Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 225
  • Total: 225

ΣΚΟΠΙΑ , ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Ξεκίνησε από sevenseas, Μάρτιος 05, 2008, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

seagull

Τα Σκόπια δεν αποτελούν κίνδυνο για μια πιθανή εμπλοκή με την Ελλάδα
Ομως οι εξελίξεις προτάσουν κατ΄ ανάγκη οι χειρισμοί της χώρας μας σε διπλωματικό επίπεδο να είναι οι ανάλογοι

Κρινο, πολυ σωστά το είπες ....για την φιλία των λαών, όπως ορθή είναι και η υπόλοιπη τοποθετησή σου

Αντέγραψα το κείμενο, για να γίνει όσο δυνατόν κατανοητό το πολιτικό πρόβλημα περί Μακεδονίας , με απλές γραμμές και ρεαλιστική βάση

sevenseas

κι ομως τα Σκοπια απτελουν κινδυνο γιαα την ασφαλεια μας

αν παρατηρήσετε τον τελευταιο καιρο
αναφλεξεις σε κρατιδια εινι αυτές που γενικευουν εναν πολεμο
μα προσφτα παραδειγματα
το Κοσσοβο
και την Οσσετια
μα θα μου πείτε
εινα δυνατον να παρουν οι ξενες δυναμεις στα σοβαρα τα Σκοπια?
και παλι σας υπενθυμιζω, οτι
και στο θεμα του κοσσοβου
αλλα και στο θεμα της Οσσετιας

ολες οι χω΄ρες και οι οργανισμοι πηραν τ μερος των αλβανων και των γεωργιανων αντιστοιχα
οπως και τα ξενα πρακτορεια ειδήσεων μεταδιδουν τις ειδήσεις εντελως παραποιημενες

μην υποτιμουμε λοιπον το λεγομενο σκοπιανο

χρωσταμε ακομη
α[πό τους βαλκανικους πολεμους
να το εχετε υποψη

αυτό που απο το πρωτο τοπικ που εβαλα εδω εινα ενα και μονο

ισοτρικοι και γραφικοι ισχυρισμοί βλαπτουν την ελληνικη θεση

η Ελλαδα, πρεπει να εχει δεσποζουσα θεση στην περιοχή
και να εγγυάται την ειρηνη

κι οχι να κοκορομαχεί με το γυφτο-κρατιδιο

μαλλον τον τελευταιο καιρο το ελληνικο Υπουργείο Εσωτερικων (επί τέλους) επιασε το νοημα και δεν εμπλεκεται αλλο  , ουτε αναλισκεται σε απαντησεις στις γραφικοτητες των Σκοπιανων

sevenseas

[quote user="cna" post="299119"][quote user="sevenseas" post="299108"]ετσι ειναι Μιχαλη
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ
[/quote]

Οι Μακεδόνες δεν μιλούσαν ελληνικά άρα ->
Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μιλούσε ελληνικά άρα ->
Ο Αριστοτέλης δεν μιλούσε ελληνικά (μακεδονικής καταγωγής και δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου).
Ο Αριστοτέλης όμως εσύχναζε και εις τας Αθήνας όπου τα γραπτά του διαβάζονταν απ' όλους άρα και οι Αθηναίοι δεν μιλούσαν ελληνικά.

Ερώτημα: Τελικά ποιός μιλούσε ελληνικά στην Ελλάδα;

Λοιπόν:

1. Αν τα περί γλώσσας των μακεδόνων τα εξέφρασες αστειευόμενος ουδέν θέμα τίθεται.
2. Αν δεν αστειευόσουν σε προκαλώ να αναφέρεις τις πηγές πάνω στις οποίες στηρίχτηκες για να σου πω μετά για ποιόν λόγο να τις μηνύσεις.
3. Αν επισκέπτεσαι από καιρού εις καιρόν την Θεσσαλονίκη καλό θα ήταν να επισκεπτείς το μουσείο της αλλά και να πεταχτείς μέχρι την Πέλλα και την Βεργίνα. Αν ΔΕΝ βρεις έστω και μια στήλη με τη δωρική διάλεκτο τότε σου δίνω το δικαίωμα να με φτύσεις.[/quote]
_________________________________________________________________________________________

Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι οι Μακεδόνες στρατιώτες χαιρέτησαν τον Ευμένη στη Μακεδονική γλώσσα όταν ανέλαβε τη διοίκηση αυτών (Πλούταρχος Ευμένης 14. 11). Σε άλλο χωρίο του αναφέρει για τον Αλέξανδρο "Αναπηδήσας  ανεβόα Μακεδονιστί.." (Πλούταρχος: ¨Βίος Αλεξάνδρου 47)

Ο Αρριανός κάνει Εθνοτική αντιδιαστολή μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων, αφού λέει "Μακεδόνες και Έλληνες" (Αρριανός: Αλεξάνδρου Ανάβασις)

Ο  Δημοσθένης   αποκαλούσε ακόμα το βασιλέα των Μακεδόνων  Φίλιππο ως βάρβαρο, άρα μη Έλληνα.

σορρυ Χρηστο
αλλα δεν θα σε φτυσω
εχει στεγνωσει η γλωσσα μου να λεω και να ξαναλεω
ενα θεμα που εχουν μιλησει γι αυτο εκτος  από τις παραπανω πηγες και ολοι ξενοι επισημονες

sevenseas

και το σταματω εδω το θεμα της γλωσσας

εχω υπηρετήσει στα Γιαννιτσα επί ενα χρονο
αυτο λεει πολλα

λοιπον δεν θελω να συνεχισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

κατανοητος
ετσι?

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="299130"]και το σταματω εδω το θεμα της γλωσσας

εχω υπηρετήσει στα Γιαννιτσα επί ενα χρονο
αυτο λεει πολλα

λοιπον δεν θελω να συνεχισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

κατανοητος
ετσι?[/quote]

Σόρρυ αλλά δεν λέει τίποτα η υπηρεσία σου στα Γιανιτσά... εκτός και αν υπηρέτησες ως πεζαιτέρος κάποιας μακεδονικής φρουράς στα γιανιτσά. Αλλά δεν σε κόβω για τόσο μεγάλο... σε κάνα τάγμα του Πλαστήρα μπορεί... :razz:  :razz:  :razz:  Τα επιλεγμένα αποσπάσματα του Αρριανού, του Πλούταρχου και του Δημοσθένη τα έχουν επαρκώς μεταφράσει και εξηγήσει δεκάδες ακαδημαϊκοί, αρχαιολόγοι και ιστορικοί και όχι μόνο Έλληνες. Το να επιμένεις είναι το λιγότερο δείγμα ημιμάθειας.  

Κατανοητό το ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις... βλάκας δεν είσαι.

Πέραν αυτού, στα υπόλοιπα πάνω-κάτω συμφωνούμε. Βαριέμαι να γράφω τώρα όμως.

Φιλικά

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

seagull

Λοιπόν, μια και ειδα ως νεο μέλος, κάποιον ειδικό χωρίς αμφιβολία που η δική του άποψη έχει άλλη βαρύτητα
τον παρακαλω θερμά (εαν έχει και την διάθεση βέβαια) να γράψει την άποψη του (οσο αφορά το άλλο κομάτι και που δεν αφορά την Πολιτική διάσταση του θέματος, αλλά την γλώσσα και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας)

andreasec13

sevenseas

ναι Μιχαλη
δεν ειμαι δα τοσο μεγαλος
αυτο ομως ενισχυει την αποψη μου
τι τι ακουγα στα Γιαννιτσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
στην Βεροια και στην Εδεσσα

