Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 284
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 288
  • Total: 288

Αφιερωμενο σ αυτους/ες που γεννηθηκαν πριν το 1985..

Ξεκίνησε από spellbound, Ιουλίου 04, 2007, 08:52:27 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

Pappas10

Παράθεση από: "lila"PAPA ta cd vgikane prosfata kalo mou emeis eixame diskous...an 8imami kala ego eixa cd sta 13 mou oxi pio prin.. :lol:

Είσαι μάλλον μικρότερη μου. Εγώ Σι Ντι είδα στα 18 μου καμάρι. Προς τι η παρατήρησις ακριβώς δεν κατάλαβα.

Βίνίλιο και κασέτα είχα εγώ έως τότε.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

Woman

Πραγματικά τυχεροί

--AIXMHROS--

Για αλλη μια φορα θα μιλησω με στιχους..

Ναί! Τα παιδιά είναι στούς δρόμους ξανά και ακούω παντού δυνατά,

Φωνές να διαταράσουν τη κοινή ησυχία κι έτσι να συνεχίζεται του δρόμου η ιστορία.

Ναι! Είναι του δρόμου η ομρφιά με πλάνεψε κι εμένα κάποτε παντοτινά

Και τώρα οι φωνές μου μοιάζουνε μελωδία - κι είσαι κοντά αναρχία;

Αλήθεια τέτοιες ώρες σε νιώθω κοντά, μα εδωπέρα το νόμο εκπροσωπεί η μαμά

Και επεμβαίνει στο σκηνικό μου με βία - Παιδί μου δε διάβασες για θρησκεία.

- Έλα ρε μαμά, άλλα δέκα λεπτά, πως να στο εξηγήσω έχει χείλη υγρά,

Πώς να σου πώ πώς θέλω να κρυφτούμε μαζί και αυτός που θα φυλάει ποτέ να μη μας βρεί.

Την άγρια μορφή της να πάρω αγκαλιά και καθώς θα ηρεμεί να τις χα'ι'δεύω τα μαλλιά.

Μαμά μου, ξέρω σε ανυσηχεί θα τό'χεις καταλάβει και ας μη σου τό'χω πει,

Έτσι και με φιλήσει η καρδιά μου θα εκραγεί, μα πίστεψέ με αξίζει το πρωινό να μη με βρεί,

Μαμά μου θα μου λείψεις μα μη κλάψεις πολύ, άλλωστε κατι μού'λεγες για θάνατο και αρχή.

- Δεν ακούω κουβέντα, γρήγορα επάνω. Άχ, άρχισα την υπομονή μου να χάνω,

Υπάρχουν και άλλα πράγματα που έχεις να κάνεις κι όχι έτσι χωρίς λόγο το χρόνο σου να χάνεις.

- Άνοιξε μωρέ, που να με καταλάβει, άλλωστε να ερωτευθεί μάλλον δε θά'χει προλάβει,

Πάνω που τις πείθαμε να παίξουμε πηθεία, αυτή μου το χαλάει για μια κωλοθρησκεία.

R]Οσο κ αν προσπαθησουμε να το πνιξουμε,
τα παιδικα μας χρονια στα '80s ηταν σκετη αναρχια!!!
AYTO MAΣ ΛΕΙΠΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Κ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΜΕ . . .
[/b]

toulouz

Spellbound τέλειο θέμα! Αν και εγώ είμαι μικρή (γεννήθηκα το 1983) όλα αυτά τα έζησα παρόλο που ζούσα στην Αθήνα!!Βέβαια όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο εσείς!Θυμάμαι που παίζαμε στην γειτονιά, που δεν είχαμε κινητά κ όμως κάθε απόγευμα στις 6 είμασταν όλοι εκεί!! Ωραίο που είναι να είσαι παιδί!!!!!!!! :cheers:

fmas

Και εγώ του 83 γεννηθείς.... Αλλά τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια τα έπαιζε και η γενιά μου......

Αν και εγώ δεν ήμουν παιδί της βόλτας η μάνα μου όμως με άφηνε αρκετές φορές μόνο για να δει τους συγγενείς και δεν καταλάβαινα τίποτα... :)

xhmeia

Παράθεση από: "steelman"ΕΔΩ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΕΓΩ ΠΡΙΝ
ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ;;

Δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις σημερα να το κανεις?
Δεν μπορει καποιος να επιβλεπει το γιο του, οσο παιζει στο δρομο με τα γειτονοπαιδα?
Δεν ενδεικνυται ισως η γειτονια? Υπαρχουν αλση, πλατειες, γηπεδα σε καθε πολη
Γιατι οχι λοιπον?

gohssa

Ωραιο θεμα παιδακια......

