Ειδήσεις:

Το φτιάχνουμε ακόμα.. υπομονή ...

Main Menu
Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Μηνύματα - larus audouinii

#1
Cafe / Re: ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ....
Ιανουαρίου 22, 2015, 07:07:49 ΜΜ
Εσύ φταίς ε; τιμωρία!
Βρε βρε κωστας προδίνεις την ηλικία σου, κρύβε χρόνια. χιχι
Και που τα θυμάστε κιόλας τα παλιά..
#2
Cafe / Re: εύλογα άηχος
Ιανουαρίου 21, 2015, 11:59:54 ΜΜ
Πήγα να γράψω κάτι, αλλά μετά μου κόπηκε η όρεξη.
Ναι...γέλα κιόλας...:- p
#3
Cafe / Re: ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ....
Ιανουαρίου 21, 2015, 11:50:01 ΜΜ
Καλώς το στο φόρουμ.
Εξαναγκασμός κάτω από ποιές συνθήκες; Καλύτερα να απαντήσουν άλλοι...το εύχομαι. :-) Σόρρυ κιόλας αλλά υπό συνθήκες που το επιβάλλουν και που δεν τυγχάνουν λόγοι που ορίζουν να δουλεύεις ομαδικά και μεθοδικά, πολύ απλά δεν έχω κανένα θέμα με μένα. Μια χαρά τα παλεύω. Δεν φταίω,προτιμώ την ησυχία μου. Ευγένεια κλπ υπάρχουν εννοείται.Οπότε κανένα πρόβλημα, μη σκας.
#4
Τα καλύτερα όντως παν κέικ. Αμερικανιά αλλά κάτι ξέρουν. Το γράφω για ευκολία ώστε να μην ψάχνει κανείς. Η αρχική επιλογή ήταν της κόρης μου.


http://m.youtube.com/watch?v=soByLvI6SSY
Για 40 περίπου μεσαία παν κεικ.
450 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
3 αυγά. Αν θέλει κάποιος αφαιρεί 1,2 κρόκους.
470 ml  ή γρ γάλα
170 γρ ζάχαρη. Η κρυσταλική αναφέρεται στο βίντεο,
με την διαφορά πως περνάει από τον μύλο μπαχαρικών, κάτι ανάμεσα σε κρυσταλική και άχνη.
Αυτό γίνεται για την καλύτερη ομογενοποίηση των υλικών.
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ.