αλλα να εδω καποιες αποψεις
δυο πολυ μεγαλυτερων μου
οι οποιοι δεν βρισκονται στην ζωή

και των οποίων τον πατριωτισμό κανεις δεν μπορει να αμφισβητήσει
του Παύλου Μελα και του Ευαγγελου Αβερωφ

«Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή

(Ελευθεροτυπία, Ιος Απριλιος 2008

ας σταματησει λοιπον το θεμα περι γλωσσας
ΕΔΩ

sevenseas

Κι ας γινει κατανοτητο
οτι το λεγόμενο σκοπιανο θεμα the macedonian request , όπως εχει επικρατήσει να λεγεται στην διαθνή διπολωματια
δεν ειναι παιχνιδακι ,
δεν ειναι στρατωτακια μολυβενια με περικεφαλαιες και λαβαρα
δεν ειναι καθορισμος οριων σε καποιο ορεινο Ειρηνοδικειο
δεν ειναι ο πανελληνισμος του bif fat greek wedding

μεσα από τις διεθνεις ξεελιξεις
τις γραμμες πυ εχυον χαραχτεί  από τις ΗΠΑ και τον ΟΗΕ
καλουμαστε , με μικρες δυναμεις τω οντι, να αποδειξουμε, τι?
οτι τα σύνορα αυτης τησ ψωροκωσταινας, περικλείει πολιτες κι οχι υπηκοους, οι οποιοι θελουν να παραμεινουν ελληνες πολιτες

και δεν κινδυνολογω
αλλα το σκοπιανο
ειναι μειζον θεμα ασφαλειας του ελληνικου , μαλλον του ελλαδικου χώρου

και σιγουρα δεν λυνεται
ουτε με κιτς μαζωξεις
ούτε με παραμυθια περι γλωσσας κλπ

κατα τα αλλα συμφωνω παολυτα με το κρινο

7~

krino_

[quote user="seagull" post="299166"]Λοιπόν, μια και ειδα ως νεο μέλος, κάποιον ειδικό χωρίς αμφιβολία που η δική του άποψη έχει άλλη βαρύτητα
τον παρακαλω θερμά (εαν έχει και την διάθεση βέβαια) να γράψει την άποψη του (οσο αφορά το άλλο κομάτι και που δεν αφορά την Πολιτική διάσταση του θέματος, αλλά την γλώσσα και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας)

andreasec13[/quote]

γιατι τωρα θες να βγαλει φουσκαλες ο παππας??
γνωστος μακεδονοφαγος???

cna

[quote user="sevenseas" post="299181"]
και δεν κινδυνολογω
αλλα το σκοπιανο
ειναι μειζον θεμα ασφαλειας του ελληνικου , μαλλον του ελλαδικου χώρου
και σιγουρα δεν λυνεται
ουτε με κιτς μαζωξεις
ούτε με παραμυθια περι γλωσσας κλπ
[/quote]

Επειδή γεννήθηκα, μεγάλωσα και γαλουχήθηκα στη Μακεδονία...
επειδή οι πρόγονοί μου εκδιώχθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωσή της, οι οποίοι μιλούσαν ΚΑΙ ένα γλωσσικό ιδίωμα (την εσπεράντο της Βαλκανικής)...
επειδή αυτό το τρισάθλιο, αθηνοκεντρικό, φρενοβλαβές (και πίστεψέ με λίγα λέω) Ελληνικό κράτος δεν έδωσε ΠΟΤΕ δεκάρα τσακιστή για αυτόν τον τόπο από την εποχή του Παύλου Μελά ακόμα...
επειδή αυτό το ίδιο κράτος ηγείται από μπακαλόγατους πολιτικάντηδες (επίσης λίγα λέω) οι οποίοι κάθε φορά ρίχνουν τεμενάδες στις προσταγές των ισχυρών χωρίς να ενδιαφέρονται για την αξιοπρέπεια των πολιτών τους...
επειδή τέλος πάντων πολλά έχουμε υποφέρει από την επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων (και εδώ θα σου πω Γιώργη ότι πριν την απελευθέρωση η τουρκική απογραφή ποτέ δεν έκανε λόγο για Βούλγαρους, Μακεδόνες, Έλληνες, Τούρκους και Εβραίους αλλά για Βούλγαρους, Έλληνες, Τούρκους και Εβραίους - απόδειξη της ανευθυνότητας του Ελληνικού Κράτους)...
Μην περιμένετε την συνδρομή μας στους αγώνες σας...
Μην περιμένετε να φυλάμε τις Θερμοπύλες πια...

