Μέλη
  • Σύνολο μελών: 7,373
  • Latest: iguzovec
Stats
  • Σύνολο μηνυμάτων: 360,324
  • Σύνολο θεμάτων: 11,759
  • Online today: 553
  • Online ever: 1,061 (Οκτωβρίου 10, 2023, 08:28:42 ΠΜ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
  • Users: 0
  • Guests: 140
  • Total: 140

ΣΚΟΠΙΑ , ΑΜΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Ξεκίνησε από sevenseas, Μάρτιος 05, 2008, 02:01:51 ΜΜ

« προηγούμενο - επόμενο »

black_velvet

Βρε 7~! Όχι άλλους "βόρειους και νότιους" πλιζ!

Δεν είναι ΟΥΖΑ εδώ.  ]
κάτι αν μπορούσα στον κόσμο να άλλαζα
θα ξαναέβαφα γαλάζια τη θάλασσα

Pappas10

Εγώ είμαι ανατολικός... Μικρασιάτης Γαρ...  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

Κι εγώ ανατολική+κεντροανατολική. Στους έλληνες κατατάσσομαι ή στους μη-έλληνες;  ]

seagull

και ένα μικρό ποσοστό ελλαδιστανού πάντως το κατέχουμε Γιατί μέσα στα ωραία μας του dna είμαστε και μπαρμπαρισταν  :smile:

sevenseas

αγαπητή μπλακ βελβετ

θα χωρηρω , μετα μεγαλου ρισκου βεβαιως, στην  φυλετικη σου αναλυση

εξ οσων εδιδαχθην από τον παλαιον φιλον μου ανθρωπολογον Νικολαο Πουλιανο, υιό του Αρη βεβαιως βεβαιως

εκ της παταρηρήσεως του κρανιου σου , των χαρακτηρισιτκων του προσώπου σου , της υφης των μαλλιων σου ,
εχω καταλληξει , στο επισφαλες συμπερασμα οτι ανηκεις
στην φιλή των Ζαιρηδών

οιτινες εκ των ορεινων υψιπεδων του Καυκασου κατήλοθν, προς ανεύρεση ενος πακεττου marlboro στας αρχάς του 11ου μ.Χ. αιώνος  στας ακτας της Καραμαυρης Θαλασσας

και μη ευρεθεντος περιπτερου

προχώρησαν προς την Βαλκανικην Χερσοννησον

ψηγματα του Ζαιρικου πολιτισμού ανευρισκονται και στην Ελλάδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

εχει διασωθεί δε το δημοτικον ασμα το αδομενον στας πανηγύρεις των Ζαιρηδων εν Ελλαδι

Γιαλαούμπι γιαλαούμπι γιελ για χαμπίμπι για (...)

Ζαίρα θα 'ρθω να σε κλέψω κάποια βραδιά
απ' την αγκαλιά του μαχαραγιά
σβήνω απ' τον πόθο μ' άλλον σαν σε νιώθω
αχ Ζαίρα μου γλυκιά

Γιαλελέλι γιαλελελελι γιαλελέλι ωωω
σβήνω απ' τον πόθο μ' άλλον σαν σε νιώθω
αχ Ζαίρα μου γλυκιά

sevenseas

ελα , ελα τερμα οι πλακες

Οι χθεσινες δηλώσεις Νιμιτς
απλα επιβεβαιωσαν τους φοβους μου

ο διαπραγματευτής, λοιπον, δήλωσε
οτι εξεταζονται μερικες ενναλακτικες λυσεις στο θεμα της ονομασιας της Νοτιοδυτικης Βουλγαρίας (Σκοπια)
αλλά
αλλα

υπαρχουν και καποια αλλα σοβαρα περιφερειακά ζητήματα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ποια ειναι αυτά?
ειναι σαφές, οτι η Ελλάδα δεν εχει προβαλλει αλλα ζητήματα
Ασχετα με καποιες μπουρδολογιες , οπως αυτές του Γ.Λιανη, από τις οποιες ξεκινησε το θεμα αυτό

