Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 216
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 223
  • Total: 223

ΣΚΟΠΙΑ , ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Ξεκίνησε από sevenseas, Μάρτιος 05, 2008, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

andreasec13

Ο Publius Flavius Vegetius Renatus μιλά για στρατιωτικό πόλεμο.
Για διπλωματικό,ας μην αναφέρουμε,γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Από το 146 παχχ έως και σήμερα,όλοι οι διπλωμάτες μας ήσαν ή άχρηστοι ή πουλημένοι (πολιτικοί γαρ).

Pappas10

[quote user="andreasec13" post="299325"]Ο Publius Flavius Vegetius Renatus μιλά για στρατιωτικό πόλεμο.
Για διπλωματικό,ας μην αναφέρουμε,γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Από το 146 παχχ έως και σήμερα,όλοι οι διπλωμάτες μας ήσαν ή άχρηστοι ή πουλημένοι (πολιτικοί γαρ).
[/quote]

Αδελφέ δεν ξέρω τι πόλεμο εννοούσε ο Φλάβιος γιατί τον παίρνω στο κινητό του αλλά δεν μου απαντάει. Πάντως ο Κλαούσεβιτς που τον βρήκα μου είπε ότι ο Πόλεμος είναι η συνέχιση της διπλωματίας με άλλα μέσα. Όταν αναγκάζεσαι να χρησιμοποιήσεις όμως άλλα μέσα πέρα απ' το μυαλό σου τότε - προφανώς - κάτι δεν κάνει καλά το μυαλό σου και χρειάζεται υποστήριξη από "άλλα μέσα".

Όσο για τους "πουλημένους" πολιτικούς, δεν ξέρω αν ξεκίνησαν τις προδοσίες τους το 146 π.Χ.  αλλά ο Στρατηγός και Ναύαρχος Παυσανίας μας έδωσε στεγνά στον Αρτάβαζο και τον φάγανε λάχανο οι Σπαρτιάτες το 468 π.Χ (ή κάπου εκεί τέλος πάντων).

Για να μή μιλήσουμε για κάτι Τσολάκογλου ή Ιωαννήδιδες που δεν τους έφαγε κανένας αλλά φάγαν την Ελλάδα ο ένας και την Κύπρο ο άλλος (άσχετα αν οι πολιτικοί είχαν ευθύνες για τις συμφωνίες... πάντως ο Σαμψών στην συνέντευξη του, στον Συνταγματάρχη Μπονάνο υποστηρίζει πως είπε "Γαμώ τις Συμφωνίες σας").

Η Ιστορία είναι γεμάτη από ήρωες και προδότες τόσο στο πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό πεδίο. Ισσοπεδοτικές γενικεύσεις απλά συνειγορούν στην απόδοση του χαρακτηρισμού της "γραφικότητας" στα επιχειρήματα. Όσο δίκαια και αν είναι αυτά.

Φιλικά αλλά σε παρακαλώ όχι "Ιστορία" άλα "στόχος" γιατί δεν μπορώ.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

sevenseas

[quote user="cna" post="299201"][quote user="sevenseas" post="299181"]
και δεν κινδυνολογω
αλλα το σκοπιανο
ειναι μειζον θεμα ασφαλειας του ελληνικου , μαλλον του ελλαδικου χώρου
και σιγουρα δεν λυνεται
ουτε με κιτς μαζωξεις
ούτε με παραμυθια περι γλωσσας κλπ
[/quote]

Επειδή γεννήθηκα, μεγάλωσα και γαλουχήθηκα στη Μακεδονία...
επειδή οι πρόγονοί μου εκδιώχθηκαν, βασανίστηκαν και θανατώθηκαν στον αγώνα για την απελευθέρωσή της, οι οποίοι μιλούσαν ΚΑΙ ένα γλωσσικό ιδίωμα (την εσπεράντο της Βαλκανικής)...
επειδή αυτό το τρισάθλιο, αθηνοκεντρικό, φρενοβλαβές (και πίστεψέ με λίγα λέω) Ελληνικό κράτος δεν έδωσε ΠΟΤΕ δεκάρα τσακιστή για αυτόν τον τόπο από την εποχή του Παύλου Μελά ακόμα...
επειδή αυτό το ίδιο κράτος ηγείται από μπακαλόγατους πολιτικάντηδες (επίσης λίγα λέω) οι οποίοι κάθε φορά ρίχνουν τεμενάδες στις προσταγές των ισχυρών χωρίς να ενδιαφέρονται για την αξιοπρέπεια των πολιτών τους...
επειδή τέλος πάντων πολλά έχουμε υποφέρει από την επιφανειακή θεώρηση των πραγμάτων (και εδώ θα σου πω Γιώργη ότι πριν την απελευθέρωση η τουρκική απογραφή ποτέ δεν έκανε λόγο για Βούλγαρους, Μακεδόνες, Έλληνες, Τούρκους και Εβραίους αλλά για Βούλγαρους, Έλληνες, Τούρκους και Εβραίους - απόδειξη της ανευθυνότητας του Ελληνικού Κράτους)...
Μην περιμένετε την συνδρομή μας στους αγώνες σας...
Μην περιμένετε να φυλάμε τις Θερμοπύλες πια...