Γιατί αν δεν το καταλαβάτε θα το ξαναπώ: Αγωνιζόμαστε για την πολιτιστική-πολιτισμική κληρονομιά μας αλλά όχι τους σφαιτεριστές της!

(Κάπως έτσι ξεκινά ο διχασμός του έθνους, του κάθε έθνους. Όταν όμως εκλείπει ο αλληλοσεβασμός ο διχασμός είναι μονόδρομος)

Pappas10

Λοιπόν, επειδή βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι αλλά και να απαντάω στα ίδια και στα ίδια.

1. Τι σχέση έχει ρε Σέβεν η γλώσσες που ομιλόντουσαν στην Μακεδονία επί Παύλου Μελά με τη γλώσσα του Μ. Αλεξάνδρου? Απ' τα μαλιά σου πιάνεσαι.  Ή απλά γράφεις ό,τι σου κατεβαίνει στερούμενος επιχειρημάτων. Άμα είναι να ψάχνουμε τι γλώσσα μιλούσαν οι κάτοικοι της Μακεδονίας το 1908 για να αντλήσουμε επιχείρημα για τη γλώσσα του μεγάλου Αλεξάνδρου... ας το να πάει στο διάολο. Σταμάτα να με κουράζεις με βλακείες, είσαι σοβαρός άνθρωπος.

Επίσης είναι γνωστό ότι η "Μακεδονική" γλώσσα του 19ου αιώνα είναι Βουλγάρικο ιδίωμα. Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι έχουν στοιχειώδη γνώση της γλώσσας που μιλιέται εκέι. Και δεν αποτελεί απαραίτητα δείγμα "Μακεδονικής Ταυτότητας". Κι ο Καπετάν Κώττας Βουλγάρικα μίλαγε αλλά "Τρατσκε Γκρέτσια" (ή πως σκατά το λένε... "ζήτω η Ελλάδα"  σημαίνει) φώναξε πριν τον Κρεμάσουν οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες. Σταμάτα λοιπόν να εκτίθεσαι σε παρακαλώ.

2. Το ότι η Συγχρονή Μακεδονία έως το 1913 ηταν τίγκα στους Βούλγαρους, τους Τούρκους, τους Σέρβους και τους Εβραίους και οι Έλληνες και οι Ελληνόφωνοι αποτελούσαν πλειοψηφία μόνο σε ορισμένα από τα μέρη της μακεδονίας που κατελήφθησαν από τον Ελληνικό Στρατό  το αναγνωρίζουν όλοι οι Ιστορικοί. Την πήραμε όμως όπως την πήραμε και την Εξελλινήσαμε όπως την Εξελλινήσαμε.  Με την λογική του τι υπήρχε πριν, ας πάμε κι εμείς να διεκδικούμε Ιωνίες και Κωνσταντινουπόλεις και Ανδριανουπόλεις και δεν συμμαζεύεται.  

3. Δεν υπάρχει ιστορικό, αρχαιολογικό ή άλλο στοχείο πέρα από κάποιες μεταφραστικές ερμηνείες που να παρουσιάζει ότι οι αρχαίοι  μακεδόνες ήταν άλλο  ΕΘΝΟΣ, ξανά ΕΘΝΟΣ,  από τους αρχαίους Έλληνες.

