Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,374
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 203
  • Total: 203

ΣΚΟΠΙΑ , ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Ξεκίνησε από sevenseas, Μάρτιος 05, 2008, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

tristana

Μ' αυτά και με άλλα, άντε να δω τι ώρα θα πάω σπίτι μου που με έπιασε το "γραφικό" μου και δεν δούλεψα.

cna

Γιώργο δεν παραθέτεις το αυτούσιο απόσπασμα του Αρριανού; Όχι αυτό που σου πουλάει ο Ιός καμάρι μου. Το γνήσιο, το ελληνιστικό. Βλέπεις σε αυτά που πουλάει ο κάθε Ιος υπάρχουν πολλά κενά. Αν τω όντι ο Αλέξανδρος ο Μέγας δεν ήταν Έλληνας και δεν μιλούσε ελληνική διάλεκτο τί δουλειά είχε ο παππούς του να ειδοποιήσει τους λοιπούς έλληνες κατά τους περσικούς πολέμους; Γιατί να δεχτεί επίσης να λάβει ελληνικό όνομα; Ο Δαρείος περσικό όνομα είχε όχι ελληνικό και ας μιλούσε ελληνικά (λέμε τώρα). Τέλος επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια λάβε και ένα μεταφρασμένο απόσπασμα από την Αλεξάνδρου Ανάβαση του Αρριανού:
"Απ' όλα όσα έγραψαν για τον Αλέξανδρο, το γιο του Φιλίππου, ο Πτολεμαίος, ο γιος του Λάγου και ο Αριστόβουλος, ο γιος του Αριστόβουλου, καταγράφω τα σημεία στα οποία συμφωνούν, επειδή τα θεωρώ απολύτως αληθινά. Σ' όσα πάλι σημεία διαφωνούν, διάλεξα εκείνα που μου φάνηκαν πιο αξιόπιστα και συγχρόνως πιο άξια να τα αφηγηθώ. Άλλοι έγραψαν βέβαια διαφορετικά πράγματα για τον Αλέξανδρο και δεν υπάρχει άλλος άνθρωπος για τον οποίο να έγραψαν τόσοι ιστορικοί τόσα πράγματα που δεν συμφωνούν μεταξύ τους. Εμένα πάντως ο Πτολεμαίος και ο Αριστόβουλος μου φάνηκαν πιο αξιόπιστοι αφηγητές, επειδή ο Αριστόβουλος συμμετείχε στην εκστρατεία με τον βασιλιά Αλέξανδρο, ενώ ο Πτολεμαίος, εκτός από τη συμμετοχή του στην εκστρατεία, ήταν και ο ίδιος βασιλιάς, πράγμα που σημαίνει ότι θα θεωρούσε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ντροπή να πει ψέματα. Εξάλλου και οι δύο έγραψαν μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου και κατά συνέπεια κανένας καταναγκασμός και καμιά ελπίδα για κέρδος δεν τους ώθησε να περιγράψουν τα γεγονότα διαφορετικά από ό,τι διαδραματίστηκαν."

και πες μου τώρα αν ο Αρριανός συνόδευσε τον Αλέξανδρο στην εκστρατεία του. Αν θέλεις σου στέλνω και το λινκ το οποίο παραπέμπει σε επίσημη σελίδα παρουσίασης βιβλίων:

http://www.greek-language.gr/greekLang/ancient_greek/bibliographies/translation/bibliography.html?start=4&g=1&show=1&show=1

sevenseas

ενα ποτακι θα ηταν οτι πρεπει στην περιπτωση σου

αυτο σκοπευω να κανω

κι εχω να πιω ουισκυ περι τις 15 μερες
θα μυ φανει νεκταρ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

απο ποιο μερος της Μακεδονιας εισαι ?

sevenseas

Χρηστο
ανεγνως, αλλ ουκ εγνως, ει γαρ εγνως ουκ αν κατεγνως

το εχω γραψει αυτουσια 3 φορες
αλλα δεν το ειδες
και δεν εχει σχεση ο Ιος με το αποσπασμα τυ Αρριανου

sevenseas

καλε Τριστανα
κι ας εισαι και του Μπουνιουελ
βαλτη εισαι?
εκει που κανω διαιτα
μου μιλας για ντουντουρμα?

αμαν πια
με επιασε μια λιγουρα
ασεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

καβουρμας με ουισκυ πανε αραγε ?

cna

Ναι ρε Γιώργη αλλά ο Αρριανός ιστορικός ήταν που έζησε έτη μετά. Δεν ήταν ο πρωτοβάθμιος αφηγητής (ας μου επιτραπεί η έκφραση) όπως ο Θουκιδίδης ή ο Ξενοφών. Διασταύρωση στοιχείων έκανε και έγραψε αυτά που όπως λέει του φαίνονταν αληθή. Σε 50 χρόνια από σήμερα μπορεί να φαίνεται αληθές ότι όντως οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες. Δεν αποδεικνύει όμως τίποτα αυτό. Τέλος πάντων σταματώ γιατί δεν έχει νόημα. Αύριο δε θα πάω στη Βεργίνα και τις Αιγές να βάλω μπουρλότο στις επιτύμβιες στύλες. Μα τέτοια παραχάραξη των αρχαίων Μακεδόνων να κάνουν οι άχρηστοι οι ανασκαφείς;

tristana

Σέβενσιζ, είμαι Θεσσαλονικιά μέσω Εξαρχείων πάνδα.