Γιατί αν δεν το καταλαβάτε θα το ξαναπώ: Αγωνιζόμαστε για την πολιτιστική-πολιτισμική κληρονομιά μας αλλά όχι τους σφαιτεριστές της!

(Κάπως έτσι ξεκινά ο διχασμός του έθνους, του κάθε έθνους. Όταν όμως εκλείπει ο αλληλοσεβασμός ο διχασμός είναι μονόδρομος)[/quote]

για στακα
για στακα

το αθηναικο κρατος ε?
τον Μελα
τον Αγρα
ποιος τους εστειλε εκει?

και για να εχουμε καλο ρωτημα
για πες εναν , μονο εναν μακεδονομαχο παο την Μακεδονια?

μηπως τον καπεταν Κοτα?
τον σλαυοφωνο διπλο πρακτορα των Βουλγαρων?

εγω , οταν υπηρετησα στα Γιαννιτσα
υπέστην ενα σοκ, οταν στο ΚΤΕΛ Εδεσσης , που ταξιδευα , δεν ακουγα ελληνικα, αλλα μια γλωσσα αγνωση σε μενα.Στο σχολειο δεν μου ειχαν πει ποτε , γι αυτά .
Και παλι μετα από χρόνια οταν θελησα να ελληνοποιησω ενα μπασκετμπωλλιστα , καταγόμενο από Φλωρινα, που ζουσε στην Ρωσσια, ΚΑΤΑΛΒΑ
Καταλβα
τα τραγικα λαθη της ελληινκής πολιτείας
δεν μπορω ομως να μιλησω για το θεμα αυτό.......

αθηνοκεντρικο κρατος δεν υπαρχει
για να ειμαστε σωστοι

ολες οι περφερειες εχουν τις ιδιαιτερότητες τους
τα χουγια τους
και τα πιστευω τους
ολοι ομως αισθανονται , περαν απο οποιοεσδηποτε διαφορες
οτι ανηκουν σε ενα κρατος
που παρα τα λαθη του, τις λαμογιες του ,
λειτουργει δημοκρατικα
ειναι ενα κρατος. που εκουσια ειμαστε πολιτες του
και αλλοτε ειμαστε περηφανοι γι αυτο
αλλοτε ντρεπόμαστε

7~

sevenseas

[quote user="Pappas10" post="299268"][quote user="sevenseas" post="299179"]ναι Μιχαλη
δεν ειμαι δα τοσο μεγαλος
αυτο ομως ενισχυει την αποψη μου
τι τι ακουγα στα Γιαννιτσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
στην Βεροια και στην Εδεσσα

αλλα να εδω καποιες αποψεις
δυο πολυ μεγαλυτερων μου
οι οποιοι δεν βρισκονται στην ζωή

και των οποίων τον πατριωτισμό κανεις δεν μπορει να αμφισβητήσει
του Παύλου Μελα και του Ευαγγελου Αβερωφ