Τι να προτοθυμηθω? Μεγαλωμενη στο χωριο, ανεμελα χρονια......Καθε απογευμα  ραντεβου ολα τα παιδια μαζι στην πλατεια ή στην αλανα του χωριου και το παιχνιδι δεν τελειωνε ποτε........κρυφτο, κυνηγητο, αμπαριζα, μηλα, εφταπετρα!! Χερια και ποδια μες στα χωματα , τρωγαμε και λιγακι χωματακι με το παιχνιδι. Μεγαλωμενη και σε νησι επισης, ποσα παιχνιδια στην θαλασσα, πυργους ,καστρα, βασιλοπουλα/ες πριγκηπουλα/ες και ωρες ατελειωτες κολυμπι, μουλιαζαμε στην κυριολεξια. Αγωνες δρομου με τα γαιδουρακια, η καλυτερη μου. Ειχα ενα μικροκαμωμενο γαιδουρακι(δωρο του παππου μου μολις που ειχε γεννηθει) που ετρεχε σφεντονα....παντα κερδιζα! Αχ ποσες αναμνησεις .....ατελειωτες....μακαρι να γυρνουσαμε σε εκεινα τα χρονια, εστω και για λιγο.......

Τα σημερινα παιδια ισως δεν εχουν τις ιδιες προυποθεσεις για παιχνιδι που ειχαμε εμεις παλιοτερα αλλα συμφωνω με την xhmeia οτι υπαρχουν τοποι που μπορουν να παιξουν και να τρεξουν. Η μονη διαφορα ειναι οτι πρεπει οι γονεις να εχουν πανω τους ενα αγρυπνο ματι γιατι οι κυνδινοι καραδοκουν απο παντου. Σημερα λειπει η ασφαλεια κα η σιγουρια που ειχαν οι δικοι μας γονεις για μας. Εμεις δεν αφηνουμε το παιδι μας μονο του πλεον στην παιδικη χαρα ή στο παρκο γιατι φοβομαστε οτι μπορει και να το κλεψουν καποιοι, τοσα ακουμε!!  Εχω και εγω παιδι και βλεπω ποσο δυσκολο ειναι και ειδικα που και οι 2 γονεις δουλευουμε. Απλα με λιγη καλη θεληση μπορεις να βρεις αρκετο χρονο για το παιχνιδι του παιδιου σου .

steelman

ΧΗΜΕΙΑ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ
ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΗΞΩ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ
Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ
ΤΟ ΟΛΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΥΚΟΛΟ
Η ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ
ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΞΩ
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ
ΠΑΛΙΑ ΦΕΥΓΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ,ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ
ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ
ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 1.5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ
ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΥ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΑ 6 Η ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 10 ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ
ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ

Jezebell

Εγω το 79 γεννηθηκα κι ας φαινομαι για 22 :P  :P  :P
Υπεροχες εποχες και υπεροχες παιδικες ηλικιες!!Ολα ομως ειναι ομορφα σαν εισαι παιδι!!!Αυτο να το θυμοματσε και να προσπαθουμε οχι με αναμνησεις μονο αλλα με αγαπη προς ολα τα παιδια!!!

spellbound

καπου-καπου θυμαμαι τις λασποπιτες.. τις απιστευτες λιχουδιες που μαγειρευαμε για τις κουκλες μας ... ολες μαζι ομως.. η καθε μια ειχε τη δικη της συνταγη και ερχονταν στον κηπο και ταιζαμε τα μωρα μας...

Θυμαμαι που μια φορα πηγαινοντας με το υπεροχο τουτου του πατερα μου  πεσαμε πανω σε ενα κοπαδι προβατα.. και ειδα ενα μικρο και το ερωτευτηκα - κατι το βλεμμα του κατι η περπατησια του - δε ξερω...  λυσσαξα να το παρουμε, ενοιωθα αρρικτα δεμενη μαζι του.. το βαφτισα
"χιονατη", το πηραμε μαζι μας, θριαμβος για με..

Εζησε για λιγο καιρο στο κηπο μας.. πιστευα για παντα γιατι τη λατρευα τη Χιονατη μου... αλλα αλλαξαν οι νομοι και οι καιροι.. και η Χιονατη η θα σφαζοταν η θα τη στελναμε αλλου...

Τη στειλαμε.. αν γινοταν ο,τιδηποτε διαφορετικο θα με εβρισκε αντιθετη, δεν ξερω τι απογινε απο κει κει μετα.. οι γονεις μου επεμεναν οτι εκανε παιδακια.. δε ξερω.

Για να ξεφυγω εξακολουθησα να φτιαχνω λασποπιτες μονο που αυτη τη φορα ειχα προσθεσει μακαρονια.... ε, τελεια περηφανεια!!! Η πρωτη σεφ της Καλλιθεας!