4. Εως και τον 20 αιώνα καμία απογραφή οθωμανών ή άλλων (Βούλγαρων, Ελλήνων, Σέρβων κλπ) έως και το 1948 (ή 52... πότε σκατά τους ίδρυσε ο Τίτο)  δεν εντοπίζει κανένα "Μακεδονικό Έθνος" ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΜΙΛΑΜΕ στην γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας ενώ έως το 1905 δεν υπάρχει καμία αναφορά σε μακεδονική γλώσσα. Ο Peter Green (νομίζω) ανέφερε ότι από μία πηγή της FYROM του μεταφέρθηκε ότι σ' ένα χρονογράφημα περιηγητή του 1782 η ύπαρξη "Μακεδονικής Γλώσσας" που ομιλούνταν στην περιοχή της Φλώρινας ή Λερίν στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε επιστολή του το κέντρο μακεδονικών σπουδών ζήτησε την παράθεση της πηγής και απάντηση δεν πήρε.  

5. Το θέμα "Μακεδονισμός" είναι "χαρτί" που παίχτηκε ΚΥΡΙΩΣ από τους Βούλγαρους. Όποιος έχει διαβάσει ιστορία το ξέρει. Επειδή - και έως ένα σημείο δικαιολογημένα- θεώρησαν ότι αδίκως δεν πήραν ένα μεγάλο κομμάτι της μακεδονίας  θέλησαν να "ρεφάρουν" μιλώντας για "Ανεξάρτητη Μακεδονία" με σκοπό να την προσαρτήσουν. Ο Τίτο που ήταν μάγκας για να τους κόψει τον Βήχα μετά το 1952, την έφτιαξε μέσα στην ομόσπονδη γιουγκοσλαβία κι έτσι οι Βούλγαροι πήραν τα 3 τους.

6. ΚΡΙΝΟ... κάνε κόπυ πέιστ τα του Ντι-Σι.  Δεν πρόκειτε να βγάλω αφρούς.

Για να τελειώνουμε.

Το "Μακεδονικό ζήτημα" έχει πολλές διαστάσεις.

1. Την Αρχαιολογική - Αρχαιολογικά λοιπόν η Μακεδονία είναι Ελλάδα (ή ΕΣΤΙΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).

2. Την Ιστορική - Ιστορικά λοιπόν έως και το 1952 η Μακεδονία είναι ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΔΑ καθώς ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

3. Την Φυλετική / Εθνολογική - Εθνολογικά και Φυλλετικά εώς το 1922 και την Βενιζελική Πολιτική της αποστολής προσφύγων στα βόρεια αλλά και την ανταλαγή πληθυσμών, η Μακεδονία είχε τις εξής εθνότητες.
α. Έλληνες
β. Βούλγαρους
γ. Τούρκους
δ. Εβραίους
ε. Σέρβους.
Σε καμμία απογραφή από καμία χώρα δεν αναφέρεται εθνότητα ή φυλή "Μακεδόνων" ούτε καν στις Γιουγκοσλάβικες απογραφές του 1968.

4. Την Πολιτική. Εδώ μπορούμε να πούμε ό,τι θέλουμε. Προσωπικά είμαι υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών και του αυτοπροσδιορισμού από τη στιγμή όμως που αυτά τα 2 δεν συγκρούονται με τα αντίστοιχα άλλων. Ο "Μακεδονικός" αυτοπροσδιορισμός είναι σε ευθεία αντίθεση με τον αυτοπροσδιορισμό του Βορειοελλαδίτη. Άρα σόρρυ αλλά ο ΒορειοΕλλαδίτης αυτοπροσδιορίζεται έτσι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από το 345 π.Χ. Ο Σκατόσλαβος έγινε "Μακεδόνας" τον 7ο μ.Χ αιώνα. Μην τρελαθούμε τελείως.  