«Δεν εννοήσαμεν αν η γλώσσα ήτον η μακεδονική ή η ελληνική», έγραφε το 1904 ο Παύλος Μελάς στη γυναίκα του από κάποιο σλαβόφωνο χωριό της Μακεδονίας. «Ζα νάσητε μπράτιε Μακεντόντσι» (για τους αδελφούς μας Μακεδόνες) τιτλοφορούνταν οι προκηρύξεις που οι μακεδονομάχοι μοίραζαν στους χωρικούς το 1905, όταν ο επίσημος χαρτογράφος του ελληνικού βασιλείου εξηγούσε πως ο Μακεδονικός Αγώνας διεξάγεται μεταξύ «Ελληνιζόντων Μακεδόνων» και «Βουλγαριζόντων Μακεδόνων» αλλά «η εθνότης είναι η αυτή και εις τας δύο ταύτας κατηγορίας, ήτοι η Μακεδονική». Το 1920 η επίσημη απογραφή πληθυσμού του ελληνικού κράτους κατέγραψε την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας», διακριτής από τη σερβική και τη βουλγαρική. «Μακεδονική γλώσσα» αναφέρει ακόμη και η εμφυλιοπολεμική Λευκή Βίβλος που εξέδωσε το 1947 το κράτος των Αθηνών. Για «μακεδονική γλώσσα η οποία ομιλείται στα Σκόπια και έχει γραμματικήν και συντακτικόν» έκανε τέλος λόγο το 1959 στη Βουλή ο Ευάγγελος Αβέρωφ, υπουργός Εξωτερικών του Καραμανλή

(Ελευθεροτυπία, Ιος Απριλιος 2008

ας σταματησει λοιπον το θεμα περι γλωσσας
ΕΔΩ[/quote]

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ... Οχι ρε γμτ τώρα το είδα... Ο Ανώνυμος Ιος περί Ιστορίας. Για να δώσει πηγές αυτός ο Κύριος ή Κυρία. Γιατί δεν γνωρίζω ούτε επιστολές τέτοιες ούτε φυσικά την απογραφή της Μακεδονικής γλώσσας.

Απλά μην ξεχνάμε ότι το χαρτί του "Μακεδονισμού" παίχτηκε από διάφορους κατά καιρούς... συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων.

Μιχάλης.[/quote]

ρε Μιχαλη
ειναι βεβαιαο
ειναι σιγουρο οτι θα μας τρελλανεις
δεν ειναι πηγη ο Αρριανος, που ακολουθησε τον Αλεξανδρο

δεν ειναι πηγη οι επιστολες του Μελα
δεν ειναι πηγη ο λογος του Αβερωφ στην Βουλη

ποιες ειναι πηγες ρε Μιχαλακη?
το Ντερμπυ?
ή τα σχολικα εγχειριδια?

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="299662"]ρε Μιχαλη
ειναι βεβαιαο
ειναι σιγουρο οτι θα μας τρελλανεις
δεν ειναι πηγη ο Αρριανος, που ακολουθησε τον Αλεξανδρο

δεν ειναι πηγη οι επιστολες του Μελα
δεν ειναι πηγη ο λογος του Αβερωφ στην Βουλη

ποιες ειναι πηγες ρε Μιχαλακη?
το Ντερμπυ?
ή τα σχολικα εγχειριδια?[/quote]

Κατ' αρχάς το "Μιχαλάκη" κομμένο γιατί θα χεστούμε.

Αφού θέλεις να το πάμε ακαδημαϊκα η "πηγή" χρειάζεται και παράθεση ώστε να μπορεί να την βρει ο καθένας. Όσες φορές έχω ακολουθήσει τα links του "Ιού" της Ελευθεροτυπίας απλά σε παραπέμπουν σε ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ - όχι αυθεντικά ντοκουμέντα. Το κλασικό δηλαδή δείγμα προπαγάνδας.

Επαναλαμβάνω, που είναι αυτές οι Επιστολές του Παύλου Μελά και που μπορεί να τις βρει κανείς; Σε ποια πρακτικά της βουλής αναφέρεται ο Λόγος του (βλάχου) Αβέρωφ;  Χώρια το ότι επί της ουσίας κανένας από τους 2 δεν τυγχάνει γλωσσολόγος ώστε να γνωρίζει τι συνέβη εκεί. Όπως κι εσύ, που δεν μιλάς Βουλγάρικα, δεν μπορείς να καταλάβεις τι μιλάνε οι "Μακεδόνες" . Ο Βούλγαρος καταλαβαίνει όμως, όπως κι εσύ καταλαβαίνεις τον Επτανήσιο.

Ποιός είναι ο χαρτογράφος της Ελλάδας που αναφέρει "μακεδονική εθνότητα" και που; Όσο για τον Αρριανό, χαμένος στη μετάφραση είσαι και το ξέρεις μιας και - φαντάζομαι - γνωρίζεις αρχαία.