Εντεκα το βραδυ ηταν σχεδον μεσημερι, ερχονταν οι φιλοι μας και εκαναν ποδηλατο στο κηπο μας... και η μαμα τους εκανε το τραπεζι με ο,τι ειχαμε στο σπιτι.

Οχι, δεν ειχαμε τιβι τοτε, ηρθε λιγο αργοτερα..

Αξεχαστες στιγμες.  

la_luce

Κάθε γενιά έχει τα πλεονεκτήματά της κ τα μειονεκτήματά της σε όλα τα επίπεδα....

Αυτό μου θυμίζει λίγο όλους τους γονείς οι οποίοι άρχιζαν να μιλούν πολλές βαρετές ώρες αρχίζοντας απο την φράση....:στην εποχη μου .......

Τα σημερινα παιδια εχουν ενα πολυ σοβαρό πλεονέκτημα... Το μυαλό τους που είναι πιο κοφτερό από ποτέ... Η πληροφόρηση και επιλογες ελεύθερες όσο ποτέ... Παιδιά με πιο ευαισθητοποιμένους γονείς ως προς την ψυχοσύνθεση τους...

Μπροστά είναι η εξέλιξη... αλλίμονο αν την ψάχναμε πίσω.....

manager

εγω επιμενω πως εχει χαθει η αγνη παιδικη ηλικια...τα παιχνιδια,οι παρεες,η γειτονια!!!θα δειτε πως πλεον τα παιδια οι ακομη και μεις καμια φορα,αν βγουν απλα και κατσουν καπου,βαριουνται!δεν εχουν κατι να πουν..και επιστρεφουν στα pc  τους!

xhmeia

Παράθεση από: "steelman"ΧΗΜΕΙΑ ΑΛΛΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ
ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ
ΕΚΕΙ ΕΞΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ

Δεν μιλαω για το 1821 βρε στιλ
Τι δεν πηγαιναμε πουθενα αλλου???Αλση, γηπεδα, γειτονιες  κλπ υπηρχαν και θα υπαρχουν κι οτι δεν υπαρχει, βρισκουμε το καλυτερο δυνατο...
Υπαρχουν πολλες επιλογες να παει ενας γονιος το παιδι του κι ας εχουν αλλαξει οι εποχες..Φυσικα κι αλλαξαν και πρεπει να προσαρμοζομαστε.
Δεν ειδα κανεναν σας, να σχολιαζει αυτο που ειπα"πολλοι γονεις πανε βολτα τα παιδια τους σε νετ - καφε".........Δεν ισχυει??

Το θεμα ειναι ν ασχοληθει ο γονιος....
Εκει εντοπιζω εγω το προβλημα κι οχι στη νεολαια
και θα συμφωνησω με την/τον la_luce
καθε γενια εχει κατι να πει για την επομενη
και τα σημερινα παιδια ειναι σαφως πολυ πιο μπροστα απο εμας και ισως πολυ καλυτερα μας
κι οσα ειναι ( αν ειναι ) χαζοχαρουμεναή οτι αλλο,  δεν φταινε αυτα.......ουτε η εποχη, αλλα οι γονεις τους
Γιατι παντα ριχνουμε οπουδηποτε αλλου τις ευθυνες, εκτος απο εμας ?

xhmeia

Παράθεση από: "manager"εγω επιμενω πως εχει χαθει η αγνη παιδικη ηλικια...τα παιχνιδια,οι παρεες,η γειτονια!!!θα δειτε πως πλεον τα παιδια οι ακομη και μεις καμια φορα,αν βγουν απλα και κατσουν καπου,βαριουνται!δεν εχουν κατι να πουν..και επιστρεφουν στα pc  τους!

δεν ξερω που ζειτε εσεις
Αθηνα ζω ( οχι κεντρο )
οκκκκκ αλλαξαν τα πραγματα αλλα οχι τοσο πολυ
κι εμεις ειχαμε πολλες διαφορες, απο τη γενια των γονιων μας
δεν ειναι ολα ισοπεδωμενα
εχω ανηψια που παιζουν ακομα
εχω παιδια που εχουν να πουν και να κανουν πολλα κι αυτοι κι οι φιλοι τους και δεν τους εχω δει να βαριουνται ( σπουδαζουν, δουλευουν, διασκεδαζουν, αθλουνται, συζητουν)

steelman

ΧΗΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΕΓΩ
ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ

ΕΓΩ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΒΓΑΙΝΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΣΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ
ΑΣΧΕΤΑ ΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΤΕ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ; ΣΗΜΕΡΑ ;
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΡΩΤΑΩ

ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΝΕΝΑ ΓΟΝΙΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΝΕΤ ΚΑΦΕ
ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΕΧΟΜΑΙ
ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΛΟΓΟ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΗΡΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ;
ΧΗΜΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ

ΕΓΩ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΩ

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΕΙΝΑΙ
ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ
ΤΩΡΑ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ
ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