Επίσης, μια παρατήρηση. Οι όψιμοι υποστηρικτές των "Μακεδόνων" της  Fyrom δεν είναι τίποτ' άλλο από ημιμαθείς υποστηρικτές του εθνικισμού του κρατιδίου. Δεν καταλαβαίνω πως, ενώ κατηγορούν τους Έλληνες που αρνούνται το "δικαίωμα" των κατοίκων της Fyrom στο να ονομαστούν "Μακεδόνες" ως εθνικιστές, οι ίδιοι γίνονται υποστηρικτές του εθνικισμού του κρατιδίου. Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι συχνάκις αγνοούν πέρα από την Ιστορία και την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα κατά των αντιπάλων τους.  

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.. ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΙ  "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ" ΕΘΝΙΚΑ - ΞΑΝΑ ΕΘΝΙΚΑ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΑ - ΞΑΝΑ ΕΘΝΙΚΑ.

Από εκεί και πέρα το θέμα είναι πολιτικό και οι διαστάσεις του συζητιούνται.

Δεν πρόκειτε να ξαναγράψω εκτός αν δω καμία από τις δεκάδες ιστορικές ανακρίβειες και ΜΑΛΑΚΙΕΣ που ακούγονται. Ειλικρινά έχω κουραστεί με τους προοδευτικούς του κώλου και καλά υπεράνω που μπλέκουν τα μπούτια τους  στην προσπάθεια να υποστηρίξουν θέσεις για γέλια και από εκεί που σου λένε ότι οι αρχαίοι μακεδόνες δεν μιλάγαν Ελληνικά μετά σου πετάνε ότι κάνανε τη θητεία τους στα Γιαννιτσά για να καταλήξουν στις επιστολές του Παύλου Μελά και του Δραγούμη. Ναι Σέβεν, για εσένα μιλάω. Πες μου πως σχετίζονται αυτά τα 3 και τι αποδεικνύουν σε συνάρτηση με τη γλώσσα των αρχαίων Μακεδόνων ή σταμάτα να εκτίθεσαι γιατί δεν σου αξίζει. Και απροπώ, σε παρακαλώ ανέφερε μου τις επιστολές του Δραγούμη και του Μελά που αναφέρουν "Μακεδονική Γλώσσα".  Ειλικρινά δεν τις γνωρίζω.

Ειλικρινά βαριέμαι. Νομίζω ότι τις θέσεις μου τις έχω αναπτύξει πλήρως και έχω απαντήσει σ' όσα χρειάζεται. Αν κάποιοι θέλουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια μολονότι έχουν απαντηθεί πολλάκις τότε ή δεν διαβάζουν τι γράφουν οι άλλοι και ενδιαφέρονται μόνο στο να λένε τα δικά τους ή απλά δεν καταλαβαίνουν τι τους λένε οι άλλοι και συνεχίζουν να λένε τα ίδια και τα ίδια.

Ούτε το χρόνο μου να σπαταλάω θέλω με εγωκεντρικούς ανθρώπους ούτε να προσπαθώ να "νικήσω" με επιχειρήματα έναν βλάκα και αυτά που γράφει. Είπαμε, η βλακεία είναι ανίκητη.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="299179"]ναι Μιχαλη
δεν ειμαι δα τοσο μεγαλος
αυτο ομως ενισχυει την αποψη μου
τι τι ακουγα στα Γιαννιτσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
στην Βεροια και στην Εδεσσα

αλλα να εδω καποιες αποψεις
δυο πολυ μεγαλυτερων μου
οι οποιοι δεν βρισκονται στην ζωή

και των οποίων τον πατριωτισμό κανεις δεν μπορει να αμφισβητήσει
του Παύλου Μελα και του Ευαγγελου Αβερωφ

«Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή

(Ελευθεροτυπία, Ιος Απριλιος 2008

ας σταματησει λοιπον το θεμα περι γλωσσας
ΕΔΩ[/quote]

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... Οχι ρε γμτ τώρα το είδα... Ο Ανώνυμος Ιος περί Ιστορίας. Για να δώσει πηγές αυτός ο Κύριος ή Κυρία. Γιατί δεν γνωρίζω ούτε επιστολές τέτοιες ούτε φυσικά την απογραφή της Μακεδονικής γλώσσας.