Το έγραψα και πριν αλλά - ως συνήθως - δεν διαβάζεις τι σου γράφω παρά μόνο ασχολείσαι με το να πεις τα δικά σου. Το χαρτί του "μακεδονισμού" παίχτηκε ΚΑΙ από την Ελλάδα κατά περιόδους για πολιτικούς λόγους. Το θέμα είναι πολιτικό, όχι εθνικό. Και είναι απόλυτα λογικό. Φαντάσου τον Εαυτό σου κάτοικο της Μακεδονίας το 1903 - για παράδειγμα. Είσαι σπίτι με τη γυναικούλα σου, μιλάς βουλγάρικα και Ελληνικά και σου χτυπάνε την πόρτα 5 αρματωμένοι και σε ρωτάνε στα βουλγάρικα φορώντας έναν σλαβονικό σταυρό "Εσύ είσαι με την Εξαρχία ή με το Πατριαρχείο;"  Τι θα απαντούσες ρε Γιώργο; "Εξαρχία κι εγώ και ο αδελφός μου και το ντουφέκι μου.... " πλάκα μου κάνεις; Το ίδιο και αν σε ρωτούσαν "Έλληνας είσαι η Βούλγαρος"; Βούλγαρος θα έλεγες... τι θα έλεγες (ή "Έλληνας αν οι αρματωμένοι ήταν με σταυρό του Πατριαρχείου).

Όμως "Μακεδόνας" δεν απαντούσες πουθενά. "Μακεδόνες" ονόμαζαν τους Σλαβόφωνους οι Σέρβοι για να μη τους πουν Βούλγαρους, Οι Έλληνες τους Σλαβόφωνους για να μη τους πουν Βούλγαρους και Σέρβους και οι Βούλγαροι τους Σλαβόφωνους μετά το πουλί που φάγανε στους Βαλκανικούς για να μη τους πούνε Σέρβους. "Μακεδόνες" όμως ως ΕΘΝΟΣ κανείς δεν τους είπε. Βούλγαροι είναι οι άνθρωποι και φυλλετικά Σλάβοι στην πλειοψηφία τους.

Τέλος, επειδή ΠΑΛΙ πιάνεσαι αδιάβαστος, μερικοί Μακεδονομάχοι και ο τόπος γεννήσεως τους.

1. Ιωάννης Αβριώνης - Περιθώρι Δράμας
2. Χρήστος Αργυράκος - Βλαστή Κοζάνης
3. Χρήστος Βογιατζής ( Ο Περίφημος Καπετάν Νάκος) - Προσωτσάρι Δράμας
4. Γεώργιος Δαγκλής ( Ο επίσης περίφημος και γνωστός Καπετάν Δαγκλής) - Ιερισσός Χαλκιδικής
5. Αντώνης Ζώης - Μοναστήρι (όπα... "Μοναστήρι;;;" )
6. Διαμαντής Μάνου - Ροδόλειβος Σερρών
7. Σίμος Στογιαννίδης (ο Καπετάν Σίμος) - Αρμένοβο Φλώρινας.
8. Στέργιος Ναούμ (άμα λάχει... ο Καπετάν Ναούμ) - Μεγάλα Λιβάδια Αλμωπίας.

Πηγή: "Χ. Νεραντζη  „ Ο Μακεδονικος αγώνας“  εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Όπως επίσης και ο πολύ γνωστός Βαγγέλης Στρεμπενιώτης που έφαγε λάχανο τον Κύρτσεφ είχε γεννηθεί στο Στρέμπενο Φλωρίνης. Και ο Δραγούμης από την Καστοριά ήτανε σε περίπτωση που δεν το ξέρεις.

Και εδώ ακριβώς έρχεται άλλο ένα "Έγκλημα" του Ελληνικού Κράτους που - και πάλι - για λόγους πολιτικής, ανέδειξε περισσότερο τον Μελά και τον Άγρα παρά τους ντόπιους μακεδονομάχους. Όσο για τον Κώττα, το ότι ήταν "διπλός" πράκτωρας δεν είναι επιβεβαιωμένο, αντίθετα λέγεται ότι η συνεργασία του με τους Βούλγαρους έγινε ακριβώς για να μάθει τα κρυσφήγετα τους.  