Καλύτερα τα αυγά να έχουν μείνει εκτός ψυγείου από πριν, βανίλια προαιρετικά. Η αναλογία της στέβιας με την ζάχαρη είναι περίπου 1
προς 10.
 Δεν περιέχει βούτυρο, προαιρετικά 1 κουταλιά δίνει πιο ελαστικό υλικό και δεν κολάει καθόλου στο αντικολητικό. Φτιάχνονται χωρίς βούτυρο στο τηγάνι, δίνουν όμορφο άρωμα. Ελάχιστο φυσικό μέλι για συμπλήρωμα σαν πρόταση.
#5
Από τα αγαπημένες παιδικές γλυκές αναμνήσεις το μωσαϊκο ή όπως το λέγαμε τότε, παγωμένη. Αλλά πολύ μαργαρίνη τρώγαμε τότε..
Τελικά το αγαπημένο γλυκό είναι αυτό που τρως ή φτιάχνεις  με την καλύτερη παρέα ή φτιάχνεται για να χαριστεί σε κάποιους που δεν έχουν την δυνατότητα, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς και έσοδα.
Το καλύτερο δώρο πλεγμένο με φαντασία, χειροποίητο, αγνό.
#6
Φτιάχνει συκώτι ...πάντως.
http://m.youtube.com/watch?v=IxBZryL1k5g
#7
Δεν ξέρω αν θα πάω να ψηφίσω. Αυτό που κατάλαβα όμως είναι πως αυτές οι εκλογές έχουν πολλές πρωτοτυπίες. Άθεοι πάνε για πρώτη φορά στην Εκκλησία, μέχρι και Άγιο Όρος, κάνουν τον σταυρό τους.Τρίβω τα μάτια μου. Για πρωτοτυπία και μόνο ο λόγος. Μέχρι πριν λίγο οι αποδεδειγμένα θρησκευόμενοι και κλέφτες πρώτα ορκιζόταν στο Ευαγγέλιο.
Από την άλλη δεξιοί θα ψηφίσουν αριστερά και τούμπαλιν. Μέχρι ο Πάγγαλος δηλώνει τώρα Ν.Δ.
Πολύ ποπ κορν με το σερφάρισμα....και γέλιο. Σε καλό να είναι μόνο.:-)
Δεν θυμάμαι ποιος μεγάλος είχε πει πως στα νιάτα γίτεται κάποιος αριστερός, στα γεράματα δεξιός.( ο Πάγγαλος ανήκει σε μοναδική ομάδα)
#8
Να λύνω γρίφους. Η Βαγενά, καλή της ώρα και καλή της επιτυχία στις εκλογές, σε μια συνέντευξή της παλαιότερα ομολόγησε πως δεν έχει πληρώσει ποτέ έμφια. Εξήγησε το γιατί.
Καλά έκανε, ο.κ. Εγώ πλήρωσα το πατριωτάκι. Με ζόρι και με στερήσεις...Δεν έχω και πλάτες επώνυμες,αντίθετα είμαι προστάτης οικογένειας ανάμεσα σε χιλιάδες και χιλιάδες.
Κάποιος από την Πάτρα τα Θεοφάνεια κάθησε στην φυλακή δυο μέρες για χρέος 50 ευρώ στην εφορία.
Υπάρχουν νόμοι. Οι βουλευτές, και όχι μόνο, έχουν ασυλία. Ο Σύριζα θα τερματήσει τον έμφια.
Τελικά στην εξίσωση μήπως είμαι κορόιδο... :-)
#9
Cafe / Re: ΓΙΑ ΕΝΑ 24ΩΡΟ....
Ιανουαρίου 13, 2015, 12:42:44 ΠΜ
Δεν γίνεται τέτοια κλωνοποίηση  JC, μια φορά βγαίνει καλούπι. :-)
#10
Cafe / Re: ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ...
Ιανουαρίου 13, 2015, 12:37:13 ΠΜ
Να ιδρυθεί ένα κόμμα το ΡΚΕ ( το "Ρ" κάνει την διαφορά Μαράκι χεχε), Ρακένδυτοι του Κόσμου Ενωμένοι.... Θα περιλαμβάνει όλους εμάς τους Ρακένδυτους (λίγο πολύ έναν τέτοιο τον έχουμε μέσα μας, je souis rakendytos, ίδιο κάνει)... Για την πλειοψηφία, όσους έχουν κάπου κάποιο πληκτρολόγιο, ακούν καλή μουσική (ΚΑΛΗ), βαρέθηκαν να πληρώνουν(ενώ άλλοι έχουν αποθηκέψει τα κλεμμένα),όσους τους λείπουν οι διακοπές (σιγά και μην το πρόσθετα)..Επιτέλους όσοι είναι ειλικρινείς, προσγειωμένοι, φιλότιμοι,(σπάνιο, τώρα τό'καψα).
Δεν προσθέτω άλλα χαρακτηριστικά.
Πάραυτα κάποιοι από τους υποψήφιους πατάνε καλύτερα;

Κάπου παρεπιμπτόντως διάβασα σήμερα, "αντικείμενο", το Υπουργείο Πολιτισμού. :-) Έλεος.
#11
Cafe / Re: ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ...
Ιανουαρίου 13, 2015, 12:36:50 ΠΜ
Να ιδρυθεί ένα κόμμα το ΡΚΕ ( το "Ρ" κάνει την διαφορά Μαράκι χεχε), Ρακένδυτοι του Κόσμου Ενωμένοι.... Θα περιλαμβάνει όλους εμάς τους Ρακένδυτους (λίγο πολύ έναν τέτοιο τον έχουμε μέσα μας, je souis rakendytos, ίδιο κάνει)... Για την πλειοψηφία, όσους έχουν κάπου κάποιο πληκτρολόγιο, ακούν καλή μουσική (ΚΑΛΗ), βαρέθηκαν να πληρώνουν(ενώ άλλοι έχουν αποθηκέψει τα κλεμμένα),όσους τους λείπουν οι διακοπές (σιγά και μην το πρόσθετα)..Επιτέλους όσοι είναι ειλικρινείς, προσγειωμένοι, φιλότιμοι,(σπάνιο, τώρα τό'καψα).
Δεν προσθέτω άλλα χαρακτηριστικά.
Πάραυτα κάποιοι από τους υποψήφιους πατάνε καλύτερα;

Κάπου παρεπιμπτόντως διάβασα σήμερα, "αντικείμενο", το Υπουργείο Πολιτισμού. :-) Έλεος,
#12
Άρπα το! Και με πολύ αγάπη
#13
Cafe / Re: εύλογα άηχος
Ιανουαρίου 08, 2015, 03:08:17 ΠΜ
[quote user="κώστας" post="376577"][/quote]