Απλά μην ξεχνάμε ότι το χαρτί του "Μακεδονισμού" παίχτηκε από διάφορους κατά καιρούς... συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

seagull

[quote user="krino_" post="299187"]

γιατι τωρα θες να βγαλει φουσκαλες ο παππας??
γνωστος μακεδονοφαγος???[/quote]

Κρίνο μου δεν βλέπω να υπάρχουν διαφορές με τον Μιχάλη, απεναντίας   ;-)

και μάλλον νομίζω ότι οι αντιπαραθέσεις ειναι καλό να υπάρχουν, αν και προτίμησα παρακαλώντας να ανακαλέσω  :smile:  (καλως ή κακώς) Ούτως ή άλλως κάποια είναι αυτονόητα
Σέβομαι τις απόψεις όλων, αλλά πιστευω πως το δίκαιο είναι η μόνη αλήθεια ...ευχαριστω τον cna και τον Μιχάλη που με κάλυψαν εκφραζοντας τις δικές τους απόψεις

Γιώργο οσο αφορά το θέμα περι κινδυνου, αναφερόμουν σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ δυο χωρών, χωρίς να αναφερθώ εδώ και σε άλλες παραμέτρους Σοβαρότερα και παραπέρα...οι εξελίζεις σε άλλα κράτη έχουν δείξει κάποια πράγματα, τα ευαισθητα σημεία εντός των δυνόρων μας είναι γνωστά, και ποιος γνωρίζει αν δεν υπάρχουν σχέδια από άλλα κέντρα και στη περίπτωση που η φυρομ διαλυθεί Δεν μου αρέσει η τρομολαγνεια όμως

Απεναντίας πιστευω πως το μόνο διακριτό πίσω απο κάθε σύραξη, όπου και γίνεται, είναι η φρίκη του πολέμου Απέραντη φτώχεια  Συνάμα και ματαιοδοξία
Και τελικά ..υπάρχουν πολλές λέξεις για να γεμίσει μια πρόταση, μια εικόνα  Για να γίνει μια πράξη, μια μάχη
Το αποτέλεσμα κρίνεται όμως από την αύρα που δέχεται αυτός που την ακούει, την βλέπει ή την διαβάζει, από την δύναμη στο χρόνο μιας μόνο εικόνας Αυτό το ¨κάνω" 'η "κ'ανει" για να βγάλει από μέσα ένα κομάτι, καλό ή κακό
Από τη δικαίωση για το καλό, για το κοινό καλό όσο πιο μεγαλύτερος θα μπορούσε να είναι ο κύκλος του

Το σημαντικό για μένα εδώ είναι αν ξεχάσαμε να νοιώθουμε περηφάνεια, αν έχουμε αυτοπεποίθηση, αν γκρινιάζουμε
Και έχουμε στα χέρια μας γερές βάσεις
Αντίθετα αναλωνόμαστε κυρίως σε μάζες συμφερόντων, κυρίως με πολιτικές βάσεις

andreasec13

Pappas10

[quote user="andreasec13" post="299315"] Si vis pacem, para bellum [/quote]

Αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο λέει το άνωθεν λατινικό απόφθεγμα του Φλάβιου κάτι Ρενάτου (αν δεν κάνω λάθος... πάντως κάποιος Φλάβιος ήταν).

Δεν διευκρινίζει όμως τι πόλεμο... υπάρχει και ο διπλωματικός πόλεμος..  :mrgreen:  :mrgreen:

Φιλικά,

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

225 Επισκέπτες, 0 Χρήστες