CNA, δεν πρόκειται να το βάλει κάτω σου λέω. (Τρία κιλά ντοντουρμα και βάλε τον κόβω χεχεχε)
Κι εγώ έχω προγόνους που πολέμησαν στον Μακεδονικό αγώνα και ήταν Μακεδόνες και δεν χαμπάριαζαν όπως δεν χαμπαριάζουμε και εμείς με τις πέστροφες της Ωχρίδας. ΟΚ;

Χαλαρά και ήρεμα. Θα το πω να το εμπεδώσουμε όλα τα παιδάκια: ΝΙΣΑΦΙ!!!!!

Σκόπια-Σκόπια- ΜΙ ΣΚΟ ΣΚΟΠΙΑ  ΣΚΟ. 'Η Βαρντάσκα ή κάπως έτσι. Ωχου!

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="299785"]ωραια
λοιπον
προς οριστικη διευθέτηση του ζητηματος

οσοι μιλουν αγγλικα ειναι αγγλοι
οσοι μιλουν γαλλικα ειναι γαλλοι

τι μας νοαζει η μητρικη τους γλωσσα μωρε?

τι μας νοιαζει τωρα ενας τυχαρπαστος σαν τον Αρριανο?
τι μας νοιαζει αν κατεγραψε ολη την πορεια του Αλεξανδρου?
σιγα τωρα
μην σκασουμε

κι επειδή ολοι οι λαοι σχεδον μιλουσαν την ελληνικη στην αρχαιόττητα,
ελληνες ηταν κι αυτοι
α ρε Κωστα αθανατε
σιγα σιγα
τους ποτισες ολους με τις εκπομπες σου
ναι ρε και το διαστημοπλοιο Απολλων
ελληνικο ηταν
αφου ελληνικο ονομα ειχε

οταν ομως, ο μη γενοιτο, η βορεια γειτων , ονομαστει κατι σε βορεια Μακεδονια
μην απορήσει κανεις
τι φταιει

ανθρωποι και γυφτοι θα εχουμε γινει ενα[/quote]

Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.... παράτα το ρε Γιώργο... αφού δεν ξέρεις τι λες. Άλλες οι συνθήκες τότε ρε φίλε,  δεν υπήρχαν φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις την γλώσσα την μιλούσες επειδή αυτή ήταν η γλώσσα σου.  Ξεκόλα επιτέλους το μυαλό σου.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

tristana

Μιχάλη, καλημέρα και όχι δεν λες -σχεδόν ποτέ- αρλούμπες!!!

Ε, μα πια. Φτάνει είπαμε.

Αν ο κόζμος έτρωγε ντοντουρμά θα ήταν καλύτερος.

Τριστάνα, 33/8/2008 και γιου κεν κουότ μι.

Pappas10

[quote user="sevenseas" post="299793"]Χρηστο
ανεγνως, αλλ ουκ εγνως, ει γαρ εγνως ουκ αν κατεγνως

το εχω γραψει αυτουσια 3 φορες
αλλα δεν το ειδες
και δεν εχει σχεση ο Ιος με το αποσπασμα τυ Αρριανου[/quote]

Διάβασες αλλά δεν κατάλαβες γιατί αν καταλάβαινες δεν θα καταδίκαζες... φράση που αποδίδεται στον Μ. Βασίλειο (αν θυμάμαι καλά) σαν απάντηση στον Ιουλιανό (τον "παραβάτη" κατά την Εκκλησία, τον "Έλλην" κατά το πως ήθελε ο ίδιος). Έχει γράψει και ο Καβάφης ποιήμα για το θέμα...

Παρά τη σοφιστεία της απάντησης, μάλλον εσύ είσαι ο  ουκ εγνώς γιατί δεν έχεις αρκούντως ανεγνώς.  :mrgreen:  :mrgreen: Και δεν υπήρχε καταδίκη πουθενά... απλά απόδειξη των λαθών στις ιστορικές σου εστιάσεις.

Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

Pappas10

[quote user="tristana" post="299845"]Μιχάλη, καλημέρα και όχι δεν λες -σχεδόν ποτέ- αρλούμπες!!!

Ε, μα πια. Φτάνει είπαμε.

Αν ο κόζμος έτρωγε ντοντουρμά θα ήταν καλύτερος.