Για να τελειώνουμε, αν εσύ θεωρείς "πηγή" τα δημοσιεύματα των εφημερίδων, τότε και ο "Στόχος" και τα δημοσιεύματα του αποτελλούν ιστορική "πηγή". Σε παρακαλώ διάβαζε τι γράφω πριν απαντήσεις γιατί αλλιώς εκτίθεσαι και δεν λέει. Και επειδή ποτέ δεν σε ειρωνεύτικα σχετικά με το μορφωτικό σου υπόβαθρο, θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις εξυπναδίτσες πέρι "ντέρμπυ" και "σχολικών εγχειριδίων".  Γιατί πιστεύω πως έχω διαβάσει κάτι παραπάνω από το ντέρμπυ και τα σχολικά εγχειρίδια.  Και σίγουρα κάτι περισσότερο από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Σόρρυ.. οι Βούλγαροι το χαρτί του "Μακεδονισμού" το έπαιξαν νωρίτερα από τους Βαλκανικούς θέλωντας να "φάνε" άλα Ανατολική Ρωμυλία την περιοχή από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Αυτά.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

cna

[quote user="sevenseas" post="299660"]

για στακα
για στακα

το αθηναικο κρατος ε?
τον Μελα
τον Αγρα
ποιος τους εστειλε εκει?

[/quote]

Ξεχνάς βεβαίως ότι ο Μελάς ουδέποτε ήρθε στην Μακεδονία με την επίσημη ιδιότητά του (Υπολοχαγός Πυροβολικού). Ίσως επίσης δεν ξέρεις ότι οι επιστολές του για την ανάγκη της απελευθέρωσης της Μακεδονίας ουδέποτε εισακούστηκαν από τους ιθύνοντες. Οι λιγοστοί δε άντρες που απάρτιζαν το αρχικό σώμα ήταν δε εθελοντές από την Κρήτη. Γι' αυτό αναφέρομαι σε αθηνοκεντρικό κράτος. Επίσης καλό θα είναι να θυμηθείς ότι η απελευθέρωση της Καστοριά πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Α' Βαλκανικού πολέμου και θα την χαρακτήριζα περισσότερο τυχαία παρά προμελετημένη. Όσο δε για τους Μακεδόνες μακεδονομάχους υπήρξαν πολλοί μόνο που δεν κατάφεραν να αφήσουν όλοι το όνομά τους στην ιστορία (βλέπε Γερμανό Καραβαγγέλη). Άσε που είναι σαν να μου λες ότι επειδή ο Βελουχιώτης έμεινε στην ιστορία ως οπλαρχηγός κατά την εθνική αντίσταση ήταν και ο μόνος που πολέμησε.

KostasD33

αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι όταν ανάψουν τα αίματα, οξύνεται ο νους και επιστρατεύονται επιχειρήματα με δύναμη και πάθος.

Έχω βρει ιδιαιτέρα ενδιαφέροντα τον όλο διάλογο σε αυτό το θέμα γιατί αναπτυχθήκαν πολλά στοιχεία  που δύσκολα τα βρίσκεις κάπου μαζεμένα.

Να συμπληρώσω κι εγώ μερικές σκέψεις με τα λίγα που γνωρίζω για το ζήτημα και από βασικά δεύτερο και τρίτο χέρι οι πηγές μου και οι αναγνώσεις μου

Απ όσο ξέρω η βασική ΚΑΛΗΜΕΡΑ με την αρχαία Μακεδονία έγινε με τον Βασιλιά Φίλιππο. Τον μπαμπάκα του Αλεξάνδρου
Αυτός είναι που πρώτος συνένωσε όλες τις νομαδικές φυλές βόρεια του Ολύμπου και έφτιαξε το Βασίλειο τής Μακεδονίας
Σε αντίθεση με όλες τις άλλες Ελληνικές Πόλεις Κράτη της εποχής το Βασίλειο τής Μακεδονίας είναι το πρώτο οργανωμένο με κρατική δομή στην Δύση. Μετά πολλά χρόνια οι Ρωμαίοι το ξεπέρασαν.
Τώρα τι ακριβώς διάλεκτο μιλούσαν εκεί δεν είμαι σίγουρος. Από μερικές πηγές είχα βρει ότι ήταν μια Αιολική διαλεκτός. Ελληνική δηλαδή
Έτσι εξηγείται φυσικά και πως ο Φίλιππος είχε καλέσει (μεταγραφή με ποδοσφαιρικούς όρους) διαφόρους λόγιους και φιλοσόφους από την υπόλοιπη Ελλάδα.
Αρκετοί από αυτούς έμειναν μόνιμα στην Μακεδονία
Φυσικά αν την γλώσσα που μιλούσαν ο Αριστοτέλης και οι άλλοι φιλόσοφοι και Θεατρικοί συγγραφείς από την Αθήνα δεν την καταλαβαίνανε στην Μακεδονία δεν θα τούς καλούσαν μα ούτε θα στέριωναν εκεί όπως στέριωσαν
Ο Δημοσθένης φυσικά είχε φάει κόλλημα μαζί τούς και βάρβαρους τους ανέβαζε βάρβαρους τους κατέβαζε, όπως και μερικοί άλλοι. Είναι γνωστό δε ότι βαρβάρους οι Έλληνες εννοούσαν όλους τούς η Έλληνες. Και οι Μακεδόνες όμως βαρβάρους έλεγαν τους Πέρσες κ.λ.π.
Επίσης είχαν τις ίδιες θρησκευτικές δοξασίες και υπάρχουν αρκετές αναφορές για τάματα και επισκέψεις των Μακεδόνων στους Δελφούς
Οπότε συνοπτικά έχουμε ούνα φάτσα ούνα ράτσα οι Μακεδόνες, Σπαρτιάτες Αθηναίοι κ.λ.π αφού τρωγόντουσαν και σαν σκυλιά μεταξύ τούς είναι σίγουρο πια, τελεία και παύλα........

