανέφερε μόλις πριν λίγες μέρες η pixie.[/quote]

Καλά μου παιδιά - κατάλοιπο από τη διδαχή στο Φροντιστήριο αυτό - η pixie είναι ανάμεσά σας μόνο 6 ημέρες! :mrgreen:

Δεν μπορεί να γνωρίζει παρά ελάχιστα, ελπίζω να μη μου χρεωθεί πάλι καμιά πρόθεση... :mrgreen:[/quote]

Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ! Μέχρι πριν λίγες μέρες, ούτε που θυμόμασταν την ύπαρξη της δημοσκόπησης αυτής.  :mryellow: (Και δεν ξέρω αν το παγωτάκι μπορεί πια να την επαναφέρει...  :roll: ).

Το σίγουρο είναι πως στον α33 ουδέποτε χρεώνουμε. Ούτε καν όταν μας χρεώνουν εμάς τους ίδιους.  :cool:
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

[quote user="κώστας" post="318482"]Γεννήθηκα μπολιασμένος με γονίδια
συγκεκριμένης φιλοσοφίας
εδώ, στην ελλάδα.
Μήπως την έχω εξαντλήσει;
Απαντώ, όχι.
.......................................

Επί του προκειμένου, η ελληνική φιλοσοφία
έχει δώσει απάντηση:
πράγματι, δεν μας αφορά!
[/quote]

eloy

Κάτι μεταξύ αδιαφορίας και πνευματικής συγκατάβασης...
Όσο για τους επαγγελματίες εκφραστές του (τους παπάδες δηλαδή) ,αν γράψω "ξύσιμο κάποιων σημείων του σώματος μου",θα θεωρηθώ ακραίος;

KostasD33

βρε βρε που το θυμηθήκατε ετούτο....

[quote user="black_velvet"]....
Το σίγουρο είναι πως στον α33 ουδέποτε χρεώνουμε. Ούτε καν όταν μας χρεώνουν εμάς τους ίδιους.  :cool:[/quote]

Μια μικρή σκέψη μόνο για αυτό.
Ότι δίνεις τσάμπα δεν είναι σε εκτίμηση… και για να είμαι και ΟΝ θέματος….
Όπως και ο Χριστιανισμός όσο ήταν όλα τσάμπα με τα συμπόσια αγάπης και βοήθειας ήταν ένα μικρό κρουμπουσκολο σαν κίνημα…
Όταν άρχισε να χρεώνει τις ευλογιές και τις σωτήριες των ψυχών, άφεση αμαρτιών κλπ θεάρεστες πράξεις εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του και κυριευσε σχεδόν τον κόσμο όλο….

black_velvet

[quote user="KostasD33" post="337552"]βρε βρε που το θυμηθήκατε ετούτο....

[quote user="black_velvet"]....
Το σίγουρο είναι πως στον α33 ουδέποτε χρεώνουμε. Ούτε καν όταν μας χρεώνουν εμάς τους ίδιους.  :cool:[/quote]

Μια μικρή σκέψη μόνο για αυτό.
Ότι δίνεις τσάμπα δεν είναι σε εκτίμηση… και για να είμαι και ΟΝ θέματος….
Όπως και ο Χριστιανισμός όσο ήταν όλα τσάμπα με τα συμπόσια αγάπης και βοήθειας ήταν ένα μικρό κρουμπουσκολο σαν κίνημα…
Όταν άρχισε να χρεώνει τις ευλογιές και τις σωτήριες των ψυχών, άφεση αμαρτιών κλπ θεάρεστες πράξεις εκτοξεύτηκε η δημοτικότητα του και κυριευσε σχεδόν τον κόσμο όλο….[/quote]

Γι' αυτό, παγωτάκι, διόλου δεν μας ενδιαφέρουνε αυτοί που μας "εκτιμήσανε" με αυτόν τον τρόπο.  ;-)
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

pixie

Ο θεός των Ιουδαίων και ο θεός των Χριστιανών ταυτίζονται πλήρως και όχι ''δυνάμει''.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι το βασικότερο μέρος της Βίβλου (δηλαδή του ιερού βιβλίου των Χριστιανών) είναι η Παλαιά Διαθήκη των Ιουδαίων η οποία αναφέρεται σ' αυτόν τον θεό κατά μοναδικό τρόπο και περιγράφει την κοινή κοσμογονία των Ιουδαίων και των Χριστιανών.