Εχουν θέσει, όμως τα Σκοπια
και για να ακριβολογουμε
οχι τα Σκοπια
αλλα ο ανεκδιηγητος Γκρουεφσκι

κι εδω ξεκινα η σοβαροτητα του θέματος
Ο εν λογω πρωθυπουργος της ΝΔ Βουλγαρίας (Πρωην FYROM)
ομιλησε περι μειονότητας ... μακεδονικής στην Ελλάδα και καταπάτηση τνω δικαιωματων τους!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό ειναι το επικινδυνο του θεματος

οτι ο αμερικανος διαπραγματευτής  ομιλει για τετοιο προβλημα

Ειναι σαφές οτι οι ΗΠΑ θελουν να συντηρουν θεμα μειονοτητας
ως μεσο πιεσης στην ελληνικη κυβέρνηση
η οποια εχει γινει μερος της διαθεσεων του ρωσικου φυσικου αερίου
εχει αντιτεθεται στην διευρυνση του ΝΑΤΟ
κλπ

οσο κι αν του παραβλεπουμε
τα Σκοπια
από αστείο εχουν μετατραπει σε προβλημα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

και βεβαια οι νομικα αστηρικες αξιώσεις τους, εχουν βρεί ευηκοα ώτα στις ΗΠΑ. οι οποιες βρηκαν ετσι ενα μεσο πιεσης στην Ελλαδα

Πιστεύω, οτι η θέση της Ελλαδας στην περιοχή, μπορει να ειναι δεσποζουσα και εγγυτικη της ομαλότητας, αρκει να αφήσουμε πισω μας ταμπου και τοτεμ
ρατσισμους και αρχαιολαγνεία

Μια επίθεση φιλίας προς τα Σκοπια
θα πετύχαινε,
οσα δεν μπορουμε να πετύχουμε στις διαπραγματεύσεις, οπου δεν εχουμε αντιμετωπους τα Σκοπια, αλλα τις ΗΠΑ

Μια επίθεση φιλίας στα Σκοπια
θα αποδυναμωνε την θέση του Γκρουεφσκι
και θα τον έστελνε στο σπιτι του .

μια επιθεση φιλίας
θα μετετρεπε τα Σκοπια, επαρχια ελληνικη
οχι με ορους πολτικής υπακοής, αλλα ελευθερης βουλησης του σκοπιανου λαου

αρκετος χρονος χαθηκε, με τις ιστορικές σαχλαμαρες , τις μαζωξεις και τα εθνικιστικα παραληρηματα

7~

cna

Νομίζω ότι καταλαβαίνεις ότι η μόνη επίθεση φιλίας που δέχονται τα Σκόπια είναι η αποδοχή από μέρους μας της συνταγματικής τους ονομασίας και με ότι αυτό συνεπάγεται, ε;

sevenseas

Χρηστο,
οταν λεω Σκοπια
δεν εννοώ τον ανεκδιηγηρο Γκρουεφσκι
αλλα τους σκοπιανους πολιτες

νομιζεις, οτι, περαν οσων εχουν φαει απο την κυβερνητικη προπαγανδα
εχουν διαθεση να ειναι εχθροι με τους ελληνες?
νομιζεις, οτι εχουν καμμια διαθεση να επιμεινουν στην ονομασια Μακεδονια ?
καποιοι ελαχιστοι ισως

το εχει διδαξει η ιστορια,
να , παραδειγμα,
μιας και μελαμε για Μακεδονια
η πορεία του Αλέξανδρου
νομιζεις, ότι οι χώρες που διαβηκε, κατακτήθηκαν από τους ελάχιστους στρατιώτες, που διέθετε?
ή  εγινε  δεκτός από τους υπηκοους των τοπων αυτών, ως κατι νέο?