Συμπληρωματικά ως δεδομένο γεγονός είναι ότι μετά το πέρας των επεκτάσεων του Μεγα Αλεξάνδρου ακολούθησαν κανα δυο (μπορεί και τρεις) αιώνες που όχι τυχαία ονομαστήκαν  (από όλους τους Ιστορικούς) Ελληνιστικοί χρόνοι.
Δηλαδή μια τεραστία έκταση από Περσία, Αίγυπτο Ιταλική χερσόνησο Βαλκάνια κλπ η κυρίαρχη γλώσσα που είχε μεταδοθεί ήταν τα Ελληνικά. Κάτι σαν τα αγγλικά σήμερα. Ήξερες ελληνικά σε θεωρούσαν μορφωμένο. Δεν ήξερες σε θεωρούσαν στουρνάρι. Αυτό ήταν έργο και αποτέλεσμα των επεκτάσεων του Μεγα Αλεξάνδρου και δεν έβλεπαν οι αρχαίοι από την TV τον Παρθενώνα για να συγκινηθούν και να λένε να μάθουμε όλοι Ελληνικά. Άρα ο Αλεκάκος (Μακεδόνας) Ελληνικά και Ελληνική κουλτούρα διέδωσε...... και διέδωσε αυτή επειδή αυτή είχε

Εμείς οι κάτοικοι της νεότερης Ελλάδας δεν ξέρω τι σχέση έχουν πια τα γονίδια μας με τούς αρχαίους κατοίκους στην Ελλαδική περιοχή αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο......
Το μόνο σίγουρο που έχω εγώ στο δικό μου το μυαλό και στην δική μου λογική είναι ότι οι Σκοπιανοί δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με την υπόθεση του έργου Μακεδονία.
Περαστικοί ήταν και ξεμείνανε στα πέριξ.. μη μας ζαλίζουν και τα ουμπαλα τώρα με ληγμένους δικτατορίσκους των Χάρβαρντ που έγιναν και πρωθυπουργοί κράτους τώρα.....

black_velvet

Μα πάνω απ' όλα, λατρεύω τον τρόπο έκφρασης του Ντι33!  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

KostasD33

black_velvet

Σίγουρο αυτό; Ιστορικά αποδεδειγμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο;

Pappas10

[quote user="cna" post="299710"]Ξεχνάς βεβαίως ότι ο Μελάς ουδέποτε ήρθε στην Μακεδονία με την επίσημη ιδιότητά του (Υπολοχαγός Πυροβολικού). Ίσως επίσης δεν ξέρεις ότι οι επιστολές του για την ανάγκη της απελευθέρωσης της Μακεδονίας ουδέποτε εισακούστηκαν από τους ιθύνοντες. Οι λιγοστοί δε άντρες που απάρτιζαν το αρχικό σώμα ήταν δε εθελοντές από την Κρήτη. Γι' αυτό αναφέρομαι σε αθηνοκεντρικό κράτος. Επίσης καλό θα είναι να θυμηθείς ότι η απελευθέρωση της Καστοριά πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Α' Βαλκανικού πολέμου και θα την χαρακτήριζα περισσότερο τυχαία παρά προμελετημένη. Όσο δε για τους Μακεδόνες μακεδονομάχους υπήρξαν πολλοί μόνο που δεν κατάφεραν να αφήσουν όλοι το όνομά τους στην ιστορία (βλέπε Γερμανό Καραβαγγέλη). Άσε που είναι σαν να μου λες ότι επειδή ο Βελουχιώτης έμεινε στην ιστορία ως οπλαρχηγός κατά την εθνική αντίσταση ήταν και ο μόνος που πολέμησε.[/quote]