Τριστάνα, 33/8/2008 και γιου κεν κουότ μι.[/quote]

Καλημέρα Τρις... γράφω και αρλούμπες αλλά όχι στην Ιστορία συνήθως.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑααααααααααααααααααααααααα....
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

cna

Ευτυχώς υπάρχουν και οι αναλαμπές! Νομίζω κατάλαβα γιατί ο αγαπητός μας σέβεν προσπαθεί να μας πείσει για την μη ελληνικότητα του Αλέξανδρου. Παραθέτω το κείμενο που αναγράφονταν στις πανοπλίες που έστειλε ως αφιέρωμα στην Αθηνά μετά τη νίκη στον Γρανικό ποταμό:
<<Αλέξανδρος ο Φιλίππου και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασία κατοικούντων>>. Ως γνήσιος Λακεδαιμόνας δεν μπορεί να συγχωρήσει αυτή την προσβολή. :p :p

sevenseas

Αρκας Χρηστο μου
Αρκας 100 %

κι εκ διαφορων πηγων , όπως γραφει κι ο φιλος Μιχαλης
οοι πρ προ πρπ προ προ προγονοι μου
στον Πελοποννησιακο Πολεμο ησαν με τους Αθηναιους !!!!!!!!!!!!!!!!

τηνελα

αλλα, περαν της πλακας
εχω ψαξει το γενεαλογικο δέντρο

Αρκας μεν, αλλα οι προ προ, που λεγαμε από Ηπειρο
μαλλον από σημερινη Αλβανια

ισως και αλβανος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

το μαρτυρά
το
παλιο επίθετο τη; οικογενειας
προ του επικρατησαντος σημερινου

απλα οι αμεσοι προγονοι μου κατοικουσαν στην Τρομπολιτζα (100 % δλαυικο ονομα, που εξελληνισθηκε σε Τριπολη,κι  εξηγειται δε απο τους ελληναραδες οτι σημαινει 3 πολεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1. Ποιες? ελα ντε?)

sevenseas

Στα Βενετικά Χρονικά του Stefano Magno, που γράφτηκαν το 1647, ανάμεσα στα ερειπωμένα κάστρα αναφέρεται το τοπωνύμιο Droboliza. Παράγεται από την σλαβική λέξη dabr, που σημαίνει βελανιδιά. Σε αυτό συνηγορεί και η μαρτυρία του Παυσανία, ο οποίος βεβαιώνει ότι η περιοχή ήταν στην εποχή του κατάφυτη από δρυς.

Με μια σειρα διαταγμάτων , κατα κυριο λογο , το ετος 1927 η ελληνικη πολιτεια μετονομασε πολεις και χωρια σε αρχαιοπρεπεις ονομασιες .
Οποιος δε τομούσε να χρησιμοποιεί ακομη τα παλια τοπωνυμια αντιμετωπιζε σοβαρες οινικες και πειθαρχικες διωξεις .

Ετσι λοιπον φτασαμε στην Τριπολη.

Pappas10

Κι επειδή εσύ είσαι Αλβανοσλαβόσπορος δηλαδή ο Μεγαλέξανδρος δεν ήταν Έλληνας. Τι λες ρε μεγάλε; Όσο για την Τρίπολη, είναι γνωστό τοις πάσοι ότι το όνομα βγαίνει από το Τρι, το Πο και το Λη. Το Τρι είναι χωριό της Καλαβρίας απ' όπου έγκαταστάθηκαν κι οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής μετά τον Διωγμό τους από τον Διονύσιο των Συρρακουσών, το Πο είναι χωριό της Γαλλίας από το οποίο προερχόταν ο πρώτος ξένος που επισκέφ8ηκε την πόλη και το Λη είναι προς τιμήν του Μπρους - Λη. Τι δουλειά έχουν οι σλάβοι;

Πέρα από την πλάκα, το Σλαβικό στοιχείο από τον 6ο έως τον 9ο αιώνα έχει έντονη παρουσία στον Ελλαδικό χώρο. Παρά τις υπερβολές των Σλαβόφιλων Ιστορικών (Ομπολένκσι, Οστρογκόρσκι κλπ) είναι γεγονός ότι οι Σλάβοι - και ο εκχριστιανισμός τους - είναι μία από τις μήτρες  της γέννησης του Νεο Ελληνικού έθνους.  

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.

Υ.Γ. Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις των αρχών του προηγούμενου αιώνα έπρεπε να ομογενειοποιήσουν εθνικά την Νεοσύστατη χώρα. Όσο κι αν είναι κατακριτέο τώρα, θεωρώ ότι τότε ήταν σωστό, ιδίως με δεδομένη την πλήρη απαξίωση των κοινωνικών επιδιώξεων της Επανάστασης.

ΠΑΝΑΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑαααααααααααααααααα
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13

203 Επισκέπτες, 0 Χρήστες