7~

cna

Δεν είναι οι ελάχιστοι που εκλέγουν κυβερνήσεις αλλά οι πολλοί φίλε μου.

sevenseas

Χρηστο
μακαρι οι κυβερνησεις να ηταν αντιπροσωπευτικες της βουλησης του λαου

δεν λεω
ο Γκρουεφσκι κερδισε τις εκλογες με το συνθημα της ονομασιας των Σκοπιων
αλλα από τοτε εχουν αλλαξει πολλα
σε σχετικη δημοσκοπηση στα Σκοπια, το 35 % περίπου των σκοπιανων δηλωσαν  , οτι δεν τους ενδιαφέρει η ονομασια
κι αυτό μπορει να αλλαξει
ο προεδρος της χώρας αυτής εχει διαφοροποιηθεί με την τακτικη του Γκρουεφσκι στο ζητημα της ονομασίας

η εχθρικη σταση της Ελλάδας συσπειρώνει τους σκοπιανους
τωρα που εχουν πεσει ο τόνοι από ελληνικηςς πλευρας , και πολυ σωστα
υπάρχει εδαφος προσφορο, για ζυμωσεις μεσα στα Σκοπια
Πιστεύω, οτι μια επιθεση φιλιας στους πολιτες των Σκοπιων , θα ειχε σαν αποτελεσμα ακομη και την ανατροπη του Γκρουεφσκι.
Σε επιπεδο κορυφής, τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα για μας, γιατι οπως ειπα συνομιλητης μας δεν ειναι τα Σκοπια, αλλα η Ουασιγκτων .

και για να επανελθω στο ονομα των Σκοπίων
κρατησα το μειδιαμα του Νιμιτς, σε ερωτηση ελληνα δημοσιογράφου , οταν ρωτήθηκε γι΄αυτο σε συνδυασμο με την ιστορικη προέλευση.
Το εχω πει και το ξαναλεω
οι ξενοι βλεπουν ισχυρισμους για ιστορικη προέλευση τουλαχιστον γραφικους
Η λυση ειναι καθαρα πολιτική , κι οχι ιστορική

Pappas10

Δεν ξέρω αν θα βοηθούσε στην "Επίθεση Φιλίας" να αναφερθεί ότι ο Γκρουέφσκι σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία του Ιδρύματος Κόκκαλη....

Πέρα από αυτό όμως, η "επίθεση φιλίας" προϋποθέτει και έναν προπαγανδιστικό μηχανισμό που αμφιβάλω αν διαθέτει η Ελλάδα. Χώρια το ότι το 35% που δεν το ενδιαφέρει το όνομα έιναι μάλλον οι Αλβανοί των Σκοπίων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αρχική τους αυτονομία και η εν συνεχεία προσάρτηση τους στην "Μεγάλη" Αλβανία.

Είναι αποδεδειγμένο ότι ο Εθνικισμός συσπειρώνει, ιδίως χώρες σε κρίση όπως είναι τα Σκόπια. Θεωρώ πως ο μέσος Σκοπιανός είναι ποτισμένος με τον "Μακεδονισμό" αλά Γκρουέφσκι και ως εκ' τούτου δύσκολα τον προσεταιρίζεσαι. Είναι καλό που ρίξαμε τους τόνους (αν και όσο τους ρίχνουμε εμείς τόσο τους ανεβάζουν αυτοί) αλλά την ίδια στιγμή θα πρέπει να στραφούμε με σοβαρότητα στον "Μεγάλο Αδελφό" στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δούμε τι σκατά θέλουν για να λήξουν το θέμα.

Όσον αφορά την "Μακεδονική" μειονότητα, είναι όντως επικίνδυνο θέμα με τεράστιες προεκτάσεις αλλά επιβάλεται να το παλέψουμε με τους Αμερικάνους και όχι τους σκοπιανούς. Όπως γενικά πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν είναι τα Σκόπια αλλά οι αμερικάνοι.

Με τους Αμερικάνους πάντως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται,  έχουμε καλύτερα διαπραγματευτικά χαρτιά πιστεύω. Με τους Σκοπιανούς, αφού δεν καταφέραμε να τους "αγοράσουμε" την τελευταία 15ετία, δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι έχουμε μεγάλα περιθώρια ελιγμών.