Κάτσε μα μεν γιατί πας στο άλλο άκρο. Ο Μελάς και οι Λοιποί νότιοι Έλληνες που πολέμησαν για την Μακεδονία δεν γινόταν να σκασουν μύτη επισήμως από την Ελλάδα. Ούτε και οι Επιστολές του Π. Μελά να γίνουν εφαλτήριο ΕΠΙΣΗΜΗΣ ανάμιξης του Ελληνικού Κράτους εναντιων τη Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που κατείχε τότε την Μακεδονία. Η Ψωλιά που φάγαμε το 1897 ήταν ακόμα νοπή.

Καστοριά και Φλώρινα (Κοστούρ και Λερίν για τους Βούλγαρους) ουδέποτε αποτέλεσαν στόχο της Ελλάδας επί τη ουσίας. Κοιμήθηκε - ή μάλλον ξύπνησε - ο "Θεος της Ελλάδας" και τις πήραμε. Αν οι Βούλγαροι δεν κάναν μαλακίες μετά τον 1ο Βαλκανικό και αν η Αλβανία διαλυόταν - όπως περίμεναν οι περισσότεροι - τότε αυτές οι περιοχές θα πήγαιναν αέρα στη Βουλγαρία κι η Ελλάδα θα έπαιρνε την Βόρειο Ήπειρο.  Ή αν δέχονταν οι Σέρβοι να κάνουν την "Τράμπα" με το Κσυφοπαίδιο (να δώσουν εκείνοι το Κοσυφοπέδιο και να πάρουμε εμείς τη Βόρειο Ήπειρο) θεωρώ σίγουρο ότι θα έπαιρναν μέρη της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας για αντιστάθμισμα. Οι Βούλγαροι όμως είχαν κολήσει με την συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και θέλανε την "μεγάλη βουλγαρία" και επειδή ούτε ο Καραγιώργεβιτς ούτε ο Βενιζέλος ήταν μαλάκες τελικά πήραν την μεγαλήτερη απ' τα τρία. Χώρια το ότι τους έβαλαν οι Τουρκαλάδες εμπροστοφυλλακή στο 2ο Βαλκανικο μη φάνε κάνα ντου από εμάς.

Επί του θέματος "Μακεδονομάχοι" δεν έχω να προσθέσω τίποτα μιας και ήδη παρέθεσα λίστα Αυτόχθονων Μακεδονομάχων. Ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν όμως Νησιώτης νομίζω... χώρια το ότι ήταν και Παπάς και έχω κάποια θέματα με τους ρασοφόρους.

Αυτά.

Φιλικά

Υ.Γ. "Αθηνοκεντρικό Κράτος" δεν υπάρχει... υπάρχει Υδροκεφαλικό κράτος...άλλο όμως το ένα άλλο το άλλο. Βέβαια, οι άλλοι ψηφίζουνε Ψωμιάδη οπότε τι συζητάμε τώρα.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

Εεεεε.. τις φυλές τις ένωσε (ή τις έφαγε λάχανο όσες δεν ενώνοντας) ο Πέρδικας ο 1ος (Αν θυμάμαι καλά... ) . Μετά ήρθε ο Φίλιππος....

....

....

....  ΡΕ ΜΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΒΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΑ...
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="KostasD33" post="299714"]Εμείς οι κάτοικοι της νεότερης Ελλάδας δεν ξέρω τι σχέση έχουν πια τα γονίδια μας με τούς αρχαίους κατοίκους στην Ελλαδική περιοχή αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο......[/quote]

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ....

Όντως μεγάλη κουβέντα. Αν εξαιρέσεις τη γλώσσα, λατινοσλαβοφραγγοτουρκοι του Κερατά είμαστε... τέλος πάντων ας μην πάμε εκεί.

Ρε ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααααααααααααααα...

Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

black_velvet

Όχι άλλη πανα.. τέτοια!

Προτιμώ την Ιστορία.