Ας γίνω "καλοσυνάτος".
Δεν το πίστευε αυτό φυσικά. Μόνο στα όνειρά μου.
#14
Και σε ποιον δεν αρέσει το φυσικό άρωμα βανίλιας;
Μέχρι πριν λίγο καιρό χρησιμοποιούσαμε την βανίλια που βρίσκαμε στο εμπόριο σχεδόν πάντα σε μορφή σκόνης συνήθως στα μικρά πλαστικά φυαλίδια για να προστατεύεται το άρωμά της. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή ουσιαστικά από την επεξεργασμένη μορφή της.
Τα μπαστουνάκια βανίλιας, η φυσική της μορφή εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Οι σπόροι της φυσικής βανίλιας δεν συγκρίνονται.
Το σπαστικό κυριολεκτικά είναι πως η τιμή της ακόμη και στα μεγάλα καταστήματα είναι μεγάλη. Έχω βρει μέχρι και 4.5 ευρώ ένα μπαστουνάκι και όχι σε καλή κατάσταση.
Προτείνω τον πρωινό καφέ με ζάχαρη που από πριν έχει δουλευτεί με τα χέρια με τους σπόρους βανίλιας. Ειδικά στο καφέ φίλτρου
 Ακόμη και στα γλυκά, στην κρέμα του τσιζκέικ με αυτό τον τρόπο γίνετα πολύ καλύτερη! ( φέτος έφτιαξα για τις γιορτές ένα tuxedo cheesecake με το νεορκέζικο στυλ. Δεν συγκρίνεται..)
Με την τεχνική της γεωμετρίας γίνεται πολύ πολύ εύκολα η δαντέλα από σοκολάτα για το τελικό στόλισμα τριγύρω, που φαίνεται πολύπλοκη όπως και τα τριαντάφυλλα αλλά και σχεδόν όλα τα ζαχαρωτά και χρώματα, χωρίς κανένα έξοδο για διάφορα εργαλεία. Μόνο με τα χέρια και φυσικά χρωματισμένα και αρωματισμένα, χωρίς χρώματα ζαχαροπλαστικής.
Τέλος πολύ εύκολα γίνεται και η υγρή βανίλια, δεν αξίζει τον κόπο η έτοιμη ακριβή εσάνς στα μπουκάλια. Τα βασικά συστατικά της είναι αλκοόλ και φυσική βανίλια, βότκα ή μπέρμπον, ότι υπάρχει στο σπίτι.
Αγορά βανίλιας για αρχή. Λύση απλή πρώτα το eBay,κατά προτίμηση το Αγγλικό, φθηνά μεταφορικά. 35 με 50 φρέσκα στικ βανίλιας δεν θα κοστίσουν πάνω από 9-10 ευρώ. Αργότερα, όποτε, δυο λόγια για εύκολους τρόπους για το τέλειο ντεκόρ ζαχαροπλαστικής.
Με μια μικρή έρευνα αγοράς.. Κάνω την αρχή (φυσικά υπάρχουν και πρώτες ύλες μπαχαρικών που δεν βρίσκεις στην Ελλάδα). http://www.ebay.co.uk/sch/m.html?_nkw=&_armrs=1&_from=&_ssn=madagascan**vanilla**&rt=nc


http://www.woodlandbakeryblog.com/tuxedo-cheesecake/

Η βασική φιλοσοφία του. Όμως με λευκό γλάσο σοκολάτας εξωτερικά, πιο ελαφρές σε λιπαρά κρέμες, εναλλακτική ζάχαρη και άλλη διακόσμηση.
Όταν αυτοσχεδιάζεις η κουζίνα γίνεται πιο διασκεδαστική. Και του χρόνου πάλι ...:-) :-P
Μία πρόταση διακόσμησης. Αυτές οι τεχνικές γίνονται και με απλή σοκολάτα γάλακτος, μαύρη κατά προτίμηση, και λευκή

 http://youtu.be/L-RM7JyToew
#15
Αρχείο ανακοινώσεων / Re: 2015!
Ιανουαρίου 01, 2015, 03:38:40 ΠΜ
Καλή Χρονιά! Μάγια χαίρομαι που έκανες ποδαρικό, γεμίζεις αισιοδοξία. Εύχομαι τα καλύτερα.
(καλές οι παραδοσιακές οικογενειακές συνεστιάσεις δε λέω, αλλά η κυρά μάνα ετοιμάζει τόσα πολλά και όμορφα...)