Αν οι Χριστιανοί ήθελαν να διαφοροποιήσουν την πίστη τους, ως προς το θέμα του Θεού, με τους Ιουδαίους, τότε θα αφαιρούσαν από την Βίβλο όλα τα ιερά βιβλία των Ιουδαίων και θα είχαν ως βασικό ιερό βιβλίο τους μόνον την Καινή Διαθήκη.
Όμως ο Χριστιανισμός χωρίς τα ιερά βιβλία των Ιουδαίων δεν θα μπορούσε να υπάρξει ως θρησκεία διότι όλα σχεδόν τα κείμενα της Καινής Διαθήκης των χριστιανών έχουν παραπομπές στην παλαιά Διαθήκη των Ιουδαίων και γι' αυτόν τον λόγο αδυνατεί να τα αφαιρέσει από την Βίβλο.

Αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία μέσα από την θρησκεία των Ιουδαίων, η οποία, στο πρόσωπο του Ιησού, αναγνώρισε τον αναμενόμενο Μεσσία των Ιουδαίων και όπως ήταν επόμενο συμπεριέλαβε την διδασκαλία του Ιησού στα ιερά του κείμενα.

rain

Ωραία, συγκινήθηκα τώρα που έχουν οι εβραίοι την πατέντα του Θεού.
Και λοιπόν;

pixie

Λοιπόν... ;-)

Κάποιοι, αναζητώντας την αληθινή καταγωγή του Χριστιανισμού, φτάνουν στο εύλογο συμπέρασμα ότι ο Ιησούς γεννήθηκε, έζησε και σταυρώθηκε στη γη της Ιουδαίας!
Ήταν ένας εβραίος επαναστάτης - ιδεαλιστής - προφήτης και οι άγιοι διδάσκαλοι - ψαράδες ή τεχνίτες και κατόπιν ευαγγελιστές - εβραίοι κι αυτοί.
Κι ότι οι περισσότερες αναφορές στα Ευαγγέλια - ονόματα, τοποθεσίες, ακόμα και οι σημερινές γιορτές των χριστιανών - έχουν να κάνουν με τους εβραίους. Ακόμα και σήμερα το άγιο φως του Πάσχα έρχεται κατευθείαν από το Ισραήλ.

Δηλαδή, νιώθω σαν να επιβάλλεται ο Χριστιανισμός από τους ίδιους τους εβραίους αντί να απορρίπτεται...
Είναι σαν να ελέγχεται ή να στηρίζεται ολόκληρη η χριστιανική ζωή στα εβραϊκά Ευαγγέλια!
Πολύ φοβάμαι ότι πίσω από τη θρησκεία, κρύβεται ένας ακόμα τρόπος κατάκτησης και κυριαρχίας των εβραίων - στα ιστορικά βιβλία των οποίων ο Χριστιανισμός αναφέρεται ως μια αίρεση από τις πολλές που υπήρχαν τότε, και που νομιμοποιήθηκε κάποτε - κι ότι οι χριστιανοί είναι δυστυχώς συνεχιστές της εβραϊκής ιδέας και της πουριτανικής κληρονομιάς αυτού του πονηρού λαού.

jcdenton

[quote user="pixie" post="337606"]Ακόμα και σήμερα το άγιο φως του Πάσχα έρχεται κατευθείαν από το Ισραήλ.[/quote]

Από τον Πανάγιο τάφο. Χωροταξικά (ως γνήσιος δάκτυλος διαβόλου) μπορώ να πω πως το Ισραήλ είναι... κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης. Χιχιχιχιχιχι
Ακτιβιστής δεν είναι αυτός που λέει ότι το ποτάμι είναι βρώμικο.
Ακτιβιστής είναι αυτός που καθαρίζει το ποτάμι.
Ross Perot (1930 - ...)

407 Επισκέπτες, 1 Χρήστης