Παππάς10 ή κατά κόσμον Μιχάλης.
Εν οίδα ότι ουδέν οίδα
Γνώθι Σεαυτόν
Μηδέν Άγαν
Πας μη Έλλην Βάρβαρος
ΠΑΟ Θρησκεία θύρα 13
Πίτα γύρο κοτόπουλο, μαρούλι μαγιονέζα.

black_velvet

[quote user="Pappas10" post="300257"]... θα πρέπει να στραφούμε με σοβαρότητα στον "Μεγάλο Αδελφό" στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να δούμε τι σκατά θέλουν για να λήξουν το θέμα.

...
[/quote]

Τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Είναι έτοιμοι εδώ και καιρό να καλωσορίσουν τη Γεωργία ώστε να 'ναι δίπλα στους "αιώνιους εχθρούς", στους Ρώσους. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να πούμε πόσο διακαώς θέλουν και τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Το ελληνικό βέτο πολύ τους έχει ενοχλήσει.

cna

Η διεύρυνση είναι μια παράμετρος. Άλλη παράμετρος είναι η διέλευση αγωγού αμερικανικών συμφερόντων από τα Σκόπια, τύπου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.

sevenseas

Δημήτρης Παντερμαλής: Το βασικό ένστικτο του αρχαιολόγου (εφημερίδα «Το Βήμα»)
« on: Yesterday at 15:32:35 »  

--------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης Παντερμαλής

-Τι λέει ο Μακεδόνας μέσα σας σε σχέση με τη διεκδίκηση της ελληνικής Ιστορίας από τα Σκόπια;

[size=24]«Όσον αφορά την Ιστορία, θεωρώ ότι το Σκοπιανό είναι πέραν του ορίου του γελοίου, απίστευτα χαμηλού επιπέδου υπόθεση και ανάξια οποιασδήποτε συζήτησης. Η πολιτική διαχείριση βέβαια είναι άλλο θέμα, διότι και η δική μας πλευρά, η ελληνική, είναι τελείως... παράξενη.[/size] Προσωπικά προτιμώ να κάνω τη δουλειά μου και να χαίρομαι για τα αρχαιολογικά ευρήματα που προκύπτουν κάθε χρόνο στη Μακεδονία. Βλέπετε, υπήρξε και κάτι θετικό εξαιτίας αυτού του προβλήματος».

αφιερωμενο στους ελληναραδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

larus audouinii

Το διάβασα και όλο το άρθρο είναι ενδιαφέρον...επιτέλους με μεγάλη μου χαρά συμφωνουμε κάπου απόλυτα
Προς τι,  η αφιέρωση όμως
ο κ Παντερμαλής είναι Θεσσαλονικιός, ήταν ως γνωστόν στενός συνεργάτης του Μανόλη Ανδρόνικου και υπήρξε διευθυντής των ανασκαφών στο Δίον

Είναι αυτονόητα κάποια πράγματα, έχεις δίκιο
ενδεικτικά μόνο ένα λινκ...και ευχαριστω για τον χρόνο σου Γιώργο  ;-)

Mέγας Aλέξανδρος: Θησαυροί μιας Eπικής Eποχής του Eλληνισμού»
Ο κατάλογος της έκθεσης στη Νέα Υόρκη

Alexander the Great: Treasures from an Epic Era of Hellenism

http://www.onassis.gr/enim_deltio/27_05/book_review_1.php

«Οι γυναίκες της Μακεδονίας» από την Μαρία Λιλιμπάκη-Ακαμάτη, η οποία δίνει τη γενική εικόνα για τη θέση και τις ασχολίες της γυναίκας στην αρχαία ελληνική κοινωνία διαχρονικά από την 1η χιλιετία π.Χ. έως την εποχή των διαδόχων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

140 Επισκέπτες, 0 Χρήστες